Skip to content
Bowers & Wilkins
Compacte luidspreker (paar)

Bowers & Wilkins 705 Signature

€ 1.099,00 per stuk - wordt verkocht per paar (2 stuks)
€ 2.198,00paar

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Een exclusieve speciale editie van de 705 S2. Finish en geluidskwaliteit op topniveau. Nu ook in Midnight Blue. Vloerstandaard apart verkrijgbaar.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Bowers & Wilkins 705 Signature – exclusieve standaardluidspreker met een fenomenale finish en schitterend stereobeeld

 • Schitterende finish van echt hout met hoogglanslak of Midnight Blue Metallic
 • Nieuw ontworpen scheidingsfilter met extra goede componenten
 • Prachtig driedimensionaal geluid
 • Diamanttweeter in aparte Nautilus-behuizing bovenop de luidspreker
 • Vloerstandaard apart verkrijgbaar.

De Bowers & Wilkins 705 Signature is een speciale editie van de meest exclusieve standaardluidspreker uit de 700-serie. De behuizing is gemaakt van echt hout met een fantastische finish en het design is nog mooier met metalen plaatjes en andere extra’s. De houtnerven zijn voor elk paar luidsprekers heel nauwkeurig afgestemd, zodat geen twee paar luidsprekers hetzelfde is. Het scheidingsfilter is ook opnieuw ontworpen en bestaat nu uit nog betere componenten dan de standaardversie, wat het schitterende geluid nóg beter maakt.

Het resultaat is een compacte standaardluidspreker die voldoet aan de allerstrengste eisen – visueel en qua geluid! De 705 Signature is de perfecte aanvulling op je interieur en je muziekcollectie. En je zult gegarandeerd elke dag plezier hebben van deze unieke luidsprekerset!

Let op: Je kunt ook kiezen voor de 705 Signature met unieke finish Midnight Blue Metallic, een verwijzing naar de legendarische Nautilus-tweeter van Bowers & Wilkins. Met zijn iconische slakkenhuisontwerp en radicale technische oplossingen is dit unieke ontwerp nog steeds een mijlpaal in de hifi-geschiedenis, en nu kun je dat zelf vieren! De diepe Midnight Blue-finish bestaat uit zeven lagen metallic blauwe en heldere lak – geef hem maar een prominente plek in je interieur. Deze kwaliteitsluidspreker schreeuwt om aandacht – en dat verdient hij ook!

De 705 Signature is verkrijgbaar met een hoogglansfinish van echt hout (Datuk) of Midnight Blue Metallic. Vloerstandaard apart verkrijgbaar.

Bowers & Wilkins 700 Signature Series – high-end kwaliteit voor een redelijke prijs

De 700 Signature Series is een exclusieve, speciale editie van de Bowers & Wilkins 700 S2. Hij heeft alles wat de standaardversie ook heeft, maar sommige onderdelen zijn nu nóg beter. De behuizing is gemaakt van echt hout met een fantastische finish van echt hout of Midnight Blue Metallic, en het design is nog mooier met metalen plaatjes en andere extra’s. Het scheidingsfilter is ook opnieuw ontworpen en bestaat nu uit nog betere componenten dan de standaardversie.

Het resultaat is een luidsprekerserie die voldoet aan de allerstrengste eisen – visueel en qua geluid! De 700 Signature Series is de perfecte aanvulling op je interieur en je muziekcollectie.

Nautilus en Carbon Dome – een tweeter zonder valse klanken

De gepatenteerde Nautilus-tweeter is al jarenlang – in verschillende uitgaven – standaard op vrijwel alle luidsprekers van Bowers & Wilkins. Het Nautilus-principe is gebaseerd op een buis die achter op de speaker is gemonteerd en werkt als een soort omgekeerde trompet. Deze buis absorbeert al het geluid dat aan de achterkant van de speaker wordt geproduceerd, zodat het geluid aan de voorkant hier geen enkele last meer van heeft. Want daar luister je natuurlijk naar.

De Nautilus-tweeter van de 700-serie is ook voorzien van een nieuwe tweetertechnologie: Carbon Dome. Dit is de link tussen de aluminium membraan van de 600-serie en de kostbare diamantmembraan van de 800-serie. Een Carbon Dome bestaat uit twee delen. Het voorste gedeelte is een aluminium membraan van slechts 30 micron dik die, met behulp van een proces dat Physical Vapor Deposition (PVD) wordt genoemd, bekleed is met een dun laagje koolstof. Het achterste deel is een 300 micron dikke ring van koolstofvezel die met een laser wordt uitgesneden en perfect past op de buitenkant van de aluminium dome. Het resultaat is een dome met een fantastische stijfheid en een break-up frequentie van 47 kHz – zonder overbodig gewicht en andere nadelen!

