Skip to content
Pro-Ject

Pro-Ject The Classic Evo

€ 1.799,00stuk
Dit product is niet meer leverbaar

Dit product is niet langer leverbaar. Bekijk ons actueel aanbod van %1 hier.

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

De beste kwaliteit van nu in een klassiek retro-ontwerp. Dit fantastische luxemodel haalt het maximale uit je vinylcollectie!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Pro-Ject The Classic Evo – exclusieve hifi-draaitafel met topgeluid en klassiek ontwerp

 • Klassiek ontwerp met exclusieve finish in echt houtfineer
 • 9” sandwich-toonarm van koolstofvezel/aluminium
 • Inclusief voorgemonteerd Ortofon Quintet Red Moving Coil-element
 • Elektronische omschakeling tussen 33/45 rpm
 • Inclusief stofkap en RCA-kabel
The Classic is een unieke draaitafel die een klassiek ontwerp combineert met een overdosis aan geavanceerde technische oplossingen voor een onvergetelijk geluid. Hij is gebaseerd op de gerenommeerde EISA-winnaar – The Classic. De stijlvolle behuizing is gemaakt van echt hout en doet denken aan de legendarische high-end draaitafels uit de glorietijd van vinyl.

De meest opvallende verbetering ten opzichte van het origineel is het nieuwe draaiplateau: het hoofdplateau rust op een onderplateau dat door de snaar wordt aangedreven. De behuizing is steviger en zwaarder. Daarnaast heeft deze versie een elektronische ‘Speed Box’-snelheidsschakelaar om het aantal rpm te bepalen. Je hoeft de snaar dus niet meer handmatig te verplaatsen om bijvoorbeeld een singletje te luisteren.

Speelklaar met stijl dankzij Ortofon Quintet Red MC-element
The Classic Evo wordt speelklaar geleverd met een Ortofon Quintet Red Moving Coil-element. In combinatie met de perfecte toonarm en de ultrastevige behuizing haalt deze schitterende draaitafel de allerbeste kwaliteit uit je geliefde vinyl. Ontdek zelf maar hoe goed je draaitafel echt klinkt!

The Classic Evo is verkrijgbaar met een exclusieve finish van echt notenhout of eucalyptusfineer. Inclusief stofkap en toonarmkabel (Connect it E).

GRATIS MONTAGE: als je bij HiFi Klubben een nieuw element koopt, monteren wij het gratis en voor niets op je draaitafel. HiFi Klubben levert ook andere producten van Pro-Ject die niet op onze website staan. Neem contact op met de dichtstbijzijnde winkel voor meer informatie.

Stevige, lichte en trillingsvrije toonarm
The Classic Evo is voorzien van een exclusieve toonarm met een conisch ontwerp van koolstofvezel en aluminium. Koolstofvezel is bijzonder stijf en reageert snel, aluminium heeft een uitstekende demping. De toonarm is bevestigd met een cardanische ophanging voor minimale wrijving, in combinatie met een Japanse kogellager die ervoor zorgt dat de arm vrij kan bewegen.

Het contragewicht is gedempt met TPE (thermoplastisch elastomeer), een oplossing die oorspronkelijk werd ontwikkeld door Ortofon. De toonarm kan worden ingesteld voor azimut of een verticale aftasthoek (VTA). Ook kun je andere contragewichten kopen, om elementen met een gewicht tot wel 25 gram te gebruiken.

Het bijgeleverde Ortofon Quintet Red Moving Coil-element is al erg goed, maar dankzij de goede demping en het middelzware gewicht kun je ook kiezen uit heel veel andere MC-elementen – als je nog beter geluid wilt.

Dubbele plint elimineert trillingen
Een van de meest exclusieve oplossingen van The Classic Evo is de dubbele plint. De motor is bevestigd op de zware, trillingsdempende MDF-plint, terwijl de toonarm en het draaiplateau vastzitten op een massieve aluminiumplint die op zes TPE-kogels ligt. Op deze manier worden alle trillingen van de motor geëlimineerd.

Het zware en grote draaiplateau zorgt voor een stabiele rotatie. Het heeft een geavanceerde sandwichconstructie, waarbij het hoofdplateau met TPE-demping rust op een onderplateau, ook met TPE-demping, dat wordt aangedreven door de snaar. Op die manier worden ruis en trillingen effectief geëlimineerd.

Het lagergedeelte is gemaakt van teflon, gehard staal en messing, voor een ultranauwkeurig en soepel contactoppervlak. De drie voetjes gaan trillingen tegen en zijn in hoogte verstelbaar, zodat de draaitafel heel eenvoudig perfect horizontaal kan worden neergezet.

Je kunt hem aansluiten op een versterker via de vergulde phonocontacten met aardeschroef, zodat je de bijgeleverde signaalkabel kunt vervangen door een beter model.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Klassiek ontwerp met exclusieve finish in echt houtfineer
 • 9” sandwich-toonarm van koolstofvezel/aluminium
 • Speelklaar met hoogwaardig Ortofon Quintet Red Moving Coil-element
 • Elektronische omschakeling tussen 33/45 rpm
 • Draaiplateau met TPE-isolatie en onderplateau
 • Dubbele, trillingsdempende plint
 • In hoogte verstelbare voetjes met TPE-demping
 • Inclusief stofkap en RCA-kabel

Tegens

 • Start en stopt niet automatisch
 • Heeft een RIAA-/phono-voorversterker met MC-instelling nodig
 • Geen aandrijving in aparte behuizing
 • De naald van het bijgeleverde element kan niet apart worden vervangen

Accessoires voor de Pro-Ject The Classic Evo

Technische specificaties

AutomatischNee
DriverSnaaraandrijving
Effectieve lengte toonarm9 "
Effectieve massa toonarm13,5 g
ElementOrtofon Quintet Red
RIAA-/phono-voorversterkerNee
Snelheid33, 45
Type elementMoving Coil

Aanbevolen producten

M10
Muzieksysteem met streaming
€ 2.999 / Stuk