Skip to content
€ 679,00stuk
Van € 799,00Bespaar € 120,00
Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!Op werkdagen besteld voor 16:30, morgen thuisbezorgd!
  -
Dit product is ook beschikbaar in een bundel
De Amp is een krachtige, draadloze muziekinstallatie met streaming, voice-control, multiroom en massief TV-geluid via HDMI. Wat wil je nog meer?

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Sonos Amp – krachtige, draadloze muziekinstallatie met streaming, voice-control, multiroom en massief TV-geluid via HDMI

 • Krachtige geïntegreerde stereoversterker met een vermogen van 2 x 125 watt
 • Kan een paar goede hifi-luidsprekers aansturen
 • Mogelijkheid voor surround achterluidsprekers via extra Sonos Amp
 • Klaar voor Google Assistant-, Alexa- en Siri-voice-control (smart-luidspreker vereist)
 • Volledige integratie met de streamingservices TIDAL, Spotify, Apple Music, Deezer, Napster enz.*
 • HDMI-ingang voor perfect digitaal TV-geluid, volumeregeling via de bestaande afstandsbediening van de TV

De Amp is een krachtige, draadloze muziekinstallatie met een vermogen van 2 x 125 watt die met gemak een paar echt goede hifi-luidsprekers aanstuurt. Je kunt zelf een luidspreker kiezen die past binnen je budget en interieur, en krijgt een schitterende detaillering, dynamiek en stereobeeld. Een perfecte oplossing voor in de woonkamer, ook omdat de Amp het beste geluid uit de TV haalt.

De Amp is klaar voor voice-control, zodat je Sonos en een gestaag groeiend aantal smart-functies in je huis kunt aansturen – gewoon door te zeggen wat je wilt. Om deze functie te gebruiken, heb je een smart-luidspreker nodig, bijvoorbeeld de Sonos One, de Beam-soundbar of een andere smart-luidspreker die compatibel is met voice-control. En die zijn tegenwoordig helemaal niet meer zo duur, als je alleen de voice-control-functie wilt gebruiken. Of je gebruikt gewoon je smartphone.

Klaar voor Google Assistant-, Alexa- en Siri-voice-control (smart-luidspreker vereist).

HDMI voor massief TV-geluid

De piepkleine luidsprekertjes in je TV klinken gewoon niet goed en passen niet bij de schitterende beeldkwaliteit. Je verdient iets dat beter is, en daarom heeft de Amp een HDMI-aansluiting. Dit betekent dat je een TV kunt aansluiten met maximale digitale kwaliteit en heel eenvoudig het volume kunt regelen met de afstandsbediening van de TV. Dan krijg je dus goed geluid én een handige bediening. De Amp gaat zelfs tegelijkertijd met de TV aan en uit via HDMI Audio Return Channel en HDMI-CEC. Dit hoef je maar één keer in te stellen en daarna hoef je er niet meer bij stil te staan.

Als je je TV-ervaring extra bijzonder wilt maken, kun je surround geluid krijgen door een extra Sonos Amp aan te schaffen, twee traditionele hi-fi luidsprekers achter je luisterpositie aan te sluiten en de surroundfunctie te activeren. Als de Sonos-versterkers een surroundsignaal vanuit je tv detecteren, krijg je surroundgeluid van bioscoopkwaliteit door de toevoeging van de achterluidsprekers. Een slimme en gebruiksvriendelijke functie die je nieuwe mogelijkheden biedt zonder in te boeten op je hi-fi muziekervaring in stereo.

Eenvoudige bediening en perfecte integratie met multiroom Naast de Sonos-app (of voice-control) kun je de meestgebruikte functies (volume, afspelen/pauzeren enz.) ook aansturen via de voorplaat van de Amp. En je krijgt alle prachtige Sonos-mogelijkheden, inclusief volledig geïntegreerde streamingservices zoals Spotify, TIDAL, Apple Music, Deezer, Napster, Soundcloud enz. Zo krijg je toegang tot alle muziek in de hele wereld, via één en dezelfde app.