De tweeter van de 702 en de 705 zit in een aparte behuizing boven op de luidspreker voor optimale spreiding en om trillingen van de luidsprekerkast te vermijden – weer een principe dat ook wordt gebruikt in de 800-serie. Net als bij de 800-serie is de tweeterbehuizing van de 700-serie gemaakt van een massief blok aluminium, in tegenstelling tot het gegoten zink van de eerdere CM-luidsprekers.

Deze nieuwe behuizing is massief en weegt meer dan 1 kilo, zodat hij stevig is een volledig resonantieloos is. En de behuizing zelf zorgt ook voor de koeling, net als bij de 800-serie. Een goede koeling is belangrijk, want hierdoor is de gebruikstemperatuur in de spoel van de tweeter lager, wat goed is voor de geluidskwaliteit en de levensduur.

Bij de modellen waar de tweeter in de voorkant zit, is deze mechanisch losgekoppeld. Dit is gedaan met behulp van een ring met synthetische gel rond de magneetmotor, wat resulteert in een veel helderder en driedimensionaler geluid.

Continuum

Tijdens de ontwikkeling van zijn kostbare 800 Series Diamond D3 heeft Bowers & Wilkins een vervanging gevonden voor kevlar, het materiaal dat het als sinds 1974 gebruikt voor de membranen van zijn FST- en bas-/middenspeakers: Continuum! Continuum is een geweven materiaal, net als kevlar, dat gecontroleerd opbreken mogelijk maakt, maar met een veel betere spreiding dan bij kevlar.

De breking in het materiaal zelf is nog beter gecontroleerd dan bij kevlar. De vervorming blijft daardoor minimaal. Met kevlar-conussen benaderde Bowers & Wilkins vrijwel het ideale gedrag. Het nieuwe Continuum-materiaal zorgt ervoor dat dat nu voor 100% lukt – waardoor de vervorming nu echt ongehoord laag is!

Ook deze baanbrekende technologie is direct afkomstig uit de 800-serie en vult je oren met een glashelder geluid.

Less is more

Het scheidingsfilter is enorm belangrijk voor de geluidskwaliteit van luidsprekers, en net als in zijn duurste modellen heeft Bowers & Wilkins het samenspel tussen de speakers in de 700-serie dusdanig geoptimaliseerd dat het scheidingsfilter slechts een minimaal aantal componenten hoeft te bevatten. Deze componenten zijn van extreem hoge kwaliteit en zijn zorgvuldig geselecteerd na een lange reeks intensieve luistertests. Minder componenten betekent een eenvoudiger signaalpad, en dat betekent een beter geluid. Het scheidingsfilter van de Signature-versie is ook opnieuw ontworpen en bestaat nu uit nog betere componenten dan de standaardversie, wat het schitterende geluid nóg beter maakt.

De robuuste schroefterminals op de achterkant gaan eindeloos lang mee. En je kunt deze luidspreker ook bi-wiren, zodat je echt het maximale vermogen uit je systeem kunt halen.

De basreflexpoort is de unieke Flowport van Bowers & Wilkins, die kleine kuiltjes in de opening heeft. Het oppervlak lijkt een beetje op dat van een golfbal en vermindert de luchtweerstand, zodat de lucht gemakkelijker kan ontsnappen. Dit geeft een helderdere en diepere bas en vermindert tegelijkertijd de vervorming.


HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Schitterende finish van echt hout met hoogglanslak of Midnight Blue Metallic
 • Nieuw ontworpen scheidingsfilter met extra goede componenten
 • Prachtig driedimensionaal geluid
 • Diamanttweeter in aparte Nautilus-behuizing bovenop de luidspreker
 • Stevige en resonantiedempende behuizing
 • Vloerstandaard apart verkrijgbaar

Tegens

 • Geen FST-middenspeaker
 • Geen superdiepe basweergave
 • Heeft behoorlijk veel vermogen nodig om echt hard te gaan
 • Minder vermogen dan grotere luidsprekers

Reviews

Accessoires voor de Bowers & Wilkins 705 Signature

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)50-28000 Hz
Frequentiebereik (-6 dB)45-33000 Hz
Gevoeligheid88 dB
Impedantie8 ohm
Formaat tweeter1"
Formaat woofer6.5"

Aanbevolen producten