Skip to content
Samsung
OLED-TV

Samsung QE55S95B

€ 1.449,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

High-end 55” 4K QD-OLED-TV met exclusief ontwerp van metaal, schitterende kleuren en een perfecte zwartweergave. De ultieme home-cinema-TV!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Samsung QE55S95B – high-end 55” 4K QD-OLED-TV met exclusief ontwerp van metaal, schitterende kleuren en een perfecte zwartweergave

 • 4K Neo Quantum QD-OLED met Neo Quantum Processor 4K
 • Perfecte zwartweergave, intense kleuren en een erg brede kijkhoek
 • Blade Slim Real Metal Back-design (paneel slechts 4 mm dik)
 • Veel geavanceerde gamingfuncties

De Samsung QE55S95B is een high-end 55” 4K Neo Quantum QD-OLED-TV met de voordelen van QLED én OLED, en een beeldkwaliteit en ontwerp die je gewoon moet zien! Het beeldpaneel is slechts 4 millimeter dik (Blade Slim) en de exclusieve finish van metaal loopt helemaal door aan de achterkant. Hierdoor ziet je TV er schitterend uit, ook als hij uit staat.

En met eARC kun je ongecomprimeerd surroundgeluid, inclusief Dolby Atmos, doorsturen via de aangesloten HDMI-kabel. Bijvoorbeeld naar een mooie home-cinema of een geschikte soundbar die de Atmos-informatie als een extra hoogtedimensie weergeeft. En je kunt alles bedienen met je stem via de microfoon in de afstandsbediening of een aparte smart-luidspreker (Google Assistant / Amazon Alexa). Of de voice-control beschikbaar is in het Nederlands, is afhankelijk van de aanbieder.

De Samsung QE55S95B is verkrijgbaar met een metalen finish in Space Silver. Inclusief slimme afstandsbediening (Bluetooth) met zonnecellen. De zonnecellen werken zelfs bij gewone kamerverlichting en besparen jou en de natuur een heleboel batterijen. Als je toch liever een traditionele IR-afstandsbediening met druktoetsen wilt, kun je deze bijkopen (TM1240A).

Let op: HiFi Klubben adviseert je om een soundbar, een paar actieve luidsprekers of een aparte stereo-/surroundinstallatie aan te sluiten, zodat het geluid past bij de uitstekende beeldkwaliteit.

QD-OLED – een interessant alternatief

Een OLED-scherm heeft namelijk geen achtergrondverlichting achter het beeldpaneel zoals LED/QLED-TV’s. Bij een OLED-scherm komt het licht van de individuele beeldpunten (pixels) zelf. Het voordeel hiervan is een superplat ontwerp, laag energieverbruik, perfecte zwartweergave en een supersnelle responstijd.

QD-OLED is Samsung’s eigen versie van de OLED-technologie. QD-OLED combineert de voordelen van OLED met die van Quantum Dot, die ze ook gebruiken voor hun populaire QLED-TV’s. Bij QD-OLED is de achterste laag van het beeldpaneel volledig bedekt met blauwe OLED-pixels die op basis van het beeldsignaal een laag rode, groene en blauwe ‘Quantum Dots’ activeren. Zo ontstaat het beeld dat je op het scherm ziet.

Met QD-OLED heb je geen kleurfilters of apart wit kleurkanaal meer nodig, zodat de kleuren ook bij een hoge lichtsterkte intact blijven. Het komt er eigenlijk op neer dat je perfecte kleuren en maximale lichtsterkte tegelijkertijd krijgt, en dat is echt revolutionair voor een OLED-TV. Door de hoge efficiëntie is ook het energieverbruik veel minder, en dat is ook iets om rekening mee te houden.

In tegenstelling tot een QLED-TV heeft OLED een perfect zwartniveau; om pikzwart te krijgen, hoeven de juiste pixels alleen maar uit te gaan. Aan de andere kant hebben OLED-TV’s een lagere lichtsterkte dan de beste QLED-schermen en werken ze het best als je de omgevingsverlichting kunt regelen. Houd hier dus rekening mee als je van plan bent om in een lichte kamer TV te kijken. Je kunt HiFi Klubben natuurlijk altijd om advies vragen als je niet zeker weet welk type TV het beste bij jou past.