De Amp is natuurlijk ook perfect geïntegreerd met de andere Sonos-componenten, waardoor je hem kunt gebruiken als onderdeel van een heel gebruiksvriendelijk multiroomsysteem met draadloze muziek in je hele huis. Omdat de bediening via Wi-Fi verloopt, kun je de Amp gewoon uit het zicht plaatsen, bijvoorbeeld in een kast of hifi-meubel. Voor installaties kun je de Amp stapelen of er twee naast elkaar plaatsen in een standaard 19”-rack.

De Amp is verkrijgbaar in het zwart. Ophangsysteem apart verkrijgbaar, HDMI-kabel apart verkrijgbaar.

Sonos Amp – ook voor inbouwsystemen De Sonos Amp kan heel eenvoudig geïntegreerd worden in kleine en grote inbouwsystemen. Hij is zo ontworpen dat je hem kunt stapelen of er twee naast elkaar kunt plaatsen in een standaard 19”-rack (apart verkrijgbaar). Op deze manier kun je alle Amp’s die je nodig hebt en alle andere componenten in een kast of techniekruimte plaatsen met je netwerkrouter. Vervolgens trek je de kabels naar alle luidsprekers in je huis, die meestal dan weggewerkt zijn in de wanden en plafonds.

De speciaal ontworpen stereo-banaanstekkers maken het heel gemakkelijk om de luidsprekerkabels aan de achterkant van de Amp te bevestigen. En als je een bekabeld netwerk gebruikt (wat ideaal is voor stationaire installaties) kun je via de Sonos-app de Wi-Fi-functie van de Amp uitschakelen voor een nóg stabieler systeem.

Je kunt zelf kiezen of het muzieksignaal in stereo naar het linker-/rechterkanaal gestuurd moet worden of als twee keer mono, afhankelijk van of je een authentiek hifi-geluid wilt of gelijkmatige achtergrondmuziek, bijvoorbeeld in een lange, rechthoekige kamer. Je kunt de mono-functie ook gebruiken om achtergrondmuziek te sturen naar twee kamers met elk één luidspreker (badkamer, hal enz.).

Kies je eigen inbouwluidsprekers Ben je van plan om je huis te verbouwen, of laat je een totaal nieuw huis bouwen en lijkt het je wel wat? Een compleet, slim en discreet multiroomsysteem met luidsprekers die heel elegant verborgen zijn in de muren en plafonds? Kijk dan maar eens naar de inbouwluidsprekers van Sonos in combinatie met de Amp.

Het is vaak heel handig om te kiezen voor Sonos-luidsprekers in je muren, plafonds of zelfs buiten. Maar je kunt de Sonos Amp ook combineren met het uitgebreide assortiment inbouwluidsprekers van DALI en Bowers & Wilkins. En HiFi Klubben helpt je hier natuurlijk graag mee!

Sonos – het originele draadloze multiroom-muzieksysteem Sonos is het originele multiroom-muzieksysteem voor het hele gezin en voor alle kamers in huis. Het is bijzonder gebruiksvriendelijk en vrijwel alle streamingservices zijn geïntegreerd. Sonos heeft het grootste assortiment spelers, inclusief soundbars voor de TV, draadloze subwoofers enz. En bovendien: Sonos is beslist het meest verkochte en meest geteste streamingsysteem dat er bestaat.

De streamingservices TIDAL (inclusief TIDAL HiFi), Spotify, Deezer enz. zijn volledig geïntegreerd in het Sonos-systeem, zodat je direct toegang hebt tot meer dan 40 miljoen nummers. Alles wordt draadloos aangestuurd met je smartphone/tablet (iOS/Android) of PC/Mac.

En Sonos wordt voortdurend geüpdated met nieuwe functies. Zodra de updates klaar zijn, worden ze via internet ingelezen door het Sonos-systeem. Zo wordt je Sonos-ervaring steeds beter – helemaal automatisch!

Sonos-app – alle muziek binnen handbereik Met de gratis Sonos-app voor Apple iOS/Android krijg je alle muziek in de hele wereld binnen handbereik. Dit geldt zowel voor je eigen collectie op PC/Mac of NAS als voor internetradio en streamingservices zoals TIDAL, Spotify, Apple Music en Deezer. Met name de tablet-app is een klasse apart. Hier krijg je namelijk een groot en kristalhelder kleurenscherm waarmee het een genot wordt om te navigeren tussen de vele mogelijkheden en om de mooie albumhoezen te bekijken. Of je stuurt gewoon alles aan met de computer.

