Skip to content
Bowers & Wilkins
Subwoofer

Bowers & Wilkins DB3D

€ 2.749,00stuk
Zwart hoogglans
Niet in voorraad. Verwacht: zaterdag 1 juni 2024
  -
Elegante en compacte subwoofer met een loodzwaar en ultranauwkeurig basgeluid. De perfecte aanvulling op exclusieve installaties.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Bowers & Wilkins DB3D – compacte high-end subwoofer voor films en muziek

 • Supercompact formaat
 • Indrukwekkend diepe, dynamische en nauwkeurige basweergave voor zo’n compacte subwoofer
 • Exclusieve meubelfinish van lak of echt houtfineer.
 • Eenvoudige installatie via speciale app (iOS/Android)
 • Room EQ via app (iOS/soms Android)

De DB3D is een exclusieve en interieurvriendelijke high-end subwoofer met een indrukwekkend goed geluid. De geïntegreerde klasse D-versterker heeft een vermogen van wel 1000 watt en met twee indrukwekkende 8” Aerofoil-basspeakers heb je alles in huis voor een mooie, diepe en dynamische basweergave.

De DB3D is een uitstekende optie als je een overtuigend basgeluid wilt, maar tegelijkertijd ook een beetje rekening wilt houden met je interieur. En hij is de perfecte aanvulling op de vloer- en standaardmodellen uit de compromisloze 800 Series Diamond van Bowers & Wilkins zelf. Hij heeft een ongekend genuanceerd, gedetailleerd en gecontroleerd geluidsbeeld waar zelfs de meest kritische audiofreaks van watertanden.

De schitterende meubelfinish sluit heel mooi aan bij de 700- en 800-serie, zodat je systeem er altijd perfect uitziet – welke combinatie je ook kiest. En je kunt de DB3D natuurlijk ook gebruiken met de high-end systemen van andere fabrikanten.

Digitale processor en geïntegreerde ruimtecorrectie De twee 8” basspeakers van de DB3D zijn tegenover elkaar geplaatst en de behuizing is zo stijf dat alle trillingen geëlimineerd worden – ook op hoog volume. De geavanceerde, geïntegreerde digitale voorversterker/processor (DSP) is bevestigd op een stevige ondergrond van geborsteld aluminium. Hij zorgt voor een ultranauwkeurige respons en past het geluid van de DB3D perfect aan jouw luisterkamer aan.

De installatie verloopt heel eenvoudig via de speciale Bowers & Wilkins DBSubwoofer-app op je smartphone of tablet (iOS/Android). Je kunt deze app ook gebruiken voor de Room EQ en om persoonlijke instellingen op te slaan.

De DB3D is verkrijgbaar met een finish van zwarte hoogglanslak, matwitte lak of echt rozenhoutfineer. 

Massief vermogen en ultrakrachtige Aerofoil-speakers De subwoofers uit de Bowers & Wilkins DBD-serie zitten propvol geavanceerde luidsprekertechnologie. De twee ultrakrachtige speakers zijn tegenover elkaar geplaatst in een gebalanceerde configuratie waardoor kasttrillingen voorkomen worden. De trillingen van de ene basspeaker worden namelijk opgeheven door de trillingen van de tegenoverliggende speaker. En om dit effect nog verder te versterken, zitten de magneten van de twee speakers mechanisch aan elkaar vast.

Alle nieuwe DBD-subwoofers zijn voorzien van dezelfde, unieke Aerofoil-conus die werd ontwikkeld voor de kostbare 800 Series Diamond. Een Aerofoil-conus bestaat uit een sandwichconstructie met twee lagen koolstofvezel en een laag synthetisch schuim. Deze combinatie zorgt ervoor dat de conus ontzettend sterk en stijf is, maar tegelijkertijd erg licht. Het ontwerp is speciaal aangepast voor subwoofers, wat bijvoorbeeld blijkt uit de verstevigde stofkappen en de extra grote spreekspoelen die geen enkel probleem hebben met het gigantische vermogen van de geïntegreerde klasse D-versterker.

De versterker zelf is gebaseerd op het Hypex NCore-principe. Deze technologie heeft zichzelf inmiddels ruimschoots bewezen in een aantal uitstekende hifi-versterkers en wordt gebruikt om zoveel mogelijk onvervormd basvermogen te produceren in een zo compact mogelijk formaat. En het resultaat is echt indrukwekkend – het topmodel, de DB1D, heeft hierdoor twee keer zoveel vermogen als zijn voorganger, de DB1, en is bovendien een stuk kleiner!

