Skip to content
Bowers & Wilkins
Subwoofer

Bowers & Wilkins DB1D

€ 4.999,00stuk
Wit
Onbekende levertijd
  -
Een vol, massief basgeluid met maximale controle – dat haal je uit de grootste subwoofer van Bowers & Wilkins. 2000 watt rasechte high-end kwaliteit!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Bowers & Wilkins DB1D – de ultieme high-end subwoofer

De DB1D is een compromisloze high-end subwoofer en de krachtigste actieve subwoofer die Bowers & Wilkins ooit heeft gemaakt. De geïntegreerde klasse D-versterker heeft een vermogen van wel 2000 watt en met twee indrukwekkende 12” Aerofoil-basspeakers heb je alles in huis voor een overdonderd diepe en dynamische basweergave.

De DB1D is de perfecte oplossing voor massieve home-cinema- en stereosystemen en past perfect bij de grootste vloermodellen van de compromisloze 800 Series Diamond. Hij heeft een ongekend genuanceerd, gedetailleerd en gecontroleerd geluidsbeeld waar zelfs de meest kritische audiofreaks van watertanden.

De schitterende meubelfinish sluit heel mooi aan bij de 700- en 800-serie, zodat je systeem er altijd perfect uitziet – welke combinatie je ook kiest. En je kunt de DB1D natuurlijk ook gebruiken met de high-end systemen van andere fabrikanten.

Digitale processor en geïntegreerde ruimtecorrectie De twee 12” basspeakers van de DB1D zijn tegenover elkaar geplaatst en de behuizing is zo stijf dat alle trillingen geëlimineerd worden – ook op hoog volume. De geavanceerde, geïntegreerde digitale voorversterker/processor (DSP) is bevestigd op een stevige ondergrond van geborsteld aluminium. Hij zorgt voor een ultranauwkeurige respons en past het geluid van de DB1D perfect aan jouw luisterkamer aan.

De installatie verloopt heel eenvoudig via de speciale Bowers & Wilkins DBSubwoofer-app op je smartphone of tablet (iOS/Android). Je kunt deze app ook gebruiken voor de Room EQ en om persoonlijke instellingen op te slaan.

De DB1D is verkrijgbaar met een finish van zwarte hoogglanslak, matwitte lak of echt rozenhoutfineer.

Massief vermogen en ultrakrachtige Aerofoil-speakers De subwoofers uit de Bowers & Wilkins DBD-serie zitten propvol geavanceerde luidsprekertechnologie. De twee ultrakrachtige speakers zijn tegenover elkaar geplaatst in een gebalanceerde configuratie waardoor kasttrillingen voorkomen worden. De trillingen van de ene basspeaker worden namelijk opgeheven door de trillingen van de tegenoverliggende speaker. En om dit effect nog verder te versterken, zitten de magneten van de twee speakers mechanisch aan elkaar vast.

Alle nieuwe DBD-subwoofers zijn voorzien van dezelfde, unieke Aerofoil-conus die werd ontwikkeld voor de kostbare 800 Series Diamond. Een Aerofoil-conus bestaat uit een sandwichconstructie met twee lagen koolstofvezel en een laag synthetisch schuim. Deze combinatie zorgt ervoor dat de conus ontzettend sterk en stijf is, maar tegelijkertijd erg licht. Het ontwerp is speciaal aangepast voor subwoofers, wat bijvoorbeeld blijkt uit de verstevigde stofkappen en de extra grote spreekspoelen die geen enkel probleem hebben met het gigantische vermogen van de geïntegreerde klasse D-versterker.

De versterker zelf is gebaseerd op het Hypex NCore-principe. Deze technologie heeft zichzelf inmiddels ruimschoots bewezen in een aantal uitstekende hifi-versterkers en wordt gebruikt om zoveel mogelijk onvervormd basvermogen te produceren in een zo compact mogelijk formaat. En het resultaat is echt indrukwekkend – het topmodel, de DB1D, heeft hierdoor twee keer zoveel vermogen als zijn voorganger, de DB1, en is bovendien een stuk kleiner!

