Skip to content
Bowers & Wilkins
Middenluidspreker

Bowers & Wilkins HTM6

€ 549,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Mooie en krachtige middenluidspreker voor home-cinema’s uit de Bowers & Wilkins 600-serie. Past bij de hifi-meubels van clic en unnu.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

B&W HTM6 – middenluidspreker voor home-cinema’s met Bowers & Wilkins 600-luidsprekers

 • Prachtig geluid en dynamiek, zelfs bij grotere home-cinema’s van Bowers & Wilkins
 • Past qua ontwerp en klank bij de overige luidsprekers uit de 600-serie
 • Mooie weergave van stemmen en filmeffecten
 • 2 x 5” Continuum-bas/middenspeaker
 • Past in een compartiment van een standaard hifi-meubel, bijvoorbeeld unnu of clic
De Bowers & Wilkins HTM6 is een middenluidspreker voor home-cinema’s met Bowers & Wilkins 600-luidsprekers. Je films klinken perfect, want hij heeft dezelfde klank en kwaliteit als de rest van de 600-serie – en dat is dus echt heel goed. De HTM6 klinkt zo diep en helder dat hij moeiteloos aansluit bij een paar grote vloerluidsprekers.

En hij is voorzien met een aantal geavanceerde Bowers & Wilkins-technologieën, zoals de geüpgradede Nautilus-tweeter met sandwichmembraan van aluminium, een Flowport-reflexbuis en 5” Continuum-bas/middenspeaker. Die hebben een extra lange spreekspoel en extra krachtige magneetsystemen, wat een van de redenen is achter de indrukwekkende prestaties.

De afwerking van de HTM6 ziet er echt schitterend uit en sluit naadloos aan bij een modern en stijlvol interieur. De luidsprekerdoek wordt vastgehouden door magneten, zodat je niet tegen lelijke schroefgaten aan hoeft te kijken als je de luidspreker zonder doek wilt gebruiken. En met een breedte van 48 centimeter past de HTM6 perfect in een standaard hifi-meubel, bijvoorbeeld van clic of unnu.

De Bowers & Wilkins HTM6 is verkrijgbaar in matzwart of matwit.

B&W 600-serie – echte hifi-kwaliteit voor een betaalbare prijs De nieuwe generatie van Bowers & Wilkins’ 600-serie legt de lat voor deze populaire prijscategorie een stuk hoger. Hij heeft een nieuw ontwerp, en de speakers zijn verbeterd ten opzichte van hun voorgangers. Hierdoor klinkt alles nog beter en krijg je met de nieuwe 600-serie heel veel geluid voor je geld!

De 600-serie bestaat uit een vloerluidspreker, twee compacte luidsprekers, een middenluidspreker en wel drie subwoofers, zodat je heel precies je eigen systeem kunt samenstellen. Of je nu geniet van de allerkleinste muzikale details of weggeblazen wilt worden door je home-cinema, met de 600-serie zit je goed!

Robuust en elegant ontwerp met mooie details De 600-serie heeft een eenvoudig, stijlvol en exclusief ontwerp. De behuizing is op een nieuwe manier samengevoegd, waardoor je een lege achterkant krijgt, terwijl de voorkanten gelakt zijn met een matzwarte of matwitte finish. De baspoort is naar de achterkant verplaatst en onder het mooie oppervlak zit een supersolide constructie, waardoor de speakers echt optimaal klinken.

Net als bij de 700-serie zit de gevoelige tweetermembraan nu goed beschermd achter een discreet metalen rooster dat ontworpen is om geluid door te laten. De voorkant is magnetisch bevestigd, dus zonder montagegaten, en de luidsprekerdoek is magnetisch bevestigd. Hierdoor komen de mooie speakers extra goed tot hun recht, waardoor 600-luidsprekers echt een aanvulling zijn op je interieur, met of zonder luidsprekerdoek.

Nautilus Decoupled Double Dome – een tweeter zonder valse klanken De gepatenteerde Nautilus-tweeter is al jarenlang – in verschillende uitgaven – standaard op vrijwel alle luidsprekers van Bowers & Wilkins. Het Nautilus-principe is gebaseerd op een buis die achter op de speaker is gemonteerd en werkt als een soort omgekeerde trompet. Deze buis absorbeert al het geluid dat aan de achterkant van de speaker wordt geproduceerd, zodat het geluid aan de voorkant hier geen enkele last meer van heeft. Want daar luister je natuurlijk naar.

