Skip to content
Bowers & Wilkins
Vloerluidspreker (paar)

Bowers & Wilkins 703 S2

€ 1.849,00 per stuk - wordt verkocht per paar (2 stuks)
€ 3.698,00paar

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Exclusieve vloerluidspreker met een schitterend geluid en een finish die gezien mag worden. Perfect voor muziek en films!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Bowers & Wilkins 703 S2 – zware, geavanceerde en exclusieve vloerluidspreker voor kritische muziekliefhebbers

 • Prachtig geluid en dynamiek, zelfs in grotere ruimtes
 • Continuum FST-middenspeaker geeft stemmen en instrumenten kristalhelder weer
 • Schitterende allroundoplossing voor muziek en films
 • Mooie afwerking van lak of echt houtfineer
 • Stevige en resonantiedempende behuizing
De 703 S2 is een grote exclusieve drieweg-vloerluidspreker met indrukwekkende prestaties. Hij heeft een ongelofelijk helder, dynamisch en gedetailleerd geluidsbeeld, zelfs in grotere kamers, en je kunt hem als stereoluidspreker of als voorkanaal gebruiken voor een serieuze home-cinema.

De grote behuizing en stevige componenten zorgen voor meer bas en meer vermogen dan de kleinere modellen uit de 700-serie. Als de 702 S2 toch niet in je woonkamer – of je budget – past, dan is dit een uitstekend alternatief. Je krijgt namelijk nog steeds de unieke Carbon Dome-tweeter en Continuum FST-middenspeaker van Bowers & Wilkins.

De afwerking van de 703 S2 ziet er echt schitterend uit en sluit naadloos aan bij een modern en stijlvol interieur, of je nu kiest voor echt houtfineer, zwarte hoogglans of matwit. De luidsprekerdoek wordt vastgehouden door magneten, zodat je niet tegen lelijke schroefgaten aan hoeft te kijken als je de luidspreker zonder doek wilt gebruiken.

Met de 703 S2 – en een bijpassende versterker – weet je zeker dat je een echt full-range geluid krijgt met de allerbeste kwaliteit.

De 703 S2 is verkrijgbaar in echt rozenhoutfineer, matwit of zwarte hoogglanslak.

Bowers & Wilkins 700 Series – high-end kwaliteit voor middelzware installaties De nieuwe 700 S2-serie van Bowers & Wilkins vervangt de CM S2-serie die al jarenlang ongekend populair is bij muziek- en home-cinemafanaten van over de hele wereld. En dit is niet gewoon een update – het is een compleet nieuwe serie!

Het vermogen van de nieuwe modellen is veel beter dan dat van de CM-serie en er zijn zoveel technologieën uit de spectaculaire 800 Series Diamond gebruikt dat het heel logisch was om dit de 700-serie te noemen. Zo past hij ook beter tussen de wat meer budgetvriendelijke 600-serie en de ultra-exclusieve topserie.

En het is helemaal niet vreemd als deze luidsprekers je bekend voorkomen. De behuizing is namelijk ontworpen met de CM-serie als uitgangspunt. Dit elegante en populaire design heeft inmiddels een uitstekende staat van dienst. Bowers & Wilkins heeft dus vooral geprobeerd om zoveel mogelijk van de kwaliteiten van de 800-serie aan te bieden voor een prijs die gewone stervelingen ook kunnen betalen.

De 700-serie is de nieuwe norm in de middenklasse en legt de lat ontzettend hoog voor de concurrentie. En of je nu op zoek bent naar een set compacte luidsprekers met uitstekend geluid, of een loodzware home-cinema, je zit gegarandeerd goed met de slimme en exclusieve 700-serie!

De 700-serie heeft een eenvoudig, stijlvol en exclusief ontwerp. Je kunt kiezen uit echt houtfineer, zwarte hoogglans en matwitte lak. Onder het mooie oppervlak zit een supersolide constructie, waardoor de speakers echt optimaal klinken.

De voor- en zijkanten zijn extra dik en de versteviging aan de binnenkant is gemaakt van MDF. De stijve behuizing vermindert de resonantie in het lage-frequentiegebied, terwijl de dikkere platen van de behuizing voorkomen dat de hogere frequenties gaan resoneren. Al die finesses kun je zien, maar natuurlijk ook horen!

