Skip to content
€ 169,00stuk
Lunar White
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Altijd en overal genieten van je muziek en de fijne features van Sonos. Deze supercompacte draadloze luidspreker is geschikt voor binnen en buiten.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Sonos Roam – supercompacte, waterdichte en geavanceerde draadloze luidspreker

 • Supercompact, solide en waterdicht (IP67-gecertificeerd)
 • Tot 10 uur speelduur
 • Streaming via Bluetooth, AirPlay 2 en Wi-Fi (incl. multiroom)
 • Heel eenvoudige installatie en erg gebruiksvriendelijk
 • Voice-control via geïntegreerde microfoon (Google Assistant, Amazon Alexa)

De Sonos Roam is een supercompacte, slimme en robuuste draadloze luidspreker met een accu die wel 10 uur meegaat en met heel veel unieke features – deze slimme mobiele luidspreker is een klasse apart. De Sonos Roam is stof- en waterdicht en gemaakt om mee naar buiten te gaan. Je kunt hem gewoon meenemen naar het strand of zwembad. De elegante matwitte finish met zijkanten van siliconen is erop gemaakt om elke dag in je rugzak te zitten.

De Sonos Roam is voorzien van een echt tweewegluidsprekersysteem met bas-/middenspeaker en een aparte tweeter voor de hoogste tonen – elk met zijn eigen versterker. Dat zie je eigenlijk nooit bij draagbare luidsprekers met dit formaat. En dat is dan ook meteen een van de redenen waarom deze Bluetooth-luidspreker zo helder en gedetailleerd klinkt. Het is natuurlijk geen hifi-luidspreker voor kritische luisteraars, maar hij klinkt echt heel goed voor dit supercompacte formaat.

De Sonos Roam is de perfecte mobiele aanvulling op je bestaande Sonos-systeem – of het ultieme instapmodel voor mensen die Sonos willen gebruiken voor streamingmuziek in alle kamers van hun huis. En alles kan worden aangestuurd met je smartphone.

Eenvoudige bediening en klaar voor voice-control en multiroom

Je kunt altijd muziek streamen, of je nu thuis bent of niet. De Sonos Roam heeft namelijk Wi-Fi en Bluetooth. En hij schakelt automatisch om, afhankelijk van wat je op dat moment nodig hebt. Thuis kun je zelfs streamen met je telefoon via Bluetooth (bijv. geluid van YouTube) en de muziek via je Wi-Fi-netwerk doorsturen naar de andere draadloze Sonos-luidsprekers in je systeem.

Of je kunt het geluid supersimpel wisselen met de nieuwe Sound Swap-functie – houd de play/pauze-knop een tijdje ingedrukt en de muziek verplaatst zich automatisch naar de volgende Sonos-luidspreker.*** Zo kun je dus heel gemakkelijk verder luisteren op je thuisinstallatie, zodra je weer binnen bent. En als je weer naar buiten gaat, wissel je heel eenvoudig van je thuisinstallatie naar de Sonos Roam, zodat je kunt blijven luisteren via Bluetooth.

Met een simpele druk op de knop bovenop kun je de muziek pauzeren, een nummer overslaan of het volume harder of zachter zetten, als je geen telefoon bij je hebt. En je kunt de Sonos Roam draadloos koppelen aan de andere Sonos-luidsprekers in je huis (multiroom). In elke kamer kun je andere muziek afspelen, of maak een groep aan en speel dezelfde muziek in het hele huis. Gebruik je stem om muziek af te spelen terwijl je aan het koken bent. Of zeg dat het volume harder moet als je in bad zit. Je kunt zelfs hun favoriete kinderliedje aanvragen als je de kinderen in bed legt.

Een wereld aan muziek met de Sonos-app en Trueplay

Je krijgt alle fijne features van Sonos erbij, inclusief app-bediening (iOS/Android) en de grootste keuze uit geïntegreerde streamingservices, zoals Spotify, TIDAL, Deezer, Napster enz. Met automatische Trueplay klinkt de Sonos Roam perfect in elke situatie – zonder dat je er zelf ook maar iets aan hoeft te doen. Zet hem op een tafel op je dakterras, op een handdoek op het strand of in de hoek van je badkamer – Trueplay doet de rest.

De Sonos Roam is verkrijgbaar in het lichtgrijs (Lunar White) of matzwart (Shadow Black). Draadloze magnetische oplader apart verkrijgbaar. Hij wordt geleverd met een standaard USB-kabel om op te laden, of je kunt een standaard Qi-oplader gebruiken.

