Skip to content
Lyngdorf
Ophangluidsprekers

Lyngdorf FR-1 NG

€ 799,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Elegante luidspreker met een plat ontwerp, exclusieve finish en schitterend hifi-geluid. En dat in een discreet, interieurvriendelijk formaat.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Lyngdorf FR-1 – platte wandluidspreker met schitterend geluid voor home-cinema en muziek

 • Extreem zuiver, vol en dynamisch geluid voor een platte wandluidspreker
 • Geen subwoofer nodig
 • Eenvoudige wandmontage met bijgeleverd ophangsysteem
 • Exclusieve afwerking
 • Full-range geluid met high-end kwaliteit in combinatie met een Lyngdorf-systeem

De Lyngdorf FR-1 is een platte en elegante wandluidspreker met een robuuste, compacte behuizing die speciaal is ontworpen voor wandmontage. Dit is een geavanceerd hifi-product met een schitterend geluid en een discreet ontwerp dat heel subtiel in het interieur past. Je kunt de FR-1 heel eenvoudig aan de wand hangen met behulp van het bijgeleverde ophangsysteem. Of je kunt kiezen voor een standaard ophangsysteem.

Past perfect bij high-end installaties

De FR-1 is op verschillende manieren te gebruiken. Als je vooral naar stereomuziek luistert, kun je hem bijvoorbeeld combineren met een traditionele versterker en een streaminginstallatie zoals de POWERNODE2 van Bluesound. Misschien – maar dat hoeft niet – zelfs in combinatie met een goede subwoofer, bijvoorbeeld de bijpassende BW-2 van Lyngdorf.

Als je gek bent op home-cinema kun je vijf FR-1's aansluiten op een goede receiver, samen met één of twee subwoofers voor een geweldig filmgeluid. Of als je het compacter wilt, kun je Lyngdorf's eigen MH-2-wandluidsprekers kiezen voor de zij- en achterkanalen. En als je het liefst naar stereomuziek luistert, kun je investeren in een mooie Lyngdorf-versterker, één of twee Lyngdorf BW-2's en twee FR-1's.

Geavanceerde topkwaliteit in een platte en elegante behuizing De FR-1 is een tweewegluidspreker met een 8"-slave-eenheid die de bas-/middenspeaker helpt met de diepste bastonen. Samen produceren ze een indrukwekkend vol en dynamisch geluid. Je zult ervan versteld staan hoe hard deze platte luidspreker kan klinken zonder te vervormen, zelfs zonder hulp van een subwoofer.

Hij heeft een bas-/middenspeaker van 6,5" met een extreem stijve membraan van aluminium, net als de slave-eenheid. Het geventileerde magneetsysteem is 50 procent krachtiger dan bij andere luidsprekers van dit formaat. En in combinatie met de aluminium membraan krijg je een heel dynamische, lineaire en gedetailleerde geluidsweergave – zelfs op hoog volume. De aluminium membraan is speciaal ontworpen met een eenvoudig en goed gedefinieerd opbreekpunt dat heel eenvoudig gecompenseerd kan worden met het scheidingsfilter.

De softdome-tweeter is erg licht en heeft een bijzonder lineaire en muzikale weergave. Hij is bevestigd op de bas-/middenspeaker om optimaal gebruik te maken van de horizontale spreiding. Hierdoor is het heel eenvoudig om de luidspreker goed te plaatsen, wat natuurlijk erg handig is voor een wandluidspreker.

Alleen of samen met een subwoofer – ook voor high-end kwaliteit

De FR-1 gaat behoorlijk hard en klinkt heel dynamisch zonder subwoofer, maar als je een echt massieve basweergave wilt met nog meer volume, kun je hem natuurlijk heel eenvoudig combineren met een goede subwoofer tot een traditioneel sat/sub-systeem. Helemaal interessant wordt het uiteraard met de BW-2-subwoofer van Lyngdorf zelf – zeker als je ook nog kiest voor een versterker van Lyngdorf.

Het perfecte stereosysteem bestaat bijvoorbeeld uit twee FR-1's in combinatie met twee bijpassende BW-2's en de Lyngdorf TDAI-2170 of TDAI-3400 – een zogenoemde '2+2'-installatie. Deze subwoofers en satellieten sluiten perfect op elkaar aan en je krijgt tegelijkertijd een systeem dat heel mooi en discreet past in je interieur.

En met het unieke RoomPerfect-systeem van Lyngdorf kun je rekenen op echt high-end geluid. RoomPerfect elimineert namelijk de invloed van de luisterkamer, zodat je de luidsprekers vrijwel overal kunt plaatsen zonder dat dit gevolgen heeft voor de geluidskwaliteit. Zo kun je de subwoofer probleemloos in een hoek van de kamer zetten – dit zorgt zelfs voor nog meer dynamiek en geluidsdruk in de lage frequenties!

Met dit systeem kom je akelig dicht in de buurt van de geweldige en veelgeprezen Steinway Lyngdorf S-Serie, maar dan voor een veel lagere prijs. Je krijgt dus een ongekende dynamiek, helderheid en detaillering uit een systeem dat bijna geen ruimte inneemt. Het is eigenlijk een wonder dat dit kan, wat nogmaals bewijst hoe goed en innovatief de geavanceerde technologie van Lyngdorf is. Je moet het echt ervaren om het te geloven!

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Extreem zuiver, vol en dynamisch geluid voor een platte wandluidspreker
 • Geen subwoofer nodig
 • Eenvoudige wandmontage met bijgeleverd ophangsysteem
 • Exclusieve afwerking
 • Full-range geluid met high-end kwaliteit in combinatie met een Lyngdorf-systeem met RoomPerfect
 • Stoffronten in meerdere kleuren zijn beschikbaar als extra accessoires

Tegens

 • Sommige grotere modellen klinken nog beter
 • Kan worden aangevuld met een goede subwoofer voor een nog lagere basweergave

Accessoires voor de Lyngdorf FR-1 NG

WM2111
Muurbeugel voor luidsprekers
€ 15 / € 19,99 / Stuk

Technische specificaties

KleurWit
KleurMat wit
Gewicht (kg)9
Hoogte verpakking (cm)48
Lengte verpakking (cm)66
Gewicht verpakking (kg)9,1
Breedte verpakking (cm)23,5