Net als bij de 800-serie zit de gevoelige tweetermembraan nu goed beschermd achter een discreet metalen rooster dat ontworpen is om geluid door te laten. De voorkant is magnetisch bevestigd, dus zonder montagegaten. Hierdoor komen de mooie aluminium ringen rond de speakers extra goed tot hun recht, zodat je 700-luidsprekers echt een aanvulling zijn op je interieur, met of zonder luidsprekerdoek.

Nautilus en Carbon Dome – een tweeter zonder valse klanken De gepatenteerde Nautilus-tweeter is al jarenlang – in verschillende uitgaven – standaard op vrijwel alle luidsprekers van Bowers & Wilkins. Het Nautilus-principe is gebaseerd op een buis die achter op de speaker is gemonteerd en werkt als een soort omgekeerde trompet. Deze buis absorbeert al het geluid dat aan de achterkant van de speaker wordt geproduceerd, zodat het geluid aan de voorkant hier geen enkele last meer van heeft. Want daar luister je natuurlijk naar.

De Nautilus-tweeter van de 700-serie is ook voorzien van een nieuwe tweetertechnologie: Carbon Dome. Dit is de link tussen de aluminium membraan van de 600-serie en de kostbare diamantmembraan van de 800-serie. Een Carbon Dome bestaat uit twee delen. Het voorste gedeelte is een aluminium membraan van slechts 30 micron dik die, met behulp van een proces dat Physical Vapor Deposition (PVD) wordt genoemd, bekleed is met een dun laagje koolstof. Het achterste deel is een 300 micron dikke ring van koolstofvezel die met een laser wordt uitgesneden en perfect past op de buitenkant van de aluminium dome. Het resultaat is een dome met een fantastische stijfheid en een break-up frequentie van 47 kHz – zonder overbodig gewicht en andere nadelen!

De tweeter van de 702 S2 en de 705 S2 zit in een aparte behuizing boven op de luidspreker voor optimale spreiding en om trillingen van de luidsprekerkast te vermijden – weer een principe dat ook wordt gebruikt in de 800-serie. Net als bij de 800-serie is de tweeterbehuizing van de 700-serie gemaakt van een massief blok aluminium, in tegenstelling tot het gegoten zink van de eerdere CM-luidsprekers.

Deze nieuwe behuizing is massief en weegt meer dan 1 kilo, zodat hij stevig is een volledig resonantieloos is. En de behuizing zelf zorgt ook voor de koeling, net als bij de 800-serie. Een goede koeling is belangrijk, want hierdoor is de gebruikstemperatuur in de spoel van de tweeter lager, wat goed is voor de geluidskwaliteit en de levensduur.

Bij de modellen waar de tweeter in de voorkant zit, is deze mechanisch losgekoppeld. Dit is gedaan met behulp van een ring met synthetische gel rond de magneetmotor, wat resulteert in een veel helderder en driedimensionaler geluid.

Continuum Tijdens de ontwikkeling van zijn kostbare 800 Series Diamond D3 heeft Bowers & Wilkins een vervanging gevonden voor kevlar, het materiaal dat het als sinds 1974 gebruikt voor de membranen van zijn FST- en bas-/middenspeakers: Continuum! Continuum is een geweven materiaal, net als kevlar, dat gecontroleerd opbreken mogelijk maakt, maar met een veel betere spreiding dan bij kevlar.

De breking in het materiaal zelf is nog beter gecontroleerd dan bij kevlar. De vervorming blijft daardoor minimaal. Met kevlar-conussen benaderde Bowers & Wilkins vrijwel het ideale gedrag. Het nieuwe Continuum-materiaal zorgt ervoor dat dat nu voor 100% lukt – waardoor de vervorming nu echt ongehoord laag is!

Ook deze baanbrekende technologie is direct afkomstig uit de 800-serie en vult je oren met een kristalhelder geluid.

FST – een unieke middenspeaker met een uniek geluid Alle driewegmodellen uit de 700-serie zijn voorzien van de unieke 'randloze' Continuum FST-middenspeaker van Bowers & Wilkins. De FST-driver heeft geen conusophanging, waardoor stemmen en instrumenten verbluffend gedetailleerd en neutraal worden weergegeven.

