Skip to content
€ 229,00stuk
Wit
 Te ervaren in
Slimme en compacte luidspreker voor draadloze muziek in kleinere kamers, bijv. de badkamer of kinderkamer. Geïntegreerde microfoon voor voice-control.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Sonos One (Gen 2) – supercompacte draadloze luidspreker met multiroom en voice-control

 • Compact en elegant ontwerp
 • Kies tussen volledige app-bediening, voice-control of eenvoudige touchbediening
 • Werkt perfect samen met de andere Sonos-luidsprekers in je huis
 • Je kunt er twee combineren tot een draadloos stereosysteem of gebruiken als achterluidsprekers van een surroundsysteem
 • Kan in vochtige kamers staan

De compacte en stijlvolle Sonos One (Gen 2) is ideaal voor kleinere kamers waar een klein formaat en handige afstandsbediening belangrijker zijn dan echte hifi-kwaliteit. Dit is een goed begin van je eigen Sonos-systeem. De Sonos One (Gen 2) werkt namelijk perfect samen met de andere elementen van je Sonos -systeem, zodat je in een handomdraai kunt genieten van streaming in je hele huis. Dankzij de geïntegreerde voice-control kun je de muziek aansturen met je stem – en dat is natuurlijk heel handig.

Met de slimme touchbediening op de bovenkant kun je het volume regelen, vegen om een nummer over te slaan, de muziek te pauzeren enz. En je krijgt natuurlijk ook alle mogelijkheden van Sonos, zoals volledige app-bediening, Apple AirPlay 2 en heel veel streamingservices zoals Spotify, TIDAL, Apple Music enz.

De Sonos One (Gen 2) is geschikt voor vochtige kamers, zodat je hem probleemloos in de badkamer kunt zetten (maar je kunt hem niet mee in bad of onder de douche nemen). Of je hangt hem aan de muur met een speciaal ontworpen ophangsysteem (apart verkrijgbaar).

Heel veel mogelijkheden met geïntegreerde voice-control en stereo

De Sonos One (Gen 2) heeft een geïntegreerde microfoon voor voice-control en dus meer mogelijkheden dan de wat goedkopere Sonos One SL. Je kunt bijvoorbeeld direct met de luidspreker praten om je muziek te regelen (en nog veel meer) zonder dat je een telefoon of andere smart-luidspreker nodig hebt. Een brandend LED-lampje geeft aan dat de microfoon van de luidspreker aan staat, en als je de wereld even buiten wilt sluiten, kun je de microfoon uitschakelen met een korte druk op de bovenkant van de luidspreker.

Je kunt de Sonos One (Gen 2) koppelen met de Sonos One SL voor een stereo-opstelling. Het is dan namelijk niet nodig dat beide luidsprekers een microfoon hebben. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon twee Sonos One’s (Gen 2) gebruiken, voor een stereosysteem of als draadloze achterluidsprekers van je Sonos-home-cinema. Je kunt dus precies de configuratie kiezen die jij nodig hebt – nu en in de toekomst.

Hou jezelf niet voor de gek – voor echt goed geluid heb je twee luidsprekers nodig

Vraag je je weleens af waarom we bij HiFi Klubben maar blijven hameren op stereo en twee luidsprekers, terwijl je toch een heel eind komt met slechts één luidspreker. Kom dan maar eens naar een van onze winkels om te luisteren naar je favoriete muziek op een draadloze luidspreker. Daarna sluiten we nog een luidspreker aan, zodat je alles in stereo hoort – met alle details, dynamiek en een echt 3D-geluidsbeeld.

Als je dan nog steeds niet vindt dat een extra luidspreker het geld waard is, dan mag je ons voortaan een stelletje geluidsgestoorde audionerds noemen. En we houden de deur graag voor je open, terwijl jij naar buiten loopt met je nieuwe, draadloze luidspreker. We weten namelijk zeker dat je snel weer terugkomt om er nog één te kopen.

De Sonos One (Gen 2) is verkrijgbaar in zwart of wit.

Sonos – het originele draadloze multiroom-muzieksysteem

Sonos is het originele multiroom-muzieksysteem voor het hele gezin en voor alle kamers in huis. Het is bijzonder gebruiksvriendelijk en vrijwel alle streamingservices zijn geïntegreerd. En bovendien, Sonos is zonder twijfel het meest verkochte en meest geteste streamingsysteem dat er bestaat.

En Sonos wordt voortdurend geüpdatet met nieuwe functies. De updates worden automatisch via internet geïnstalleerd op je Sonos-systeem. Zo wordt je Sonos-systeem steeds beter en beter – helemaal vanzelf!*

Heel eenvoudig surroundgeluid uit de TV

En als je van films en TV met goed geluid houdt, maar geen zin hebt in extra apparaten en kabels, dan is Sonos de perfecte oplossing. Je kunt namelijk twee draadloze Sonos-luidsprekers toevoegen als de achterkanalen van je Sonos-soundbar. Zo krijg je een 5-kanaals surroundsysteem dat je films echt tot leven brengt. Als je nog meer lage tonen en een betere basweergave wilt hebben, kun je hem uitbreiden met een draadloze Sonos-subwoofer.

