Skip to content
€ 2.499,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Exclusieve limited edition-stereoversterker voor de 50e verjaardag van NAD. Retro van buiten, hypermodern en ultrakrachtig van binnen!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD C 3050 LE – exclusieve limited edition-stereoversterker ter ere van de 50e verjaardag van NAD

 • Behuizing van echt notenhout, klassieke VU-meters en drukknoppen voor de bronselectie aan de voorkant
 • Geïntegreerde MDC2-uitbreidingsmodule met Bluesound-streaming/multiroom en Dirac-ruimtecorrectie
 • Serieus hifi-geluid en veel vermogen
 • Volledig draadloze integratie met Bluesound-multiroomsysteem, inclusief draadloze DALI-luidsprekersystemen met BluOS
 • Speelt HD-geluid af tot 24-bit/192kHz (incl. MQA)

Kijk nog eens naar de foto’s van de C 3050 LE. Krijg jij dan ook hartkloppingen, en het vreemde gevoel dat je iets heel bijzonders hebt ontdekt? Of je nu oud genoeg bent om je te herinneren dat NAD-versterkers er zo uit zagen, of lid bent van de jonge, digitale generatie die gek is op vinyl en analoge opnames – één ding is zeker: de NAD C 3050 LE is een klasse apart.

De NAD C 3050 LE is een schitterende limited edition-stereoversterker voor de 50e verjaardag van NAD. Het ontwerp is een eerbetoon aan de klassieke 3030 uit de jaren 1970. De retrodetails zijn, net als bij de originele 3030, een behuizing van echt notenhout, klassieke L/R-VU-meters, drukknoppen voor de bronselectie en het originele ‘New Acoustic Dimension’-logo met mooie cursieve letters op de voorkant.

De C 3050 LE wordt gemaakt in een beperkte oplage van 1972 exemplaren, met aan de achterkant een speciaal jubileumplaatje met het unieke serienummer van de versterker. Kortom, een combinatie waar elke hifi-fanaat trillende knietjes en tranen in de ogen van zou moeten krijgen. Verleden en toekomst in perfecte harmonie – maar zorg dat je er snel bij bent. HiFi Klubben krijgt maar een beperkt aantal van dit exclusieve jubileummodel.

Let op: in 2023 lanceert NAD een ‘standaardversie’ van de C 3050, zonder de exclusieve behuizing van echt notenhout. Deze standaardversie wordt in principe ook verkocht zonder BluOS-module.

2 x 100 watt , HybridDigital constructie, Bluesound-streaming en Dirac-ruimtecorrectie

De binnenkant is echter allesbehalve retro. Hier zit een hypermoderne HybridDigital-versterker met digitale ingangstrap en NAD’s eigen versie van de Hypex UcD-eindversterker. Hij heeft een vermogen van 2 x 100 watt, zodat hij zelfs de meest veeleisende luidsprekers aankan. Ook heeft hij alle aansluitingen die maar nodig zijn voor analoge en digitale bronnen, inclusief 24-bit HD-geluid en upgrademogelijkheden voor Bluesound-streaming.

Bluesound staat bekend als het allerbeste draadloze muzieksysteem voor streaming en multiroom, en de C 3050 LE wordt standaard geleverd met een BluOS-uitbreidingsmodule. Dan krijg je toegang tot alle streamingmuziek die je maar wilt, gewoon via je telefoon. En de standaardversie van het geavanceerde Dirac Live-ruimtecorrectiesysteem krijg je er gratis bij (kan geüpgraded worden naar een volledige versie). Met die combinatie heb je echt niets anders meer nodig!

Perfect TV-geluid en tweerichtings-Bluetooth voor draadloze koptelefoons

De HDMI-ingang van de C 3050 LE is voorzien van eARC, zodat je een TV via de HDMI-kabel kunt aansluiten en het TV-geluid direct op je installatie kunt afspelen met perfecte digitale kwaliteit. De versterker schakelt zichzelf samen met de TV aan en het volume kun je regelen met de bestaande afstandsbediening van je TV. Als je dat eenmaal hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders.

Hij heeft zelfs tweerichtings-Bluetooth, zodat je zelf kunt kiezen of je draadloze muziek vanaf je telefoon wilt afspelen met je versterker, of de muziek van de versterker wilt streamen naar een draadloze Bluetooth-koptelefoon. Ideaal voor als je naar muziek wilt luisteren, zonder dat het hele gezin er last van heeft. Daarnaast beschikt hij over een koptelefoonuitgang die is uitgerust met een eigen, geïntegreerde en hoogwaardige koptelefoonversterker.

Eindeloos veel aansluitingen

De NAD C 3050 LE heeft genoeg aansluitingen voor al je apparatuur. De digitale ingangen bestaan uit optisch, coaxiaal en HDMI met eARC voor TV-geluid. Een van de analoge ingangen is een draaitafelingang (MM), waarmee je ook een draaitafel direct kunt aansluiten. Zelfs NAD’s iconische pre-out-/main-in-aansluitingen aan de achterkant zijn weer helemaal terug. De uitstekende geïntegreerde koptelefoonuitgang maakt het plaatje compleet.