Welke oplossing je ook kiest, je krijgt een mooie en overzichtelijke gebruikersinterface waarmee het doodsimpel wordt om muziek in het hele huis te beluisteren. Omdat de eenheden onderling communiceren, kan iedereen in het gezin in verschillende kamers zijn of haar eigen app-controller gebruiken – tegelijkertijd!

Direct muziek streamen vanaf je smartphone of tablet Als je jouw muziek liever bij je hebt op je smartphone, dan is Sonos ook heel handig. Als je ingelogd bent op het draadloze netwerk, hoef je alleen maar de Sonos-app te openen, ‘Deze telefoon’ te kiezen en de muziek uit je draagbare muziekcollectie af te spelen. Het is ook slim om muziek die je niet via streamingservices kunt beluisteren op te slaan op je smartphone, bijvoorbeeld van het handjevol artiesten die om wat voor reden dan ook nog niet online verkrijgbaar zijn.

Meer dan genoeg mogelijkheden voor kritische oren Met Sonos kun je streamen met echte CD-kwaliteit, en dat kun je gebruiken als basis voor een serieuze hifi-oplossing. Bijvoorbeeld door te streamen van een ‘lossless’ streamingservice zoals TIDAL HiFi, of de muziek op je computer of netwerkschijf. De muziekbestanden moeten dan natuurlijk wel met lossless kwaliteit zijn geript.

De draadloze muziekinstallatie Amp en CONNECT:AMP kan een paar goede hifi-luidsprekers aansturen, en op die manier klinkt de muziek al veel beter dan met een simpele streamingluidspreker. De ultieme Sonos-installatie bestaat echter uit de draadloze CONNECT-muziekstreamer in combinatie met een serieuze, fullsize installatie. Dan krijg je echt hifi-geluid, maar ook alle draadloze mogelijkheden en een superhandige app-controller.

Multiroom – heel eenvoudig aan de slag Sonos is een geniaal multiroom-muzieksysteem dat een wereld aan muziek naar elke uithoek van het huis stuurt. Woonkamer, keuken, slaapkamer, kantoor, kinderkamer, badkamer – elke kamer verdient een Sonos-muziekspeler of -streamingluidspreker! Sonos is supergemakkelijk te installeren. Je hoeft niets in te bouwen in de muren en kunt alles weer zo meenemen mocht je gaan verhuizen.

Om aan de slag te gaan heb je alleen een ‘controller’ (smartphone, tablet, PC) en een muziekstreamer of streamingluidspreker van Sonos nodig. Als je draadloze muziek in nog een kamer wilt ontvangen, hoef je alleen maar een extra Sonos-muziekspeler of ‑luidspreker neer te zetten, op twee knoppen te drukken en even te wachten – dat is alles!

Wil je het extra stabiele, eigen draadloze netwerk van Sonos – Sonos Net –gebruiken in plaats van het gewone Wi-Fi-netwerk, dan moet een van je Sonos-muziekspelers ( of de BOOST-netwerkadapte r) zijn aangesloten op de netwerkrouter. SonosNet heeft vaak een veel beter bereik omdat de afzonderlijke Sonos-componenten elkaar aanvullen in een zogenoemd ‘mesh-netwerk’ dat het signaal door je hele huis verspreidt.

Trueplay – optimaal geluid bij iedere plaatsing Trueplay is een slimme functie die, door middel van een iPhone/iPad en verschillende testtonen het geluid van een aantal luidsprekers van Sonos optimaliseert – zelfstandig, in combinatie met een SUB-subwoofer, in een home-cinemasysteem van Sonos, of als je de inbouwluidsprekers van Sonos gebruikt. Je hoeft de luidspreker(s) alleen maar neer te zetten op de plek waar je ze wilt hebben, en de instructies van de wizard te volgen.

Zodra je een aantal metingen hebt gedaan met de testtoon past Sonos de klankbalans automatisch zo aan, dat je het best mogelijke geluid in de grootst mogelijke luisterzone krijgt, zonder dat je zelf de klank hoeft af te stellen.

