HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

BESPAAR 10% OP VINYL >>

Ortofon 2M Black MM-element

Nu {{product.price}}

{{product.originalPrice}} {{product.price}} /stuk(s)
 • -{{savingsBadge}}%
{{ribbon.Text}} {{ribbon.Text}}
Ortofon 2M Black MM-element

Fotos

Artikelnummer: {{product.code}}
{{quantityModel}} stuk(s)

{{product.inventoryStatus}}

{{sellableOnWebText}}

Beschrijving

Ortofon's Moving Magnet vlaggenschip is de essentie van 90 jaar analoge ervaring en succes. Nieuwe technologie en een superelliptische Shibata-naald zorgen voor zeer breed frequentiebereik. 2M Black haalt het maximale geluid uit de groeven van je LP's.

Ortofon 2M Black - Topklasse Moving Magnet element met exclusieve superelliptische Shibata-naald

ing Magnet elementen hebben een grotere uitgangsspanning dan de Moving Coil typen, dit bespaart je een extra voorversterker in de versterkingsketen. Maar de prijs is de beperking in het bovenste frequentiegebied, omdat de bewegende massa in MM pickups hoger is dan bij MC elementen. Maar dankzij een ingenieuze configuratie van de magnetische structuur met aparte poolstukken en Shibata-slijping van de naald, heeft 2M Black een frequentiebereik tot 31.000 Hz. Dat moet een record voor een element met Moving Magnet zijn.
 
De Shibata-slijping is superelliptisch en heeft een extra breed contactoppervlak met de wanden van de groef, die uitstekende tracking verzekert en dus voor een hoge dynamiek en lage vervorming zorgt. 2M Black kan aftasten met een naalddruk van slechts 1,5 gram, je krijgt daarmee ook een minimale slijtage van de plaat. Tegelijkertijd weet deze super-naald zelfs de fijnste hoge-tonen modulaties in het vinyl te voelen, waardoor 2M Black een verbazingwekkend vermogen heeft om details weer te geven en een breed en luchtig hoog dat je alleen zou kunnen horen met dure moving coil elementen.

GRATIS MONTAGE:  Als je bij HiFi Klubben een nieuw element koopt, monteren we het gratis op je draaitafel. Bij je plaatselijke vestiging van HiFi Klubben kunnen ze je er meer over vertellen.

Let op: HiFi Klubben levert ook andere producten van Ortofon. Neem contact op met een van onze winkels als je een speciaal product nodig hebt dat niet op onze website staat. Dan bestellen we het voor je.

Specificaties

 • Principe: Moving Magnet
 • Compliantie: 22 µm/mN
 • Kanaalscheiding bij 1 kHz/15 kHz: 26 dB/15 dB
 • Frequentiebereik 20-31.000 Hz (-3 dB)
 • Slijping naald: nude Shibata
 • Montage 0,5" standaard
 • Uitgangsspanning: 5 mV bij 1000 Hz, 5 cm/sec.
 • Aanbevolen naalddruk: 1,5 gram
 • Gewicht 7,2 gram
 • Behuizing van resonantievrij Noryl glas/plastic legering
 • Gespleten magneetspoel structuur met een zeer lage wervelstroom
 • Zilver gecoate koperen geleiders
 • Kleur zwart

GRATIS MONTAGE:  Als je bij Hi-Fi Klubben een nieuw element koopt, monteren we het gratis op je draaitafel. Bij je plaatselijke vestiging van Hi-Fi Klubben kunnen ze je er meer over vertellen.

Let op: Hi-Fi Klubben levert ook andere producten van Ortofon. Neem contact op met een van onze winkels als je een speciaal product nodig hebt dat niet op onze website staat. Dan bestellen we het voor je.

Accessoires

Wil je het product zelf ervaren?

Bij HiFi Klubben kun je de producten met eigen ogen en oren ervaren voordat je iets koopt. Je kunt zelfs een afspraak maken voor een persoonlijke demonstratie. Dan helpen we je graag verder om de juiste keuze te maken.