Skip to content

Bowers & Wilkins802 D3Vloerluidspreker (paar)

High-end luidspreker met een wereldgeluid. Een compacter alternatief voor het topmodel, de 800 D3, met vrijwel dezelfde kwaliteiten.

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Bowers & Wilkins 802 D3 – topmodel voor gewone kamers

De 802 D3 is een iets compactere versie van het topmodel, de 800 D3*. De behuizing is wat kleiner en hij heeft twee 8” Aerofoil-basspeakers, in plaats van 10”. Maar de diamanttweeter en de Continuum FST-middenspeaker zitten nog steeds in een aparte behuizing, en de externe Nautilus-kop is 100% identiek aan die van het topmodel.

De 802 D3 heeft in principe dezelfde kwaliteiten als de 800 D3, maar dan voor een veel lagere prijs en met een formaat dat ook in een normale woonkamer past. En ook al neemt hij wat ruimte in, als je hem combineert met de juiste versterker, levert hij een overtuigend full-range geluid voor kleinere kamers.

Van tekentafel tot muzikale ervaring De 802 D3 is een grote en indrukwekkende full-range luidspreker. De twee nieuwe 8” Aerofoil-basspeakers klinken verbluffend strak en nauwkeurig, en ze hebben meer dan genoeg vermogen voor de allerlaagste tonen. Met alle nieuwe technologieën heeft Bowers & Wilkins de prestaties van de 802 tot ongekende hoogte laten stijgen, en een van de populairste en best verkochte high-end luidsprekers ter wereld nog beter weten te maken.

Hij heeft een relatief hoge gevoeligheid, en ook qua impedantie is de 802 D3 vrij eenvoudig aan te sturen, als de versterker tenminste voldoet aan de kwaliteitseisen van deze luidspreker.

Muzikale high-tech – voor muziekfreaks en audioprofessionals Ook al is de 802 D3 een extreem ‘eerlijke’ luidspreker, hij heeft een soort magisch vermogen om het beste uit ieder genre en iedere opname te halen. Hij geeft alle muziek glashelder en zonder vervorming weer, en klinkt zo natuurlijk dat je urenlang naar muziek kunt blijven luisteren zonder dat je oren moe worden.

Vergeleken met de bijna pijnlijk eerlijke weergave van het monumentale topmodel uit deze serie, de 800 D3, heeft de 802 D3 een wat vriendelijker karakter. Of het nu gaat om een gloednieuwe 24-bit Blu-ray, oude Beatles-platen of een CD-uitgave van een opera uit de jaren 1940, je muziek klinkt altijd even intens. De 802 D3 laat middelmatige opnames beter klinken, en maakt goede opnames onvergetelijk.

De 802-modellen zijn niet alleen al jarenlang de perfecte keuze voor muziekliefhebbers van over de hele wereld, ze zijn ook erg populair geweest in professionele muziekstudio’s, met name voor mastering. Hier zijn nauwkeurigheid en minimale vervorming essentieel, zodat de mastering engineer er urenlang mee kan blijven werken. Deze luidsprekers geven alle muziek weer met een uitstekende neutraliteit, timing en dynamiek in alle frequentiegebieden, zodat je precies weet hoe je muziek of filmgeluid klinkt.

Je kunt zelfs stellen dat de 802 de ultieme luidspreker is voor zowel audioprofessionals als muziekliefhebbers. En de D3-versie staat klaar om deze traditie voort te zetten!

De 802 D3 is verkrijgbaar met zwarte pianolak, witte lak of rozenhout. 

Highlights

 • Vrijwel eindeloze dynamiek, ook op hoog volume in grotere kamers
 • Enorm gedetailleerd en natuurlijk geluid
 • Continuum FST-middenspeaker in aparte turbinebehuizing
 • Diamanttweeter in aparte Nautilus-behuizing
 • Exclusieve meubelfinish van zwarte pianolak, witte lak of echt houtfineer

 • Vrijwel eindeloze dynamiek, ook op hoog volume in grotere kamers
 • Enorm gedetailleerd en natuurlijk geluid
 • Wat vriendelijker voor bronmateriaal dan de extreem eerlijke 800 D3
 • Continuum FST-middenspeaker in aparte turbinebehuizing
 • Diamanttweeter in aparte Nautilus-behuizing
 • Aerofoil-basspeakers
 • Resonantieloze ‘reverse wrap’ Matrix-behuizing
 • Exclusieve meubelfinish in echt houtfineer of lak

Video's over de Bowers & Wilkins 802 D3

Technische specificaties

Formaat middenbereik6"
Formaat tweeter1"
Formaat woofer8"
Frequentiebereik (-3 dB)17-28.000 Hz
Frequentiebereik (-6 dB)14-35.000 Hz
Gevoeligheid90 dB
Impedantie8 ohm (minimum 3) ohm

Accessoires voor de Bowers & Wilkins 802 D3

Aanbevolen producten

NAD M33 Geïntegreerde versterker
Geïntegreerde versterker
€ 6.799,00 / stuk
Lyngdorf TDAI-3400 Geïntegreerde versterker
Lyngdorf TDAI-3400
Geïntegreerde versterker
€ 5.799,00 / set