Skip to content
€ 429,00stuk
Wit
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
Superslimme draadloze luidspreker voor Dolby Atmos en muziek. Inclusief multiroom en Bluetooth.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Sonos Era 300 – compacte en geavanceerde draadloze luidspreker met Dolby Atmos en multiroom

 • Mooie ruimtelijke weergave met Dolby Atmos
 • Compact en elegant ontwerp
 • Werkt perfect samen met de andere Sonos-luidsprekers in huis
 • Ook streaming via Bluetooth, AirPlay 2 en Wi-Fi (incl. multiroom)
 • Je kunt hem ook gebruiken als draadloze achterluidspreker voor Dolby Atmos-surroundgeluid

De Sonos Era 300 is een unieke luidspreker. Met Dolby Atmos en 6 geïntegreerde speakers heeft hij een indrukwekkend geluid en lijkt het alsof je midden in de muziek zit – in plaats van dat je gewoon voor een luidspreker zit. De Sonos Era 300 kan de nieuwe Dolby Atmos-muziekformaten afspelen, en via Dolby Atmos kan hij ook een gewoon stereosignaal upmixen met een ongekend realisme – dat je absoluut niet uit een simpele draadloze luidspreker haalt.

De Sonos Era 300 heeft 4 tweeters, die samenwerken om je een uniek geluidsbeeld te geven. De naar voren gerichte tweeter geeft een stabiel midden, terwijl de twee naar de zijkant gerichte tweeters elk een stereokanaal voor hun rekening nemen. Het puntje op de i is de naar boven gerichte hoorntweeter, die via het plafond en de muur een hoogtedimensie geeft aan een Atmos-signaal.

En alhoewel je met één Era 300 nooit het stereobeeld van twee luidsprekers krijgt, is het effect toch verrassend goed. Als je nog beter wilt, kun je natuurlijk ook twee Era 300’s combineren tot L/R-stereogeluid. En in combinatie met een bijpassende Sonos-soundbar en eventueel een Sonos-subwoofer kun je ze ook gebruiken als draadloze achterluidsprekers van je Dolby Atmos-surroundsysteem. Dan krijg je een massief en overtuigend geluid in je home-cinema – zonder gedoe of kabels door je hele woonkamer.

Een echte Sonos-luidspreker met heel veel mogelijkheden

De Sonos Era 300 heeft een verrassend vol geluid voor dit formaat, en met de slimme Trueplay-ruimtecorrectie kun je via de Sonos-app het geluid heel snel en simpel aanpassen aan jouw situatie. Zo krijg je altijd en automatisch het beste geluid – waar je de luidspreker ook neerzet.

Met de slimme touchbediening op de bovenkant kun je het volume regelen, vegen om een nummer over te slaan, de muziek pauzeren enz. En je krijgt natuurlijk ook alle mogelijkheden van Sonos, zoals multiroom, volledige app-bediening, voice-control, Bluetooth, Apple AirPlay 2 en heel veel streamingservices zoals Spotify, TIDAL, Apple Music enz.

De Sonos Era 300 is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Muurbeugel, vloerstandaard en adapter voor lijningang/Ethernet apart verkrijgbaar.

Let op: De taal en ondersteunde functies van voice-control (Amazon Alexa) zijn afhankelijk van je provider.

Sonos – het originele draadloze multiroom-muzieksysteem

Sonos is het originele multiroom-muzieksysteem voor het hele gezin en voor alle kamers in huis. Het is bijzonder gebruiksvriendelijk en vrijwel alle streamingservices zijn geïntegreerd. En bovendien, Sonos is zonder twijfel het meest verkochte en meest geteste streamingsysteem dat er bestaat.

En Sonos wordt voortdurend geüpdatet met nieuwe functies. De updates worden automatisch via internet geïnstalleerd op je Sonos-systeem. Zo wordt je Sonos-systeem steeds beter en beter – helemaal vanzelf!*

Heel eenvoudig surroundgeluid uit de TV

En als je van films en TV met goed geluid houdt, maar geen zin hebt in extra apparaten en kabels, dan is Sonos de perfecte oplossing. Je kunt namelijk twee draadloze Sonos-luidsprekers toevoegen als de achterkanalen van je Sonos-soundbar. Zo krijg je een 5-kanaals surroundsysteem dat je films echt tot leven brengt. Als je nog meer lage tonen en een betere basweergave wilt hebben, kun je hem uitbreiden met een draadloze Sonos-subwoofer.

