Skip to content
Marantz
CD-speler

Marantz SA-KI RUBY

€ 3.999,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

De SA-KI RUBY heeft het DNA van exceptionele voorgangers, ontworpen om de cd-prestaties van Marantz-producten naar het allerhoogste niveau te brengen. Nu is er een nieuwe klassieker. De SA-KI RUBY levert het geluid dat je dichter bij jouw favoriete muziek brengt dan ooit.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Marantz SA-KI RUBY Limited Edition SA-CD speler

De SA-KI RUBY is een prachtige Premium SACD/CD-speler met een hoogwaardige ingebouwde DAC en een aluminium ontwerp en prestaties die perfect passen bij de PM-KI RUBY Limited Edition stereoversterker van Marantz. Maar je kunt hem natuurlijk ook combineren met andere versterkers.

De speler heeft een geintegreerde DAC die vrijwel dezelfde functionaliteit biedt als die van de revolutionaire, met prijzen bekroonde Marantz NA-11S1. Het apparaat is uitgerust met optische en digitale coax-ingangen én USB-B voor rechtstreekse aansluiting op een pc.

32-bit audio-upsampling, HDAM-technologie, een nieuwe 24-bit/192kHz D/A-converter, een ultrabetrouwbaar loopwerk, hoogwaardige hoofdtelefoonuitgang en een superstabiele mechanische constructie halen het maximale uit je SACD’s en CD’s. De voorkant is gemaakt van echt aluminium, en dat geldt ook voor de exclusieve systeemafstandsbediening (bijgeleverd).

De SA-KI RUBY is verkrijgbaar in zwart en zilver-goud.

Door Marantz ontwikkelde HDAM-technologie Vergeleken met andere cd-spelers met meerdere op-amps, kenmerkt de SA-KI RUBY zich door de exclusief door Marantz ontwikkelde HDAM-technologie die gebruik maakt van speciale discrete componenten die samen een breed dynamisch bereik leveren en een betere versterkingssnelheid voor werkelijk ruimtelijk geluid bieden.

Referentieklasse D/A-conversie Voor het verwerken van de meest uiteenlopende discs en bestandstypen is in de SA-KI RUBY een referentieklasse digitaal-naar-analoogomzetter ingebouwd, die niet alleen tot 192 kHz/24 bits ondersteunt, maar ook DSD-conversie van Super Audio CD's. Interferentie tussen de verschillende secties wordt voorkomen doordat de voeding, de digitale audiosectie en de analoge audiosectie ieder hun eigen circuitkaarten hebben. De speler ondersteunt verschillende discs en bestandstypen, zoals audio-cd's en Super Audio CD's, lineaire PCM, AAC, MP3 en WAV. De USB-B-poort op het achterpaneel zorgt voor maximale veelzijdigheid en prestaties als je een computer wilt aansluiten en van HD geluidsbestanden (DSD64, DSD128, DSD256, WAV en FLAC) wilt genieten.

Marantz' Music Mastering DSD vormt de kern van de manier waarop de SA-KI RUBYdigitale audio verwerkt: Alle PCM- en DXD-ingangen worden met de eigen merk MMM-streamomzetter in de speler geüpconverteerd naar DSD bij 11,2 MHz, waarna het geproduceerde hoogfrequente signaal wordt bewerkt door de unieke MMM-conversietrap, die wordt gebruikt in plaats van een conventionele DAC om de analoge output te produceren.Het MMM-Stream-gedeelte van het proces vervangt de oversamplingfilters die doorgaans in digitaal-analoogconversie worden gebruikt, en maakt toepassing van Marantz Musical Mastering-filtratie mogelijk. Deze filters - waarbij het ene een langzame roll-off en een zeer korte impulsrespons biedt en het andere de mogelijkheid biedt van een gemiddeld lange roll-off met een korte pre-ringing en een langere post-ringing en worden gebruikt met een veel hogere oversamplingfrequentie dankzij die upconversie naar DSD11.2.

Er worden in feite twee systeemklokken gebruikt om een zo nauwkeurig mogelijke upconversie van het inkomende signaal te garanderen, of de bron nu een disc of een digitale ingang is: de 44,1 kHz van CD, en veelvouden daarvan – 88,2 kHz, 176,4 kHz enz. – worden geüpsampled naar 11,2896 kHz, terwijl 48 kHz en veelvouden daarvan worden geüpsampled naar 12,288 kHz. Dit wordt gedaan om maximale precisie te garanderen en te voorkomen dat samplefrequenties moeten worden geconverteerd, zoals dat zou moeten gebeuren als het systeem bijvoorbeeld audio van 192 kHz zou moeten converteren naar DSD11.2.