Ambient Mode – verandert de TV in een actief schilderij

Ambient Mode is een nieuwe en slimme functie voor iedereen die liever niet tegen een groot, zwart vlak aankijkt als de TV uit staat. Met Ambient Mode kan het beeldpaneel actief worden gebruikt, bijvoorbeeld door het op je behang of muur te laten lijken, of door foto’s weer te geven, de tijd of het weer enz. Ambient Mode ziet er heel cool uit, maar gebruikt wel meer stroom dan wanneer je de TV helemaal uit zou zetten. En dat kan natuurlijk ook nog steeds.

Auto Game Mode – geweldig gamen op een groot scherm

Als je spelcomputer of PC direct via HDMI op de TV is aangesloten, zorgt Auto Game Mode voor optimale games. Dan slaat het beeldsignaal een aantal geïntegreerde processoren in de TV over, waardoor je een snellere en soepelere respons krijgt – net als op je PC-monitor.

De S95B is voorzien van de allerbeste versie van Samsung’s Game Mode, inclusief HDMI 2.1-functies VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) en HFR (High Frame Rate, 4K/120). Met Game Bar 2 krijg je ook een uitgebreid bedieningspaneel dat speciaal is ontwikkeld voor games.

De beste films en series streamen

Als bezitter van een S95B heb je ook toegang tot videostreaming via bijvoorbeeld Netflix. Met een abonnement kun je kiezen uit een eindeloze hoeveelheid films en TV-series op internet, met een weergaloos beeld en geluid. Ook verschijnen er steeds meer films en series met echte 4K/UHD/HDR-kwaliteit.

Opnemen en pauzeren via USB – TV-kijken als het jou uitkomt

Met de S95B kun je TV-programma’s pauzeren, terugspoelen of opnemen om ze later te bekijken. Je hebt alleen een harde schijf (USB) nodig, die tegenwoordig niet meer dan een paar tientjes kost en die je heel gemakkelijk uit het zicht kunt plaatsen. En als hij eenmaal aangesloten is, heb je er geen omkijken meer naar.

De opname- en pauzefunctie geeft heel veel vrijheid omdat de uitzendtijden van favoriete programma’s niet meer bepalend zijn. En alles wat er in een week moet worden opgenomen kan supersnel worden geprogrammeerd met de elektronische programmagids (EPG).

Nog een exclusief detail is dat de S95B is uitgerust met twee TV-tuners, zodat je één programma kunt opnemen terwijl je naar een ander programma kijkt. Let er wel op dat de TV slechts één CI-sleuf heeft voor kaartlezers. Ten minste een van de twee uitzendingen moet daarom ongecodeerd zijn. Je kunt echter wel een gecodeerde uitzending opnemen en tegelijk kijken naar een blu-ray/DVD via HDMI. Denk er ook aan dat je alleen kunt opnemen via de geïntegreerde digitale TV-tuners. Je kunt dus geen opnames maken van externe videostreaming (zoals Netflix) of blu-ray.

Haarscherpe digitale beeldkwaliteit via antenne, kabel en satelliet

De S95B heeft geïntegreerde DVB-T2-, DVB-C- en DVB-S2-tuners voor haarscherp digitaal beeld zonder vervorming (incl. HDTV) via de antenne, kabel of satelliet (Canal Digitaal). Je hebt ook geen aparte tuner met extra afstandsbediening meer nodig om te genieten van prachtig digitaal beeld.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • 4K Neo Quantum QD-OLED met Neo Quantum Processor 4K
 • Perfecte zwartweergave en een erg brede kijkhoek
 • Blade Slim Real Metal Back-design (paneel slechts 4 mm dik)
 • Slimme afstandsbediening met zonnecellen
 • Veel geavanceerde gamingfuncties, incl. 4K/120Hz
 • Grote lichtsterkte voor een OLED-TV
 • Alle HDMI-ingangen zijn compatibel met HDMI 2.1
 • Expert Calibration
 • Pauze-/opnamefunctie en dubbele TV-tuner
 • Afstandsbediening met geïntegreerde microfoon voor voice-control

Tegens

 • Geen Dolby Vision
 • Sommige andere QLED-modellen hebben een hogere lichtsterkte

Accessoires voor de Samsung QE55S95B

Technische specificaties

Resolutie4K Ultra HD
Beeldformaat55"
Schermtype OLED
HDR Formaten HDR10+, HLG, HGiG
Beeldfrequentie 100 Hz
Beeldprocessor Neural Quantum Processor 4K
Game modeJa

Aanbevolen producten