Skip to content
AudioQuest
Hoofdtelefoonversterker

AudioQuest DragonFly Red

€ 125,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Ultracompacte en mobiele DAC die de geluidskwaliteit van je smartphone/tablet en PC/Mac enorm verbetert. Echte hifi-kwaliteit voor onderweg!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

AudioQuest DragonFly Red – mobiele D/A-converter met kristalhelder digitaal geluid voor je computer en smartphone/tablet

 • Werkt samen met PC/Mac en mobiele apparaten (iOS/Android)
 • Uitstekende hoofdtelefoonversterker voor veeleisende high-end hoofdtelefoons
 • 64-bit digitale volumeregeling voor optimale geluidskwaliteit
 • Even compact als een USB-stick – Plug ‘n’ Play
 • Ondersteunt 24-bit HD-muziek   (Incl.  MQA)

De DragonFly Red is een geniale, mobiele D/A-converter (DAC) die het geluid uit je smartphone/tablet of PC/Mac veel beter laat klinken. Ondanks dat hij niet groter is dan een gewone USB-stick, zit de DragonFly Red tot de nok toe vol met geavanceerde digitale technologie. En hij zorgt ervoor dat je hoofdtelefoon de muziek uit je PC/Mac ineens perfect weergeeft, thuis net zo goed als onderweg.

In tegenstelling tot de goedkopere DragonFly Black heeft de Red een geavanceerde 64-bit volumeregeling voor een ongekend heldere en ruisvrije muziekweergave. De maximale output is ook bijna twee keer hoger dan die van de Black, wat natuurlijk goed is voor de dynamiek. En bovendien betekent dit dat je er ook veeleisende high-end hoofdtelefoons op aan kunt sluiten.

Let op: er is een USB-kabel nodig om de DragonFly Red aan te sluiten op een smartphone/tablet. Deze kabel is apart verkrijgbaar. Voor Android (4.1 of nieuwer) heb je een MicroUSB-naar-vrouwtjes-USB-A-kabel nodig die OTG ondersteunt. Je smartphone/tablet moet OTG ook ondersteunen. Wie een iOS-apparaat bezit, heeft een Apple Lightning-adapterkabel (MD821AM) nodig; andere, niet-originele kabels werken niet.

De DragonFly Red is verkrijgbaar in het rood. 

Optimale geluidskwaliteit voor alle hoofdtelefoons Mobiele DAC’s zijn voornamelijk bedoeld voor laptops. Maar het geniale aan de DragonFly Red is dat je hem ook kunt gebruiken voor je smartphone. Dankzij een nieuwe chipset van AudioQuest is de DragonFly Red zo energie-efficiënt dat je ook de maximale geluidskwaliteit uit je smartphone kunt halen. En er kan probleemloos een serieuze hifi-hoofdtelefoon op worden aangesloten – met de DragonFly Red is dat echt de moeite waard!

Haal het maximale uit de muziek op je PC/Tidal/Spotify enz. Alle computers hebben een geluidskaart die het bestand waar je op klikt omzetten in muziek die je oren kunnen horen. Helaas zijn de geluidskaarten van de meeste, en zelfs de duurste, computers gewoon ongelofelijk belabberd. En daarom heeft AudioQuest de DragonFly Red ontwikkeld.

Stop de DragonFly Red in een lege USB-poort, sluit je hoofdtelefoon aan op de mini-jack-ingang van de DragonFly Red en geniet van maximale geluidskwaliteit, of je muziek nu op de harde schijf staat, of op een streamingservice zoals Spotify, Tidal enz. Laat je muziek niet verpesten door slechte geluidskaarten en analoge hoofdtelefoonuitgangen vol met ruis!

Als je de DragonFly Black en je laptop onderweg gebruikt, kun je kiezen voor een korte, speciaal ontworpen USB-kabel (AudioQuest DragonTail). Deze kabel zorgt ervoor dat er niets afbreekt als de laptop per ongeluk op de grond valt of klappen krijgt. De DragonTail biedt ook wat extra ruimte als de USB-poorten te dicht op elkaar zitten.

Genieten van echte hoge-resolutiemuziek – beter dan CD-kwaliteit De DragonFly Red is uitgerust met een exclusieve 24-bit ESS 9016 D/A-converter die hoge-resolutiemuziek ondersteunt tot wel 24-bit/96kHz via USB Audio 2.0. Dit is heel wat beter dan CD-kwaliteit en je zult merken dat het geluid gedetailleerder, dynamischer, ruimtelijker en gewoon muzikaler klinkt dan op CD.

De asynchrone technologie en de driver die speciaal voor de DragonFly Red is ontworpen zorgen ervoor dat de ‘clock’ van de USB-overdracht vanaf je PC helemaal perfect is, zodat je geen last hebt van jitter-ruis (onregelmatigheden in de tijdbasis van een digitaal signaal). En tegelijkertijd krijg je een geïntegreerde hoofdtelefoonversterker die de dynamiek en basweergave hoorbaar verbetert – en je kunt altijd en overal luisteren naar je muziek, wat er ook om je heen gebeurt. 

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Werkt samen met PC/Mac en mobiele apparaten (iOS/Android)
 • Uitstekende hoofdtelefoonversterker met hoge output voor veeleisende high-end hoofdtelefoons
 • 64-bit digitale volumeregeling voor optimale geluidskwaliteit
 • Even compact als een USB-stick – Plug ‘n’ Play
 • Ondersteunt hoge-resolutiemuziekbestanden tot 24-bit/96kHz   (Incl.  MQA)
 • Asynchrone USB-technologie

Tegens

 • Geen geïntegreerde knop voor volumeregeling
 • Geen draadloze signaaloverdracht
 • USB-kabel apart verkrijgbaar

Video's over de AudioQuest DragonFly Red

Unboxing

Accessoires voor de AudioQuest DragonFly Red

Technische specificaties

AfstandsbedieningNee
TimerNee
D/A-conversie audio24-bit/96 kHz - 32-bit ESS 9016

Recensies


4.8
9 recensies
5
8
4
1
3
1
2
0
1
0