Skip to content
Bowers & Wilkins
Middenluidspreker

Bowers & Wilkins HTM71 S3

€ 1.999,00stuk
Satin White
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Een serieuze home-cinema heeft dynamiek, detaillering en glasheldere stemmen en effecten nodig. En daar zorgt deze schitterende luidspreker voor!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

B&W HTM71 S3 – zware middenluidspreker voor home-cinema’s met Bowers & Wilkins 700-luidsprekers

 • Carbon Dome-tweeter in aparte Nautilus-behuizing op de bovenkant
 • Klank en dynamiek passen bij grote voorluidsprekers van Bowers & Wilkins
 • Continuum FST-middenspeaker geeft stemmen en effecten glashelder weer
 • Extreem gedetailleerd en nauwkeurig geluidsbeeld
 • Exclusieve finish van lak of echt houtfineer

De Bowers & Wilkins HTM71 S3 is een zware middenluidspreker voor ambitieuze home-cinema’s van Bowers & Wilkins, met de bijvoorbeeld de 703 S3-vloermodellen als voorluidsprekers. Dankzij twee krachtige 5” Aerofoil Profile-basspeakers past de HTM71 S3 perfect bij de rest van het systeem en kun je genieten van indrukwekkende actiescènes op een realistisch volume. Daarnaast zorgt de unieke FST-middenspeaker van Bowers & Wilkins ervoor dat effecten, instrumenten en dialogen altijd glashelder worden weergegeven. Je krijgt dus altijd een mooi, coherent geluidsbeeld.

En dat hij zo goed klinkt is niet zo vreemd. Het principe van een tweeter met Nautilus-behuizing die boven op de luidspreker is gemonteerd, is direct afkomstig van de kostbare 800-serie. En Bowers & Wilkins heeft er natuurlijk ook voor gezorgd dat alle speakers perfect met elkaar samenwerken.

De afwerking van de HTM71 S3 ziet er echt schitterend uit en sluit naadloos aan bij een stijlvol interieur, of je nu kiest voor lak of echt houtfineer. De luidsprekerdoek wordt vastgehouden door magneten, zodat je niet tegen lelijke schroefgaten aan hoeft te kijken als je de luidspreker zonder doek wilt gebruiken.

De HTM71 S3 is verkrijgbaar in verschillende finishes.

De Bowers & Wilkins 700 S3-serie – middenklassers met topgeluid

De nieuwe 700 S3-serie van Bowers & Wilkins heeft een nieuw design en is een technologische upgrade van de 700 S2-serie, die al jarenlang ongekend populair is bij muziek- en home-cinemafanaten van over de hele wereld. Ook zijn de prestaties van alle modellen verbeterd, dankzij alle technologieën die afkomstig zijn uit de kostbare 800 D4 Diamond-serie. Met een S3 zit je dichter bij het topniveau dan ooit, maar dan voor een veel scherpere prijs.

De 700 S3-serie is opnieuw de nieuwe norm in de middenklasse en legt de lat ontzettend hoog voor de concurrentie. Of je nu op zoek bent naar een set compacte luidsprekers met uitstekend geluid, of een loodzware home-cinema, je zit gegarandeerd goed!

Solide en elegant ontwerp, uitstekend geluid

De nieuwe 700 S3-serie heeft een eenvoudig, stijlvol en exclusief ontwerp. Je kunt kiezen uit zwarte hoogglans en matwitte lak, of de nieuwe Mocha-finish van echt houtfineer. Vergeleken met de oudere S2-serie is het ontwerp van de S3 nog slanker en net als bij de 800-serie is de voorkant nu elegant gebogen, met uitspringende speakers die in ‘pods’ zijn gemonteerd. Door deze verbeteringen ziet hij er nu nog mooier uit en heb je minder last van diffractie in de behuizing. En dat resulteert in een hoorbaar beter geluid.

De voor- en zijkanten zijn extra dik en de versteviging aan de binnenkant is gemaakt van MDF. De stijve behuizing vermindert de resonantie in het lage-frequentiegebied, terwijl de dikkere platen van de behuizing voorkomen dat de hogere frequenties gaan resoneren. Al die finesses kun je zien, maar natuurlijk ook horen!