Door dit te combineren met de reductie naar een eenbits signaal direct achter het oversamplingfilter en Sigma Delta Modulation is het mogelijk een zuiver DSD-conform signaal door te sturen naar het conversiegedeelte in de vorm van een zeer hoogfrequente stroom pulsen, en is een zeer hoogwaardig laagdoorlaatfilter genoeg om alle overbodige hoge frequenties te onderdrukken en de uitgangstrap van de speler te voorzien van zo zuiver mogelijke audio.

Waarom zou je dit zelf willen ontwikkelen?  Het technisch team van Marantz geeft aan dat uitgebreide luistersessies, zoals altijd, de doorslag gaven: "We namen grote verschillen in geluidskwaliteit waar toen PCM-signalen buiten een conventionele DAC werden geconverteerd naar DSD en vervolgens werden doorgestuurd naar de DSD-ingang van de conventionele DAC. Dat maakte duidelijk dat we voor het beste geluid de conversie zelf ter hand moesten nemen.

“Deze ervaring bracht ons ertoe alle soorten SDM-structuren onder de loep te nemen en te optimaliseren om het beste geluid te realiseren.”

Dezelfde denkwijze lag ten grondslag aan het ontwerp van de DSD-analoogfilter zelf, die de bekende HDAM van Marantz (Hyper Dynamic Amplifier Module) in de uitgangstrap voedt, hier gebruikt in dubbele differentiaalconfiguratie voor optimale geluidskwaliteit.

Deze conversie vindt bovendien nu plaats in Digitale Signal Processing met 32-bits floating-pointprecisie en niet aan de hand van een 24-bits integermethode die vroeger in deze systemen werd gebruikt.

Rigide chassis, dikke aluminium afdekplaat en zware poten Allereerst is het van belang om een goed fundament te leggen voordat gevoelige audiosignalen verwerkt en versterkt kunnen worden. Met een solide basis wordt ervoor gezorgd dat trillingen tot een minimum beperkt worden en dat het audiosignaal niet door materiaaltrillingen beïnvloed wordt en ongewijzigd blijft.

Uitgebreide connectiviteit met USB-A-poort  Naast de analoge stereo-uitgangen zijn er ook digitale en coaxuitgangen waarmee een externe digitale decoder of versterker kan worden aangesloten, en bovendien is de SA-KI RUBY voorzien van optische en coaxingangen waarmee u de speler als een stand-alone D/A-Converter kunt gebruiken. Er zijn ingang- en uitgangjacks voor een afstandbediening waarmee u de SA-KI RUBY op andere compatibele componenten van Marantz kunt aansluiten, en op het achterpaneel bevindt zich een intern-/externschakelaar waarmee u meer flexibiliteit aan de systeembediening toevoegt.

Met de USB-poort op de achter zijde, kunt je je favoriete draagbare audio-apparatuur en USB-media aansluiten. De poort biedt compatibiliteit met de iPod, iPod touch en de iPhone, tevens is het mogelijk om via de daarnaast gelegen USB-B poort een PC aan te sluiten zodat de speler als bijzonder hoogwaardige "geluidskaart" voor de PC kan worden gebruikt zodat met deze digitale aansluiting van de beste audiokwaliteit kan worden  genoten. 

Systeemafstandsbediening De stijlvolle afstandsbediening heeft een intuïtief ergonomisch ontwerp en is voorzien van functies om een versterker mee te bedienen, zodat u met een enkele afstandsbediening zowel de SA-KI RUBY als ook de bijpassende PM-KI RUBY Limited Edition geïntegreerde versterker kunt bedienen.

Hoogwaardige hoofdtelefoonuitgang Sluit uw favoriete hoofdtelefoon direct aan op de hoofdtelefoonaansluiting op het voorpaneel, die een eigen volumeknop heeft. Het hoofdtelefooncircuit is compatibel met de meest uiteenlopende hoofdtelefoons, waaronder hoofdtelefoons met lage impedantie.

Technische specificaties

Breedte verpakking (cm)0
Gewicht (kg)0
Gewicht verpakking (kg)0
Hoogte verpakking (cm)0
KleurZilver-goud
KleurZilver
Lengte verpakking (cm)0