Skip to content
DALI
Draadloze luidspreker

DALI ZENSOR 1 AX

€ 399,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Draadloze muziek, echte hifi, mooi ontwerp – deze compacte actieve luidspreker levert een massief stereogeluid. Verschillende kleuren.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

DALI ZENSOR 1 AX – actieve streamingluidspreker met een massieve 2 x 50 watt

 • Eenvoudige en compacte oplossing voor stereogeluid met topkwaliteit
 • Draadloze streaming via Bluetooth (smartphone, tablet, mobiel, PC en Mac)
 • Eenvoudige installatie en heel gebruiksvriendelijk
 • Functie voor automatisch aan-/uitzetten op de optische en analoge ingang (automatisch uitzetten bij Bluetooth)
 • Inclusief afstandsbediening (elegante metalen afstandsbediening apart verkrijgbaar)
De ZENSOR 1 AX is een elegante, krachtige en compacte actieve luidspreker die echte hifi-kwaliteit geeft, zonder dat je een complete installatie nodig hebt. Je gebruikt hem om muziek te streamen met Bluetooth via smartphone of tablet, of kunt een muziekstreamer aansluiten op de optische ingang, bijv. als onderdeel van een multiroom-systeem van Sonos, HEOS of Bluesound. Je kunt hem zelfs gebruiken om het geluid uit de TV te verbeteren – de ZENSOR 1 AX doet het allemaal!

Massief vermogen in een compact formaat De geïntegreerde digitale stereoversterker levert 2 x 50 watt, wat belachelijk veel is voor een luidspreker van dit formaat en in deze productcategorie. Het betekent tegelijkertijd dat je altijd een mooi en vol hifi-geluid krijgt, maar dan in een compacte behuizing die past in bijna ieder interieur.

Je kunt er zelfs een subwoofer op aansluiten – bijv. de SUB E-9F van DALI – voor een complete en indrukwekkende hifi-installatie. En dat voor een prijs die je ook kunt betalen zonder dat je direct op zoek moet naar een tweede baan.

Zo eenvoudig is het De ZENSOR 1 AX rekent af met alle kabelspaghetti die nodig is om je luidsprekers op een versterker aan te sluiten. Je verbindt gewoon de ene luidspreker met de andere en zet ze aan – de ZENSOR 1 AX is even gebruiksvriendelijk als een draadloze hoofdtelefoon.

De binnenkant en alle geavanceerde technologie die ervoor zorgt dat deze luidsprekers zo goed klinken zijn afkomstig uit de populaire DALI ZENSOR 1, de passieve versie van de ZENSOR 1 AX.

De ZENSOR 1 AX is verkrijgbaar in witte hoogglans, zwart essenhout en notenhout. Inclusief afstandsbediening (elegante metalen afstandsbediening apart verkrijgbaar).
DALI ZENSOR 1 AX – een compacte luidspreker op de solotoer Er zijn natuurlijk ook muziekliefhebbers die geen ‘gearslutz’ zijn en die liever niet tegen een versterker aan willen kijken als dat niet keihard nodig is. Daarom heeft DALI de ZENSOR 1 AX voorzien van een geïntegreerde en hoogwaardige stereoversterker. In hifi-termen wil dat zeggen dat de ZENSOR 1 AX een actieve luidspreker is en dat hij direct kan worden aangesloten op een muziekbron. Dit maakt de installatie veel eenvoudiger en je kunt vrijwel direct naar je favoriete muziek gaan luisteren.

Bluetooth – gemakkelijk en probleemloos streamen Bluetooth is een doodeenvoudige manier om draadloos naar muziek te luisteren, zonder dat er een netwerk of iets anders ingewikkelds hoeft te worden geïnstalleerd. Als je Bluetooth activeert op bijv. je smartphone, verschijnt de ZENSOR 1 AX automatisch op het scherm. Vervolgens selecteer je hem als muziekspeler, en plof je lekker op de bank om alles draadloos te bedienen.

Helaas is de geluidskwaliteit van Bluetooth nog niet helemaal op hetzelfde niveau als bijv. bij AirPlay of op Wi-Fi gebaseerde multiroom-systemen. Maar het geluid is nog steeds heel behoorlijk, en met de zogenoemde aptX-codex – die door steeds meer smartphones en tablets ondersteund wordt – krijgt het Bluetooth-geluid een kwaliteit die erg dicht in de buurt komt van die van een CD.

Uitstekende TV-luidspreker De ZENSOR 1 AX is geschikt voor zelfs de meest veeleisende actiefilms, dus je kunt hem zonder probleem gebruiken als TV-luidspreker. Je hoeft dan alleen een normale mini-jack-kabel aan te sluiten tussen de hoofdtelefoonuitgang van de TV en de mini-jack-ingang van de ZENSOR 1 AX – het volume regel je heel eenvoudig met de afstandsbediening van de TV. Daarna ben je klaar voor een indrukwekkende filmervaring die je moeiteloos wakker houdt – ook als je op vrijdagavond neerploft voor de TV.

De ZENSOR 1 AX heeft bovendien een subwooferuitgang, zodat je kunt genieten van muziek en films met een full-range 2.1-systeem.

Meer informatie over de passieve ZENSOR 1 en de ZENSOR 1-serie vind je hier.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Draadloze streaming via Bluetooth (smartphone, tablet, mobiel, PC en Mac)
 • Geïntegreerde digitale stereoversterker (2 x 50 watt)
 • Uitstekende geluidskwaliteit voor deze productcategorie
 • Gebruiksvriendelijk, slechts één kabel en elektriciteit nodig
 • Analoge en digitale geluidsingangen (optisch/mini-jack)
 • Ondersteunt Bluetooth aptX
 • Subwooferuitgang
 • Inclusief afstandsbediening (elegante metalen afstandsbediening apart verkrijgbaar)
 • Functie voor automatisch aan-/uitzetten op de optische en analoge ingang
 • Bijzonder laag energieverbruik in stand-by (0,5 watt)

Tegens

 • Geen USB-ingang om muziek van PC/Mac direct af te spelen
 • Geen functie voor automatisch aanzetten via Bluetooth
 • Vanwege het formaat geen superdiepe basweergave

Video's over de DALI ZENSOR 1 AX

Accessoires voor de DALI ZENSOR 1 AX

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)43-26.500 Hz
Versterker50 watt
Scheidingsfrequentie2900 Hz
Formaat tweeter25mm
Formaat woofer5.25"