Skip to content

VestlydV15CVloerluidspreker (paar)

Een liveconcert bij jou in de woonkamer. Deze unieke 15”-powermonitor raakt je – in je hart, je oren en je middenrif. Dit moet je horen!
Hout
€ 849,00 per stuk - wordt verkocht per paar (2 stuks)
Bespaar€ 100,00
paar€ 1.698,00
Van€ 1.798,00
Niet in voorraad. Verwacht: vrijdag 21 juli 2023

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Vestlyd V15C – unieke 15”-powermonitor met een enorm vermogen en echt hifi-geluid

De Vestlyd V15C is een grote en compromisloze vloerluidspreker die de voegen uit je muren blaast en dezelfde fysieke druk geeft als bij een echt liveconcert. Met zijn massieve coaxiale 15”-speaker en grote behuizing kan hij serieus veel volume produceren, maar hij heeft tegelijkertijd een indrukwekkend helder en gedetailleerd geluid voor dit type luidspreker – ook bij lagere volumes.

De goede oude tijd

De Vestlyd V15C is een eerbetoon aan de klassieke monitorluidsprekers die in de jaren tachtig een absolute must waren in platenstudio’s en in de woonkamers van echte hifi-liefhebbers. In die tijd waren geluidskwaliteit en volume belangrijker dan of het design past bij je minimalistische vtwonen-interieur.

De V15C neemt veel ruimte in en hij is allesbehalve discreet. Maar de grote 15”-speaker klinkt een stuk fysieker dan de strakke en slanke vloerluidsprekers met twee of drie kleine basspeakers die je tegenwoordig vooral ziet. En elke keer dat je hem aanzet, weet je meteen hoe muziek eigenlijk hoort te klinken. En als je al dit moois dan toch wilt verbergen, gebruik dan de bijgeleverde luidsprekerdoek – zodat je alleen maar tegen een neutrale, zwarte kist aan hoeft te kijken.

Als je hem vergelijkt met een gewone ‘powerluidspreker’ heeft de V15C een veel strakker, muzikaler en gedetailleerder geluid – zonder dat dit ten koste gaat van het volume. En hij is veel vergevingsgezinder dan echte studiomonitoren, zonder dat je de details mist. Je krijgt dus eigenlijk het beste van twee werelden. Daarom noemen we de V15C ook een ‘powermonitor’ – en die moet je gewoon horen!

Simpel en solide

De V15C is relatief gemakkelijk aan te sturen, ondanks het formaat en de grote 15”-speaker. De gevoeligheid ligt op 95 dB, zodat je serieus hard kunt gaan met een gewone hifi-versterker of -receiver. Maar het wordt natuurlijk een stuk leuker als je hem aansluit op een solide en krachtige versterker van 100 watt of meer.

De V15C kan echt alles aan. Hij klinkt zelfs beter op hoog volume! En als je dan toch een beetje te ver gaat en hem overstuurt, geef hem dan een paar minuten, zodat de tweeter kan afkoelen. Maar je moet wel heel ver gaan – of een heel vervormd signaal hebben – voordat de V15C de handdoek in de ring gooit.

Laat jezelf horen – maar hou rekening met je buren

Met Vestlyd krijg je een massief geluid met topkwaliteit. In combinatie met een goede versterker heb je een installatie waar je nog jarenlang plezier van hebt – en waar je vrienden stikjaloers op zullen zijn. Maar denk eraan: bij veel vermogen hoort veel verantwoordelijkheid. De Vestlyd klinkt zo zuiver dat je oren je niet altijd waarschuwen als je in het rood staat. Het extreme geluid van deze luidspreker, in combinatie met een goed feest of de geluidsdruk van een urenlange concertopname, kan namelijk voor ruzie zorgen met je kinderen, huisdieren of de hele buurt. Hou dus rekening met je omgeving!

