Skip to content
€ 579,00stuk
Zwart
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Krachtige en veelzijdige draadloze multiroomluidspreker voor kleine en grote kamers. Je kunt twee Five’s combineren voor stereogeluid.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Sonos Five – krachtige draadloze luidspreker met multiroom en heel veel mogelijkheden

 • Goed geluid en veel vermogen voor een enkele draadloze luidspreker
 • Ondersteunt AirPlay 2 en Trueplay-ruimtecorrectie via Apple iOS
 • Volledige draadloze integratie met Sonos-systeem, internetradio en heel veel streamingservices (TIDAL, Spotify, YouSee Musik, Deezer, Napster enz.)*
 • Je kunt twee Five’s combineren voor echt L/R-stereogeluid
 • Klaar voor Google-voice-control via aparte smart-luidspreker of telefoon

De Sonos Five is een draadloze multiroomluidspreker met goed geluid, een krachtige stereoversterker en zes geïntegreerde speakers. Dit betekent dat je meer dan genoeg vermogen hebt om al je grotere kamers, bijvoorbeeld keuken/woonkamer, met muziek te vullen.

In een kleinere ruimte zoals een studentenkamer, produceert de Sonos Five verrassend veel volume, en toch neemt hij maar heel weinig ruimte in beslag. De Sonos Five heeft een vochtbestendig ontwerp, en kan dus gerust in bijvoorbeeld de badkamer worden gebruikt.

En als je nog meer en beter geluid wilt, hoef je alleen maar twee Sonos Five’s in ‘stereo mode’ te zetten en het systeem regelt het linker- en rechterkanaal helemaal zelf. En als je hem aanvult met een draadloze Sonos-subwoofer krijg je een compleet en draadloos stereosysteem dat moeiteloos een gemiddelde kamer vult met goed geluid.

Eenvoudige bediening – en klaar voor multiroom

De belangrijkste functies (bijvoorbeeld play/pauze/skip) kun je bedienen door middel van de knoppen op de bovenplaat. Je hoeft dus niet altijd een telefoon bij de hand te hebben. De Five is ook voorzien alle prachtige Sonos-mogelijkheden en inclusief een mooie remote-app (iOS/Android) en heel veel geïntegreerde streamingservices zoals Spotify, TIDAL, Deezer, Napster enz.

De Sonos Five is natuurlijk ook perfect geïntegreerd met de andere Sonos-componenten, waardoor je hem kunt gebruiken als onderdeel van jouw multiroomsysteem met draadloze muziek in het hele huis. Ook ondersteunt hij de unieke Trueplay-tuning – een functie die het geluid via je iPhone optimaal afstelt voor de betreffende kamer.

De Sonos Five is verkrijgbaar met witte of zwarte finish. Ophangsysteem apart verkrijgbaar.

Let op: Net als de andere nieuwe producten van Sonos heb je voor de Sonos Five de nieuwe S2-app nodig. Als je oudere Sonos-producten in je systeem hebt, kan het zijn dat je hier een aparte S1-app voor nodig hebt. Of je kunt langskomen bij HiFi Klubben. Dan vertellen wij je hoe je je oudere Sonos-producten kunt inruilen voor nieuwe en je hele systeem kunt upgraden naar het S2-platform.

Sonos – het originele draadloze multiroom-muzieksysteem

Sonos is het originele multiroom-muzieksysteem voor het hele gezin en voor alle kamers in huis. Het is bijzonder gebruiksvriendelijk en vrijwel alle streamingservices zijn geïntegreerd. En bovendien, Sonos is zonder twijfel het meest verkochte en meest geteste streamingsysteem dat er bestaat.

De streamingservices TIDAL (inclusief TIDAL HiFi), Spotify, Deezer enz. zijn volledig geïntegreerd in het Sonos-systeem, zodat je direct toegang hebt tot meer dan 50 miljoen nummers. Alles wordt draadloos aangestuurd met je smartphone/tablet (iOS/Android) of PC/Mac.

En Sonos wordt voortdurend geüpdatet met nieuwe functies. De updates worden automatisch via internet geïnstalleerd op je Sonos-systeem. Zo wordt je HEOS-systeem steeds beter en beter – helemaal vanzelf!*

Heel eenvoudig surroundgeluid uit de TV

En als je van films en TV met goed geluid houdt, maar geen zin hebt in extra apparaten en kabels, dan is Sonos de perfecte oplossing. Je kunt namelijk twee draadloze Sonos-luidsprekers toevoegen als de achterkanalen van je Sonos-soundbar. Zo krijg je een 5-kanaals surroundsysteem dat je films echt tot leven brengt. Als je nog meer lage tonen en een betere basweergave wilt hebben, kun je hem uitbreiden met een draadloze Sonos-subwoofer.