En ook al is het geen echte surround home-cinema, je krijgt wel een geluid dat past bij de geweldige beeldkwaliteit van tegenwoordig. En dat zonder installatie of kabels zoals bij een traditionele oplossing. Je kunt het volume natuurlijk regelen met de afstandsbediening van je TV – heel eenvoudig en betaalbaar

Sonos-app – alle streamingmuziek binnen handbereik

Met de gratis Sonos-app voor Apple iOS/Android krijg je alle muziek in de hele wereld binnen handbereik. Dit geldt zowel voor je eigen collectie op PC/Mac of NAS als voor internetradio en streamingservices zoals TIDAL, Spotify, Apple Music en Deezer.

Met name de tablet-app is een klasse apart. Hier krijg je namelijk een groot en kristalhelder kleurenscherm waarmee het een genot wordt om te navigeren tussen de vele mogelijkheden en om de mooie albumhoezen te bekijken. Of je stuurt gewoon alles aan met de computer.

Welke oplossing je ook kiest, je krijgt een mooie en overzichtelijke gebruikersinterface waarmee het doodsimpel wordt om muziek in het hele huis te beluisteren. Omdat de eenheden onderling communiceren, kan iedereen in het gezin in verschillende kamers zijn of haar eigen app-controller gebruiken – tegelijkertijd!

Direct muziek streamen vanaf je smartphone of tablet

Als je jouw muziek liever bij je hebt op je smartphone, dan is Sonos ook heel handig. Als je ingelogd bent op het draadloze netwerk, hoef je alleen maar de Sonos-app te openen, ‘Mijn Sonos’ te kiezen en de muziek uit je draagbare muziekcollectie af te spelen. Het is ook slim om muziek die je niet via streamingservices kunt beluisteren op te slaan op je smartphone of tablet. Een aantal draagbare luidsprekers van Sonos is bovendien voorzien van Bluetooth, zodat je overal kunt streamen – ook als je even geen Wi-Fi-netwerk hebt.

Meer dan genoeg mogelijkheden voor kritische oren

Met Sonos kun je streamen met echte CD-kwaliteit, en dat kun je gebruiken als basis voor een serieuze hifi-oplossing. Bijvoorbeeld door te streamen van een ‘lossless’ streamingservice zoals TIDAL HiFi, of de muziek op je computer of netwerkschijf.

Een draadloze Sonos-versterker is in feite een complete muziekinstallatie die een paar goede hifi-luidsprekers kan aansturen, en op die manier klinkt de muziek al veel beter dan met een simpele streamingluidspreker. De ultieme installatie bestaat echter uit de draadloze Sonos-muziekstreamer in combinatie met een serieuze, fullsize installatie. Dan krijg je echt hifi-geluid, maar ook alle draadloze mogelijkheden en een superhandige app-controller.

Multiroom – draadloze muziek in het hele huis

Sonos is een geniaal muzieksysteem dat een wereld aan muziek naar alle kamers van je huis kan sturen. Woonkamer, keuken, slaapkamer, kantoor, kinderkamer, badkamer – elke ruimte verdient een Sonos-muziekspeler of -streamingluidspreker! Sonos is supergemakkelijk te installeren. Je hoeft niets in te bouwen in de muren en kunt alles weer zo meenemen mocht je gaan verhuizen.

Om aan de slag te gaan heb je alleen een smartphone, tablet, PC en een draadloze luidspreker van Sonos nodig. Als je draadloze muziek in nog een kamer wilt ontvangen, hoef je alleen maar een nieuwe draadloze luidspreker neer te zetten, de handleiding te volgen en even te wachten – dat is alles!

Wil je het extra stabiele, eigen draadloze netwerk van Sonos – Sonos Net –gebruiken in plaats van het gewone Wi-Fi-netwerk, dan moet een van je luidsprekers/muziekspelers (of een Sonos-netwerkadapter) zijn aangesloten op de netwerkrouter.

SonosNet heeft vaak een veel beter bereik omdat de afzonderlijke Sonos-componenten elkaar aanvullen in een zogenoemd ‘mesh-netwerk’ dat het signaal door je hele huis verspreidt. Heel handig als je bijvoorbeeld in een groot huis of appartement woont.

Trueplay – optimaal geluid bij iedere plaatsing

Trueplay is een slimme functie die met behulp van een iPhone/iPad en verschillende testtonen het geluid van een aantal luidsprekers van Sonos optimaliseert – zelfstandig, in combinatie met een subwoofer of surroundsysteem van Sonos. Je hoeft de luidspreker(s) alleen maar neer te zetten op de plek waar je ze wilt hebben, en de instructies van de wizard te volgen.

