Skip to content
Bowers & Wilkins
Vloerluidspreker (paar)

Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition

€ 999,00 per stuk - wordt verkocht per paar (2 stuks)
€ 1.998,00paar

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

De 600-serie wordt 25 jaar, en dat vieren we! Deze jubileumeditie is mooier en klinkt nóg beter – dit moet je meemaken!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition – zware en geavanceerde vloerluidspreker voor echte muziek- en home-cinema-liefhebbers

 • Prachtig geluid en dynamiek, zelfs in grotere ruimtes
 • Continuum FST-middenspeaker
 • Schitterende allroundoplossing voor muziek en films
 • Relatief slank ontwerp
 • Stevige en resonantiedempende behuizing

De Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition is het topmodel uit de 600 Anniversary Edition-serie. Deze grote en zware driewegluidspreker geeft zelfs het meest veeleisende geluidsbeeld perfect weer en zorgt voor genoeg druk in je middenrif.

De Anniversary Edition is gemaakt om het 25-jarig jubileum van de 600-serie te vieren en daarom heeft Bowers & Wilkins ervoor gezorgd dat hij nu nóg beter klinkt. De twee 6,5” basspeakers, de unieke randloze FST-middenspeaker en de exclusieve Double Dome-tweeter met Nautilus-ontwerp zorgen ervoor dat alle details duidelijk hoorbaar zijn – of je nu voor keiharde techno gaat of liever met een glas rode wijn geniet van wat rustige jazz.

Met de 603 S2 Anniversary Edition en bijpassende versterker weet je zeker dat je altijd voldoende dynamiek hebt, bij ieder volume. Als je een erg grote luisterkamer hebt, de luidspreker gebruikt als onderdeel van een surroundsysteem of als alleen het allerbeste goed genoeg is, kun je hem aanvullen met een aparte subwoofer, bijvoorbeeld de ASW van Bowers & Wilkins zelf.

De afwerking van de 603 S2 Anniversary Edition ziet er echt schitterend uit en sluit naadloos aan bij een modern en stijlvol interieur. De luidsprekerdoek wordt vastgehouden door magneten, zodat je niet tegen lelijke schroefgaten aan hoeft te kijken als je de luidspreker zonder doek wilt gebruiken.

De Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition is verkrijgbaar in het matzwart, matwit of licht eikenhout.

Bowers & Wilkins 600 Series Anniversary Edition – 25 jaar echt hifi-geluid

Om zijn 25-jarig jubileum te vieren, heeft Bowers & Wilkins de geluidskwaliteit van een aantal legendarische luidsprekers nóg verder verbeterd. Vanaf het moment dat de eerste modellen in 1995 op de markt kwamen is de 600-serie ongekend populair geweest en zijn er meer dan een miljoen sets 600-luidsprekers verkocht. Dat is inderdaad reden voor een feestje!

De voorkant van deze nieuwe generatie is voorzien van een tweeter met een mooie ring van aluminium, waar met een laser ‘Anniversary Edition’ in is gegraveerd. Ook is deze nieuwe reeks verkrijgbaar met een finish van licht eikenhout en is het scheidingsfilter geüpgraded met nieuwe, exclusieve componenten, voor een nog zuiverder en natuurlijker geluid. En dus krijg je met de 600 Anniversary Edition net zo veel goed geluid voor je geld als bij de lancering van de eerste generatie.

De 600 Anniversary Edition-serie bestaat uit een vloerluidspreker, twee compacte luidsprekers, een middenluidspreker en wel drie subwoofers, zodat je heel precies je eigen systeem kunt samenstellen. Of je nu geniet van de allerkleinste muzikale details of weggeblazen wilt worden door je home-cinema, met deze mooie luidsprekers zit je altijd goed!

Robuust en elegant ontwerp met mooie details

De 600 Anniversary Edition-serie heeft een stijlvol en elegant ontwerp. De behuizing is op een nieuwe manier samengevoegd, waardoor je een lege achterkant krijgt, terwijl de voorkanten gelakt zijn met een matzwarte of matwitte finish. De baspoort is heel discreet naar de achterkant verplaatst en onder het mooie oppervlak zit een supersolide constructie, waardoor de speakers echt optimaal klinken.

Net als bij de exclusieve 700-serie zit de gevoelige tweetermembraan nu goed beschermd achter een discreet metalen rooster dat ontworpen is om geluid door te laten. De voorkant is magnetisch bevestigd, dus zonder montagegaten, en de luidsprekerdoek is magnetisch bevestigd. Hierdoor komen de mooie speakers extra goed tot hun recht, waardoor 600 Anniversary Edition-luidsprekers echt een aanvulling zijn op je interieur, met of zonder luidsprekerdoek.

Nautilus Decoupled Double Dome – een tweeter zonder valse klanken

De gepatenteerde Nautilus-tweeter is al jarenlang – in verschillende uitgaven – standaard op vrijwel alle luidsprekers van Bowers & Wilkins. Het Nautilus-principe is gebaseerd op een buis die achter op de speaker is gemonteerd en werkt als een soort omgekeerde trompet. Deze buis absorbeert al het geluid dat aan de achterkant van de speaker wordt geproduceerd, zodat het geluid aan de voorkant hier geen enkele last meer van heeft. Want daar luister je natuurlijk naar.