MDC2-module met Bluesound, multiroom en Dirac-ruimtecorrectie

De C 3050 LE is een premiumversie die standaard geleverd wordt met een exclusieve BluOS MDC2-module. Dankzij deze module heeft de versterker draadloze Bluesound-streaming, zodat je muziek kunt afspelen van de populairste streamingservices, tienduizenden internetradiozenders of een gewone USB-stick.

Bluesound heeft ook multiroomfunctionaliteit, waardoor je het systeem heel eenvoudig kunt uitbreiden met draadloze Bluesound-luidsprekers in de rest van het huis. Dan kun je dezelfde of andere muziek afspelen in elke kamer van je huis en alles aansturen via de mooie en gebruiksvriendelijke app op je telefoon.

De MDC2-module is ook voorzien van de basisversie van het geavanceerde Dirac Live-systeem voor digitale ruimtecorrectie. Via een meetmicrofoon en een smartphone/tablet/PC/Mac kun je de audiorespons op verschillende posities in je luisterkamer meten, en vervolgens corrigeert het systeem automatisch de fouten die hierin kunnen ontstaan – meestal een rommelig basgeluid.

De bijgeleverde versie van Dirac Live is meer dan genoeg voor de meeste situaties, of je kunt je licentie upgraden naar een Full Frequency-versie, die het hele frequentiebereik behandelt – tot aan de allerhoogste tonen. De Dirac-ruimtecorrectie werkt op al je muziek, omdat het MDC2-systeem alle geluidsbronnen door de module stuurt voordat het geluid verder gaat naar je luidsprekers.

De MDC2-module kan gemakkelijk worden vervangen als er in de toekomst een nog betere streamingoplossing komt, of een andere technologie die je liever gebruikt. Een slim en uniek detail dat zich al heeft bewezen in talloze andere versterkers en AV-receivers van NAD.

NAD Hybrid Digital – stroom omzetten in schitterend geluid

De ongekende geluidskwaliteit van de NAD C 3050 LE begint bij een digitale ingangsmodule met een analoge switching-versterker, ook wel klasse D genoemd. NAD noemt deze constructie een ‘HybridDigital-versterker’, een beschrijving die de lading behoorlijk goed dekt. De actieve voeding is compacter dan een traditionele voeding met kopertransformator, maar hij heeft een beter rendement, is veel stiller en blijft ongekend stabiel, ook bij schommelingen in de stroomvoorziening.

De HybridDigital-constructie zorgt niet alleen voor een uitstekende geluidskwaliteit, maar is ook erg effectief. Hier wordt een veel groter gedeelte van de gebruikte elektrische energie omgezet in geluid dan bij een traditionele analoge versterker. En dat merk je aan de elektriciteitsrekening. Bovendien kun je hem makkelijker opbergen in een kast of meubel, zolang je er maar voor zorgt dat er een beetje lucht omheen zit voor de koeling.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Behuizing van echt notenhout
 • Klassieke VU-meters en drukknoppen voor de bronselectie aan de voorkant
 • Serieus hifi-geluid en veel vermogen
 • Hypex HybridDigital UcD-eindversterker
 • Apple AirPlay 2 en Bluetooth, incl. aptX HD en tweerichtingsfunctie voor draadloze koptelefoons
 • Wordt geleverd met MDC2-uitbreidingsmodule met Bluesound-streaming/multiroom en Dirac-ruimtecorrectie
 • Veel geïntegreerde streamingservices (TIDAL, Spotify Connect, Deezer, Qobuz, Roon Ready, internetradio enz.)
 • Volledig draadloze integratie met Bluesound-multiroomsysteem, inclusief draadloze DALI-luidsprekersystemen met BluOS
 • HDMI/eARC voor perfect digitaal TV-geluid, functie voor automatisch aan-/uitzetten, volumeregeling via TV-afstandsbediening
 • Speelt HD-geluid af tot 24-bit/192kHz (incl. MQA)
 • Aparte RIAA-/draaitafelingang (MM)
 • Tweerichtings-Bluetooth voor draadloze koptelefoons (incl. aptX HD)
 • Voorkant met hoogwaardige koptelefoonuitgang
 • A/B-schakelaar voor twee paar luidsprekers

Tegens

 • Geen Hypex nCore-eindversterker
 • Slechts één sleuf voor MDC2-uitbreidingsmodule
 • Kan niet worden gebridged voor meer monovermogen
 • Voor MC-elementen is een aparte RIAA-/phono-voorversterker nodig
 • Geen USB-B-ingang om muziek op PC/Mac af te spelen

Video's over de C 3050 LE

NAD - 50 jaar met geweldig geluid

Accessoires voor de NAD C 3050 LE

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm100 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm100 watt
Vervorming (THD)0,03%
Signaal-ruisverhouding95 dB
Dynamisch vermogen250 watt
VersterkertechnologieKlasse D

Recensies


4.7
3 recensies
5
2
4
1
3
0
2
0
1
0
Dennis
Denemarken
1/8/2024

Wereldklasse

Dennis
Denemarken
René
Denemarken
10/20/2023

Geweldig geluid in cool retro design.

René
Denemarken
Fredrik
Zweden
10/18/2023

Heb je het maximale volume al bereikt en wil je meer!

Fredrik
Zweden

Aanbevolen producten