Skip to content
Bluesound
Muziekstreamer

Bluesound NODE (N130)

€ 489,00stuk
Zwart
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Muziekstreaming, supersimpel TV-geluid en multiroom voor je installatie of actieve luidsprekers. Schitterend hifi-geluid en heel veelzijdig.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Bluesound NODE – compacte en draadloze multiroomstreamer met een schitterend geluid en geniale functies

 • Uitstekende hifi-streaming voor alle installaties en actieve luidsprekers
 • Eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijke remote-app voor smartphone/tablet en PC/Mac
 • TV-geluid wordt geregeld via de TV-afstandsbediening via HDMI-CEC
 • Bluetooth met aptX HD en tweerichtingsfunctie voor draadloze koptelefoon, en met Apple AirPlay 2
 • Volledig draadloze integratie met Bluesound-multiroomsysteem, inclusief NAD-versterkers/receivers en draadloze DALI-luidsprekersystemen met BluOS.

De NODE is de muziekstreamer van het Bluesound-systeem. Hij is ook te gebruiken als draadloze voorversterker voor je bestaande stereo- of surroundinstallatie. Dankzij de hoogwaardige constructie past de NODE zelfs bij echte high-end installaties. Hij ondersteunt bovendien hoge-resolutiegeluid tot 24-bit/192kHz, zodat je kunt streamen met maximale geluidskwaliteit.

In vergelijking met vorige versies heeft hij een veel beter geluid dankzij de supersnelle processor en de nieuwe opzet van de exclusieve 32-bit D/A-converter. Met de HDMI/eARC-ingang kun je het systeem ook gebruiken om te genieten van het geluid van je TV met optimale kwaliteit.

De Bluesound NODE heeft een compact ontwerp met een mooie zwarte of witte finish voor een elegante, exclusieve en serieuze look. Alles is aan te sturen met een smartphone/tablet en een draadloos netwerk (Wi-Fi), dus als je wilt, kun je de NODE helemaal uit het zicht plaatsen (bijvoorbeeld in een hifi-meubel van unnu of clic).

De geïntegreerde 12V-triggeruitgang maakt het mogelijk om je versterker of receiver automatisch uit te schakelen als je de NODE uitzet (als ze een 12V-triggeringang hebben). Je kunt de NODE ook gebruiken om de oude Beolab-luidsprekers van Bang & Olufsen, die een 5V Powerlink-ingang hebben, aan te zetten. Het enige wat je nodig hebt is een kleine adapter voor tussen de B&O-luidsprekers en de NODE (apart verkrijgbaar).

Alle streamingmuziek ter wereld – gewoon binnen handbereik

Met de Bluesound-app heb je een totaaloverzicht van al je muziek, albumhoezen en alle functies binnen handbereik op je telefoon of tablet. Je kunt ook ongekende hoeveelheden muziek streamen via TIDAL, Spotify Connect, Deezer, Qobuz, Roon en andere streamingservices. En alle muziekformaten die er maar bestaan – inclusief 24-bit – kunnen met een schitterende kwaliteit worden afgespeeld. Ook heeft hij internetradio en slimme tweerichtings-Bluetooth, zodat je ook kunt luisteren met een draadloze koptelefoon.

Supersimpel TV-geluid met topgeluid

De NODE heeft een HDMI-aansluiting met Audio Return Channel (eARC) en HDMI-CEC. Dat betekent dat de TV en installatie met elkaar communiceren via HDMI, zodat je het volume enzovoort heel eenvoudig kunt regelen met je TV-afstandsbediening. Sluit gewoon de TV aan met een HDMI-kabel en voilà: schitterend TV-geluid op je installatie!

De NODE gaat automatisch aan en uit, samen met de TV en de andere ingangen zoals Bluetooth en optisch. En als je een oudere TV hebt die geen CEC ondersteunt, kun je de optische ingang gebruiken in combinatie met de geïntegreerde IR-leerfunctie, zodat je de bestaande TV-afstandsbediening kunt blijven gebruiken.

Eindeloze combinatiemogelijkheden, inclusief multiroom

De NODE is ontworpen als aanvulling op je bestaande installatie of een eindversterker, maar je kunt hem ook aansluiten op een paar goede, actieve luidsprekers, zodat je een supercompacte installatie met een minimum aan adapters krijgt. Als je wilt, of wanneer je maar wilt, kun je het systeem in een handomdraai uitbreiden met andere Bluesound-multiroomluidsprekers, zodat je in meerdere kamers naar muziek kunt luisteren – met in iedere kamer dezelfde of juist andere nummers.

Daarnaast kun je de NODE in een diepe stand-by (0,5 watt) zetten door het touchpanel aan de bovenkant ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden. Bijvoorbeeld als je een tijdlang niet naar muziek luistert. Hij wordt weer wakker door een korte druk op hetzelfde touchpanel, en in de tussentijd heeft hij behoorlijk wat stroom bespaard.