Digitale versterker met handige app-controller Alle modellen uit de DBD-serie zijn voorzien van een gloednieuwe, supergeavanceerde digitale versterker die beschikt over totaal nieuwe mogelijkheden. Het meest opvallende is dat je de subwoofer nu direct vanaf je smartphone of tablet kunt instellen en aansturen, dankzij een gebruiksvriendelijke Bluetooth-app.

Hiermee kun je de scheidingsfrequentie, het volume en andere waarden instellen, zodat je systeem altijd optimaal klinkt. Je kunt je eigen instellingen voor de RCA- en XLR-ingangen invoeren en opslaan, en de weergave optimaliseren voor bijvoorbeeld films en muziek. En met de DBSubwoofer-app of een 12V-trigger kun je heel eenvoudig een andere instelling kiezen. Ook krijg je toegang tot Room EQ, een geavanceerde, digitale ruimtecorrectie.

Room EQ past het geluid aan je luisterkamer aan Room EQ werkt via de microfoon van je smartphone/tablet (iOS/sommige Android-apparaten). De app voert eerst een aantal metingen uit. Vervolgens past de digitale processor in de subwoofer het frequentiebereik aan, zodat het perfect aansluit bij jouw luisterkamer – iets waar je vroeger een computer, gespecialiseerde software en een aparte meetmicrofoon voor nodig had!

Via Room EQ kun je de lage-frequentietrillingen in je luisterkamer ‘temmen’, waardoor je een veel coherenter en nauwkeuriger geluidsbeeld krijgt. En dat geldt niet alleen voor de bastonen, maar voor het hele frequentiebereik dat ook beïnvloed wordt door dit soort ongewenste resonanties. Als je klaar bent, is de subwoofer perfect afgesteld op jouw luisterkamer. En als je wilt, kun je dit systeem nog verder uitbreiden met een full-range ruimtecorrectiesysteem (Audyssey, RoomPerfect enz.).

Dynamic EQ voor een loodzware basweergave De geavanceerde digitale processor kan, in combinatie met de krachtige versterker, het bruikbare frequentiebereik vergroten, zodat een DBD-subwoofer tot ver onder de gehoorgrens gaat – afhankelijk van het volume. Bowers & Wilkins heeft deze functie Dynamic EQ genoemd.

Dynamic EQ betekent dat het volume en het muzieksignaal voortdurend worden gecontroleerd door de processor, en die bepaalt hoe laag de subwoofer kan gaan zonder de speakers te overbelasten. Op gemiddeld volume is er voldoende speling en kun je frequenties van wel 10 Hz bereiken. En als je de versterker heel hard zet en er zitten veel lage frequenties in het signaal – bijvoorbeeld bij HD-filmgeluid – dan filtert Dynamic EQ onmerkbaar wat lage frequenties eruit, zodat je op hoog volume kunt blijven luisteren zonder de subwoofer te beschadigen.

Dynamic EQ bepaalt dus hoe ‘laag’ de subwoofer kan gaan in verhouding tot het volume, wat natuurlijk bepalend is voor het geluid van de verschillende DBD-subwoofers. In principe is de kwaliteit van alle modellen hetzelfde, maar de grotere modellen kunnen een stuk lager en harder. En dus hoef je eigenlijk alleen maar rekening te houden met je luisterkamer en je eigen voorkeur – met de geluidskwaliteit zit het wel goed!

Dynamic EQ is een zelfsturend en zelfregelend systeem: jij hoeft niets te doen, behalve dan genieten van een ongekend diep en nauwkeurig basgeluid. Een geniale feature van Bowers & Wilkins die ook al werd gebruikt voor de legendarische Zeppelin-luidspreker en de unieke, bolvormige PV1D-subwoofer.

Alle modellen hebben een RS-232-ingang voor perfecte integratie met geavanceerde controlesystemen. En je krijgt twee 12V-triggers en een instelbare functie voor automatisch aan-/uitzetten.

Accessoires voor de Bowers & Wilkins DB1D

Technische specificaties

Frequentiebereik Hz (-3 dB)10-350
Versterker2000 watt
Formaat woofer12"
Constructie behuizingGesloten

Aanbevolen producten

EPICON 8
DALI EPICON 8
Vloerluidspreker
€ 17.998 / Paar