Net als bij de 800-serie zit de gevoelige tweetermembraan nu goed beschermd achter een discreet metalen rooster dat ontworpen is om geluid door te laten. De voorkant is magnetisch bevestigd, dus zonder montagegaten. Hierdoor komen de mooie montageringen rond de speakers extra goed tot hun recht, waardoor 700-luidsprekers echt een aanvulling zijn op je interieur, met of zonder luidsprekerdoek.

Nautilus Carbon Dome – een tweeter zonder valse klanken

De gepatenteerde Nautilus-tweeter is al jarenlang – in verschillende uitgaven – standaard op vrijwel alle luidsprekers van Bowers & Wilkins. Het Nautilus-principe is gebaseerd op een buis die achter op de speaker is gemonteerd en werkt als een soort omgekeerde trompet. Deze buis absorbeert al het geluid dat aan de achterkant van de speaker wordt geproduceerd, zodat het geluid aan de voorkant hier geen enkele last meer van heeft. Want daar luister je natuurlijk naar.

De exclusieve Carbon Dome-tweeter van de 700-serie is de link tussen de aluminium membraan van de 600-serie en de kostbare diamantmembraan van de 800-serie. Een Carbon Dome bestaat uit twee delen. Het voorste gedeelte is een aluminium membraan van slechts 30 micron dik die, met behulp van een proces dat Physical Vapor Deposition (PVD) wordt genoemd, bekleed is met een dun laagje koolstof. Het achterste deel is een 300 micron dikke ring van koolstofvezel die met een laser wordt uitgesneden en perfect past op de buitenkant van de aluminium dome. Het resultaat is een dome met een fantastische stijfheid en een break-up frequentie van 47 kHz – zonder overbodig gewicht en andere nadelen!

En wat nieuw is? De tweeter van vier modellen uit de 700 S3-serie zit in een aparte behuizing boven op de luidspreker voor optimale spreiding en om trillingen van de luidsprekerkast te vermijden – weer een principe dat ook wordt gebruikt in de 800-serie. Net als bij de 800-serie is de tweeterbehuizing van de 700-serie gemaakt van een massief blok aluminium. De elegante, nieuwe tweeterbehuizing weegt meer dan 1 kilo, zodat hij stevig is een volledig resonantieloos. En de behuizing zelf zorgt ook voor de koeling, net als bij de 800-serie.

Bij de modellen waar de tweeter in de voorkant zit, is deze mechanisch losgekoppeld. Dit is gedaan met behulp van een ring met synthetische gel rond de magneetmotor, wat resulteert in een veel helderder en driedimensionaler geluid.

FST – een unieke middenspeaker met een uniek geluid

Alle driewegmodellen uit de 700-serie zijn voorzien van de unieke ‘randloze’ Continuum FST-middenspeaker van Bowers & Wilkins. De FST-driver heeft geen conusophanging, waardoor stemmen en instrumenten verbluffend gedetailleerd en neutraal worden weergegeven.

De Continuum-membraan van de FST-middenspeaker is op een speciale manier geweven, waardoor ongewenste resonanties in het oppervlak van de speaker geneutraliseerd worden. In combinatie met de randloze FST-ophanging worden verschillende frequenties door verschillende delen van het conusoppervlak weergegeven. De conus beweegt niet zozeer als een zuiger, maar ‘flext’ afhankelijk van het toongebied, wat als voordeel heeft dat de spreiding door de conus veel beter is. Je zit dus niet vast aan één ‘sweet spot’, maar kunt overal optimaal van muziek genieten.

Een echte innovatie in de S3-generatie is de nieuwe Biometric Suspension-ophanging, die de traditionele ‘spider’ van textiel vervangt. Nog een unieke en exclusieve technologie die direct afkomstig is uit de 800-serie. De spider centreert de spreekspoel in de magneetopening en geeft een heel nauwkeurige demping van de conusbeweging, zonder dat hij de beweging beperkt – een beetje als de schokdempers van een auto. De nieuwe ophanging zorgt voor veel minder luchtcompressie en kleuring dan voorheen, waardoor stemmen en instrumenten natuurlijker en transparanter klinken dan ooit!

