Skip to content
DALI EPICON 2 Compacte luidspreker

DALIEPICON 2Compacte luidspreker (paar)

Dit juweeltje zorgt ervoor dat muziek op bijna magische wijze ‘vrij kan ontstaan’. Een prachtige, exclusieve finish van hoogglanslak.
Ruby Macassar hoogglans
€ 2.499,00 per stuk - wordt verkocht per paar (2 stuks)
paar€ 4.998,00
Niet in voorraad. Verwacht: woensdag 15 december 2021
 Te ervaren in

Bekijk ze hier:

Beschrijving

DALI EPICON 2 – compacte high-end statiefluidspreker van wereldklasse

De EPICON 2 is het statiefmodel van de exclusieve EPICON-serie van DALI: een elegante en compacte high-end luidspreker die ervoor zorgt dat muziek op bijna magische wijze ‘vrij kan ontstaan\. Hij maakt volop gebruik van de voordelen van het tweewegsysteem, zodat je kunt genieten van een sublieme geluidservaring – ook zonder grote vloerluidsprekers.

De EPICON 2 is uitgerust met een 6,5″ bas/middenspeaker die vrijwel identiek is aan die van de EPICON 6, inclusief de unieke Linear Drive-magneettechnologie. Ook de exclusieve softdome-tweeter draagt bij aan de ruimtelijke, rijke geluidsweergave. Kast met prachtige finish van zwarte pianolak, wit hoogglanslak of echt hout met hoogglanslak.

Magische prestaties in compacte kast 

Het meest opvallende verschil tussen de EPICON 2 en de overige modellen in deze serie is dat de inmiddels legendarische hybride tweetermodule van DALI is vervangen door één grote 29 mm softdome. Dit was nodig om het bijzonder compacte formaat mogelijk te maken. Om diezelfde reden heeft de EPICON 2 maar één 6,5” bas/middenspeaker.

Het samenspel tussen deze twee eenheden is tegelijk zó perfect dat hij voldoet aan alles wat je van een tweewegluidspreker mag verwachten. Je hoort de middentonen met een ongekende helderheid, waarbij de instrumenten en stemmen echt loskomen van de luidspreker, zonder dat ze hun warme klank verliezen. Het stereobeeld is zo ongelofelijk breed, diep en nauwkeurig dat het lijkt alsof je midden in de muziek zit, en laat je genieten van de allerkleinste details, ongeacht het genre.

De bas en dynamiek zijn bijna onnatuurlijk goed voor zo\'n kleine luidspreker. En ondanks de afwezigheid van de bandtweeter voor de allerhoogste frequenties, zijn de prestaties van de softdome optimaal afgesteld zodat je geen enkel detail in je muziek hoeft te missen – dit is een echte hifi-ervaring op alle niveaus!

Daarnaast is de EPICON 2 ook erg makkelijk te hanteren. Dankzij zijn compacte formaat, maar ook vanwege de uitstekende akoestische koppeling naar de ruimte, is de plaatsing minder van belang dan bij andere modellen uit de high-end klasse. Uiteraard is het nog steeds verstandig om hem precies goed neer te zetten, maar al na een paar minuten puzzelen kun je genieten van geluid van optimale kwaliteit.

Herontdek je favoriete muziek met EPICON  Zorg ervoor dat je een uurtje vrij hebt, neem je favoriete muziek mee en ervaar het EPICON-geluid in een van de geselecteerde winkels van Hi-Fi Klubben. Als de EPICON eenmaal heeft laten horen wat hij kan, weet je zeker dat DALI een nieuwe standaard heeft gezet in het high-end segment. Dat de EPICON minder ruimte inneemt, een minder krachtige versterker nodig heeft en minder kost dan veel andere modellen in zijn klasse – dat is gewoon mooi meegenomen.

De EPICON 2 is verkrijgbaar in zwarte of witte hoogglans pianolak, hoogglans walnotenhout of in een palissander afwerking (Ruby Macassar). Een speciaal ontworpen vloerstandaard is apart verkrijgbaar.

Daniel Begeer Souza
Almere
99 winkelsVind de dichtsbijzijnde winkel
Daniel Begeer Souza

  • Zeer neutraal, gedetailleerd geluidsbeeld met hoge resolutie Compact formaat Prachtige bas en dynamiek in een compact formaat Kan relatief dicht bij de achterwand geplaatst worden Verbruikt minder stroom dan de meeste van zijn concurrenten Exclusieve hoogglansfinish in pianolak of echt hout

Technische specificaties

Formaat tweeter29mm
Formaat woofer6.5"
Frequentiebereik (-3 dB)47-30.000 Hz
Gevoeligheid87 dB
Impedantie4 ohm

Accessoires voor de DALI EPICON 2

Aanbevolen producten

NAD M33 Stereoversterker met streaming
Stereoversterker met streaming
€ 5.499,00 / stuk(s)