Skip to content
Lyngdorf
Subwoofer

Lyngdorf BW-3

€ 999,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Supercompact ontwerp, mooie finish en imposant diep en dynamisch basgeluid. Deze subwoofer is een geweldige aanvulling op je installatie en interieur.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Lyngdorf BW-3 – geavanceerde en compacte 8” subwoofer met een slank ontwerp, exclusief geluid en veel mogelijkheden

 • Slank en elegant ontwerp, gemakkelijk te plaatsen
 • Exclusieve finish van zwarte of witte lak
 • Indrukwekkend diep en dynamisch basgeluid voor dit formaat
 • Werkt perfect met kleine satellietluidsprekers
 • Kan staand of liggend worden geplaatst

De BW-3 is een slanke en compacte subwoofer met een heel goed geluid en eindeloos veel mogelijkheden voor muziek en home-cinema. Ondanks het compacte formaat heeft hij een verbazingwekkend diep en dynamisch basgeluid.

Met een geïntegreerd vermogen van 400 watt en een krachtige long-throw speaker geeft de BW-3 muziek en filmgeluid een extra zware bas, zelfs bij een budgetinstallatie.

Maar ook als je op zoek bent naar een serieuze installatie, krijg je een fantastisch resultaat in combinatie met een echte Lyngdorf-versterker en het unieke RoomPerfect-systeem. Je kunt de slanke en bijpassende Lyngdorf MH-3 als satellietluidspreker gebruiken, of uiteraard een compacte kwaliteitsluidspreker van een ander merk.

Veel combinatiemogelijkheden – ook voor high-end

De BW-3 werkt heel goed samen met de meeste compacte kwaliteitsluidsprekers, inclusief de bijpassende wandluidspreker (MH-3) van Lyngdorf zelf. Een mooie oplossing is bijvoorbeeld een streaminginstallatie van Sonos, HEOS of Bluesound en de MH-3, DALI OPTICON LCR of RUBICON LCR als wandluidsprekers.

In combinatie met een gewone versterker of receiver werkt de BW-3 hetzelfde als andere actieve high-end subwoofers. Maar dat is nog niet alles. Hij heeft namelijk een weergave tot 800 Hz, waar gewone subwoofers meestal al afronden bij ongeveer 120 Hz. Dit betekent dat je met twee BW-3’s een heel mooi en samenhangend geluidsbeeld krijgt, zelfs met kleine satellietluidsprekers.

Bij zo’n ‘2+2’-installatie kun je – als je een Lyngdorf-versterker hebt – de scheidingsfrequentie instellen op 300 Hz, zonder dat dit gevolgen heeft voor het stereobeeld. Als je genoegen neemt met maar één BW-3, dan klinkt hij het best met een scheidingsfrequentie van maximaal 100 Hz, net als de meeste andere subwoofers.

RoomPerfect maakt het verschil

Met een versterker van Lyngdorf, zoals de TDAI 2170, krijg je bovendien toegang tot Lyngdorf’s unieke RoomPerfect-systeem dat trillingen en resonanties van de luisterkamer elimineert. En dat betekent dat je de luidsprekers bijna overal kunt neerzetten. Zo kun je de subwoofer gewoon in een hoek van de kamer zetten – dit zorgt zelfs voor nog meer dynamiek en geluidsdruk in de lage frequenties!

Met zo’n systeem, in combinatie met de betaalbare Lyngdorf MH-2, kom je akelig dicht in de buurt van de geweldige en veelgeprezen Steinway Lyngdorf S-Serie, maar dan voor een veel lagere prijs. Je krijgt dus een ongekende dynamiek, helderheid en detaillering uit een installatie die bijna geen ruimte inneemt. Het is eigenlijk een wonder dat dit kan, wat nogmaals bewijst hoe goed en innovatief de geavanceerde technologie van Lyngdorf is. Je moet het echt ervaren om het te geloven!

Massief vermogen in een compact formaat

De BW-3 heeft een gesloten behuizing met een intern volume van slechts 7 liter. Om uit deze constructie een diepe en dynamische bas te halen, heeft Lyngdorf flink moeten investeren in de behuizing, versterker en natuurlijk de luidsprekers. En dus is de BW-3 voorzien van een enorme magneet, een oversized 38 mm ringkerntransformator en een extreem stijve membraan van aluminium.

Dit zorgt voor een hoog rendement en een supersnelle respons. Dat is meer dan genoeg voor de meeste installaties en luisterkamers. En als je dat nog niet genoeg vindt, koop je gewoon nog een BW-3. Dan weet je zeker dat je niets hoeft te missen.


HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Slank en elegant ontwerp, gemakkelijk te plaatsen
 • Exclusieve finish
 • Indrukwekkend diep en dynamisch basgeluid voor dit formaat
 • Werkt perfect met kleine satellietluidsprekers
 • Kan staand of liggend worden geplaatst
 • Stoffronten in meerdere kleuren zijn beschikbaar als extra accessoires

Tegens

 • Sommige grotere modellen geven een nóg diepere en/of krachtigere bas

Technische specificaties

KleurZwart
KleurMatzwart
Gewicht (kg)9,8
Breedte (cm)31,5
Hoogte (cm)23
Diepte (cm)17,2
Hoogte verpakking (cm)46
Lengte verpakking (cm)30
Gewicht verpakking (kg)10,8
Breedte verpakking (cm)32