Skip to content
Argon Audio
Draaitafel

Argon Audio TT-2 Optical

€ 369,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Betaalbare draaitafel met een mooi hifi-geluid. Geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker en analoge en optische uitgang – klaar voor elke installatie.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Argon TT-2 Optical – elegante en betaalbare hifi-draaitafel met geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker, analoge en optische uitgang en goede geluidskwaliteit

De Argon TT-2 Optical is een elegante hifi-draaitafel met geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker die je kunt aansluiten op iedere installatie. Hij heeft een eenvoudig, maar stijlvol ontwerp en klinkt veel beter dan je zou verwachten bij deze prijs.

Naast de normale analoge RCA-aansluitingen heeft de TT-2 Optical ook een optische uitgang. Dat betekent dat je hem direct kunt aansluiten op een surroundreceiver of een nieuwere stereoversterker met digitale ingangen. Je bent dus niet meer afhankelijk van een draaitafelingang. Maar als je die toch hebt – en dan het liefst een goede –kun je de geïntegreerde RIAA-/phono-voorversterker van de draaitafel ook uitzetten en die van je versterker gebruiken.

Dankzij de optische uitgang kun je ook langere kabels trekken dan met een normale, analoge draaitafel. Je kunt de draaitafel dus neerzetten waar je wilt, en je hebt meteen geen last meer van ruis en impedantie omdat de signaaloverdracht digitaal is.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de TT-2 aan te sluiten op een paar actieve luidsprekers, analoog of digitaal. Dan heb je meteen een complete installatie, zonder dat je extra apparaten nodig hebt. En als je actieve luidsprekers ook nog Bluetooth hebben – en dat hebben de modellen van Argon Audio vaak – kun je ook direct streamen vanaf je smartphone. Wat wil je nog meer?

De TT-2 Optical wordt geleverd met een Ortofon-element, zodat je direct aan de slag kunt met je favoriete vinyl. Dit element is bovendien vervangbaar, waardoor je kunt upgraden naar een beter model.

GRATIS MONTAGE: als je bij HiFi Klubben een nieuw element koopt, monteren wij het gratis en voor niets op je draaitafel. Vraag jouw HiFi Klubben om meer informatie.

De TT-2 Optical is verkrijgbaar in zwart of wit. Inclusief stofkap.

Echte hifi-oplossingen voor een slimme prijs De TT-2 Optical is een uitstekende en serieuze draaitafel. De toonarm en elementbehuizing zijn uit één stuk aluminium gemaakt, en het draaiplateau is gemaakt van glas.

De kabel sluit je aan op de vergulde RCA-aansluitingen met aardeschroef of optische uitgang. Omdat het geluidssignaal van een element erg zwak is, is het ook heel gevoelig voor ruis en storingen. Het is daarom belangrijk om het goed te isoleren met een kabel die speciaal hiervoor gemaakt is. Je kunt de bijgeleverde signaalkabel vervangen door een betere of – als je een versterker of receiver met digitale ingangen hebt – een optische kabel kopen.

De TT-2 Optical heeft snaaraandrijving en wordt handmatig bediend. Kortom, een draaitafel die lang meegaat, makkelijk te bedienen is en geweldig klinkt – en dat voor een betaalbare prijs. Wordt speelklaar geleverd met uitstekend element van Ortofon (OM5). En als de naald versleten is, kun je hem gewoon vervangen zonder dat je een nieuw element hoeft te kopen.

Accessoires voor de Argon Audio TT-2 Optical

Technische specificaties

AutomatischNee
DriverSnaaraandrijving
Snelheid33, 45
Type elementMoving Magnet
ElementOrtofon OM5e
RIAA-/phono-voorversterkerJa
Effectieve lengte toonarm8,6"
Effectieve massa toonarm8 g