Deze geavanceerde resonantiedemper speelt een belangrijke rol bij het verminderen van resonanties, en daarmee het verminderen van het opbreken van de conus zelf. Het chassis zelf is gemaakt van ultrastabiel gegoten aluminium en de speaker zit met een speciaal ophangsysteem bevestigd aan de achterkant.

Aerofoil Profile – basweergave van het allerhoogste niveau

De basspeaker van de 700-serie is uitgerust met een eenvoudigere versie van de ultralichte en ultrastevige Aerofoil-membraan die speciaal voor de 800-serie werd ontwikkeld. De Aerofoil-membranen uit de 700-serie zijn nog steeds geïnspireerd op de vliegtuigindustrie en er is nog altijd sprake van een sandwichconstructie. Ze zijn alleen voorzien van twee stevige lagen papier en een laag polystyreen, in plaats van koolstofvezel en een speciaal synthetisch schuim zoals bij de 800-serie.

Ondanks de eenvoudigere constructie heeft de 700-serie nog steeds een indrukwekkende basweergave. De conus is hierdoor extreem licht en stijf, een vrijwel perfecte zuiger. Binnen het werkzame frequentiegebied is opbreken vrijwel geëlimineerd. En dat was ook de reden dat Bowers & Wilkins de Carbon Dome-tweeter heeft ontwikkeld voor deze serie. Je zult versteld staan van de definitie en dynamiek van deze geavanceerde basspeakers.

Less is more

Het scheidingsfilter is enorm belangrijk voor de geluidskwaliteit van luidsprekers, en net als in zijn duurste modellen heeft Bowers & Wilkins het samenspel tussen de speakers in de 700-serie dusdanig geoptimaliseerd dat het scheidingsfilter slechts een minimaal aantal componenten hoeft te bevatten. Deze componenten zijn van extreem hoge kwaliteit en zijn zorgvuldig geselecteerd na een lange reeks intensieve luistertests. Minder componenten betekent een eenvoudiger signaalpad, en dat betekent een beter geluid. Het scheidingsfilter van de S3-versie is ook opnieuw ontworpen en bestaat nu uit nog betere componenten dan die van zijn voorganger, wat het schitterende geluid nóg beter maakt.

De robuuste schroefterminals op de achterkant gaan eindeloos lang mee. En je kunt deze luidspreker ook bi-wiren, waardoor je echt het maximale vermogen uit je systeem kunt halen.

De basreflexpoort is de unieke Flowport van Bowers & Wilkins, die kleine kuiltjes in de opening heeft. Het oppervlak lijkt een beetje op dat van een golfbal en vermindert de luchtweerstand, waardoor de lucht gemakkelijker kan ontsnappen. Dit geeft een helderdere en diepere bas en vermindert tegelijkertijd de vervorming.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Carbon Dome-tweeter in aparte Nautilus-behuizing op de bovenkant
 • Klank en dynamiek passen bij grote voorluidsprekers van Bowers & Wilkins
 • Continuum FST-middenspeaker geeft stemmen en effecten glashelder weer
 • Extreem gedetailleerd en nauwkeurig geluidsbeeld
 • Nieuw ontworpen scheidingsfilter met extra goede componenten
 • Exclusieve finish van lak of echt houtfineer

Tegens

 • Niet erg compact

Video's over de Bowers & Wilkins HTM71 S3

Accessoires voor de Bowers & Wilkins HTM71 S3

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)50 - 28000 Hz
Constructie behuizingBasreflex
Bi-wireJa
Frequentiebereik (-6 dB)45 - 33000 Hz
Gevoeligheid89 dB
Impedantie8 ohm (minimum 3 ohm)
Tweeter1" Carbon Dome-tweeter
Midrange5" Continuum FST
Woofer2x 5" Aerofoil Profile-basspeakers (papier/polystyreen)

Recensies


5.0
3 recensies
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0

Aanbevolen producten