En ook al is het geen echte surround home-cinema, je krijgt wel een geluid dat past bij de geweldige beeldkwaliteit van tegenwoordig. En dat zonder installatie of kabels zoals bij een traditionele oplossing. Je kunt het volume natuurlijk regelen met de afstandsbediening van je TV – heel eenvoudig en betaalbaar

Sonos-app – alle streamingmuziek binnen handbereik

Met de gratis Sonos-app voor Apple iOS/Android krijg je alle muziek in de hele wereld binnen handbereik. Dit geldt zowel voor je eigen collectie op PC/Mac of NAS als voor internetradio en streamingservices zoals TIDAL, Spotify, Apple Music en Deezer.

Met name de tablet-app is een klasse apart. Hier krijg je namelijk een groot en kristalhelder kleurenscherm waarmee het een genot wordt om te navigeren tussen de vele mogelijkheden en om de mooie albumhoezen te bekijken. Of je stuurt gewoon alles aan met je computer.

Welke oplossing je ook kiest, je krijgt een mooie en overzichtelijke gebruikersinterface waarmee het doodsimpel wordt om muziek in het hele huis te beluisteren. Omdat de eenheden onderling communiceren, kan iedereen in het gezin in verschillende kamers zijn of haar eigen app-controller gebruiken – tegelijkertijd!

Direct muziek streamen vanaf je smartphone of tablet

Als je jouw muziek liever bij je hebt op je smartphone, dan is Sonos ook heel handig. Als je ingelogd bent op het draadloze netwerk, hoef je alleen maar de Sonos-app te openen, ‘Mijn Sonos’ te kiezen en de muziek uit je draagbare muziekcollectie af te spelen. Het is ook slim om muziek die je niet via streamingservices kunt beluisteren op te slaan op je smartphone of tablet.

Meer dan genoeg mogelijkheden voor kritische oren

Met Sonos kun je streamen met echte CD-kwaliteit, en dat kun je gebruiken als basis voor een serieuze hifi-oplossing. Bijvoorbeeld door te streamen van een ‘lossless’ streamingservice zoals TIDAL HiFi, of de muziek op je computer of netwerkschijf.

Een draadloze Sonos-versterker is in feite een complete muziekinstallatie die een paar goede hifi-luidsprekers kan aansturen, en op die manier klinkt de muziek al veel beter dan met een simpele streamingluidspreker. De ultieme installatie bestaat echter uit de draadloze Sonos-muziekstreamer in combinatie met een serieuze, fullsize installatie. Dan krijg je echt hifi-geluid, maar ook alle draadloze mogelijkheden en een superhandige app-controller.

Multiroom – draadloze muziek in het hele huis

Sonos is een geniaal muzieksysteem dat een wereld aan muziek naar alle kamers van je huis kan sturen. Woonkamer, keuken, slaapkamer, kantoor, kinderkamer, badkamer – elke ruimte verdient een Sonos-muziekspeler of -streamingluidspreker! Sonos is supergemakkelijk te installeren. Je hoeft niets in te bouwen in de muren en kunt alles weer zo meenemen mocht je gaan verhuizen.

Om aan de slag te gaan heb je alleen een smartphone, tablet, PC en een draadloze luidspreker van Sonos nodig. Als je draadloze muziek in nog een kamer wilt ontvangen, hoef je alleen maar een nieuwe draadloze luidspreker neer te zetten, de handleiding te volgen en even te wachten – dat is alles!

Wil je het extra stabiele, eigen draadloze netwerk van Sonos – Sonos Net –gebruiken in plaats van het gewone Wi-Fi-netwerk, dan moet een van je luidsprekers/muziekspelers (of een Sonos-netwerkadapter) zijn aangesloten op de netwerkrouter.

SonosNet heeft vaak een veel beter bereik omdat de afzonderlijke Sonos-componenten elkaar aanvullen in een zogenoemd ‘mesh-netwerk’ dat het signaal door je hele huis verspreidt. Heel handig als je bijvoorbeeld in een groot huis of appartement woont.

Wanneer moet ik SonosNet gebruiken in plaats van Wi-Fi?

Trueplay – optimaal geluid bij iedere plaatsing

Trueplay is een slimme functie die met behulp van een iPhone/iPad en verschillende testtonen het geluid van een aantal luidsprekers van Sonos optimaliseert – zelfstandig, in combinatie met een subwoofer of surroundsysteem van Sonos. Je hoeft de luidspreker(s) alleen maar neer te zetten op de plek waar je ze wilt hebben, en de instructies van de wizard te volgen.

