Skip to content
DALI
Subwoofer

DALI SUB M-10 D

€ 2.199,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Een krachtige, diepe bas zonder dat je kamer vol luidsprekers staat. Deze exclusieve subwoofer is een echte dieptebom in zwarte of witte pianolak.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

DALI SUB M-10 D – compacte en geavanceerde subwoofer voor exclusieve stereo- en home cinema-systemen

 • Diepe, snelle en nauwkeurige basweergave voor muziek en films
 • Compact formaat met veel vermogen
 • Exclusieve finish van hoogglans pianolak
 • Afstandsbediening en display aan de voorkant voor eenvoudige installatie en dagelijks gebruik
 • Kan vrijwel overal geplaatst worden
De SUB M-10 D is een compacte, geavanceerde high-end subwoofer met een uitstekende geluidskwaliteit voor muziek en genoeg vermogen voor films. Dankzij een vermogen van 500 watt en geavanceerde technologieën past de SUB M-10 D heel goed bij ambitieuze stereo- of surroundsystemen die gebaseerd zijn op de EPICON- of RUBICON-luidsprekers van DALI.

Als je de SUB M-10 D gebruikt in combinatie met de betaalbare OPTICON-serie, dan zorgt hij ervoor dat je systeem nóg beter klinkt. Maar hij past natuurlijk ook bij andere hoogwaardige luidsprekersystemen.

Flexibel en moeiteloos De SUB M-10 D is voorzien van een naar beneden gerichte 10” long-stroke speaker met een vierlaagse spreekspoel en een membraan van ultrasterke koolstofvezels. Met deze speaker zorgt de SUB M-10 D moeiteloos voor een nauwkeurige en dynamische weergave van de allerdiepste frequenties. Dankzij de afstandsbediening, display op de voorkant, equaliser met presets voor muziek, filmgeluid en flexibele persoonlijke gebruikersinstellingen kan alles uiterst eenvoudig optimaal worden ingesteld, en hij is bovendien ook nog heel gebruiksvriendelijk.

De SUB M-10 D is verkrijgbaar met een finish van zwarte en witte hoogglanslak. Inclusief afstandsbediening.

Maximale gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit voor muziek en films De SUB M-10 D is erg flexibel: je kunt hem helemaal naar eigen wens instellen. Dankzij de display op de voorkant en de afstandsbediening kun je vanaf je favoriete plek luisteren totdat je de optimale instellingen hebt gevonden. Je hoeft dus niet steeds heen en weer te rennen en steeds weer aan onhandige knoppen te draaien – ideaal om het geluid optimaal af te stellen.

Je kunt kiezen tussen twee voorgeprogrammeerde equaliser-instellingen voor muziek en film. De muziekinstelling zorgt voor een neutrale en lineaire weergave, terwijl de filminstelling de diepste bastonen wat extra nadruk geeft, zodat bijv. explosies nog realistischer klinken. Bij deze subwoofer kunnen ook drie basisinstellingen worden opgeslagen, met ruimte voor de equaliser, fase, het volume en de scheidingsfrequentie.*

Met die drie instellingen kun je het geluid in één keer optimaliseren voor muziek en films. Of je maakt bijvoorbeeld een instelling voor als je ’s avonds laat wilt luisteren en rekening moet houden met de buren, of de kinderen niet wakker wilt maken. Je kunt heel eenvoudig een andere instelling kiezen met behulp van de afstandsbediening.

Indrukwekkende bas uit een compacte en elegante behuizing De SUB M-10 D is voorzien van een naar beneden gerichte 10”-eenheid met een gesloten behuizing, wat bijdraagt aan een nauwkeurige en snelle basrespons.

De behuizing is gemaakt van stevig MDF met een extra dikke bodemplaat van 25 mm dik multiplex.

De aluminium basis ziet er niet alleen heel elegant uit, maar geeft de speaker ook de optimale afstand tot de vloer. Het maakt de luidspreker effectiever en levert een optimale akoestische koppeling naar de kamer op, waardoor je hem vrijwel overal neer kunt zetten.

De bijzonder mooie finish van hoogglans pianolak bestaat uit wel tien lagen, en elk van die lagen is met de hand gepolijst voordat de volgende laag wordt aangebracht. Een zeer arbeidsintensief proces, dat beloond wordt met een mooie, diepe glans en een schitterend recht oppervlak. De combinatie van compact ontwerp, mooie finish en eenvoudige plaatsing maakt de SUB M-10 D tot een interieurvriendelijke high-end subwoofer.

Geavanceerde speaker met koolvezel en low-loss-technologie De naar beneden gerichte 10” long-throw speaker van de SUB M-10 D heeft een sandwichmembraan die gemaakt is van koolstofvezel met een papiermassa aan de achterkant. Door deze speciale constructie is er geen stofkap nodig en wordt de speaker enorm sterk, stijf en toch beweeglijk, zodat hij het bassignaal perfect kan volgen. De spreekspoel bestaat uit vier lagen met een doorsnede van wel 63 mm. De geventileerde poolschoen en de dubbele spreekspoelaansturing zorgen voor een perfecte stempelbeweging, ook bij hoog volume.

De bekroonde low-loss-technologie van DALI zie je terug in de ultraflexibele rubberen conusophaning en het gegoten aluminium chassis dat magnetisch signaalverlies tegengaat en zorgt voor een maximale luchtstroom achter de membraan – voor maximale effectiviteit, nauwkeurigheid en koeling.

Supereffectieve digitale versterker met analoog vermogen De SUB M-10 D wordt aangestuurd door een digitale klasse D-versterker die zo effectief is dat hij geen koelprofielen nodig heeft. In tegenstelling tot veel andere subwoofers heeft DALI snelheid en lineariteit verwerkt in de basisconstructie zelf, zodat de nauwkeurigheid niet verloren gaat door ingewikkelde digitale signaalverwerking (DSP). En dus wordt DSP alleen gebruikt voor de film-EQ en persoonlijke instellingen. En dat hoor je direct: het geluid is veel ‘sneller’, iets wat kenmerkend is voor alle luidsprekers van DALI.

De voeding van de SUB M-10 D is een solide analoge constructie met ringkerntransformator en een capaciteit van wel 4 x 22.000 uF. Deze massieve voedingsbron zorgt ervoor dat er altijd voldoende stroom beschikbaar is voor de dynamische effecten van zowel muziek als films.

* De scheidingsfrequentie heeft alleen betrekking op de lijningang, niet op de LFE. De scheiding van de LFE gebeurt in de surroundversterker/receiver.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Diepe, snelle en nauwkeurige bas voor muziek en films
 • Veel vermogen
 • Compact formaat
 • Exclusieve finish van hoogglans pianolak
 • Afstandsbediening en display aan de voorkant voor eenvoudige installatie en dagelijks gebruik
 • Equaliser met presets voor hifi en home cinema
 • Geheugen voor drie persoonlijke basisinstellingen
 • Kan vrijwel overal geplaatst worden

Tegens

 • Geen installatie/EQ via PC
 • Sommige andere modellen hebben een nog diepere bas en/of meer vermogen

Video's over de DALI SUB M-10 D

Accessoires voor de DALI SUB M-10 D

Boxer
AudioQuest Boxer
Subwooferkabel
€ 209 / Stuk

Technische specificaties

Frequentiebereik Hz (-3 dB)25-240
Versterker500 watt
Formaat woofer10"
Scheidingsfrequenties40-120 Hz
Constructie behuizingGesloten/Geïntegreerde backbox

Aanbevolen producten