Skip to content
€ 179,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Vinyl afspelen of kopiëren naar de computer via USB. Dit is optimaal genieten van vinyl, en je kunt zelfs cassettes digitaliseren.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD PP4 – uitstekende RIAA/phono-voorversterker met USB-opnamefunctie voor vinyl en cassettes

 • USB-aansluiting voor digitalisering van vinyl en cassettes
 • Geschikt voor MM- en MC-pick-ups
 • Goede geluidskwaliteit
 • Opnamefunctie met volumeregeling
 • Ook mechanische aan-/uitknop
De PP4 is een uitstekende RIAA/phono-voorversterker voor MM- en MC-elementen (Moving Magnet, Moving Coil). Ben je gek op vinyl, maar wil je toch ook je platen opslaan in een digitaal formaat, dan is de PP4 een geschenk uit de hemel. Met de PP4 kun je je favoriete muziek heel snel en eenvoudig omzetten naar MP3 of een ander digitaal geluidsformaat, gewoon via de USB-ingang van de computer. Via de lijningang kun je hetzelfde doen met cassettes, FM-radio of een andere analoge audiobron.

De MC-voorversterker heeft een discrete constructie, waarmee de extreem zwakke element signalen zo goed en zorgvuldig mogelijk worden verwerkt. Het MM-gedeelte is gebaseerd op een vrijwel geruisloze op-amp met RIAA-equalisering en klinkt veel beter dan de meeste, steeds zeldzamere draaitafelingangen van moderne versterkers en receivers.

Kortom, een perfecte oplossing voor echte vinylfreaks die ook willen genieten van de mogelijkheden en het gemak van moderne digitale muziek

De NAD PP4 is verkrijgbaar in grafiet.

NAD PP4 – digitaliseer vinyl en cassettes Vroeger moest je het signaal via een hifi-versterker sturen om vinylplaten te kunnen omzetten naar een digitaal formaat. Het signaal van een element is namelijk zo zwak dat de geluidskaart in de PC er niets mee kan. Maar met zijn geïntegreerde RIAA-voorversterker en A/D-converter kun je de PP4 zonder probleem aansluiten op de USB-ingang van een computer, en zo de muziek direct opnemen op een harde schijf.

De bijgeleverde software (AlpineSoft VinylStudio Lite) helpt bij het digitaliseren van je vinylverzameling. Je kunt de muziek opsplitsen in aparte nummers, ID-tags toevoegen en alles opslaan in het gewenste digitale formaat (WAV, WMA, MP3 enz.). Daarna is je vinylcollectie ineens mobiel geworden en kun je alle bestanden op een CD-ROM branden of zelfs kopiëren naar een MP3-speler.

Via de stereolijningang kan de PP4 ook worden gebruikt om FM-radio, cassettebandjes en andere analoge bronnen te digitaliseren. Bovendien is de PP4 ook voorzien van een versterkeringang en compenseert hij dus de ingang die hij zelf gebruikt.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • USB-aansluiting voor digitalisering van vinyl en cassettes
 • Voor MM- en MC-pick-ups.
 • Goede geluidskwaliteit
 • Lijningang voor digitalisering van bijv. cassettes
 • Opnamefunctie met volumeregeling
 • Ook mechanische aan-/uitknop

Tegens

 • Sommige andere modellen klinken nog beter

Accessoires voor de NAD PP4

Technische specificaties

Compatibel met MMJa
Type (pickup)MM, MC
Compatibel met MCJa
Signaal-ruisverhouding MM76 dB
Signaal-ruisverhouding MC78 dB
Vervorming (THD)0,03%
Subsonisch filter (20 Hz / - 12 dB)Nee

Recensies


4.8
4 recensies
5
3
4
1
3
0
2
0
1
0