De Bluesound NODE (N130) is verkrijgbaar in zwart of wit. IR-afstandsbediening apart verkrijgbaar.

Bluesound – multiroom met kwaliteit tot in de kleinste details

Bluesound is ontwikkeld door NAD, een legendarische hifi-fabrikant die al meer dan 40 jaar lang schitterende hifi-producten ontwikkelt voor muziekliefhebbers over de hele wereld. Met Bluesound haal je het maximale uit alle moderne streamingmogelijkheden, zonder dat dit ten koste van de geluidskwaliteit gaat, zonder dat je afscheid hoeft te nemen van je huidige installatie en zonder dat je afhankelijk wordt van een computer.

Bluesound is een flexibele, gebruiksvriendelijke en compromisloze hifi-oplossing die primair bedoeld is voor kleinere ruimtes. De aansluitingen en functies zijn bijzonder slim en heel goed doordacht, en je kunt eindeloos combineren totdat je een systeem hebt dat perfect bij je past. De belangrijkste Bluesound-componenten zijn:

NODE: Muziekstreamer, eenvoudig aan te sluiten op je huidige installatie.

POWERNODE: Draadloze muziekinstallatie met een stereoversterker van 2 x 80 watt: stuurt met gemak een paar echt goede hifi-luidsprekers aan. Met HDMI-CEC is het heel eenvoudig om perfect geluid uit de TV te krijgen. Mogelijkheid om draadloze achterluidsprekers en een draadloze subwoofer aan te sturen.

VAULT: Muziekstreamer met geïntegreerde CD-ripper en een harde schijf voor muziekopslag.

PULSE: Draadloze luidsprekers in verschillende formaten met uitstekende, geïntegreerde versterker.

SOUNDBAR: Geavanceerde soundbar met Dolby Atmos en de mogelijkheid om draadloze achterluidsprekers en een draadloze subwoofer aan te sturen.

En dankzij de geniale MDC-modules kan Bluesound ook geïntegreerd worden in een aantal stereoversterkers en surroundreceivers van NAD. Dit betekent dat je bijvoorbeeld kunt kiezen voor een compromisloos NAD-systeem als hoofdinstallatie en tegelijkertijd overal in huis kunt genieten van de flexibiliteit van Bluesound. Je kunt Bluesound zelfs integreren in de compromisloze high-end installaties van NAD’s exclusieve Masters-serie.

Daarnaast kun je de draadloze luidsprekersystemen van DALI ook uitbreiden met een Bluesound-module. Met deze combinatie krijg je een handige, draadloze bediening, eindeloos veel muziek van het internet en het schitterende geluid van een traditionele installatie – zonder massieve installatie of luidsprekerkabels.

AirPlay 2 – streaming en multiroom voor Apple-fans

AirPlay 2 is een Apple-technologie voor geavanceerde multiroomfunctionaliteit met alle AirPlay 2-luidsprekers, gewoon via je iPhone of iPad. De technologie is onderdeel van Apple iOS, dus als je app geluid kan afspelen – inclusief YouTube en Netflix – kun je hem ook gebruiken om te streamen naar je luidsprekers of installatie met AirPlay 2. Met andere woorden, via iOS kun je jouw Bluesound-systeem combineren met de AirPlay 2-luidsprekers en -installaties van andere fabrikanten. En zo heb je veel meer keuze als je je multiroomsysteem samenstelt.

Tweerichtings-Bluetooth – slim en handig voor draadloze koptelefoons

En om het jezelf nog gemakkelijker te maken, heb je altijd Bluetooth bij de hand – bijvoorbeeld als je vrienden net een lekker nummer via hun smartphone willen afspelen. Met Bluetooth kun je ook geluid afspelen van YouTube, Netflix en heel veel andere apps, als je geen iPhone voor AirPlay 2 hebt. De Bluetooth-functie ondersteunt aptX HD, zodat je kunt streamen met 24-bit geluid vanaf een compatibele mediaspeler.

Bovendien is de nieuwste generatie Bluesound-producten (afgezien van de FLEX) voorzien van tweerichtings-Bluetooth, zodat je je muziek draadloos kunt afspelen via een Bluetooth-koptelefoon. Zo gaat de accu van je smartphone langer mee, wordt je muziek niet onderbroken door oproepen, en krijg je de maximale Bluetooth-kwaliteit. Handiger wordt het bijna niet, en met alle uitstekende, draadloze koptelefoons die er momenteel te koop zijn, is dat echt een enorm voordeel.

Een wereld aan muziek, ook op 24-bit

Bluesound ondersteunt de meest populaire streamingservices op internet (TIDAL, Spotify Connect, Deezer, Napster enz.). Je krijgt dus toegang tot miljoenen nummers via internet, en als je de hifi-versie van TIDAL kiest, kun je streamen met echte CD-kwaliteit. Spotify Connect is ideaal voor mensen die gek zijn op hun Spotify-app. Zij kunnen hun bekende en vertrouwde Spotify-app namelijk gewoon blijven gebruiken.*

Steeds meer titels op TIDAL HiFi zijn ook beschikbaar met 24-bit kwaliteit (MQA, Master Quality Authenticated). Bluesound is het eerste complete multiroomsysteem ter wereld dat MQA ondersteunt. Je kunt ook de streamingservice Qobuz afspelen met HD-kwaliteit.