Digitale versterker met handige app-controller

Alle modellen uit de DBD-serie zijn voorzien van een gloednieuwe, supergeavanceerde digitale versterker die beschikt over totaal nieuwe mogelijkheden. Het meest opvallende is dat je de subwoofer nu direct vanaf je smartphone of tablet kunt instellen en aansturen, dankzij een gebruiksvriendelijke Bluetooth-app.

Hiermee kun je de scheidingsfrequentie, het volume en andere waarden instellen, zodat je systeem altijd optimaal klinkt. Je kunt je eigen instellingen voor de RCA- en XLR-ingangen invoeren en opslaan, en de weergave optimaliseren voor bijvoorbeeld films en muziek. En met de DBSubwoofer-app of een 12V-trigger kun je heel eenvoudig een andere instelling kiezen. Ook krijg je toegang tot Room EQ, een geavanceerde, digitale ruimtecorrectie.

Room EQ past het geluid aan je luisterkamer aan Room EQ werkt via de microfoon van je smartphone/tablet (iOS/sommige Android-apparaten). De app voert eerst een aantal metingen uit. Vervolgens past de digitale processor in de subwoofer het frequentiebereik aan, zodat het perfect aansluit bij jouw luisterkamer – iets waar je vroeger een computer, gespecialiseerde software en een aparte meetmicrofoon voor nodig had!

Via Room EQ kun je de lage-frequentietrillingen in je luisterkamer ‘temmen’, waardoor je een veel coherenter en nauwkeuriger geluidsbeeld krijgt. En dat geldt niet alleen voor de bastonen, maar voor het hele frequentiebereik dat ook beïnvloed wordt door dit soort ongewenste resonanties. Als je klaar bent, is de subwoofer perfect afgesteld op jouw luisterkamer. En als je wilt, kun je dit systeem nog verder uitbreiden met een full-range ruimtecorrectiesysteem (Audyssey, RoomPerfect enz.).

Dynamic EQ voor een loodzware basweergave

De geavanceerde digitale processor kan, in combinatie met de krachtige versterker, het bruikbare frequentiebereik vergroten, zodat een DBD-subwoofer tot ver onder de gehoorgrens gaat – afhankelijk van het volume. Bowers & Wilkins heeft deze functie Dynamic EQ genoemd.

Dynamic EQ betekent dat het volume en het muzieksignaal voortdurend worden gecontroleerd door de processor, en die bepaalt hoe laag de subwoofer kan gaan zonder de speakers te overbelasten. Op gemiddeld volume is er voldoende speling en kun je frequenties van wel 10 Hz bereiken. En als je de versterker heel hard zet en er zitten veel lage frequenties in het signaal – bijvoorbeeld bij HD-filmgeluid – dan filtert Dynamic EQ onmerkbaar wat lage frequenties eruit, zodat je op hoog volume kunt blijven luisteren zonder de subwoofer te beschadigen.

Dynamic EQ bepaalt dus hoe ‘laag’ de subwoofer kan gaan in verhouding tot het volume, wat natuurlijk bepalend is voor het geluid van de verschillende DBD-subwoofers. In principe is de kwaliteit van alle modellen hetzelfde, maar de grotere modellen kunnen een stuk lager en harder. En dus hoef je eigenlijk alleen maar rekening te houden met je luisterkamer en je eigen voorkeur – met de geluidskwaliteit zit het wel goed!

Dynamic EQ is een zelfsturend en zelfregelend systeem: jij hoeft niets te doen, behalve dan genieten van een ongekend diep en nauwkeurig basgeluid. Een geniale feature van Bowers & Wilkins die ook al werd gebruikt voor de legendarische Zeppelin-luidspreker en de unieke, bolvormige PV1D-subwoofer.

Alle modellen hebben een RS-232-ingang voor perfecte integratie met geavanceerde controlesystemen. En je krijgt twee 12V-triggers en een instelbare functie voor automatisch aan-/uitzetten.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Supercompact formaat
 • Indrukwekkend diepe, dynamische en nauwkeurige basweergave voor zo’n compacte subwoofer
 • Exclusieve meubelfinish van lak of echt houtfineer.
 • Eenvoudige installatie via speciale app (iOS/Android)
 • Room EQ via app (iOS/soms Android)

Tegens

  Video's over de Bowers & Wilkins DB3D

  Accessoires voor de Bowers & Wilkins DB3D

  Technische specificaties

  Frequentiebereik Hz (-3 dB)10-350
  Versterker1000 watt
  Formaat woofer8"
  Constructie behuizingGesloten

  Recensies


  4.5
  2 recensies
  5
  1
  4
  1
  3
  0
  2
  0
  1
  0
  Prolyde
  Zweden
  3/23/2024
  Prolyde
  Zweden
  Fredrik
  Zweden
  1/22/2024
  Fredrik
  Zweden

  Aanbevolen producten