Skip to content
DALI
Ophangluidsprekers (paar)

DALI RUBIKORE ON-WALL

€ 1.499,00 per stuk - wordt verkocht per paar (2 stuks)
€ 2.998,00paar
High Gloss Black
Niet in voorraad. Verwacht: zaterdag 22 juni 2024
Plat, discreet en exclusief ontwerp voor aan de muur. Supergoed hifi-geluid. Een extreem veelzijdige kwaliteitsluidspreker voor home-cinema en muziek.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

DALI RUBIKORE ON-WALL – exclusieve hifi-wandluidspreker met schitterend geluid voor muziek en home-cinema

 • Perfect voor aan de wand, bijv. naast een TV (geïntegreerd ophangsysteem)
 • Geschikt als voor-, midden- en zij-/achterluidspreker
 • Kan ook gebruikt worden zonder aparte subwoofer
 • Geïntegreerd ophangsysteem
 • Exclusieve finish van lak of echt houtfineer

De RUBIKORE ON-WALL is een unieke, platte wandluidspreker met een ongelofelijk goed geluid voor muziek en home-cinema. Ondanks het compacte formaat heeft hij een groot, dynamisch en gedetailleerd geluid met de basweergave van een veel grotere luidspreker. Dit komt voor een groot deel door de geraffineerde baspoort aan de achterkant, die optimaal gebruikmaakt van de plaatsing tegen de wand.

De RUBIKORE ON-WALL is ideaal om naast je TV te hangen. Als je TV is aangesloten op je stereosysteem, geeft hij een uitstekend hifi-geluid aan al je muziek en films. En als je een uitgebreide surround-home-cinema hebt, kun je de RUBIKORE ON-WALL gebruiken als voor-, midden- of zij-/achterluidspreker met een fantastisch geluid, ook zonder aparte subwoofer.

Surroundgeluid zoals in een muziekstudio

De hybride tweetermodule kan 90 graden gedraaid worden, zodat de bandtweeter ook optimaal presteert als de luidspreker horizontaal geplaatst wordt, bijvoorbeeld als je hem gebruikt als middenluidspreker onder je TV of projectorscherm. Als je RUBIKORE ON-WALL voor alle voorkanalen gebruikt, heb je dezelfde opstelling als de geluidsstudio waar het filmgeluid oorspronkelijk gemixt werd. Met identieke luidsprekers krijg je namelijk de optimale samenhang in het geluidsbeeld en dus het meest authentieke geluid.

De RUBIKORE ON-WALL heeft dezelfde exclusieve 6,5” SMC Clarity Cone bas-/middenspeaker als de RUBIKORE 2. Hiermee krijg je een indrukwekkend diep en dynamisch basgeluid uit een extreem compacte behuizing, en hij is perfect geïntegreerd met de tweeter, zodat je echt alle details in de muziek hoort.

De RUBIKORE ON-WALL is verkrijgbaar met een finish van lak of echt houtfineer.

RUBIKORE – high-end kwaliteit voor prijsbewuste muziekfanaten

Met RUBIKORE heeft DALI hard en doelgericht gewerkt om de kwaliteiten van hun high-end KORE- en EPIKORE-modellen over te brengen naar een nieuwe serie voor prijsbewuste muziekfanaten. Als je een DALI-fan bent, herken je ongetwijfeld de klassieke behuizing van de populaire RUBICON-modellen, maar de RUBIKORE zit zo vol met innovaties dat je deze zonder probleem kunt zien als een totaal nieuwe luidsprekerserie met hoorbaar betere prestaties.

Linear Drive en SMC – een uniek magneetsysteem

De bas-/middenspeakers van de RUBIKORE zijn gebaseerd op een vereenvoudigde versie van DALI’s revolutionaire en gepatenteerde ‘Linear Drive’-magneetsysteem dat in eerste instantie ontwikkeld werd voor de EPICON en later werd verbeterd voor de KORE en EPIKORE. Linear Drive bestaat uit een uniek ontworpen magneetmotor en het revolutionaire magneetmateriaal SMC (Soft Magnetic Compound).

SMC is gebaseerd op geperst ijzerpoeder en heeft daardoor minder geleidend vermogen (10.000 keer minder dan ijzer), waardoor er geen vervorming in de spoelkern optreedt als gevolg van wervelstroom (niet-lineaire, frequentieafhankelijke en snelheidsafhankelijke afremming). Kortom, SMC heeft lineaire magnetische eigenschappen in het hele frequentiebereik en elimineert hierdoor veel van de vervorming waar traditionele magneetsystemen mee te kampen hebben. Daarnaast is het vormbaar en kan het heel nauwkeurig in iedere gewenste vorm gegoten worden.