Het materiaal van de membraan is op een speciale manier geweven, waardoor ongewenste resonanties in het oppervlak van de speaker geneutraliseerd worden. In combinatie met de randloze FST-ophanging worden verschillende frequenties door verschillende delen van het conusoppervlak weergegeven. De conus beweegt minder als een zuiger, maar 'flext' afhankelijk van het toongebied, wat als voordeel heeft dat de spreiding door de conus veel beter is. Je zit dus niet vast aan één 'sweet spot', maar kunt overal optimaal van muziek genieten.

Deze geavanceerde resonantiedemper speelt een belangrijke rol bij het verminderen van resonanties, en daarmee het verminderen van het opbreken van de conus zelf. Het chassis zelf is gemaakt van ultrastabiel gegoten aluminium en de speaker zit met een speciaal ophangsysteem bevestigd aan de achterkant. Hier worden de speaker en de behuizing gescheiden gehouden door een nieuw dempsysteem om te voorkomen dat het geluid beïnvloed wordt door ongewenste trillingen.

Aerofoil – basweergave van het allerhoogste niveau De basspeaker van de 700-serie is uitgerust met een eenvoudigere versie van de ultralichte en ultrastevige Aerofoil-membraan die speciaal voor de 800-serie werd ontwikkeld. De Aerofoil-membranen uit de 700-serie zijn nog steeds geïnspireerd op de vliegtuigindustrie en er is nog steeds sprake van een sandwichconstructie. Ze zijn alleen voorzien van twee stevige lagen papier en een laag polystyreen, in plaats van koolstofvezel en een speciaal synthetisch schuin zoals bij de 800-serie.

Ondanks de eenvoudigere constructie heeft de 700-serie nog steeds een indrukwekkende basweergave. De conus is hierdoor extreem licht en stijf, een vrijwel perfecte zuiger. Binnen het werkzame frequentiegebied is opbreken vrijwel geëlimineerd. En dat was ook de reden dat Bowers & Wilkins de Carbon Dome-tweeter heeft ontwikkeld voor deze serie. Je zult versteld staan van de definitie en dynamiek van deze geavanceerde, nieuwe basspeakers.

Less is more Het scheidingsfilter is enorm belangrijk voor de geluidskwaliteit van luidsprekers, en net als in zijn duurste modellen heeft Bowers & Wilkins het samenspel tussen de speakers in de 700-serie dusdanig geoptimaliseerd dat het scheidingsfilter slechts een minimaal aantal componenten hoeft te bevatten. Deze componenten zijn van extreem hoge kwaliteit en zijn zorgvuldig geselecteerd na een lange reeks intensieve luistertests. Minder componenten betekent een eenvoudiger signaalpad, en dat betekent een beter geluid.

De robuuste schroefterminals op de achterkant gaan eindeloos lang mee. En je kunt deze luidspreker ook bi-wiren, zodat je echt het maximale vermogen uit je systeem kunt halen.

De basreflexpoort is de unieke Flowport van Bowers & Wilkins, die kleine kuiltjes in de opening heeft. Het oppervlak lijkt een beetje op dat van een golfbal en vermindert de luchtweerstand, zodat de lucht gemakkelijker kan ontsnappen. Dit geeft een helderdere en diepere bas en vermindert tegelijkertijd de vervorming.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Prachtig geluid en dynamiek, zelfs in grotere ruimtes
 • Continuum FST-middenspeaker geeft stemmen en instrumenten kristalhelder weer
 • Schitterende allroundoplossing voor muziek en films
 • Mooie afwerking van lak of echt houtfineer
 • Stevige en resonantiedempende behuizing

Tegens

 • Geen aparte tweeterbehuizing
 • Heeft redelijk veel ruimte nodig om tot zijn recht te komen

Accessoires voor de Bowers & Wilkins 703 S2

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)46-28.000 Hz
Frequentiebereik (-6 dB)30-33.000 Hz
Gevoeligheid89 dB
Impedantie8 ohm (minimum 3,1 ohm) ohm
Formaat tweeter1"
Formaat middenbereik6"
Formaat woofer6.5"

Aanbevolen producten