Skip to content
Samsung
Neo QLED-TV

Samsung QN93C 55"

€ 1.299,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Schitterende 4K Quantum QLED-TV met Full Backlight, Neural Quantum Processor, een exclusief ontwerp en 4K/144Hz voor gaming.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Samsung QN93C – 4K Quantum QLED-TV met een exclusief ontwerp, Full Backlight, Neural Quantum Processor en 4K/144Hz voor gaming

 • Full Backlight 4K Quantum QLED met Quantum Matrix Technology en Ultimate UHD Dimming Pro
 • Neural Quantum Processor 4K
 • Veel geavanceerde gamingfuncties, incl. 4K/144Hz
 • Eco Smart Control met zonnecellen
 • Kan heel dicht tegen de muur worden gehangen dankzij Slim Fit-ophangsysteem (apart verkrijgbaar)

De Samsung QN93C is een fantastische 4K Quantum QLED TV met de allerbeste LED-techniek die Samsung te bieden heeft, zeker als je nog geen zin hebt in 8K. Zo heeft hij een Full Backlight-beeldpaneel met antischittering, Quantum Processor 4K en Ultimate UHD Dimming Pro, wat zorgt voor een beeldkwaliteit die een paar jaar geleden nog ondenkbaar was – in elke prijsklasse.

Als je graag games speelt, kun je eigenlijk niet zonder de Motion Xcelerator Turbo+, die ingangssignalen tot wel 4K/144Hz kan verwerken. Hiermee krijg je de prestaties van een hypermoderne, gespecialiseerde gamingmonitor. Met het Slim Fit-ophangsysteem (apart verkrijgbaar) kun je deze TV direct tegen de muur hangen, net als een schilderij. Een detail dat deze fantastische TV de spreekwoordelijke kroon op je interieur maakt.

En met eARC kun je ongecomprimeerd surroundgeluid, inclusief Dolby Atmos, doorsturen via de aangesloten HDMI-kabel. Bijvoorbeeld naar een mooie home-cinema of een geschikte soundbar die de Atmos-informatie als een extra hoogtedimensie weergeeft. En je kunt alles bedienen met je stem via de microfoon in de afstandsbediening (Amazon Alexa) of een aparte smart-luidspreker (Google Assistant). Of de voice-control beschikbaar is in het Nederlands, is afhankelijk van de aanbieder.

De Samsung QN93C is verkrijgbaar in Eclipse Silver. Inclusief Eco Smart Control (Bluetooth) met zonnecellen. De zonnecellen werken zelfs bij gewone kamerverlichting en besparen jou en de natuur een heleboel batterijen. Als je toch liever een traditionele IR-afstandsbediening met druktoetsen wilt, kun je deze bijkopen (TM1240A).

Let op: HiFi Klubben adviseert je om een paar actieve luidsprekers, een goede soundbar of een aparte stereo-/surroundinstallatie aan te sluiten, zodat het geluid past bij de uitstekende beeldkwaliteit. 

Neo QLED – haal nog meer uit je TV

Neo QLED is een verdere ontwikkeling van de LED-technologie. Deze techniek maakt gebruik van lichtdiodes, die het licht voor je beeld creëren, die ongeveer 40 keer kleiner zijn. Hierdoor kunnen er veel meer LED-lichtjes gebruikt worden, wat weer betekent dat een QLED-TV veel meer controle heeft over de lichte en donkere delen van het beeld. Je krijgt dus een veel beter zwartniveau en contrast, en minder ‘bleeding’.

De geavanceerde Neural Quantum Processor 4K QLED-processor analyseert visuele gegevens en maakt gebruik van 4K-informatie die is gegenereerd door 20 neurale netwerken om elk zichtbaar detail van je 4K-content te verbeteren. Dynamic Tone Mapping met HDR10+ past de kleurweergave en contrastverhouding scène voor scène aan, waardoor je de allerkleinste nuances kunt zien. De processor upscalet alle beelden naar 4K, zodat je altijd het maximale uit dit schitterende beeldpaneel haalt.

De achtergrondverlichting van de Samsung QN93C-serie is uitgevoerd als Full Backlight; dit wil zeggen dat de LED-lichtbronnen gelijkmatig verdeeld zijn over het volledige beeldpaneel en niet alleen langs de randen, zoals bij goedkopere TV’s. In combinatie met de exclusieve Ultimate UHD Dimming Pro-functie krijg je dus een zwartniveau dat heel erg in de buurt komt van OLED, maar dan met een betere helderheid en lichtsterkte.

