Skip to content
Bowers & Wilkins
Draadloze luidspreker

Bowers & Wilkins Formation Wedge

€ 999,00stuk
Zwart
Onbekende levertijd
  -
Een helder en vol geluid, schitterend ontwerp, exclusieve finish en geavanceerde technologie. Een unieke draadloze luidspreker – met multiroom.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Bowers & Wilkins Formation Bar – draadloze luidspreker met schitterend geluid en finish, en optionele multiroom

 • Genoeg vermogen en een schitterend, gedetailleerd geluid voor een draadloze luidspreker
 • Design, finish en draadloos netwerk op topniveau
 • Spotify Connect, TIDAL/TIDAL Direct, Qobuz, SoundCloud, internetradio, AirPlay 2, Bluetooth enz.
 • Eenvoudige installatie en draadloze bediening via systeem-app
 • Volledig draadloze multiroom-integratie met andere Formation-apparaten

De Formation Wedge is een draadloze luidspreker met een kwaliteit, design en finish die je nog nooit eerder hebt gezien. Zelf in grotere kamers kun je genieten van muziek via streamingservices of Bluetooth met een indrukwekkend vol en dynamisch geluid. Het unieke ontwerp is verkrijgbaar in zwart/notenhout en zilverkleur/wit, zodat hij zelf in de meest exclusieve interieurs helemaal tot zijn recht komt.

De elegante, vormgeperste achterbehuizing is gemaakt van hout en de exclusieve tweeter en middenspeaker zijn afkomstig zijn uit de legendarische 800-serie van Bowers & Wilkins. Met een geïntegreerde 6”-subwoofer met 2 x 120 watt krijgt je muziek een vol en gedetailleerd geluid dat je waarschijnlijk niet zou verwachten van een enkele draadloze luidspreker.

Een ongekend stabiel, flexibel en gebruiksvriendelijk systeem voor draadloze muziek

Je kunt de Wedge combineren met andere Formation-apparaten tot een uitgebreid state-of-the-art multiroomsysteem. Het superstabiele, draadloze mesh-netwerk zorgt ervoor dat je kunt genieten van de allerbeste geluidskwaliteit – zonder storingen, haperingen, echo’s of andere Wi-Fi-problemen.

Je stuurt alles aan via de systeem-app en je favoriete streamingservice. Of je gebruikt de slimme touch-knop op de bovenkant van de Wedge om de muziek te pauzeren, het volume te regelen of om te koppelen met een ander Formation-apparaat. Als je bijvoorbeeld een Formation Audio gebruikt om muziek in de woonkamer te spelen, kun je de muziek razendsnel doorsturen naar een Wedge in de keuken – gewoon met een paar simpele drukken op de knop. Je hebt je telefoon niet eens nodig.

De Formation is een nieuw technologisch platform dat tot en met de laatste coderegel is ontwikkeld door Bowers & Wilkins. Omdat ze alles zelf in de hand hebben, kunnen ze het systeem voortdurend upgraden en updaten, zodat je in de toekomst kunt rekenen op nieuwe, handige functies en nog meer Formation-apparaten.

De Formation Wedge is verkrijgbaar in zwart/notenhout en zilverkleur/wit.

Exclusieve luidsprekers voor een schitterend geluid

Vanwege de exclusieve technische oplossingen die achter de exclusieve behuizing zitten, is dit systeem echt een klasse op zich. Het heeft bijvoorbeeld twee unieke FST Continuum-middenspeakers die ervoor zorgen dat dialogen en instrumenten feilloos worden weergegeven.

De twee exclusieve Carbon Dome-tweeters zorgen ervoor dat je de allerkleinste details haarscherp hoort. De geïntegreerde 6”-subwoofer heeft een vermogen van 80 watt en geeft de lage frequenties heel nauwkeurig weer.

En de opvallende vorm van de behuizing is ook geen toeval. Bowers & Wilkins heeft er namelijk voor gekozen om de speakers in een hoek van 120 graden te plaatsen, voor een optimale spreiding en een geluidsbeeld echt heel realistisch is voor één enkele luidspreker.

Massief vermogen, digitale signaalbehandeling en Dynamic EQ herschrijven de natuurwetten

De Wedge is voorzien van een hoogefficiënte 2 x 120 watt klasse-D-versterker. Het voordeel is dat dit principe erg compact is en weinig warmte produceert. In combinatie met de state-of-the-art digitale signaalbehandeling (DSP) is het mogelijk om tot nog toe ongekende prestaties uit dit relatief compacte formaat te halen.

De DSP stuurt via de geïntegreerde versterker de bas-equaliser (Dynamic EQ) aan, waardoor de Formation Wedge veel lager gaat dan eigenlijk mogelijk is in zo’n compacte behuizing. Bij een gemiddeld volume haalt de Wedge wel 35 Hz, wat ongeveer even laag is als veel traditionele vloerluidsprekers. Als het volume toeneemt, brengt de DSP de onderste frequenties omhoog, zodat het apparaat nog steeds optimaal kan presteren zonder vervorming of overbelasting.

Dynamic EQ is een geniaal principe dat Bowers & Wilkins ook gebruikt voor een aantal van hun subwoofers. Het resultaat is een ongekend helder en dynamisch basgeluid waarmee je moeiteloos een gemiddelde ruimte kunt vullen. Als je nog meer lage tonen en een betere basweergave wilt hebben, kun je hem altijd uitbreiden met de draadloze Formation Bass.