De Vestlyd V15C is verkrijgbaar in het zwart (imitatieleer). Inclusief zwarte luidsprekerdoek, bijpassende vloerstandaard apart verkrijgbaar

Testen van de Vestlyd V15C

Meer afbeeldingen van de Vestlyd V15C

Vestlyd V15C Vloerluidspreker

Highlights

 • Kan verwoestend hard, ook in grotere ruimtes
 • Krachtige en nauwkeurige basweergave met veel dynamiek
 • Uitstekende allround-kwaliteiten voor dit type luidspreker
 • Heel goed bestand tegen overbelasting
 • Heeft geen energiecentrale nodig om op hoog volume te spelen

 • Kan verwoestend hard, ook in grotere ruimtes
 • Heel dynamisch, muzikaal en realistisch geluid met veel detaillering
 • Goede geluidsspreiding voor een coaxiale luidspreker
 • Heeft geen energiecentrale nodig om op hoog volume te spelen
 • Heel goed bestand tegen overbelasting
 • Solide en stevige behuizing
 • Schroefterminals en Neutrik Speakon voor professioneel gebruik
 • Inclusief zwarte luidsprekerdoek
 • Bijpassende vloerstandaard apart verkrijgbaar

Video's over de Vestlyd V15C

Technische specificaties

Frequentiebereik (-6 dB)36 - 22000 Hz
Gevoeligheid95 dB
Scheidingsfrequentie1100
Impedantie (ohm)4
Tweeter1" Titanium gelamineerde dometweeter met neodymium-magneet
Woofer1x 15" Membraan van papier

Recensies


4.8
15 recensies
5
13
4
1
3
1
2
0
1
0
Ernst
Zweden
6 dagen geleden

Is meer monitor dan ik me had voorgesteld, sommige muziek klinkt geweldig terwijl andere niet klinken zoals ik wil. Maar ik ben op geen enkele manier 🤩 een gouden oor - ik heb een oude nad als voorversterker met "loudness" en "bass eq" geactiveerd en dan ben ik best tevreden, maar koos een "Behringer Ultrafex Pro" uit tussen de eerste en laatste versterkers die je met PA kunt doen, dan zal het muziek zijn op lage en gemiddelde luidheid en ik ben tevreden! Denk dat een oud HK-model groter of andere oude grote versterkers met toonregelaars en luidheid canon-combo met Vestlyd zou kunnen zijn.

Ernst
Zweden
Wilhelm
Duitsland
5/12/2023
Wilhelm
Duitsland
Sverre
Noorwegen
5/4/2023

Ongelooflijk verrast door deze sprekers. Ze spelen ongelooflijk goed, zowel op hoog als zeer laag volume. Word hier erg dol op. Nu geniet ik echt van muziek 🙂 Bedankt voor een geweldig product.

Sverre
Noorwegen
Lars
Denemarken
5/2/2023
Lars
Denemarken
Paul
Nederland
4/29/2023

De Vestlyd speakers presteren uistekend! Enorm stuwend en strak in het laag maar niet teveel en zeker niet boemerig. Mids zijn open en helder, hoge tonen zijn helder maar nooit schreeuwerig, ook niet bij (extreem) hoog volume. Het ontvangst was hartelijk in de winkel in Amsterdam. Verkoper Jos heeft mij goed en vriendelijk geholpen. Technische man Ko heeft de Vetslyd speakers geplaatst en aangesloten op mijn systeem. Deze man heeft enorm veel kennis van zaken en werkt uiterst proffesioneel. Hartelijk dank medewerkers van Hifi Klubben Amsterdam!!

Paul
Nederland

Accessoires voor de Vestlyd V15C

NAD C700 Muzieksysteem
Muzieksysteem
€ 1.599,00 / € 1.749,00 / stuk
38
Vestlyd V15C Stand Luidsprekerstandaard
Luidsprekerstandaard
€ 229,00 / € 279,00 / paar
7
NAD C368 Geïntegreerde versterker
Geïntegreerde versterker
€ 1.349,00 / stuk
33
NAD C 399 Geïntegreerde versterker
Geïntegreerde versterker
€ 2.499,00 / stuk
27
NAD C 298 Eindversterker
Eindversterker
€ 2.499,00 / stuk
4

Aanbevolen producten

NAD C 3050 Geïntegreerde versterker
Geïntegreerde versterker
€ 1.499,00 / stuk
Vestlyd V12C Vloerluidspreker
Vestlyd V12C
Vloerluidspreker
€ 1.198,00 / € 1.298,00 / paar
12
DALI OBERON 9 Vloerluidspreker
DALI OBERON 9
Vloerluidspreker
€ 2.198,00 / paar
21
DALI RUBICON 8 Vloerluidspreker
DALI RUBICON 8
Vloerluidspreker
€ 6.598,00 / paar
2