En ook al is het geen echte surround home-cinema, je krijgt wel een geluid dat past bij de geweldige beeldkwaliteit van tegenwoordig. En dat zonder installatie of kabels zoals bij een traditionele oplossing. Je kunt het volume natuurlijk regelen met de afstandsbediening van je TV – heel eenvoudig en elegant.

Sonos-app – alle streamingmuziek binnen handbereik

Met de gratis Sonos-app voor Apple iOS/Android krijg je alle muziek in de hele wereld binnen handbereik. Dit geldt zowel voor je eigen collectie op PC/Mac of NAS als voor internetradio en streamingservices zoals TIDAL, Spotify, Apple Music en Deezer.

Met name de tablet-app is een klasse apart. Hier krijg je namelijk een groot en glashelder kleurenscherm waarmee het een genot wordt om te navigeren tussen de vele mogelijkheden en om de mooie albumhoezen te bekijken. Of je stuurt gewoon alles aan met de computer.

Welke oplossing je ook kiest, je krijgt een mooie en overzichtelijke gebruikersinterface waarmee het doodsimpel wordt om muziek in het hele huis te beluisteren. Omdat de eenheden onderling communiceren, kan iedereen in het gezin in verschillende kamers zijn of haar eigen app-controller gebruiken – tegelijkertijd!

Direct muziek streamen vanaf je smartphone of tablet

Als je jouw muziek liever bij je hebt op je smartphone, dan is Sonos ook heel handig. Als je ingelogd bent op het draadloze netwerk, hoef je alleen maar de Sonos-app te openen, ‘Mijn Sonos’ te kiezen en de muziek uit je draagbare muziekcollectie af te spelen. Het is ook slim om muziek die je niet via streamingservices kunt beluisteren op te slaan op je smartphone of tablet. Een aantal luidsprekers van Sonos is bovendien voorzien van Bluetooth, zodat je overal kunt streamen – ook als je even geen Wi-Fi-netwerk hebt.

Meer dan genoeg mogelijkheden voor kritische oren

Met Sonos kun je streamen met echte CD-kwaliteit, en dat kun je gebruiken als basis voor een serieuze hifi-oplossing. Bijvoorbeeld door te streamen van een ‘lossless’ streamingservice zoals TIDAL HiFi, of de muziek op je computer of netwerkschijf.

Een draadloze Sonos-versterker is in feite een complete muziekinstallatie die een paar goede hifi-luidsprekers kan aansturen, en op die manier klinkt de muziek al veel beter dan met een simpele streamingluidspreker. De ultieme installatie bestaat echter uit de draadloze Sonos-muziekstreamer in combinatie met een serieuze, fullsize installatie. Dan krijg je echt hifi-geluid, maar ook alle draadloze mogelijkheden en een superhandige app-controller.

Multiroom – draadloze muziek in het hele huis

Sonos is een geniaal muzieksysteem dat een wereld aan muziek naar alle kamers van je huis kan sturen. Woonkamer, keuken, slaapkamer, kantoor, kinderkamer, badkamer – elke ruimte verdient een Sonos-muziekspeler of -streamingluidspreker! Sonos is supergemakkelijk te installeren. Je hoeft niets in te bouwen in de muren en kunt alles weer zo meenemen mocht je gaan verhuizen.

Om aan de slag te gaan heb je alleen een smartphone, tablet, PC en een draadloze luidspreker van Sonos nodig. Als je draadloze muziek in nog een kamer wilt ontvangen, hoef je alleen maar een nieuwe draadloze luidspreker neer te zetten, de handleiding te volgen en even te wachten – dat is alles!

Trueplay – optimaal geluid bij iedere plaatsing

Trueplay is een slimme functie die met behulp van een telefoon/tablet en verschillende testtonen het geluid van een aantal luidsprekers van Sonos optimaliseert – zelfstandig, in combinatie met een subwoofer of surroundsysteem van Sonos. Je hoeft de luidspreker(s) alleen maar neer te zetten op de plek waar je ze wilt hebben, en de instructies van de wizard te volgen.

