Skip to content
€ 999,00stuk
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Meer vermogen en beter geluid voor je installatie. Of sluit een muziekstreamer aan en ontdek de mogelijkheden van draadloze muziek!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD C268 – 2 x 80 watt stereo-eindversterker met schitterende geluidskwaliteit, indrukwekkend vermogen en heel veel mogelijkheden

 • Veel vermogen, kan alles aan
 • Bridging mogelijk tot 1 x 300 watt bij 8 ohm
 • RCA en XLR-ingangen
 • Line-out voor meer eindversterkers of subwoofer
 • Bijzonder laag energieverbruik voor dit vermogen
De C268 is een geavanceerde 2 x 80 watt stereo-eindversterker met een indrukwekkend vermogen, kristalhelder geluid en eindeloos veel mogelijkheden. Hij heeft dezelfde efficiënte klasse D-versterkertechnologie als de geïntegreerde C368, die intussen is uitgegroeid tot een favoriet van veel muziekliefhebbers en hifi-recensenten.

Je kunt deze versterker ook bridgen tot 300 watt in mono, zodat je genoeg vermogen hebt om zelfs de zwaarste luidsprekers aan te sturen. Of je kunt je luidsprekers bi-ampen, als je dat wilt. De C268 kan het allemaal!

Op alles voorbereid – ook streaming Met de C268 krijgt je installatie meer vermogen en een beter geluid, en hij is helemaal ideaal als ook jij je CD's en andere traditionele muziekbronnen hebt weggedaan en bent overgestapt op streaming. Dan kun je namelijk precies de muziekstreamer kopen die je wilt en die aansluiten op de C268, bijvoorbeeld een draadloze muziekstreamer van Sonos, HEOS by Denon of Bluesound. In combinatie met de C268 krijg je een effectief, flexibel en betaalbaar muzieksysteem met eenvoudige bediening en echt hifi-geluid – de perfecte garantie voor een ongekende muziekervaring. De C268 heeft een functie voor automatisch aan-/uitzetten, waarmee de bediening kinderspel en het energieverbruik minimaal is. En tegelijkertijd kun je de versterker heel gemakkelijk opbergen, bijvoorbeeld in een hifi-meubel.

Veel vermogen en goed geluid – een slimme investering In tegenstelling tot muziekstreamers en digitale streamingservices gaat een goede eindversterker, zoals de C268, eindeloos lang mee. Je hebt er dus nog jaren plezier van, ook als je overstapt naar een ander muziekmedium. Naast een paar goede luidsprekers is dit zelfs een van de meest duurzame hifi-investeringen die je kunt doen. Het loont dus om te kiezen voor echte kwaliteit.

De NAD C268 is verkrijgbaar in grafiet.

Let op: als het serienummer op je C368 lager is dan H78 C368 G08011 moet je iets laten aanpassen in de servicewerkplaats van Hi-Fi Klubben voordat je hem kunt gebruiken in combinatie met de C268. Deze aanpassing is helemaal gratis. C368's met een hoger serienummer zijn direct compatibel met de C268.

 

Lees hier de installatie handleiding voor Bridge mode en Bi-amping in combinatie met de NAD C368

NAD C268 – massief vermogen in alle configuraties De C268 is vrijwel identiek aan het eindversterkerdeel van de geïntegreerde C368 en heeft een vermogen van 2 x 80 watt bij 4/8 ohm met twee kanalen actief. En via een eenvoudige schakelaar aan de achterkant kan hij worden gebridged tot een enorm krachtige monoversterker met een continu vermogen van 300 watt – en een dynamisch vermogen van 500 watt bij 8 ohm!

Met bridging en een line-out voor extra eindversterkers (of een subwoofer) heb je eindeloos veel mogelijkheden om je eigen geluidssysteem samen te stellen. In combinatie met de geïntegreerde NAD C368 kun je je luidsprekers ook bi-ampen voor een helderder geluid of meerdere eindversterkers bridgen voor nóg meer vermogen. Welke oplossing je ook kiest, je zult merken dat je installatie ineens stukken beter klinkt.

De C268 is ook heel geschikt als upgrade voor een surroundversterker of -receiver. Je kunt hem namelijk aansluiten op de pre-out-uitgangen, zodat hij bijvoorbeeld de voorluidsprekers van je surroundinstallatie kan aansturen. Hierdoor klinkt alles ineens veel beter, zeker als je naar stereomuziek luistert.

Via de gebalanceerde XLR-ingangen kun je een heleboel exclusieve streamers, versterkers, processors enz. aansluiten, en je kunt de ingangsgevoeligheid (gain) zo instellen dat het geluidsniveau helemaal perfect is. Aan de achterkant zit zelfs een aardeschroef om de ruis en brom, die soms kunnen ontstaan in een systeem met meerdere componenten, te elimineren. NAD heeft echt overal aan gedacht.