Volledig draadloze controle met speciale app

De Bowers & Wilkins systeem-app geeft een totaaloverzicht van je Formation-systeem. En toegang tot een vrijwel eindeloos muziekaanbod op Spotify Connect en TIDAL Direct die je kunt aansturen via de bekende Spotify- of TIDAL-app. Dat betekent dat je al je muziek, albumhoezen en alle functies binnen handbereik hebt. De Formation ondersteunt ook de exclusieve Roon-muziekspeler (PC/Mac), Qobuz (incl. 24-bit), SoundCloud en andere streamingservices. En als je nog muziek op je smartphone of tablet hebt staan, kun je die draadloos en met heel goede kwaliteit streamen via AirPlay 2 en Bluetooth AAC/aptX HD.

Superstabiel mesh-netwerk (Wi-Fi)

De Formation werkt via zijn eigen draadloze mesh-netwerk dat stabieler is en een beter bereik heeft dan de meeste andere Wi-Fi-oplossingen. In een mesh-systeem vormen de verschillende apparaten samen hun eigen netwerk en vindt elk apparaat zelf de beste manier om het optimale signaal te ontvangen.

Dit mesh-netwerk is van de grond af ontworpen door Bowers & Wilkins. Het is bijzonder stabiel en zorgt voor perfecte synchronisatie tussen de luidsprekers. Het systeem heeft alleen toegang nodig tot je router en vervolgens werkt alles ‘achter de schermen’ – dus zonder je netwerk te belasten.

De Formation-apparaten creëren dit netwerk zelf, dus hoe meer apparaten je toevoegt, hoe beter je bereik. Kortom, met Formation krijg je het best mogelijke netwerk voor je muziek, zonder de storingen en bottlenecks waar je bij andere systemen last van hebt.

De Bowers & Wilkins-app – app-controller voor je hele huis

Via de gratis systeem-app regel je de installatie, koppelingen en het volume van de verschillende apparaten, terwijl je de muziek aanstuurt met de apps die je al kent, bijvoorbeeld Spotify.

De verschillende Formation-componenten ondersteunen elkaar perfect, zodat je perfect geluid krijgt in elke kamer van je huis. Zelfs de installatie is kinderspel. Als je het systeem voor het eerst installeert, heb je alleen maar het wachtwoord van het draadloze netwerk nodig; de rest van de installatie verloopt supersimpel via de Formation Home-app.

AirPlay 2 – streaming en multiroom voor Apple-fans

AirPlay 2 is een Apple-technologie voor geavanceerde multiroomfunctionaliteit met alle AirPlay 2-luidsprekers, gewoon via je iPhone of iPad. De technologie is onderdeel van Apple iOS, dus als je app geluid kan afspelen – inclusief Apple Music, YouTube en Netflix – kun je hem ook gebruiken om te streamen naar je luidsprekers of installatie met AirPlay 2.

Bluetooth – eenvoudig en voor iedereen

En om het jezelf nog gemakkelijker te maken, heb je altijd Bluetooth bij de hand – bijvoorbeeld als je gasten een nummer via hun smartphone willen afspelen. Met Bluetooth kun je ook geluid afspelen van YouTube, Netflix en heel veel andere apps, als je geen iPhone voor AirPlay 2 hebt. De Bluetooth-functie ondersteunt Apple AAC en aptX HD, zodat je kunt streamen met 24-bit geluid vanaf een compatibele mediaspeler.

Een wereld aan muziek, ook op 24-bit met Roon en Qobuz

Roon is een muziekspeler voor op de computer die erg populair is bij muziekliefhebbers van over de hele wereld. Met Roon kun je de computer gebruiken om 24-bit audiobestanden af te spelen – bijvoorbeeld van het Amerikaanse HD-tracks – en Roon is geïntegreerd met TIDAL HiFi, waar je ook steeds meer albums kunt vinden met 24-bit/96kHz-kwaliteit (MQA).

En zolang de computer aan staat, kun je de muziek in Roon aansturen met je smartphone. Dat is op zich al een hele vooruitgang ten opzichte van andere spelers, waar je de hele tijd een toetsenbord nodig had om je muziek te selecteren. En wat ook helemaal te gek is, is de streamingservice Qobuz, waarmee je kunt streamen en downloaden met 24-bit/96kHz.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Genoeg vermogen en een schitterend, gedetailleerd geluid voor een draadloze luidspreker
 • Design en finish van topniveau.
 • Touch-knop aan de bovenkant voor de meest noodzakelijke bediening (play/pause/volume/koppelen)
 • Geïntegreerd en superstabiel mesh-netwerk (Wi-Fi)
 • Geen kabel naar de router nodig
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, Roon Ready, TIDAL/TIDAL Direct, Qobuz, SoundCloud, internetradio enz.
 • Ondersteunt HD-geluid tot 24-bit/96kHz
 • Bluetooth v4.1, incl. aptX HD en AAC
 • Eenvoudige installatie via systeem-app
 • Volledig draadloze multiroom-integratie en perfecte synchronisatie met andere Formation-apparaten
 • Streaming van je eigen muziek op PC/Mac, smartphone of tablet

Tegens

 • Sommige andere oplossingen ondersteunen meer streamingservices
 • Geen geïntegreerde microfoon voor voice-control
 • Twee Wedges kunnen niet gekoppeld worden tot een stereosysteem
 • Geen aansluiting voor hoofdtelefoon of tweerichtings-Bluetooth
 • Geen IR-leerfunctie
 • Geen ingangen voor externe muziekbronnen of USB-media
 • Kan niet in deep stand-by/offline worden gezet

Accessoires voor de Bowers & Wilkins Formation Wedge

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)35-28.000 Hz
Formaat tweeter1"
Formaat middenbereik3.5"
Formaat woofer6"

Recensies


4.5
6 recensies
5
4
4
1
3
1
2
0
1
0

Aanbevolen producten