Let op: Net als de andere nieuwe producten van Sonos heb je voor de Sonos Roam de nieuwe S2-app nodig. Als je oudere Sonos-producten in je systeem hebt, kan het zijn dat je hier een aparte S1-app voor nodig hebt. Of je kunt langskomen bij HiFi Klubben. Dan vertellen wij je hoe je je oudere Sonos-producten kunt inruilen voor nieuwe en je hele systeem kunt upgraden naar het S2-platform.

Sonos – het originele draadloze multiroom-muzieksysteem

Sonos is het originele multiroom-muzieksysteem voor het hele gezin en voor alle kamers in huis. Het is bijzonder gebruiksvriendelijk en vrijwel alle streamingservices zijn geïntegreerd. En bovendien, Sonos is zonder twijfel het meest verkochte en meest geteste streamingsysteem dat er bestaat.

En Sonos wordt voortdurend geüpdatet met nieuwe functies. De updates worden automatisch via internet geïnstalleerd op je Sonos-systeem. Zo wordt je HEOS-systeem steeds beter en beter – helemaal vanzelf!*

Heel eenvoudig surroundgeluid uit de TV

En als je van films en TV met goed geluid houdt, maar geen zin hebt in extra apparaten en kabels, dan is Sonos de perfecte oplossing. Je kunt namelijk twee draadloze Sonos-luidsprekers toevoegen als de achterkanalen van je Sonos-soundbar. Zo krijg je een 5-kanaals surroundsysteem dat je films echt tot leven brengt. Als je nog meer lage tonen en een betere basweergave wilt hebben, kun je hem uitbreiden met een draadloze Sonos-subwoofer.

En ook al is het geen echte surround home-cinema, je krijgt wel een geluid dat past bij de geweldige beeldkwaliteit van tegenwoordig. En dat zonder installatie of kabels zoals bij een traditionele oplossing. Je kunt het volume natuurlijk regelen met de afstandsbediening van je TV – heel eenvoudig en betaalbaar

Sonos-app – alle streamingmuziek binnen handbereik

Met de gratis Sonos-app voor Apple iOS/Android krijg je alle muziek in de hele wereld binnen handbereik. Dit geldt zowel voor je eigen collectie op PC/Mac of NAS als voor internetradio en streamingservices zoals TIDAL, Spotify, Apple Music en Deezer.

Met name de tablet-app is een klasse apart. Hier krijg je namelijk een groot en kristalhelder kleurenscherm waarmee het een genot wordt om te navigeren tussen de vele mogelijkheden en om de mooie albumhoezen te bekijken. Of je stuurt gewoon alles aan met de computer.

Welke oplossing je ook kiest, je krijgt een mooie en overzichtelijke gebruikersinterface waarmee het doodsimpel wordt om muziek in het hele huis te beluisteren. Omdat de eenheden onderling communiceren, kan iedereen in het gezin in verschillende kamers zijn of haar eigen app-controller gebruiken – tegelijkertijd!

Direct muziek streamen vanaf je smartphone of tablet

Als je jouw muziek liever bij je hebt op je smartphone, dan is Sonos ook heel handig. Als je ingelogd bent op het draadloze netwerk, hoef je alleen maar de Sonos-app te openen, ‘Mijn Sonos’ te kiezen en de muziek uit je draagbare muziekcollectie af te spelen. Het is ook slim om muziek die je niet via streamingservices kunt beluisteren op te slaan op je smartphone of tablet. Een aantal draagbare luidsprekers van Sonos is bovendien voorzien van Bluetooth, zodat je overal kunt streamen – ook als je even geen Wi-Fi-netwerk hebt.

Meer dan genoeg mogelijkheden voor kritische oren

Met Sonos kun je streamen met echte CD-kwaliteit, en dat kun je gebruiken als basis voor een serieuze hifi-oplossing. Bijvoorbeeld door te streamen van een ‘lossless’ streamingservice zoals TIDAL HiFi, of de muziek op je computer of netwerkschijf.

Een draadloze Sonos-versterker is in feite een complete muziekinstallatie die een paar goede hifi-luidsprekers kan aansturen, en op die manier klinkt de muziek al veel beter dan met een simpele streamingluidspreker. De ultieme installatie bestaat echter uit de draadloze Sonos-muziekstreamer in combinatie met een serieuze, fullsize installatie. Dan krijg je echt hifi-geluid, maar ook alle draadloze mogelijkheden en een superhandige app-controller.

Multiroom – draadloze muziek in het hele huis

Sonos is een geniaal muzieksysteem dat een wereld aan muziek naar alle kamers van je huis kan sturen. Woonkamer, keuken, slaapkamer, kantoor, kinderkamer, badkamer – elke ruimte verdient een Sonos-muziekspeler of -streamingluidspreker! Sonos is supergemakkelijk te installeren. Je hoeft niets in te bouwen in de muren en kunt alles weer zo meenemen mocht je gaan verhuizen.