En dat geldt ook voor hogeresolutie-muziekbestanden tot 24-bit/192kHz, die je bijvoorbeeld kunt downloaden van het Amerikaanse HDtracks. Zodra de nummers gedownload zijn, kun je echte HD-muziek afspelen met Bluesound – via je PC/Mac of een USB-stick/schijf. Ervaar het verschil, zeker met muziek die je al dacht te kennen.**

Bluesound-app – remote-app voor je hele huis

Je kunt al je Bluesound-apparaten bedienen met de gratis Bluesound-app op je smartphone (Apple iOS/Android). En met de Bluesound Desktop Controller kun je ook alles regelen via je PC/Mac. Of je nu luistert naar een streamingservice of naar je eigen collectie, je hebt altijd alles binnen handbereik. En met albumhoezen en duidelijke informatie over de nummers, albums en artiesten is het erg leuk om nieuwe dingen te ontdekken.

Bluesound is een geniaal muzieksysteem dat een wereld aan muziek naar alle kamers van je huis kan sturen. Je hoeft alleen maar een geschikte Bluesound-luidspreker of ‑streamer te kiezen en je hebt muziek in de woonkamer, keuken, slaapkamer, kantoor, kinderkamer, badkamer enz. De remote-app regelt de muziek en het volume voor iedere afzonderlijke ruimte, maar je kunt natuurlijk ook in je hele huis naar dezelfde muziek luisteren. Of voeg meerdere ruimtes samen in groepen, bijvoorbeeld een groep voor volwassenen en een groep voor kinderen.

Snelle en gemakkelijke installatie – ook voor inbouwsystemen

Bluesound is heel gemakkelijk te installeren, zelfs als je niet geïnteresseerd bent in computers en netwerken. Als je het Bluesound-systeem voor het eerst installeert, heb je alleen maar het wachtwoord van het draadloze netwerk nodig; de rest van de installatie is meestal kinderspel. Maar als je toch hulp nodig hebt, staat HiFi Klubben natuurlijk voor je klaar.

Voor Bluesound hoef je geen kabels te trekken tussen verschillende ruimtes en je kunt het systeem gemakkelijk uitbreiden voor meerdere ruimtes. En als je een keer gaat verhuizen, kun je alles heel eenvoudig inpakken en meenemen. Ben je toevallig aan het renoveren of laat je een nieuw huis bouwen, dan kun je luidspreker- en netwerkkabels inbouwen in de muren en alle benodigde spelers en versterkers verzamelen in een centrale techniekruimte. En Bluesound en NAD hebben natuurlijk ook oplossingen die je kunt inbouwen.

* Er worden steeds meer streamingservices toegevoegd.

** Muziek op een USB-medium moet worden afgespeeld met de Bluesound-component waarop het medium is aangesloten. De muziek kan wel via groepen naar meerdere kamers worden gestuurd.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Uitstekende hifi-streaming voor alle installaties en actieve luidsprekers
 • Eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijke remote-app voor smartphone/tablet en PC/Mac
 • Touchpanel van glas aan de bovenkant voor de meest noodzakelijke bediening (play/pauze/volume enz.)
 • Het TV-geluid wordt geregeld via de TV-afstandsbediening (via HDMI-CEC of IR-leerfunctie)
 • Bluetooth met aptX HD en tweerichtingsfunctie voor draadloze koptelefoon, en met Apple AirPlay 2
 • Ondersteunt MQA en HD-geluid tot 24-bit/192kHz
 • Analoge en digitale in- en uitgangen
 • Volledig draadloze integratie met Bluesound-multiroomsysteem, inclusief NAD-versterkers/receivers en draadloze DALI-luidsprekersystemen met BluOS.
 • Veel geïntegreerde streamingservices (TIDAL, Spotify Connect, Deezer, Qobuz, Roon Ready, internetradio enz.)
 • Uitstekende koptelefoonuitgang (draadloos en via kabel)
 • Aansluiting voor subwoofer (draadloos en via kabel)
 • Kan offline stand-by worden gezet (0,5 watt)

Tegens

 • Minder aansluitingen dan een aantal fullsize modellen
 • Sommige andere oplossingen ondersteunen nog meer streamingservices
 • Er bestaan compactere modellen
 • Geen display aan de voorkant

Reviews

Video's over de Bluesound NODE (N130)

Accessoires voor de Bluesound NODE (N130)

Technische specificaties

TechnologieënBluOS Enabled
StreamingdienstenSpotify, Tidal, Qobuz, Deezer, Tunein

Recensies


4.8
105 recensies
5
85
4
19
3
1
2
1
1
1

Aanbevolen producten