De aluminium membraan heeft een geavanceerde sandwichconstructie. De aluminium dome wordt versterkt met een tweede laag aluminium die het profiel van de centrale dome nabootst. Hierdoor fungeert de speaker bijna als een ‘perfecte zuiger’, wat resulteert in een indrukwekkend luchtige en gedetailleerde weergave.

Het magneetsysteem is afkomstig van de 700-serie, voor een ongekend helder en gedetailleerd geluid. De speakers zijn mechanisch geïsoleerd door middel van een ring met synthetische gel rond de magneetmotor, wat resulteert in een veel helderder en driedimensionaler geluid.

Continuum

Tijdens de ontwikkeling van zijn kostbare 800 Series Diamond D3 heeft Bowers & Wilkins een vervanging gevonden voor kevlar, het materiaal dat het als sinds 1974 gebruikt voor de membranen van zijn FST- en bas-/middenspeakers: Continuum! Continuum is een geweven materiaal, net als kevlar, dat gecontroleerd opbreken mogelijk maakt, maar met een veel betere spreiding dan bij kevlar.

De breking in het materiaal zelf is nog beter gecontroleerd dan bij kevlar. De vervorming blijft daardoor minimaal. Het nieuwe Continuum-materiaal zorgt ervoor dat dat nu voor 100% lukt – waardoor de vervorming nu echt ongehoord laag is!

FST – een unieke middenspeaker met een uniek geluid

De 603 S2 Anniversary Edition is een echte driewegluidspreker met de unieke ‘randloze’ Continuum FST-middenspeaker van Bowers & Wilkins. De FST-driver heeft geen conusophanging, waardoor stemmen en instrumenten verbluffend gedetailleerd en neutraal worden weergegeven.

Het materiaal van de membraan is op een speciale manier geweven, waardoor ongewenste resonanties in het oppervlak van de speaker geneutraliseerd worden. In combinatie met de randloze FST-ophanging worden verschillende frequenties door verschillende delen van het conusoppervlak weergegeven. De conus beweegt minder als een zuiger, maar ‘flext’ afhankelijk van het toongebied, wat als voordeel heeft dat de spreiding door de conus veel beter is. Je zit dus niet vast aan één ‘sweet spot’, maar kunt overal optimaal van muziek genieten.

Less is more

Het scheidingsfilter van de 600 Anniversary Edition is geüpgraded met exclusieve nieuwe capacitoren, waardoor hij nóg beter klinkt dan de vorige generatie.

Het scheidingsfilter is enorm belangrijk voor de geluidskwaliteit van luidsprekers, en net als in zijn duurste modellen heeft Bowers & Wilkins het samenspel tussen de speakers in de 600-serie dusdanig geoptimaliseerd dat het scheidingsfilter slechts een minimaal aantal componenten hoeft te bevatten. Deze componenten zijn van extreem hoge kwaliteit en zijn zorgvuldig geselecteerd na een lange reeks intensieve luistertests. Minder componenten betekent een eenvoudiger signaalpad, en dat betekent een beter geluid.

De robuuste schroefterminals op de achterkant zijn ook afkomstig uit de 700-serie en gaan eindeloos lang mee. En je kunt deze luidspreker ook bi-wiren, zodat je echt het maximale vermogen uit je systeem kunt halen.

De basreflexpoort is de unieke Flowport van Bowers & Wilkins, die kleine kuiltjes in de opening heeft. Het oppervlak lijkt een beetje op dat van een golfbal en vermindert de luchtweerstand, zodat de lucht gemakkelijker kan ontsnappen. Dit geeft een helderdere en diepere bas en vermindert tegelijkertijd de vervorming. 

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Prachtig geluid en dynamiek, zelfs in grotere ruimtes
 • Continuum FST-middenspeaker
 • Schitterende allroundoplossing voor muziek en films
 • Relatief slank ontwerp
 • Stevige en resonantiedempende behuizing
 • Klaar voor bi-wiring

Tegens

 • Heeft redelijk veel ruimte nodig om tot zijn recht te komen
 • Heeft een krachtige versterker nodig
 • Geen tweeter in aparte Nautilus-behuizing
 • Geen finish in echt hout of hoogglanslak

Accessoires voor de Bowers & Wilkins 603 S2 Anniversary Edition

Technische specificaties

Frequentiebereik (-3 dB)48 - 28000 Hz
Constructie behuizingBasreflex
Frequentiebereik (-6 dB)29 - 33000 Hz
Gevoeligheid88,5 dB
Impedantie8 ohm (minimum 3 ohm)
Tweeter1" Double Dome Nautilus-tweeter van aluminium
Midrange6" Continuum FST
Woofer2x 6.5" Membraan van papier/koolstofvezel
Luidspreker typeHiFi luidspreker

Aanbevolen producten

C388
Geïntegreerde versterker
€ 1.249 / Stuk