Net als de vorige 600 S2- en CM S2-serie heeft de aluminium membraan een sandwichconstructie. De aluminium dome wordt versterkt met een tweede laag aluminium die het profiel van de centrale dome nabootst. Hierdoor fungeert de speaker bijna als een ‘perfecte zuiger’, wat resulteert in een indrukwekkend luchtige en gedetailleerde weergave.

Voor deze generatie heeft Bowers & Wilkins gebruikgemaakt van hetzelfde magneetsysteem als de 700-serie, voor een ongekend helder en gedetailleerd geluid. De speakers zijn mechanisch geïsoleerd door middel van een ring met synthetische gel rond de magneetmotor, wat resulteert in een veel helderder en driedimensionaler geluid.

Continuum Tijdens de ontwikkeling van zijn kostbare 800 Series Diamond D3 heeft Bowers & Wilkins een vervanging gevonden voor kevlar, het materiaal dat het als sinds 1974 gebruikt voor de membranen van zijn FST- en bas/middenspeakers: Continuum! Continuum is een geweven materiaal, net als kevlar, dat gecontroleerd opbreken mogelijk maakt, maar met een veel betere spreiding dan bij kevlar.

De breking in het materiaal zelf is nog beter gecontroleerd dan bij kevlar. De vervorming blijft daardoor minimaal. Met kevlar-conussen benaderde Bowers & Wilkins vrijwel het ideale gedrag. Het nieuwe Continuum-materiaal zorgt ervoor dat dat nu voor 100% lukt – waardoor de vervorming nu echt ongehoord laag is!

FST – een unieke middenspeaker met een uniek geluid Vloermodel de 603 is een echte driewegluidspreker met de unieke ‘randloze’ Continuum FST-middenspeaker van Bowers & Wilkins. De FST-driver heeft geen conusophanging, waardoor stemmen en instrumenten verbluffend gedetailleerd en neutraal worden weergegeven.

Het materiaal van de membraan is op een speciale manier geweven, waardoor ongewenste resonanties in het oppervlak van de speaker geneutraliseerd worden. In combinatie met de randloze FST-ophanging worden verschillende frequenties door verschillende delen van het conusoppervlak weergegeven. De conus beweegt minder als een zuiger, maar ‘flext’ afhankelijk van het toongebied, wat als voordeel heeft dat de spreiding door de conus veel beter is. Je zit dus niet vast aan één ‘sweet spot’, maar kunt overal optimaal van muziek genieten.

Less is more Het scheidingsfilter is enorm belangrijk voor de geluidskwaliteit van luidsprekers, en net als in zijn duurste modellen heeft Bowers & Wilkins het samenspel tussen de speakers in de 600-serie dusdanig geoptimaliseerd dat het scheidingsfilter slechts een minimaal aantal componenten hoeft te bevatten. Deze componenten zijn van extreem hoge kwaliteit en zijn zorgvuldig geselecteerd na een lange reeks intensieve luistertests. Minder componenten betekent een eenvoudiger signaalpad, en dat betekent een beter geluid.

De robuuste schroefterminals op de achterkant zijn ook afkomstig uit de 700-serie en gaan eindeloos lang mee. En je kunt deze luidspreker ook bi-wiren, zodat je echt het maximale vermogen uit je systeem kunt halen.

De basreflexpoort is de unieke Flowport van Bowers & Wilkins, die kleine kuiltjes in de opening heeft. Het oppervlak lijkt een beetje op dat van een golfbal en vermindert de luchtweerstand, zodat de lucht gemakkelijker kan ontsnappen. Dit geeft een helderdere en diepere bas en vermindert tegelijkertijd de vervorming.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Prachtig geluid en dynamiek, zelfs bij grotere home-cinema’s van Bowers & Wilkins
 • Ontwerp en klank past bij de overige luidsprekers uit de 600-serie
 • Mooie weergave van stemmen en filmeffecten
 • 2 x 5” Continuum-bas/middenspeaker
 • Past in een compartiment van een standaard hifi-meubel, bijvoorbeeld unnu of clic

Tegens

 • Geen gelakte finish of echt houtfineer
 • Niet het meest compacte ontwerp

Accessoires voor de Bowers & Wilkins HTM6

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)72-28.000 Hz
Frequentiebereik (-6 dB)42-33.000 Hz
Gevoeligheid87 dB
Impedantie8 ohm
Formaat tweeter1"
Formaat woofer5"

Aanbevolen producten