Zodra je een aantal metingen hebt gedaan met de testtoon past Sonos de klankbalans automatisch zo aan, dat je het best mogelijke geluid in de grootst mogelijke luisterzone krijgt, zonder dat je zelf de klank hoeft af te stellen.

Ook ideaal voor inbouwoplossingen

Als je aan het bouwen of verbouwen bent en in het hele huis geluid wilt, biedt Sonos eindeloos veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld inbouwluidsprekers in alle kamers installeren en de luidsprekerkabels via de muur laten lopen naar een centrale techniekkast of kantoor. Hier plaats je dan de benodigde Sonos-spelers en eindversterkers, en je hebt geluid in het hele huis; alles werkt via de afstandsbediening en iedere kamer krijgt de geluidskwaliteit die jij wilt.

Sonos heeft ook zijn eigen inbouwluidsprekers voor in de muur en het plafond, en outdoorluidsprekers voor op het terras bijvoorbeeld. Maar je kunt ook kiezen uit het uitgebreide assortiment inbouwluidsprekers van DALI en Bowers & Wilkins. En HiFi Klubben helpt je hier natuurlijk graag mee!

* De streamingservices en functies van het Sonos-systeem zijn voortdurend in ontwikkeling. Ga naar de website van Sonos zelf voor de meest actuele status.

Let op: een aantal oudere producten van Sonos – bijv. CONNECT (Gen 1), CONNECT:AMP (Gen 1) en PLAY:5 (Gen 1) – wordt niet ondersteund door de nieuwe Sonos App S2 en dus ook niet bijgewerkt met de nieuwste functies. Als je deze apparaten toch in je Sonos-systeem wilt gebruiken – eventueel in combinatie met nieuwere Sonos-producten – moet je de Sonos App S1 blijven gebruiken. Neem contact op met HiFi Klubben of controleer je systeem op sonos.com voor meer informatie.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Goed geluid en veel vermogen voor een enkele draadloze luidspreker
 • Eenvoudige installatie, gebruiksvriendelijk en veel mogelijkheden
 • Trueplay-ruimtecorrectie (via Apple iOS)
 • Kan in vochtige kamers staan
 • Je kunt twee Five’s combineren voor echt L/R-stereogeluid, eventueel in combinatie met een Sonos SUB
 • Belangrijkste functies bedienbaar met touchknoppen op de bovenplaat (play/pauze/volume enz.)
 • Volledig draadloze integratie met Sonos-systeem, incl. internetradio en streamingservices (TIDAL, Spotify, Deezer, Napster enz.)*
 • Draadloze afstandsbediening via smartphone/tablet (Apple iOS/Android) of PC/Mac
 • Apple AirPlay 2 (iOS 11.4 of hoger)
 • Klaar voor Google-voice-control via aparte smart-luidspreker of telefoon (Google Assistant / Amazon Alexa)
 • Mini-jack-ingang voor externe analoge geluidsbron (bijv. mobiel)
 • Kan ook gebruikt worden als draadloze achterluidspreker in combinatie met een Sonos-soundbar (en evt. Sonos SUB)

Tegens

 • Geen aansluiting voor koptelefoon
 • Geen muziek streamen via Bluetooth
 • Trueplay alleen ondersteund via Apple iOS
 • Je kunt geen muziek afspelen vanaf USB-media
 • Geen geïntegreerde microfoon voor voice-control
 • Voor echte hifi heb je nog altijd een goede versterker en aparte luidsprekers nodig

Reviews

Video's over de Sonos Five

Accessoires voor de Sonos Five

Technische specificaties

TechnologieënGoogle Assistant, TruePlay
StreamingdienstenSpotify, Tidal, youSee musik, Soundcloud, Apple Music, Deezer, Napster
StembedieningVia externe smart luidspreker

Recensies


4.8
41 recensies
5
35
4
4
3
1
2
0
1
1
Erik-Jan
Nederland
3 dagen geleden

Naast twee Sonos One speakers is dit de aanvullig die je most voor de lage tonen en dynamischer geluid in de huiskamer

Erik-Jan
Nederland
Christian Vilzmann
Duitsland
5/8/2024
Christian Vilzmann
Duitsland
Martin
Zweden
5/5/2024
Martin
Zweden
Casper
Denemarken
4/26/2024
Casper
Denemarken
Reiner
Duitsland
4/21/2024

Optisch en qua geluid volledig in lijn met de verwachtingen, zeer goed vakmanschap!

Reiner
Duitsland

Aanbevolen producten