Skip to content
AudioQuest
Stroomkabel

AudioQuest NRG Dragon Source

€ 12.099,00stuk
Levertijd 3-4 weken
High-end stroomkabel voor de meest exclusieve beeld- en geluidsbronnen. 72V DBS-systeem en geleiders van PSC+-koper en PSS-zilver.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

AudioQuest NRG Dragon Source – high-end stroomkabel voor de meest exclusieve beeld- en geluidsbronnen

  • Extreem lage weerstand voor snelle en probleemloze stroomtoevoer
  • Geoptimaliseerd voor broncomponenten
  • Geleiders van PSS (Perfect-Surface Silver) en massief PSC+-koper (Perfect-Surface Copper+)
  • 72V DBS (Dielectric Bias System) met Radio Frequency Noise Trap
  • Ground Noise Dissipation Technology
De NRG Dragon Source is een exclusieve, high-end stroomkabel die hoogwaardige componenten, zoals beeld- of geluidsbronnen, of een audiofiele voorversterker nóg meer definitie en detaillering kan geven.

De NRG Dragon Source is ontwikkeld voor high-end componenten met een gemiddeld energieverbruik. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een exclusieve voorversterker of draaitafel. Als je echter extreem veeleisende componenten, een high-end versterker of een Niagara-netfilter wilt voeden, dan is het beter om een dikkere Dragon-kabel te kiezen.

Extreme AudioQuest-oplossingen voor maximaal resultaat
De isolatie is natuurlijk gebaseerd op Ground Noise Dissipation Technology. Maar vergeleken met de meer betaalbare series heeft de NRG Dragon Source ook een 72V DBS-systeem en krachtige geleiders van massief en kostbaar PSC+-koper (Perfect-Surface Copper+) en PSS (Solid Perfect-Surface Silver). DBS vermindert de invloed van het isolatiemateriaal en dankzij het ultragladde oppervlak zorgen PSC+ en PSS voor een onovertroffen signaaloverdracht.

De NRG Dragon is verkrijgbaar met een lengte van 1 tot 3 meter. Andere configuraties en lengtes zijn op bestelling mogelijk.

Let op: HiFi Klubben levert vrijwel het volledige assortiment van AudioQuest. Neem contact op met een van onze winkels als je een speciaal product nodig hebt dat niet op onze website staat.

AudioQuest-stroomkabels – zuiver geluid begint met zuivere stroom
Je zou het misschien niet zeggen, maar een stroomkabel is een belangrijk onderdeel van je installatie. Natuurlijk, het frequentiebereik van een stroomkabel is nogal beperkt, maar het krachtige signaal stelt wel hoge eisen aan de isolatie tegen externe en interne elektromagnetische ruis. De stroomkabel ligt meestal boven op je signaalkabels, en het is dus niet vreemd dat ze elkaar behoorlijk kunnen beïnvloeden.

Zowel analoge als digitale apparaten (en dat geldt zeker voor D/A-converter en CD-spelers) zijn erg gevoelig voor deze ruis. En met name bij goede installaties kan dit de allerkleinste details en de definitie in het geluidsbeeld, waar je zoveel tijd, geld en moeite in hebt geïnvesteerd, behoorlijk verpesten. Stroomkabels zijn dus een betaalbare upgrade voor je installatie, de ultieme finishing touch voor de perfecte muzikale ervaring.

Als je nog verder wilt gaan, kun je actieve netstroomfilters of ‘conditioners’ gebruiken. Deze apparaten verwijderen de ruis die apparaten onderling uitstralen uit het stroomsignaal. Je muziekapparatuur, maar ook je wasmachine, koelkast en alle apparaten die op het lichtnet in en om je huis zijn aangesloten. Maar een goede stroomkabel is en blijft belangrijk. Probeer het maar eens en laat jezelf verrassen.

Let op: HiFi Klubben levert het volledige assortiment van AudioQuest. Neem contact op met een van onze winkels als je een speciaal product nodig hebt dat niet op onze website staat. Dan bestellen we het voor je.

Technische specificaties

AWG16
Geleideroppervlak1,31 mm2