Skip to content
€ 999,00set
Zwart
Niet in voorraad. Verwacht: maandag 1 juli 2024
  -
Draadloze muziek en TV-geluid met indrukwekkende hifi-kwaliteit en meer dan genoeg vermogen. Bluetooth, HDMI, draaitafelingang en mooie finish.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Argon Audio FORTE A55 Mk2 – elegante, draadloze en actieve vloerluidspreker met Bluetooth, draaitafelingang, slim TV-geluid met HDMI en serieuze hifi-technologie

 • Overtuigend hifi-geluid met mooie en volle bas
 • Eenvoudige installatie en heel gebruiksvriendelijk (plug ’n’ play)
 • Eenvoudig TV-geluid met perfecte digitale kwaliteit via HDMI/ARC
 • Veel aansluitmogelijkheden, incl. draaitafel en Bluetooth
 • Exclusieve finish

De FORTE A55 Mk2 is een elegante en draadloze vloerluidspreker met goed geluid van Argon Audio. Het verrassend massieve en realistische hifi-stereogeluid komt in de buurt van het geluid van traditionele installaties en veel duurdere luidsprekers. Ook heeft hij een grotere behuizing en krachtigere drivers dan de modellen uit de FORTE-serie, zodat je de basgitaar en kickdrum echt in je middenrif voelt bij hoog volume.

En omdat je tegelijkertijd kunt rekenen op supersimpele bediening, een mooi ontwerp, simpel TV-geluid met HDMI, Bluetooth en veel andere, handige mogelijkheden (inclusief draaitafelingang), heb je een echt perfecte oplossing voor al je muziek. Als je de woonkamer liever vult met goed geluid dan met een grote installatie en kabels, dan is dit een schitterende oplossing. Ook voor kritische oren.

Topkwaliteit en goed geluid voor ieder budget

De geïntegreerde digitale versterker levert een vermogen van 4 x 80 watt en een schitterend geluid voor muziek en TV. Hij is gebaseerd op principes die je normaal gesproken alleen ziet in veel duurdere modellen. De geïntegreerde DSP upsamplet alle bronnen naar een hogere resolutie (96 kHz/32-bit) voor een perfecte geluidskwaliteit.

De speakers zijn voorzien van een exclusieve trimring van echt aluminium, en de elegante finish benadrukt dat het hier om een echt kwaliteitsproduct gaat. De bijgeleverde luidsprekerdoek wordt vastgehouden door magneten, zodat je niet tegen lelijke schroefgaten hoeft aan te kijken als je de luidspreker zonder doek wilt gebruiken.

De FORTE A55 Mk2 vult moeiteloos een gemiddelde ruimte met erg goed geluid. Als je meer lage tonen en een betere basweergave wilt hebben, kun je hem altijd aanvullen met een subwoofer, bijvoorbeeld de compacte BASS10 Mk2 van Argon Audio.

Klaar voor digitaal TV-geluid en draaitafel

Via HDMI kun je de TV aansluiten met maximale digitale kwaliteit en heel eenvoudig het volume regelen met de afstandsbediening van de TV. Dan krijg je dus goed geluid én een handige bediening, en omdat hij zichzelf automatisch aan en uit zet, heb je er geen omkijken aan. Je hoeft je dus nergens meer zorgen over te maken en kunt volop genieten van de schitterende geluidskwaliteit.

De FORTE A55 Mk2 heeft een geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker, waarmee je direct een draaitafel kunt aansluiten. En via Bluetooth kun je muziek streamen via je smartphone, tablet of computer. Daarnaast kun je de FORTE A55 Mk2 natuurlijk ook prima gebruiken voor games. Deze luidspreker vervangt moeiteloos een hele installatie, zonder dat je iets mist!

Argon FORTE A55 Mk2 is verkrijgbaar in matte lak of met een finish van notenhout. Inclusief afstandsbediening en luidsprekerkabel voor onderlinge verbinding.

Argon Audio FORTE A55 Mk2 – doordachte en veelzijdige aansluitingen

Naast Bluetooth is de FORTE A55 Mk2 ook voorzien van analoge en digitale ingangen, zodat je deze luidsprekers kunt gebruiken voor alle muziekbronnen. Met twee digitale ingangen – HDMI/ARC en optisch – kun je bijvoorbeeld een TV en muziekstreamer digitaal aansluiten, en dan houd je nog twee analoge ingangen over. Zo krijg je de functionaliteit van een traditionele installatie, maar dan zonder traditionele installatie! En als je wilt, kun je de muziekstreamer zelfs wegbergen.

Dankzij de USB-ingang (5V) aan de achterkant kun je een telefoon of ultracompacte muziekstreamer van stroom voorzien. Dit betekent dat je het geluid maar één keer hoeft aan te sluiten op de optische ingang, en daarna kun je draadloos streamen via de apps op je smartphone. Zonder kwaliteitsverlies of extra batterijverbruik, zoals bij Bluetooth.

