Skip to content

SonyXR-42A90KOLED-TV

42” 4K OLED-TV met schitterende beeldkwaliteit, 4K Cognitive XR-processor en een exclusieve finish van metaal. Een absolute top-TV!

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Sony XR-42A90K – 42” 4K OLED-TV met 4K Cognitive XR-processor, een schitterende beeldkwaliteit en exclusieve finish van metaal

De XR-42A90K is een exclusieve 42” 4K OLED-TV met de allerbeste beeldkwaliteit, een schitterend design en heel veel slimme functies. Het exclusieve Triluminos OLED-beeldpaneel in combinatie met de geavanceerde 4K Cognitive XR-processor geeft een ongeëvenaarde beeldkwaliteit met mooie, rijke kleuren, soepele bewegingen en een perfecte zwartweergave. Met de XR-42A90K komt je heel dicht in de buurt van Sony’s superieure A95K-topserie. En als je zonder de nieuwe QD-OLED-technologie kunt leven, is dit een TV die je echt moet zien.

De bijgeleverde tafelstandaard is verstelbaar. Je kunt dus extra ruimte creëren onder je scherm, zodat er precies een soundbar onder past. Zo krijg je een veel beter TV-geluid, en blijft de elegante look behouden.

Slimme functies voor surround en voice-control

Het geïntegreerde luidsprekersysteem van de Sony XR-42A90K kan worden gebruikt als middenluidspreker, als hij rechtstreeks door je surroundreceiver wordt aangestuurd. Hierdoor kun je een eenvoudige en interieurvriendelijke surroundinstallatie creëren, met een geluidskwaliteit die iets minder is dan met een speciale middenluidspreker.

En met eARC kun je ongecomprimeerd surroundgeluid, inclusief Dolby Atmos, doorsturen via de aangesloten HDMI-kabel. Bijvoorbeeld naar een mooie home-cinema of een geschikte soundbar die de Atmos-informatie als een extra hoogtedimensie weergeeft. Je kunt de TV aansturen via Google Assistant en de geïntegreerde microfoon in het scherm en in de stijlvolle metalen afstandsbediening met achtergrondverlichting. Of de voice-control beschikbaar is in het Nederlands, is afhankelijk van de aanbieder.

Eindeloos veel entertainment met Google TV

De Sony XR-42X90K heeft geïntegreerde Google TV, voor heel veel Smart TV-functies en heel veel gepersonaliseerde entertainmentsuggesties. Dankzij de dubbele TV-tuners en USB-opnamefunctie kun je met deze gebruiksvriendelijke en uitgebreide Smart-TV zelf kiezen wanneer je naar je favoriete programma’s op de reguliere TV-zenders wilt kijken.

De beste TV’s van Sony worden geleverd met Bravia Core, waarmee je een beperkte tijd gratis een heleboel films kunt streamen (inclusief een aantal premières) met ongeëvenaarde kwaliteit. En je krijgt ook nog veel meer features, waaronder een blik achter de schermen enz. Je kunt meer lezen over Bravia Core op de website van Sony.

De Sony XR-42A90K is verkrijgbaar met een metalen finish (Titanium Black). Inclusief afstandsbediening met achtergrondverlichting en metalen finish.

Let op: HiFi Klubben adviseert je altijd om een soundbar, een paar actieve luidsprekers of een aparte stereo-/surroundinstallatie aan te sluiten op de TV, zodat het geluid past bij de mooie beeldkwaliteit van bijvoorbeeld films.

Sony XR-42A90K OLED-TV

Highlights

 • XR Triluminos Pro 4K OLED-beeldpaneel
 • 4K Cognitive XR-processor / OLED XR Contrast Pro
 • Exclusieve finish van metaal, ook op de afstandsbediening met achtergrondverlichting
 • Grote lichtsterkte voor een OLED-TV
 • Veel geavanceerde gamingfuncties
Ivo Stut
Haarlem
99 winkelsVind de dichtsbijzijnde winkel
Ivo Stut

 • XR Triluminos Pro 4K OLED-beeldpaneel
 • 4K Cognitive XR-processor / OLED XR Contrast Pro
 • Exclusieve finish van metaal, ook op de afstandsbediening met achtergrondverlichting
 • Geïntegreerd ‘Acoustic Surface Audio+’-audiosysteem
 • Grote lichtsterkte voor een OLED-TV
 • Veel geavanceerde gamingfuncties
 • Opnamefunctie met dubbele TV-tuners
 • Geïntegreerde microfoon voor voice-control (Google Assistant)
 • Ondersteunt Dolby Vision

Technische specificaties

Beeldformaat42"
Beeldfrequentie 100 Hz
Beeldprocessor 4K Cognitive Processor XR
Full / edge backlightDirect-lit
Game modeJa
HDR Formaten Dolby Vision, HDR10, HLG
Resolutie4K Ultra HD
Schermtype OLED

Recensies


5.0
8 recensies
5
8
4
0
3
0
2
0
1
0
Kjell
Zweden
3/30/2023
Kjell
Zweden
A.
Denemarken
3/20/2023

Geweldige foto, ook vanuit kromme hoeken. Geweldig geluid 'door het scherm'. Mis niet meteen een soundbar. (Als u echter een Panasonic Blu-ray HDD hebt aangesloten, zult u zwaar teleurgesteld zijn in termen van samenwerking tussen de twee apparaten. Wat al jaren 'peace of cake' en puur genot is qua bediening met de nieuwste Sony tv's en HD recorders is weggevaagd. Veel dingen veroorzaken problemen. Heel vervelend. Maar Sony is al lang gestopt met het maken van HD-recorders.)

A.
Denemarken
Ian
Denemarken
3/14/2023
Ian
Denemarken
Frits
Nederland
3/6/2023
Frits
Nederland
Øjenlæge
Denemarken
3/5/2023
Øjenlæge
Denemarken

Accessoires voor de Sony XR-42A90K

Aanbevolen producten

Argon Audio FENRIS A4 Draadloze luidspreker - stereo
Draadloze luidspreker - stereo
€ 399,00 / paar
62
Sonos Arc Soundbar
Sonos Arc
Soundbar
€ 725,00 / € 995,00 / stuk
106
Sonos Beam (Gen 2) Soundbar
Soundbar
€ 399,00 / € 499,00 / stuk
124
Argon Audio FORTE A55 Draadloze luidspreker - stereo
Draadloze luidspreker - stereo
€ 699,00 / € 999,00 / paar
17
Denon DHT-S316 Soundbar
Soundbar
€ 179,00 / € 219,00 / stuk
40