Ambient Mode – verandert de TV in een actief schilderij

Ambient Mode is een nieuwe en slimme functie voor iedereen die liever niet tegen een groot, zwart vlak aankijkt als de TV uit staat. Met Ambient Mode kan het beeldpaneel actief worden gebruikt, bijvoorbeeld door het op je behang of muur te laten lijken, of door foto’s weer te geven, de tijd of het weer enz. Ambient Mode ziet er heel cool uit, maar gebruikt wel meer stroom dan wanneer je de TV helemaal uit zou zetten. En dat kan natuurlijk ook nog steeds.

Auto Game Mode – geweldig gamen op een groot scherm

Als je spelcomputer of PC direct via HDMI op de TV is aangesloten, zorgt Auto Game Mode voor optimale games. Dan slaat het beeldsignaal een aantal geïntegreerde processoren in de TV over, waardoor je een snellere en soepelere respons krijgt – net als op je PC-monitor.

De QN93C is voorzien van de allerbeste versie van Samsung’s Game Mode, inclusief HDMI 2.1-functies VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) en HFR (High Frame Rate, 4K/144 Hz). Met Game Bar 3 krijg je ook een uitgebreid bedieningspaneel dat speciaal is ontwikkeld voor games.

De beste films en series streamen

Als bezitter van een QN93C heb je ook toegang tot videostreaming via bijvoorbeeld Netflix. Met een abonnement kun je kiezen uit een eindeloze hoeveelheid films en TV-series op internet, met een weergaloos beeld en geluid. Ook verschijnen er steeds meer films en series met echte 4K/UHD/HDR-kwaliteit.

Opnemen en pauzeren via USB – TV-kijken als het jou uitkomt

Met de QN93C kun je TV-programma’s pauzeren, terugspoelen of opnemen om ze later te bekijken. Je hebt alleen een harde schijf (USB) nodig, die tegenwoordig niet meer dan een paar tientjes kost en die je heel gemakkelijk uit het zicht kunt plaatsen. En als hij eenmaal aangesloten is, heb je er geen omkijken meer naar.

De opname- en pauzefunctie geeft heel veel vrijheid omdat de uitzendtijden van favoriete programma’s niet meer bepalend zijn. En alles wat er in een week moet worden opgenomen kan supersnel worden geprogrammeerd met de elektronische programmagids (EPG).

Nog een exclusief detail is dat de QN93C is uitgerust met twee TV-tuners, zodat je één programma kunt opnemen terwijl je naar een ander programma kijkt. Let er wel op dat de TV slechts één CI-sleuf heeft voor kaartlezers. Ten minste een van de twee uitzendingen moet daarom ongecodeerd zijn. Je kunt echter wel een gecodeerde uitzending opnemen en tegelijk kijken naar een blu-ray/DVD via HDMI. Denk er ook aan dat je alleen kunt opnemen via de geïntegreerde digitale TV-tuners. Je kunt dus geen opnames maken van externe videostreaming (zoals Netflix) of blu-ray.

Haarscherpe digitale beeldkwaliteit via antenne, kabel en satelliet

De QN93C heeft geïntegreerde DVB-T2-, DVB-C- en DVB-S2-tuners voor haarscherp digitaal beeld zonder vervorming (incl. HDTV) via de antenne, kabel of satelliet (Canal Digitaal). Je hebt ook geen aparte tuner met extra afstandsbediening meer nodig om te kunnen genieten van prachtig digitaal beeld. 

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Full Backlight 4K Quantum QLED met Quantum Matrix Technology en Ultimate UHD Dimming Pro
 • Neural Quantum Processor 4K
 • Eco Smart Control met zonnecellen
 • Veel geavanceerde gamingopties
 • Kan heel dicht tegen de muur worden gehangen dankzij Slim Fit-ophangsysteem (apart verkrijgbaar)
 • Erg grote lichtsterkte
 • Expert Calibration
 • Alle HDMI-ingangen zijn compatibel met HDMI 2.1
 • Pauze-/opnamefunctie via USB en dubbele TV-tuner
 • Afstandsbediening met geïntegreerde microfoon voor voice-control

Tegens

 • Geen finish van echt metaal
 • Geen One Connect-box
 • Alleen de 43”- en 50”-modellen hebben 4K/144Hz-gaming
 • Geen Dolby Vision
 • Slim Fit-muurbeugel apart verkrijgbaar

Accessoires voor de Samsung QN93C 55"

Technische specificaties

Resolutie4K Ultra HD
Schermtype Neo QLED
HDR Formaten HDR10+, HLG, HGiG
Beeldfrequentie 100 Hz
Beeldprocessor Neural Quantum Processor 4K
Game modeJa
Full / edge backlightFull Backlight

Recensies


4.5
2 recensies
5
1
4
1
3
0
2
0
1
0

Aanbevolen producten