En bovendien heeft de FORTE A55 Mk2 ook een speciale draaitafelingang, waarmee je heel snel en eenvoudig een gewone draaitafel kunt aansluiten zonder te hoeven investeren in een aparte RIAA-/phono-voorversterker. Als jij ook gek bent op het authentieke geluid van vinyl, is dat natuurlijk een geweldige feature. Simpel en geniaal!

Geavanceerde versterker met digitale aansturing

De geïntegreerde digitale versterkers van de FORTE A55 Mk2 hebben genoeg vermogen voor een indrukwekkend helder en dynamisch geluid, ook op hoog volume. Elke speaker heeft namelijk zijn eigen versterker, zodat er geen passieve componenten meer nodig zijn in het signaalpad. En dat was altijd een belangrijke bottleneck voor goed geluid.

De versterkermodule in de ene luidspreker heeft vier kanalen van ieder 80 watt die elektronisch worden verdeeld over de verschillende speakers. En alhoewel dit natuurlijk niet is te vergelijken met 80 watt continu uit een traditionele high-end stereoversterker, merk je wel dat dit vermogen bijdraagt aan het goede geluid van de FORTE A55 Mk2.

De combinatie van een actief elektronisch scheidingsfilter en geavanceerde digitale signaalverwerking (DSP) optimaliseren de prestaties op een manier die onmogelijk is met normale, passieve luidsprekers. En dankzij maximale controle over de twee speakers en versterkers kan het volledige systeem maximaal worden benut, zonder risico op overbelasting. Er is dus ook geen ‘buffer’ (bijv. een stijvere conusophanging) nodig om de speakers te beschermen, en dat is weer goed voor de geluidskwaliteit.

Geavanceerde basspeakers met dubbellaagse membraan

De geavanceerde basspeakers van de FORTE A55 Mk2 zijn speciaal door Argon Audio ontwikkeld. De membraan heeft een zogenoemde sandwichconstructie – de achterkant is een normale, kegelvormige membraan van papier, waar een concave membraan van glasvezel op is vastgelijmd. Dankzij de optimale beheersing van resonanties en vervorming is het mogelijk geweest om een ‘low-loss’ conusophanging van rubber te gebruiken, voor een dynamisch en levendig geluid – of je nu van keiharde rock of rustige jazz luistert.

Het geavanceerde magneetsysteem houdt de membraan stevig onder controle, van de kristalheldere middentonen tot aan 35 Hz – wat behoorlijk indrukwekkend is voor zo’n compacte vloerluidspreker. En als je nog meer bas wilt, bijvoorbeeld in een grote woonkamer, kun je hem aanvullen met een actieve subwoofer.

Elegante en hoogwaardige behuizing

De stijlvolle behuizing van de FORTE A55 Mk2 is niet zomaar een houten kist. Het is een constructie die geoptimaliseerd is op basis van talloze metingen en computeranalyses. Alle verstevigingen zitten precies op de goed plek en het nieuwe Argon Audio Resonance Control tussen de twee bas-/middenspeakers elimineert resonanties zonder nadelige gevolgen voor de dynamiek, wat vaak wel zo is bij traditioneel dempingsmateriaal.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Overtuigend hifi-geluid met mooie en volle bas
 • Eenvoudige installatie en heel gebruiksvriendelijk (plug ’n’ play)
 • Eenvoudig TV-geluid met perfecte digitale kwaliteit via HDMI/ARC
 • Speciale draaitafelingang (geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker)
 • Draadloos muziek afspelen via Bluetooth 5.0, incl. aptX HD en AAC
 • Analoge en digitale audio-ingangen (optisch / RCA)
 • Sufwooferaansluiting
 • USB-ingang (5V) aan de achterkant
 • Automatische in- en uitschakelfunctie op alle ingangen, incl. HDMI en Bluetooth*
 • Inclusief afstandsbediening
 • Exclusieve finish

Tegens

 • Geen uitgang voor koptelefoon
 • Geen audio-in via USB
 • Geen volumeregelaar op voorkant
 • De linker- en rechterluidspreker moeten onderling met een kabel worden verbonden (bijgeleverd)

Video's over de Argon Audio FORTE A55 Mk2

Accessoires voor de Argon Audio FORTE A55 Mk2

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)40-20.000 Hz
Versterker80 watt
Tweeter Combined1x x 1" Soft dome
Formaat woofer5"
Woofer Amount2x
Luidspreker-typeActieve HiFi luidspreker

Recensies


4.7
31 recensies
5
23
4
7
3
1
2
0
1
1

Aanbevolen producten