Skip to content
DALI
Middenluidspreker

DALI OBERON GRAND VOKAL

€ 399,00stuk
Zwart
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
De grote middenluidspreker uit de OBERON-serie past qua afwerking, vermogen en geluid bij grotere vloermodellen. Met DALI’s unieke SMC-magneetsysteem.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

DALI OBERON GRAND VOKAL – middenluidspreker voor zware OBERON-home-cinema’s

 • Open en ontspannen weergave van dialogen, details en filmeffecten
 • Past perfect bij de grote vloerluidsprekers uit de OBERON-serie
 • Veel vermogen voor grote ruimtes en hoog volume
 • Goede en muzikale allround-eigenschappen
 • Bas-/middenspeaker met SMC-magneetsysteem voor ultralage vervorming

De OBERON GRAND VOKAL is de grote middenluidspreker uit de OBERON-serie. Hij past qua afwerking, vermogen en geluid bij de grotere vloermodellen uit de serie. De OBERON GRAND VOKAL heeft dezelfde onderdelen als de OBERON 7.

De twee krachtige 7”-bas-/middenspeakers hebben een membraan van houtvezel en zijn voorzien van DALI’s unieke SMC-magneetsysteem en low-loss-technologie, zodat stemmen, instrumenten en filmeffecten bij ieder volume glashelder worden weergegeven. De ultralichte tweeter zorgt voor een luchtig en gedetailleerd geluid.

De OBERON GRAND VOKAL is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

OBERON – serieuze kwaliteit en een mooie finish voor een budgetprijs 

De OBERON is een complete en volledige luidsprekerserie voor iedereen die op zoek is naar overtuigend hifi-geluid en een mooie finish voor een slimme prijs. Het is DALI wederom gelukt om zijn geniale SMC-materiaal (Soft Magnetic Compound) zo te gebruiken, dat je een verbluffend helder en muzikaal geluid hoort – waar je ook naar luistert.

Alle speakers zijn speciaal voor de OBERON-serie ontwikkeld en geselecteerd in de fabriek van DALI zelf. Ze hebben een nieuw ontwerp met een elegant afgeronde voorkant van stof en vloermodellen met stevige aluminium voetjes. Met een OBERON haal je een luidspreker in huis waar je heel veel plezier van zult hebben, of je nu kiest voor een compact model op een standaard, een platte en discrete wandluidspreker of een zwaar surroundsysteem met grote vloerluidsprekers.

SMC – een uniek magneetmateriaal

De bas-/middenspeakers van de OBERON zijn gebaseerd op een eenvoudigere versie van DALI’s revolutionaire en gepatenteerde ‘Linear Drive’ SMC-magneetsysteem dat ontwikkeld werd voor de EPICON en later ook de basis vormde van de RUBICON- en OPTICON-serie.

SMC is gebaseerd op geperst ijzerpoeder en heeft daardoor minder geleidend vermogen (1000 tot 10.000 keer minder dan ijzer), waardoor er geen vervorming in de spoelkern optreedt als gevolg van wervelstroom. SMC elimineert hierdoor veel van de vervorming waar traditionele magneetsystemen mee te kampen hebben. Daarnaast is het vormbaar en kan het heel nauwkeurig in iedere gewenste vorm gegoten worden.

Naast de extreem geringe vervorming hebben de luidsprekerelementen een soepelere en ‘versterkervriendelijke’ impedantiecurve, zonder de dips en faseverschuivingen die concurrerende producten tot zulke grote energievreters maken. Dit betekent dat je meer mogelijkheden hebt als je een versterker gaat kiezen. Een OBERON-luidspreker klinkt geweldig met een heel gewone installatie, en dat wordt alleen nog maar beter bij echt goede apparatuur.

Low-loss – dynamiek en details op ieder volume

De roodbruine bas-/middenspeakers met echte houtvezelmembranen zijn kenmerkend voor DALI en worden zelfs in de meest exclusieve modellen toegepast. Een houtvezelmembraan is bijzonder sterk en stijf, en weegt bovendien 30% minder dan de meeste andere membranen. In combinatie met het krachtige magneetsysteem en de bijzonder flexibele ‘low-loss’ conusophanging krijg je een ‘geluidsmotor’ die snel en nauwkeurig reageert, zelfs op de subtielste signalen.