Om aan de slag te gaan heb je alleen een smartphone, tablet, PC en een draadloze luidspreker van Sonos nodig. Als je draadloze muziek in nog een kamer wilt ontvangen, hoef je alleen maar een nieuwe draadloze luidspreker neer te zetten, de handleiding te volgen en even te wachten – dat is alles!

Trueplay – optimaal geluid bij iedere plaatsing

Trueplay is een slimme functie die met behulp van een iPhone/iPad en verschillende testtonen het geluid van een aantal luidsprekers van Sonos optimaliseert – zelfstandig, in combinatie met een subwoofer of surroundsysteem van Sonos. Je hoeft de luidspreker(s) alleen maar neer te zetten op de plek waar je ze wilt hebben, en de instructies van de wizard te volgen.

Zodra je een aantal metingen hebt gedaan met de testtoon past Sonos de klankbalans automatisch zo aan, dat je het best mogelijke geluid in de grootst mogelijke luisterzone krijgt, zonder dat je zelf de klank hoeft af te stellen. Bij sommige Sonos-luidsprekers werkt Trueplay helemaal automatisch, zonder dat je een telefoon nodig hebt. Dan kun je dus volledig ontspannen en genieten van het geluid!

Ook ideaal voor inbouwoplossingen

Als je aan het bouwen of verbouwen bent en in het hele huis geluid wilt, biedt Sonos eindeloos veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld inbouwluidsprekers in alle kamers installeren en de luidsprekerkabels via de muur laten lopen naar een centrale techniekkast of kantoor. Hier plaats je dan de benodigde Sonos-spelers en eindversterkers, en je hebt geluid in het hele huis; alles werkt via de afstandsbediening en iedere kamer krijgt de geluidskwaliteit die jij wilt.

Sonos heeft ook zijn eigen inbouwluidsprekers voor in de muur en het plafond, en outdoorluidsprekers voor op het terras bijvoorbeeld. Maar je kunt ook kiezen uit het uitgebreide assortiment inbouwluidsprekers van DALI en Bowers & Wilkins. En HiFi Klubben helpt je hier natuurlijk graag mee!

* De streamingservices en functies van het Sonos-systeem zijn voortdurend in ontwikkeling. Ga naar de website van Sonos zelf voor de meest actuele status.

Let op: een aantal oudere producten van Sonos – bijv. CONNECT (Gen 1), CONNECT:AMP (Gen 1) en PLAY:5 (Gen 1) – wordt niet ondersteund door de nieuwe Sonos App S2 en dus ook niet bijgewerkt met de nieuwste functies. Als je deze apparaten toch in je Sonos-systeem wilt gebruiken – eventueel in combinatie met nieuwere Sonos-producten – moet je de Sonos App S1 blijven gebruiken. Neem contact op met HiFi Klubben of controleer je systeem op sonos.com voor meer informatie. 

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Supercompact, solide en waterdicht (IP67-gecertificeerd)
 • Boven- en onderkant van robuuste siliconen
 • Tot 10 uur speelduur
 • Streaming via Bluetooth, AirPlay 2 en Wi-Fi (incl. multiroom)
 • Draadloze afstandsbediening via Sonos S2-app (iOS/Android) of PC/Mac
 • Heel eenvoudige installatie en erg gebruiksvriendelijk
 • Drukknoppen op de bovenkant voor afspelen, volume, microfoon en Bluetooth
 • Tweewegluidspreker
 • Automatische Trueplay-ruimtecorrectie
 • Volledig draadloze integratie met Sonos-systeem, incl. internetradio en streamingservices (TIDAL, Spotify, Deezer, Napster enz.)*
 • Voice-control via geïntegreerde microfoon (Google Assistant, Amazon Alexa)
 • Draadloos opladen via standaard Qi-oplader of magnetische oplader van Sonos (beide apart verkrijgbaar)

Tegens

 • Geen aansluiting voor koptelefoon
 • Je kunt geen muziek afspelen vanaf USB-media
 • Vanwege het formaat een beperkt vermogen en minder basfrequenties.
 • USB-oplader of Qi-oplader apart verkrijgbaar
 • Voor echte hifi heb je nog altijd een goede versterker en aparte luidsprekers nodig

Reviews

Video's over de Sonos Roam

Accessoires voor de Sonos Roam

Technische specificaties

Tweeter Amount1x
Woofer Amount1x
IP RatingIPX7

Recensies


4.5
44 recensies
5
30
4
8
3
4
2
1
1
1

Aanbevolen producten