Zodra je een aantal metingen hebt gedaan met de testtoon past Sonos de klankbalans automatisch zo aan, dat je het best mogelijke geluid in de grootst mogelijke luisterzone krijgt, zonder dat je zelf de klank hoeft af te stellen. Bij sommige Sonos-luidsprekers werkt Trueplay helemaal automatisch, zonder dat je een telefoon nodig hebt. Dan kun je dus volledig ontspannen en genieten van het geluid!

Ook ideaal voor inbouwoplossingen

Als je aan het bouwen of verbouwen bent en in het hele huis geluid wilt, biedt Sonos eindeloos veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld inbouwluidsprekers in alle kamers installeren en de luidsprekerkabels via de muur laten lopen naar een centrale techniekkast of kantoor. Hier plaats je dan de benodigde Sonos-spelers en eindversterkers, en je hebt geluid in het hele huis; alles werkt via de afstandsbediening en iedere kamer krijgt de geluidskwaliteit die jij wilt.

Sonos heeft ook zijn eigen inbouwluidsprekers voor in de muur en het plafond, en outdoorluidsprekers voor op het terras bijvoorbeeld. Maar je kunt ook kiezen uit het uitgebreide assortiment inbouwluidsprekers van DALI en Bowers & Wilkins. En HiFi Klubben helpt je hier natuurlijk graag mee!

* De streamingservices en functies van het Sonos-systeem zijn voortdurend in ontwikkeling. Ga naar de website van Sonos zelf voor de meest actuele status.

Let op: een aantal oudere producten van Sonos – bijv. CONNECT (Gen 1), CONNECT:AMP (Gen 1) en PLAY:5 (Gen 1) – wordt niet ondersteund door de nieuwe Sonos App S2 en dus ook niet bijgewerkt met de nieuwste functies. Als je deze apparaten toch in je Sonos-systeem wilt gebruiken – eventueel in combinatie met nieuwere Sonos-producten – moet je de Sonos App S1 blijven gebruiken. Neem contact op met HiFi Klubben of controleer je systeem op sonos.com voor meer informatie.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Mooie ruimtelijke weergave met Dolby Atmos
 • Compact en elegant ontwerp
 • Eenvoudige installatie, gebruiksvriendelijk en veel mogelijkheden
 • Werkt perfect samen met de andere Sonos-luidsprekers in huis
 • Ook streaming via Bluetooth, AirPlay 2 en Wi-Fi (incl. multiroom)
 • Voice-control via geïntegreerde microfoon (Amazon Alexa)
 • Je kunt twee exemplaren combineren voor echt L/R-stereogeluid of als draadloze Atmos-achterluidsprekers, eventueel in combinatie met een Sonos-soundbar en/of -subwoofer
 • Bovenkant met touchbediening (play/pauze/volume enz.)
 • Trueplay-ruimtecorrectie
 • Volledig draadloze integratie met Sonos-systeem, incl. internetradio en streamingservices (TIDAL, Spotify, Deezer, Napster enz.)*
 • Draadloze afstandsbediening via smartphone/tablet (Apple iOS/Android) of PC/Mac

Tegens

 • Geen aansluiting voor koptelefoon
 • Geen knoppen voor persoonlijke presets
 • Om een externe muziekbron of Ethernet aan te sluiten heb je een USB-C-adapter nodig (apart verkrijgbaar)
 • Voor echte hifi heb je nog altijd een goede versterker en aparte luidsprekers nodig

Video's over de Sonos Era 300

Accessoires voor de Sonos Era 300

Technische specificaties

AccuNee
Constructie behuizingGesloten
AfstandsbedieningNee
Type radioInternet radio
Geïntegreerde muurbeugelNee
StereokoppelingJa
MultiroomJa
Los netsnoerJa
Kabellengte2
Bluetooth-type5
StembedieningGeïntegreerd

Recensies


4.7
84 recensies
5
69
4
10
3
3
2
1
1
1

Aanbevolen producten