Zodra je een aantal metingen hebt gedaan met de testtoon past Sonos de klankbalans automatisch zo aan, dat je het best mogelijke geluid in de grootst mogelijke luisterzone krijgt, zonder dat je zelf de klank hoeft af te stellen. Bij sommige Sonos-luidsprekers werkt Trueplay helemaal automatisch, zonder dat je een telefoon nodig hebt. Dan kun je dus volledig ontspannen en genieten van het geluid!

Ook ideaal voor inbouwoplossingen

Als je aan het bouwen of verbouwen bent en in het hele huis geluid wilt, biedt Sonos eindeloos veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld inbouwluidsprekers in alle kamers installeren en de luidsprekerkabels via de muur laten lopen naar een centrale techniekkast of kantoor. Hier plaats je dan de benodigde Sonos-spelers en eindversterkers, en je hebt geluid in het hele huis; alles werkt via de afstandsbediening en iedere kamer krijgt de geluidskwaliteit die jij wilt.

Sonos heeft ook zijn eigen inbouwluidsprekers voor in de muur en het plafond, en outdoorluidsprekers voor op het terras bijvoorbeeld. Maar je kunt ook kiezen uit het uitgebreide assortiment inbouwluidsprekers van DALI en Bowers & Wilkins. En HiFi Klubben helpt je hier natuurlijk graag mee!

* De streamingservices en functies van het Sonos-systeem zijn voortdurend in ontwikkeling. Ga naar de website van Sonos zelf voor de meest actuele status.

Let op: een aantal oudere producten van Sonos – bijv. CONNECT (Gen 1), CONNECT:AMP (Gen 1) en PLAY:5 (Gen 1) – wordt niet ondersteund door de nieuwe Sonos App S2 en dus ook niet bijgewerkt met de nieuwste functies. Als je deze apparaten toch in je Sonos-systeem wilt gebruiken – eventueel in combinatie met nieuwere Sonos-producten – moet je de Sonos App S1 blijven gebruiken. Neem contact op met HiFi Klubben of controleer je systeem op sonos.com voor meer informatie.

Sonos One (Gen 2) Draadloze luidspreker

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Compact en elegant ontwerp
 • Eenvoudige installatie, gebruiksvriendelijk en veel mogelijkheden
 • Voice-control via geïntegreerde microfoon (Google Assistant, Amazon Alexa), Apple Siri via iOS/AirPlay
 • Je kunt twee exemplaren combineren voor echt L/R-stereogeluid, eventueel in combinatie met een Sonos-subwoofer
 • Bovenkant met touchbediening (play/pauze/volume enz.)
 • Trueplay-ruimtecorrectie (via Apple iOS)
 • Kan in vochtige kamers staan
 • Kan ook gebruikt worden als draadloze achterluidspreker in combinatie met een Sonos-soundbar (en eventueel een Sonos-subwoofer)
 • Volledig draadloze integratie met Sonos-systeem, incl. internetradio en streamingservices (TIDAL, Spotify, Deezer, Napster enz.)*
 • Draadloze afstandsbediening via smartphone/tablet (Apple iOS/Android) of PC/Mac
 • Apple AirPlay 2

Tegens

 • Geen aansluiting voor koptelefoon
 • Geen muziek streamen via Bluetooth
 • Geen muziek afspelen vanaf USB-media
 • Geen audio-ingang voor andere apparaten zoals draaitafel of TV
 • Voor echte hifi heb je nog altijd een goede versterker en aparte luidsprekers nodig

Reviews

Accessoires voor de Sonos One (Gen 2)

Sonos Shelf Muurbeugel voor Sonos
Sonos Shelf
Muurbeugel voor Sonos
€ 45,00 / stuk

Technische specificaties

Tweeter Combined1x x 21mm Soft dome
Formaat woofer3.5"
Woofer Amount1x

Recensies


4.6
73 recensies
5
52
4
16
3
4
2
0
1
1
Frank
Duitsland
8/21/2023
Frank
Duitsland
Sofie
Zweden
8/16/2023
Sofie
Zweden
Iwan
Nederland
7/28/2023
Iwan
Nederland
tjeerd
Nederland
7/23/2023
tjeerd
Nederland
Jesper
Denemarken
7/14/2023
Jesper
Denemarken

Aanbevolen producten

Sonos Amp Muzieksysteem
Muzieksysteem
€ 675,00 / stuk
61
Sonos Arc Soundbar
Sonos Arc
Soundbar
€ 840,00 / stuk
108
Sonos Sub (Gen3) Draadloze subwoofer
Draadloze subwoofer
€ 739,00 / stuk
62
Sonos Move Draadloze luidspreker met accu
Sonos Move
Draadloze luidspreker met accu
€ 395,00 / stuk
82
Sonos Port Muziekstreamer
Muziekstreamer
€ 419,00 / stuk
33
Sonos Five Draadloze luidspreker
Sonos Five
Draadloze luidspreker
€ 529,00 / stuk
34