De SMC-pool van de RUBIKORE zit ingesloten in een open en nauwkeurig gekalibreerde koperen kap die op zijn beurt omgeven wordt door een erg krachtig dubbel ferriet-magneetsysteem. Het resultaat van deze simpele, maar tegelijk geniale oplossing is een geluid dat bijna net zo lineair is als dat van de veel duurdere EPICON-versie. Wanneer je de kristalheldere weergave van stemmen en instrumenten uit RUBIKORE hoort, wordt pas duidelijk hoeveel vervorming andere luidsprekers produceren in het laag/middengebied.

Naast de extreem lage vervorming zorgt SMC er ook voor dat de speakers een soepelere en ‘versterkervriendelijke’ impedantiecurve krijgen, zonder de dips en faseverschuivingen die concurrerende producten tot zulke grote energievreters maken. Dit betekent dat het scheidingsfilter veel beter werkt, en dat je veel meer vrijheid hebt in de keuze van de versterker. Let er wel op dat je een goede versterker kiest om het maximale uit de RUBIKORE te halen. Dat hoeft dan weer geen versterker met een gigantisch vermogen te zijn.

Clarity Cone – goed geluid bij elk volume

Afgezien van het wat eenvoudigere magneetsysteem zijn de bas-/middenspeakers van de RUBIKORE gebaseerd op vrijwel dezelfde technologie als in de duurdere high-end series van DALI. Het voorgevormde aluminiumchassis heeft een aerodynamisch ontwerp en maakt extreme membraanbewegingen mogelijk, zonder luchtcompressie. Tegelijk zorgt het speciale mengsel van houtvezel en papier voor een zeer stijve en gemakkelijk beweegbare conus zonder resonantieproblemen.

De Clarity Cone-membraan van de bas-/middenspeakers is – net als bij de EPIKORE – gemaakt van een gloednieuwe combinatie van papier en houtvezel. Het reliëfachtige patroon geeft een mooiere en meer lineaire weergave in het hoge frequentiebereik, waar het overlapt met de tweeter. Dit verbetert de synergie tussen de middentonen en de hoge tonen, wat zorgt voor een helderder geluid – vandaar de naam ‘Clarity’. Ook worden staande resonanties (vervorming in de membraan zelf) tegengegaan. En dat zonder dat de membraan zwaarder is geworden.

Deze nieuwe membraan is een kleine, maar belangrijke stap op weg naar het Low Loss-principe – een principe dat geldt voor alle DALI-luidsprekers. De gigantische basspeakers kunnen probleemloos de meest dynamische passages in je muziek weergeven, maar ook reageren op de meest subtiele signalen zonder van karakter te veranderen. Een RUBIKORE-luidspreker hoeft niet ‘op gang te komen’, zoals veel andere luidsprekers. Je muziek klinkt altijd soepel en moeiteloos, en het gewenste driedimensionale geluidsbeeld is goed te horen in de kamer, zelfs als je alleen rustige achtergrondmuziek speelt.

Twee tweeters in perfecte harmonie

De hybride tweeter combineert de voordelen van het dome- en magnetostatische planar-principe, wat resulteert in een hoge belastbaarheid, grote horizontale spreiding en zijdezachte en ongelooflijk luchtige hoge tonen die kunnen concurreren met de beste elektrostaatsystemen. Voor optimale interactie tussen de dome- en de planar-tweeter moet het systeem heel nauwkeurig worden afgesteld. En daarin is DALI, met zijn jarenlange ervaring, expert.

De 29mm grote softdome-tweeter van de RUBIKORE is duidelijk geïnspireerd door de geavanceerde EVO-K-tweeter van de DALI KORE. Die is van zeer hoge kwaliteit en gemaakt met precies de juiste geometrie, zodat de hogere frequenties prachtig worden afgerond en de bandtweeter de allerhoogste frequenties naadloos overneemt en zorgt voor een algehele luchtigheid in het geluidsbeeld.

