Skip to content

LyngdorfMillennium Mk IVDigitale versterker

100% digitale signaalbehandeling en compromisloze, handgemaakte kwaliteit voor totale helderheid en natuurlijkheid, voor ieder genre en op elk volume.
stuk(s)€ 12.099,00
Niet op voorraad

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Bij de introductie van de eerste Tact Millennium in 1998, werd een ​​niveau van technologie en geluidskwaliteit bereikt waarvan andere fabrikanten alleen maar kon dromen om daarbij in de buurt te komen. de Millennium kent nu de vierde generatie - en de anderen dromen nog steeds.

Power DAC - veel meer dan een versterker alleen
Traditioneel gesproken is de Millennium een immens krachtige 2x150 Watt geïntegreerde dual mono stereo versterker. Maar de Millennium is eigenlijk geen versterker. Het is een Power DAC - een D/A converter met ingebouwde amplificatie van digitale audiosignalen, bijvoorbeeld van je CD-speler. Voorversterker, toonregeling en uitgangstrappen zijn vervangen door een digitale signaalprocessor (DSP), die de signaalverwerking en de uitgangsvoeding naar de luidsprekers regelt. De enige extra componenten in de signaalweg zijn een spoel en een condensator in het laagdoorlaatfilter van de luidsprekeruitgang, dat de straling van hoogfrequente ruis verwijdert.

Digitale signaalverwerking voor digitale signalen
Bijna alle huidige signaalbronnen zijn digitaal, en daarom gelooft Lyngdorf Audio dat digitale signaalverwerking per definitie de meest geschikte oplossing is. Digitale technologie elimineert de vele beperkingen van de analoge wereld. Er is geen verschuiving in het tijddomein, waardoor de timing ongeveer 100 keer sneller is dan bij conventionele versterkers. Er is geen noodzaak voor geluidvervormende terugkoppeling. Tegelijkertijd opent het veel nieuwe mogelijkheden voor equalisatie en ruimtecorrectie zonder aan het geluid afbreuk te doen.

In tegenstelling tot veel "digitale" versterkeroplossingen van de concurrentie - bijvoorbeeld ICE structuren - is de Millennium helemaal 100% digitaal. Door middel van de gepatenteerde Equibit technologie wordt het digitale PCM-signaal (bijvoorbeeld van de CD) omgezet naar PWM pulsen (Pulse Width Modulation), en de zeer hoge vaste sampelfrequentie van 400 kHz ligt zo ver boven het hoorbare bereik dat het nooit invloed zal hebben op de tweeter van de luidspreker. Het geluidsniveau wordt geregeld door simpelweg de voedingsspanning naar de uitgang aan te passen, waardoor alle dynamiek en detail intact wordt gehouden, zelfs bij lage volumes. Deze elegante Lyngdorf oplossing stelt extreme eisen aan de zuiverheid van de voedingsspanning - een versiste waaraan de Millennium voldoet door middel van massieve afscherming en een uiterst complete stroomvoorziening.

Compromisloze handgebouwde kwaliteit
De Millennium versterker wordt handgemaakt in Denemarken en biedt compromisloze kwaliteit over de hele linie. Het grote volumewiel glijdt als een Zwitsers uurwerk op dubbele kogellagers en levert optische informatie voor de digitale controle. Van het massieve frontpaneel tot aan de kleinste schroef en onderdeel wordt gekozen voor de beste oplossingen die je voor geld kunt kopen. Het gewicht van 28 kg geeft een duidelijke indicatie van het niveau van ambitie, en de massieve 750 VA Holmgren ringkerntransformator en een reeks van 138.800 µF condensatoren maakt de Millennium in staat om moeiteloos een verdubbeling van het vermogen te leveren tot 300 Watt aan 4 Ohm en tot  ± 60 Amp.. Dat betekent totale controle over elke luidspreker en de impedantie is praktisch irrelevant. De grote snelheid, luchtigheid en realisme van het geluid vertellen de rest van het verhaal.

Ook voor analoge audiobronnen en RoomPerfect ruimtecorrectie
Als je analoge signaalbronnen zoals een platenspeler of tuner wilt aansluiten, kun je nog steeds gebruik maken van de Millennium via een aparte A/D-omzetter zoals bijvoorbeeld de Millennium ADC. Deze is beschikbaar met ingebouwde state-of-the-art phono module, die een breed scala aan opties bevat voor het aanpassen je element. Door middel van je PC, kun je equalisatie creëren en de crossover frequenties instellen voor je Millennium Mk IV, en digitale ruimtecorrectie is beschikbaar via de voorversterker DPA-1 van Lyngdorf Audio met de unieke RoomPerfect technologie.

Technische specificaties

Color descriptionzilver