Van zuivere stroom tot zuiver geluid De versterkermodule van de C268 is opgebouwd als een analoge switching-versterker, ook wel klasse D genoemd. Deze technologie werd oorspronkelijk ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Hypex, maar de legendarische NAD-ingenieur Bjørn Erik Edvardsen is jaren bezig geweest om deze module op alle fronten te verbeteren. Het geluid is zo helder, muzikaal en dynamisch dat je de C268 gerust kunt combineren met een paar luidsprekers van topniveau, bijvoorbeeld de RUBICON-serie van DALI of de CM-serie van Bowers & Wilkins.

De nieuwe, actieve voeding die NAD heeft ontwikkeld is compacter dan een traditionele voeding met kopertransformator, maar hij heeft een beter rendement, is veel stiller en blijft ongekend stabiel, ook bij schommelingen in de stroomvoorziening. De hybride digitale constructie zorgt niet alleen voor een uitstekende geluidskwaliteit, maar is ook erg effectief. Dit betekent dat er veel meer energie wordt omgezet in geluid dan bij een traditionele, analoge versterker.

En dat merk je aan de elektriciteitsrekening. Bovendien kun je hem makkelijker opbergen in een kast of meubel, zolang je er maar voor zorgt dat er een beetje lucht omheen zit voor de koeling. De minimale warmteontwikkeling zorgt er ook voor dat deze versterker veel langer meegaat: warmte is namelijk erg schadelijk voor versterkercomponenten.

Asymmetrical PowerDrive voor maximaal vermogen en dynamiek Het PowerDrive-principe zorgt er al tientallen jaren voor dat NAD-versterkers krachtiger en dynamischer klinken dan alle andere versterkers in dezelfde prijsklasse. PowerDrive is eigenlijk een containerbegrip en betekent dat NAD er voortdurend aan werkt om het energieverbruik van de versterker zo te optimaliseren, dat de aangesloten luidsprekers zo efficiënt mogelijk worden aangestuurd.

De meeste energie wordt gebruikt om de basfrequenties weer te geven, en alhoewel deze signalen vaak asymmetrisch zijn, zit er over het algemeen weinig verschil tussen de twee kanalen (L/R). Met de nieuwe Asymmetrical PowerDrive heeft NAD een geniale oplossing gevonden om zowel het positieve als het negatieve deel van de voeding te gebruiken. Zo kun je erop rekenen dat het maximale vermogen van beide kanalen gebruikt wordt als er een krachtig signaal naar de luidsprekers gestuurd moet worden.

Asymmetrical PowerDrive geeft een ongekende dynamiek, waarmee je moeiteloos de hele kamer kunt vullen met muziek, zonder vervorming. En dat betekent dat je niet alleen de beschikking hebt over een gigantisch volume, maar ook over meer dan voldoende headroom (ongebruikt vermogen) – voor een prachtige en zuivere weergave. Een NAD New Classic klinkt gewoonweg fantastisch – op elk geluidsniveau.

Nog een voordeel van het slimme voedingsdeel is dat het bijna ongevoelig is voor de impedantie van de luidsprekers. Als die bijvoorbeeld ineens onder de 2 ohm duikt – wat het einde betekent van veel concurrerende modellen – blijft deze versterker stabiel en perfect klinken. En dat is iets wat je eigenlijk alleen tegenkomt bij echt heel dure, high-end versterkers. En natuurlijk bij NAD.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Veel vermogen, kan alles aan
 • Bridging mogelijk tot 1 x 300 watt bij 8 ohm
 • RCA en XLR-ingangen
 • Line-out voor meer eindversterkers of subwoofer
 • Staploze aanpassing van de ingangsgevoeligheid
 • Functie voor automatisch aan-/uitzetten en 12V trigger-in/-out
 • Weinig warmteontwikkeling en bijzonder laag energieverbruik voor dit vermogen

Tegens

 • Slechts één paar luidsprekerterminals
 • Sommige andere modellen hebben nog meer vermogen

Accessoires voor de NAD C268

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm80 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm80 watt
Vervorming (THD)0,03%
Signaal-ruisverhouding98 dB
Dempingsfactor100
Dynamisch vermogen120 watt
VersterkertechnologieKlasse D

Recensies


5.0
3 recensies
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0
Morten
Noorwegen
12/25/2023

Fantastisch krachtig. Overbrugd, er is kracht voor de meeste dingen.

Morten
Noorwegen
Mikael
Zweden
12/25/2023
Mikael
Zweden
Jan
Nederland
12/23/2023

Ik heb een 2e C268 aangeschaft na goede ervaringen met deze als losse stereo eindversterker achter een T758v3 Surroundversterker wat al een enorme upgrade was. Met een 2e C268 nu 2x als mono in bridge maakte ik nog zo'n stap. Het geluid is warm, vol en met norm veel body. Het laag springt er het meest uit; enorm krachtig en strak. Een enorme aanrader dus (ik zeg eigenlijk: meteen 2 bestellen!). En voor de beeldvorming: ze sturen Opticon 5 speakers van Dahli aan.

Jan
Nederland

Aanbevolen producten