De ultralichte spreekspoel wordt omgeven door een krachtige ferrietmagneet die alle bewegingen onder controle houdt. Net als in de KORE en EPIKORE is de unit zo nauwkeurig ontworpen en goed gekoeld dat de magnetische olie in de spreekspoelopening niet nodig was en een 100% vrije beweging en maximale efficiëntie mogelijk zijn. Andere inspiratie vanuit de EVO-K zijn bijvoorbeeld de gegoten voorkant van aluminium en de gedempte achterkamer, die trillingen van de achterkant van de membraan elimineert.

Extreem stevige, resonantieloze behuizing met perfecte timing

De RUBIKORE heeft een bijzonder stevige behuizing. Alle wanden zijn gemaakt van MDF (Medium Density Fibre) en de speakers zijn direct vastgeschroefd in de 25 mm dikke voorkant. De afwerking is echt schitterend, en je kunt kiezen uit lak of echt houtfineer.

De behuizing van de vloermodellen is aan de binnenkant opgedeeld in afzonderlijke kamers, zodat er geen drukverschillen ontstaan tussen de speakers in dezelfde behuizing. En dat voorkomt staande golven in de behuizing zelf. Zo kunnen de eenheden afzonderlijk worden afgesteld, zonder dat ze elkaar beïnvloeden. Net als bij de EPIKORE heeft elke kamer zijn eigen, gloednieuwe ‘Continuous Flare’-reflexpoort die geen rechte lijnen heeft. Dit optimaliseert de luchtstroom, maakt de poort lineairder en elimineert resonanties en poortruis. Kortom, DALI heeft alles op alles gezet voor een zo strak mogelijke basweergave.

Het dempingsmateriaal en de interne versteviging zitten precies daar waar ze het meeste voordeel opleveren – op alle andere plaatsen heeft de vrije luchtstroom de hoogste prioriteit gekregen. En dat geldt ook voor de plaatsing van de reflexpoorten direct achter de basspeakers. Andere fabrikanten mogen dan heel anders denken over de demping van de behuizing, DALI heeft al lang bewezen dat haar principe in de praktijk werkt en een aanvulling vormt op de overkoepelende low-loss-instelling.

Helemaal onder in de behuizing zit het exclusieve scheidingsfilter dat direct op de terminals is bevestigd om het elektrische signaalpad zo kort mogelijk te houden. De exclusieve Mundorf-condensatoren zijn dezelfde als in het topmodel van DALI: de KORE. En dat geldt ook voor de SMC-KORE-spoelen met kernen van SMC, die een veel lagere vervorming hebben dan gewone kernen van ijzer (RUBICORE 8/6).

Zelfs de schroefterminals zijn van absolute topkwaliteit. Je kunt er alle denkbare kabels op aansluiten en ze zorgen voor optimaal contact zolang je de luidspreker gebruikt. Afgezien van de RUBIKORE ON-WALL zijn alle modellen geschikt voor bi-wiring/bi-amping.

Made in Denmark

De RUBIKORE-serie is ontworpen, gemaakt en met de hand gebouwd in de DALI-fabriek in Denemarken. DALI is een Deens bedrijf met meer dan 40 jaar ervaring en een van de weinige luidsprekerfabrikanten die van A tot Z zijn eigen luidsprekers kan produceren.

De bas-/middenspeakers met hun revolutionaire technologie worden in de DALI-fabriek zelf geproduceerd. Dit is essentieel om dit soort geweldige prestaties te kunnen leveren. Het enorme vakmanschap en de strenge kwaliteitscontrole zijn een extra garantie dat je kiest voor een product dat perfect in je woonkamer past. Met andere woorden, een product waar je nog jarenlang veel plezier van zult hebben.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Perfect voor aan de wand, bijv. naast een TV
 • Horizontale en verticale plaatsing mogelijk met draaibare tweetermodule
 • Geschikt als voor-, midden- en zij-/achterluidspreker
 • Kan ook gebruikt worden zonder aparte subwoofer
 • Geïntegreerd ophangsysteem
 • Neutraal, gedetailleerd geluidsbeeld met hoge resolutie bij elk volume
 • Met technologieën uit de DALI KORE
 • Exclusieve finish van lak of echt houtfineer
 • Ontwikkeld, ontworpen en geproduceerd in Denemarken

Tegens

 • Vanwege het formaat geen superdiepe basweergave en minder geschikt voor grote ruimtes

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)59-34.000 Hz
Gevoeligheid88,5 dB
Impedantie4 ohm
Scheidingsfrequentie2900 Hz
Formaat tweeter29mm
Tweeter typeSoft dome
Formaat woofer6.5"