Ook ideaal voor inbouwoplossingen Als je aan het bouwen of verbouwen bent en in het hele huis geluid wilt, biedt Sonos eindeloos veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld inbouwluidsprekers in alle kamers installeren en de luidsprekerkabels via de muur laten lopen naar een centrale techniekkast of kantoor, waar de netwerkrouter staat. Hier plaats je dan de benodigde Sonos-spelers en eindversterkers, en je hebt geluid in het hele huis; alles werkt via de afstandsbediening en iedere kamer krijgt de geluidskwaliteit die jij wilt.

Ben je van plan om je huis te verbouwen, of laat je een totaal nieuw huis bouwen en lijkt het je wel wat? Een compleet, slim en discreet multiroomsysteem met luidsprekers die heel elegant verborgen zijn in de muren en plafonds? Kijk dan maar eens naar de inbouwluidsprekers van Sonos in combinatie met de Amp.

Het is vaak heel handig om te kiezen voor Sonos-luidsprekers in je muren, plafonds of zelfs buiten op je terras. Maar je kunt de Sonos Amp ook combineren met het uitgebreide assortiment inbouwluidsprekers van DALI en Bowers & Wilkins. En HiFi Klubben helpt je hier natuurlijk graag mee!

* De streamingservices en functies van het Sonos-systeem zijn voortdurend in ontwikkeling. Ga naar de website van Sonos zelf voor de meest actuele status. Je hebt een betaald abonnement nodig als je TIDAL, Spotify, Deezer, Apple Music enz. op het Sonos-systeem wilt gebruiken.

Let op: een aantal oudere producten van Sonos – bijv. CONNECT (Gen 1), CONNECT:AMP (Gen 1) en PLAY:5 (Gen 1) – wordt niet ondersteund door de nieuwe Sonos App S2 en dus ook niet bijgewerkt met de nieuwste functies. Als je deze apparaten toch in je Sonos-systeem wilt gebruiken – eventueel in combinatie met nieuwere Sonos-producten – moet je de Sonos App S1 blijven gebruiken. Neem contact op met HiFi Klubben of controleer je systeem op sonos.com voor meer informatie.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Krachtige, geïntegreerde stereoversterker met een vermogen van 2 x 125 watt
 • Kan een paar echte hifi-luidsprekers aansture
 • Compact ontwerp en gebruiksvriendelijke installatie via Sonos-app
 • Mogelijkheid voor surround achterluidsprekers via extra Sonos Amp
 • Klaar voor Google Assistant-, Alexa- en Siri-voice-control (smart-luidspreker vereist)
 • Volledige integratie met de streamingservices TIDAL, Spotify, Apple Music, Deezer, Napster enz.*
 • Belangrijkste functies bedienbaar met knoppen op de voorplaat (volume, afspelen/pauze enz.)
 • Kan opgeborgen worden, bijvoorbeeld in een kast of hifi-meubel
 • HDMI met Audio Return Channel voor perfect digitaal TV-geluid (HDMI-kabel apart verkrijgbaar)
 • Het volume wordt geregeld via de TV-afstandsbediening (via HDMI-CEC)
 • Aansluiting voor externe analoge muziekbron en eventueel een subwoofer (draadloos met Sonos SUB)
 • Volledige draadloze integratie met andere Sonos-componenten
 • Gebruiksvriendelijke luidsprekeraansluiting met speciaal ontworpen stereo-banaanstekkers
 • Kan op een ophangsysteem worden bevestigd (apart verkrijgbaar) of in een 19”-rack voor inbouwoplossingen

Tegens

 • Geen geïntegreerde Bluetooth
 • Geen draadloze aansluiting van TV-geluid
 • Je kunt geen muziek afspelen vanaf USB-media
 • Alleen digitale audio-in via HDMI of optische adapter voor HDMI (apart verkrijgbaar)

Reviews

Video's over de Sonos Amp

Accessoires voor de Sonos Amp

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm169 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm105 watt
Vervorming (THD)0,1%
Dynamisch vermogen125 watt
VersterkertechnologieKlasse D

Recensies


4.8
46 recensies
5
40
4
5
3
1
2
1
1
0

Aanbevolen producten