Skip to content
AudioQuest
Stroomkabel

AudioQuest NRG Dragon High-Current

€ 10.699,00stuk
Levertijd 3-4 weken
High-end stroomkabel voor zeer veeleisende installaties en compromisloze netfilters. 72V DBS-systeem en geleiders van massief PSC+-koper en PSS-zilver.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

AudioQuest NRG Dragon High-Current – high-end stroomkabel voor veeleisende high-end installaties

  • Extreem lage weerstand voor snelle en probleemloze stroomtoevoer
  • Extreem dikke geleiders (3 x 11 AWG)
  • Geleidermateriaal: PSS (Solid Perfect-Surface Silver) en massief PSC+-koper (Perfect-Surface Copper+)
  • 72V DBS (Dielectric Bias System) met Radio Frequency Noise Trap
  • Ground Noise Dissipation Technology
De NRG Dragon High-Current is een exclusieve, high-end stroomkabel die hoogwaardige installaties nóg meer definitie en detaillering kan geven, of je hele systeem van stroom kan voorzien via een netfilter.

De NRG Dragon High-Current is speciaal ontworpen voor extreem veeleisende componenten, bijvoorbeeld high-end versterkers. En je kunt hem ook gebruiken om een van de compromisloze Niagara-netfilters* van AudioQuest van stroom te voorzien, zodat je hele systeem optimaal presteert – zonder de nadelige gevolgen van externe ruis. Als je een voorversterker of een beeld- of geluidsbron, zoals een draaitafel, van stroom wilt voorzien, kun je beter een minder dikke Dragon-kabel kopen.

Extreme AudioQuest-oplossingen voor maximaal resultaat De isolatie is natuurlijk gebaseerd op Ground Noise Dissipation Technology. Maar vergeleken met de meer betaalbare series heeft de NRG Dragon High-Current ook een 72V DBS-systeem en krachtige 11 AWG-geleiders van massief en kostbaar PSC+-koper (Perfect-Surface Copper+) en PSS (Solid Perfect-Surface Silver). DBS vermindert de invloed van het isolatiemateriaal en dankzij het ultragladde oppervlak zorgen PSC+ en PSS voor een onovertroffen signaaloverdracht.

De NRG Dragon is verkrijgbaar met een lengte van 1 tot 3 meter. Andere configuraties en lengtes zijn op bestelling mogelijk.'

*Je kunt de NRG Dragon High-Current ook gebruiken voor de compromisloze Niagara 5000- en Niagara 7000-netfilters. Let er echter wel op dat je dan een speciale versie van de NRG Dragon nodig hebt, met een 20A-stekker. Neem contact op met HiFi Klubben als je hulp nodig hebt of om te bestellen.

Let op: HiFi Klubben levert vrijwel het volledige assortiment van AudioQuest. Neem contact op met een van onze winkels als je een speciaal product nodig hebt dat niet op onze website staat.

AudioQuest-stroomkabels – zuiver geluid begint met zuivere stroom Je zou het misschien niet zeggen, maar een stroomkabel is een belangrijk onderdeel van je installatie. Natuurlijk, het frequentiebereik van een stroomkabel is nogal beperkt, maar het krachtige signaal stelt wel hoge eisen aan de isolatie tegen externe en interne elektromagnetische ruis. De stroomkabel ligt meestal boven op je signaalkabels, en het is dus niet vreemd dat ze elkaar behoorlijk kunnen beïnvloeden.

Zowel analoge als digitale apparaten (en dat geldt zeker voor D/A-converter en CD-spelers) zijn erg gevoelig voor deze ruis. En met name bij goede installaties kan dit de allerkleinste details en de definitie in het geluidsbeeld, waar je zoveel tijd, geld en moeite in hebt geïnvesteerd, behoorlijk verpesten. Stroomkabels zijn dus een betaalbare upgrade voor je installatie; de ultieme finishing touch voor de perfecte muzikale ervaring.

Als je nog verder wilt gaan, kun je actieve netstroomfilters of ‘conditioners’ gebruiken. Deze apparaten verwijderen de ruis die apparaten onderling uitstralen uit het stroomsignaal. Je muziekapparatuur, maar ook je wasmachine, koelkast en alle apparaten die op het lichtnet in en om je huis zijn aangesloten. Maar een goede stroomkabel is en blijft belangrijk. Probeer het maar eens en laat jezelf verrassen.

Let op: HiFi Klubben levert het volledige assortiment van AudioQuest. Neem contact op met een van onze winkels als je een speciaal product nodig hebt dat niet op onze website staat. Dan bestellen we het voor je.

Technische specificaties

Geleideroppervlak4,17 mm2