Skip to content
€ 3.499,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Massief vermogen, prachtig geluid en een ontwerp en afwerking van topniveau. Deze eindversterker stuurt je luidsprekers aan met echte hifi-kwaliteit. 

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD M22 – 2 x 250 watt high-end klasse D-eindversterker met een geluid, vermogen en ontwerp van topniveau

 • Prachtig helder en gedetailleerd geluid
 • Kan vrijwel alle luidsprekersystemen aan
 • Bijzonder exclusief en solide ontwerp met een prachtige afwerking van aluminium
 • Zeer laag stroomverbruik voor dit vermogen
 • Gebalanceerde en ongebalanceerde ingang (XLR/RCA)
De M22 uit de nieuwe Masters-serie is een analoge high-end klasse D-eindversterker met een schitterend geluid en eindeloos veel vermogen, ook voor veeleisende luidsprekerbelastingen. En dat met een minimaal stroomverbruik en een behuizing die veel compacter is dan je zou verwachten voor een analoge high-end eindversterker van deze kwaliteit.

Hij heeft een vermogen van wel 2 x 250 watt en dankzij de unieke, digitale PowerDrive-technologie van NAD kun je zelfs een dynamisch vermogen van meer dan 600 watt bij 4 en 2 ohm krijgen. Met andere woorden, meer dan voldoende om alle dynamiek van je muziek zonder vervorming uit de luidsprekers te persen, en dat op ieder volume.

De M22 heeft gebalanceerde en ongebalanceerde ingangen (XLR/RCA) en kan daardoor worden gecombineerd met alle kwaliteitsvoorversterkers die er bestaan. De ultieme combinatie is natuurlijk met de NAD M12, die perfect past bij het oogverblindende ontwerp en de exclusieve afwerking van zwaar, massief aluminium. Wie hiervoor kiest kan ook gebruikmaken van de handige 12V-triggerfunctie, die de M22 automatisch inschakelt als je de M12 aanzet.

Alle voordelen van klasse D – zonder de nadelen Dit alles wordt mogelijk gemaakt dankzij de compromisloze manier waarop NAD de klasse D switching-technologie van Hypex toepast. Hierdoor wist het een versterker te bouwen met een extreem hoog rendement, die tot wel 90% van de energie naar de luidsprekers stuurt, waardoor de warmteontwikkeling echt minimaal blijft. Klasse D is natuurlijk niet nieuw, maar pas nu is een kwaliteitsniveau mogelijk waar ook ultrakritische high-end liefhebbers tevreden mee zullen zijn.

De M22 heeft een neutrale, transparante en dynamische weergave, zonder dat het geluid klinisch of ‘digitaal’ klinkt. Met andere woorden, je krijgt het beste uit het switching-principe, maar dan zonder de nadelen die dit principe met zich meebrengt. Zelfs als je een echte purist bent die zweert bij analoge versterkers, moet je de M22 echt eens ervaren!

De M22 is verkrijgbaar met een zilverkleurige afwerking. 

NAD M22 – 250 watt eindversterker met een geluid, vermogen en ontwerp van topniveau De M22 is gebaseerd op de exclusieve Ncore klasse D-versterkermodule van Hypex. Een audiofiele techniek die NAD nog verder heeft ontwikkeld en heeft afgestemd op de strenge specificaties van de Masters-serie. Het resultaat is een geluidskwaliteit waar zelfs gestaalde analoge puristen trillende knietjes van krijgen.

Ruis, vervorming en een klinisch ‘digitaal’ geluid zijn verdwenen, zodat je optimaal kunt genieten van het perfecte geluid. De M22 klinkt fantastisch, zelfs bij veel volume en veeleisende luidsprekers! Dit komt voor een groot deel door het geniale PowerDrive-circuit van NAD, dat in de allernieuwste, digitale vorm wordt gebruikt door de M22.

PowerDrive optimaliseert voortdurend het stroomverbruik van de versterker. Je krijgt dus veel meer vermogen en dynamiek bij echte muzieksignalen en echte luidsprekers. PowerDrive geeft je muzieksignaal nog meer energie en leven, bijvoorbeeld paukenslagen. En de M22 geeft dit geweld weer met een dynamisch vermogen van 600 watt bij 4 en 2 ohm. Dit resulteert in een stabiel, dynamisch en overtuigend realistisch geluidsbeeld, bij ieder genre en elk volume.

NAD Masters Series – zo ziet audiofiel 2.0 eruit Met de nieuwe generatie van de Masters-serie heeft NAD een reeks high-end producten ontworpen die de lat voor geluidskwaliteit, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid een stuk hoger heeft gelegd. De allernieuwste technologische ontwikkelingen zijn ingezet om je het best mogelijke geluid te kunnen bieden, en net als bij zijn voorgangers zijn het ontwerp en de afwerking van absoluut topniveau.

Maar NAD wilde meer dan zomaar een serie traditionele high-end producten ontwikkelen. Het wilde een totaalconcept creëren dat via state-of-the-art technologie het maximale zou kunnen halen uit de digitale muziek van dit moment, zonder de deur in het slot te gooien voor het analoge verleden. En dit in een gebruiksvriendelijk ontwerp dat optimaal gebruikmaakt van de mogelijkheden van de draadloze technologie. NAD noemt dit concept ‘Audiofiel 2.0’– de moderne manier om compromisloos van muziek te genieten.

Met de nieuwe Masters-serie ben je dus in goede handen. Dankzij de geniale MDC-modules van NAD kun je je installatie precies afstemmen op je behoeften, of je nu muziek afspeelt vanaf je smartphone, CD’s, PC, internet, vinyl of iets anders. En anders dan bij de concurrentie kun je dat nog jarenlang blijven doen, ook als de techniek zich verder heeft ontwikkeld. De nieuwe Masters-serie is dus een slimme investering die altijd actueel blijft, ook als de meeste andere producten allang verouderd zijn. 

*Let op: Masters componenten zijn gebouwd om optimaal te functioneren via geaarde stopcontacten. Als je hierover niet beschikt, kun je in plaats daarvan de componenten onderling met elkaar verbinden. Vraag naar de procedure in de winkel.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Prachtig helder en gedetailleerd geluid
 • Kan vrijwel alle luidsprekersystemen aan
 • Bijzonder exclusief en solide ontwerp met een prachtige afwerking van aluminium
 • Zeer laag stroomverbruik voor dit vermogen
 • Gebalanceerde en ongebalanceerde ingang (XLR/RCA)
 • Wordt automatisch ingeschakeld via 12V trigger-in

Tegens

 • Bridging niet mogelijk
 • Slechts één paar luidsprekerterminals

Accessoires voor de NAD M22

Castle Rock
AudioQuest Castle Rock
Luidsprekerkabel
€ 1.850 / Paar

Technische specificaties

KleurZilver
KleurZilver
Gewicht (kg)14
Hoogte verpakking (cm)22
Lengte verpakking (cm)55
Gewicht verpakking (kg)15
Breedte verpakking (cm)50,5