Het ‘low-loss’-principe zorgt voor een gedetailleerd geluidsbeeld en een snelle en nauwkeurige basweergave. Maar het zorgt er ook voor dat de luidspreker goed klinkt op lage volumes, omdat de membraan niet eerst ‘aangeduwd’ hoeft te worden voordat er geluid uit komt. Je kunt er dus op vertrouwen dat rustige achtergrondmuziek perfect klinkt – zonder equaliser, loudness of andere elektronische noodoplossingen.

Ultralichte tweeter met geavanceerde oplossingen

De tweeter van de OBERON is een speciaal ontworpen, ultralichte 29 mm-softdome die ook de allerhoogste frequenties moeiteloos weergeeft. Dit is mogelijk doordat DALI heeft gekozen voor een spreekspoel met een koperbeklede aluminiumdraad, en niet voor een draad van zuiver koper. Deze ultralichte spreekspoel wordt omgeven door een krachtige ferrietmagneet die alle bewegingen onder controle houdt. Dit systeem wordt ondersteund door een ultradunne, magnetische olie in de spreekspoelopening, die zowel de koeling als de controle verbetert.

De elegante en zorgvuldig ontworpen rand rond deze lichtgewicht membraan zorgt voor een uitstekende spreiding van het geluid. Je hoeft dus niet precies midden voor je luidsprekers te gaan zitten om te kunnen genieten van een mooi stereogeluid. Dit betekent dat het hele gezin mee kan luisteren zonder iets te missen.

Extreem stevige, resonantieloze behuizing met perfecte timing

De stijlvolle en robuuste behuizing van de OBERON wordt gemaakt in de Deense fabriek van DALI. Hierdoor is maximale controle over het productieproces mogelijk. Alle wanden zijn gemaakt van MDF (Medium Density Fibre) en de speakers zijn direct vastgeschroefd in de voorkant. Dit is mogelijk dankzij geraffineerde uitfrezingen die zorgen voor een elegante verzinking, optimale stabiliteit en een maximale luchtstroom achter de speakers.

Het dempingsmateriaal en de interne versteviging zitten precies daar waar ze het meeste voordeel opleveren – op alle andere plaatsen heeft de vrije luchtstroom de hoogste prioriteit gekregen. En dat geldt ook voor de plaatsing van de reflexpoorten direct achter de basspeakers. Andere fabrikanten mogen dan heel anders denken over de demping van de behuizing, DALI heeft allang bewezen dat haar principe in de praktijk werkt en een aanvulling vormt op de overkoepelende low-loss-instelling.

Helemaal onder in de behuizing zit het scheidingsfilter dat direct op de terminals is bevestigd om het elektrische signaalpad zo kort mogelijk te houden. Zelfs de schroefklemmen zijn van absolute topkwaliteit. Je kunt er verschillende kabels op aansluiten en ze zorgen voor optimaal contact zolang je de luidspreker gebruikt.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Open en ontspannen weergave van dialogen, details en filmeffecten
 • Past perfect bij de grote vloerluidsprekers uit de OBERON-serie
 • Veel vermogen voor grote ruimtes en hoog volume
 • Goede en muzikale allround-eigenschappen
 • Bas-/middenspeaker met SMC-magneetsysteem

Tegens

 • Niet erg compact
 • Geen voorkant met hoogglanslak of finish in echt houtfineer

Accessoires voor de DALI OBERON GRAND VOKAL

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)45 - 26000 Hz
Constructie behuizingBasreflex
Bi-wireNee
Gevoeligheid91 dB
Scheidingsfrequentie2500
Impedantie (ohm)4
Tweeter29mm Soft dome
Woofer2x 7" Low loss met houtvezelmembraan (SMC)

Recensies


5.0
8 recensies
5
8
4
0
3
0
2
0
1
0