Skip to content
€ 8.899,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Home-cinema met echte high-end kwaliteit, perfect geluid en een exclusieve finish. Geavanceerde digitale ruimtecorrectie met Dirac Live.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

NAD M17 V2i – digitale home-cinemaversterker/-processor met unieke geluidskwaliteit, Dolby Atmos, DTS:X, geïntegreerde Bluesound, AirPlay 2, MDC-constructie en een schitterend design

 • Unieke geluidskwaliteit voor films en muziek
 • Bijzonder exclusief en solide ontwerp met touchpaneel en een finish van aluminium
 • MDC-moduleconstructie
 • Geavanceerde digitale Dirac Live-ruimtecorrectie (volledige versie)
 • AirPlay 2 en volledige integratie met het Bluesound-multiroomsysteem (incl. Wi-Fi, Bluetooth, Spotify Connect, TIDAL, internetradio enz.)

De M17 V2i is een digitale high-end home-cinemaversterker/-processor met een ongekende flexibiliteit en de mogelijkheid voor meerkanaals filmgeluid op absoluut topniveau. Deze generatie heeft bovendien geïntegreerde muziekstreaming van AirPlay 2 en ondersteunt Dolby Atmos en DTS:X, zodat je via je plafondluidsprekers kunt genieten van de nieuwste surroundformaten met een hoogtedimensie.

Hij is gemaakt van massief aluminium en heeft een schitterende finish die je gewoon moet zien. Het mooie touchpaneel aan de voorkant geeft de M17 V2i een ultra-exclusieve uitstraling. En met geïntegreerde Bluesound kun je een wereld aan muziek streamen via bijvoorbeeld Spotify Connect, TIDAL (incl. 24-bit MQA) of internetradio. Je kunt je Bluesound-systeem ook heel eenvoudig uitbreiden met draadloze luidsprekers en streamers in het hele huis.

Digitale Dirac Live-ruimtecorrectie

Naast Dolby Atmos en DTS:X heeft de M17 V2i ook een volledige versie van het geavanceerde Dirac Live-ruimtecorrectiesysteem. Via een bijgeleverde meetmicrofoon en een smartphone/tablet/PC/Mac kun je de geluidsrespons op verschillende punten in je kamer meten. Dan compenseert het systeem die fouten die hierdoor ontstaan – bijvoorbeeld de basrespons of te veel nadruk op de hoge tonen.

Dirac Live kan surroundgeluid een enorme boost geven en het systeem wordt overal geprezen vanwege zijn uitstekende geluid, waardoor het bijzonder populair is in bioscopen, geluidsstudio’s, luxeauto’s en andere veeleisende omstandigheden.

De M17 V2i is verkrijgbaar in zilverkleurig aluminium. Inclusief programmeerbare systeemafstandsbediening (HTRM 2).

NAD M17 V2i – altijd compromisloze kwaliteit met Dynamic Headroom Scaling

De geniale en unieke Dynamic Headroom Scaling van de M17 V2i perst echt de allerlaatste druppels geluidskwaliteit uit elk audioformaat. Deze functie past de ‘reserves’ voor de digitale geluidsbewerking namelijk voortdurend aan de eisen van het bronmateriaal aan.

Bij de digitale signaalbehandeling van traditionele constructies wordt uitgegaan van een bepaald ‘worst-case scenario’ – meestal de maximumeisen die worden gesteld bij volledige surroundverwerking en post-processing. Om dan nog genoeg ‘reserves’ te hebben, wordt de feitelijke resolutie in het signaalpad van 24-bit soms wel 12- of 14-bit. En die beperking geldt dan voor alle kanalen – of het nou nodig is of niet. Met andere woorden, je haalt dus niet het maximale uit je bronmateriaal.

Deze digitale ‘bottleneck’ is normaal en helemaal prima voor normale consumentenartikelen, maar absoluut niet bij een echt high-end product dat je koopt om de aller-, allerbeste geluidskwaliteit te krijgen. Dankzij Dynamic Headroom Scaling past de M17 V2i de digitale reserves tijdens de signaalbehandeling aan op basis van de eisen van het bronmateriaal. En dus wordt de capaciteit van de processor volledig benut, voor de maximale resolutie bij elke signaalbron – en dat hoor je!

State-of-the-art digitale signaalbehandeling

De M17 V2i is gebaseerd op twee 24-bit High-Speed DSP-processors met een kristalheldere weergave zonder vervorming en een geluidskwaliteit die de 32-bit ‘floating point’-constructies die standaard zijn in deze klasse ver achter zich laten. In combinatie met volledige A/D- en D/A-conversie bij 24-bit/192 kHz haalt de M17 V2i echt alles uit de allerbeste audioformaten – nu en in de toekomst. De state-of-the-art converters zijn afkomstig van gerenommeerde producenten zoals Burr-Brown, Wolfson en AKM.

En als uniek extraatje heeft NAD ervoor gekozen om een aantal tweekanaals D/A-converters te gebruiken, in plaats van de achtkanaals converters die meestal in vergelijkbare producten zitten. Dat klinkt gewoon beter, en in een high-end product zoals de M17 V2i zijn ze de hogere prijs meer dan waard.

Als je een stereo-opname beluistert – bijvoorbeeld muziek van een CD – identificeert de unieke NAD EARS 2 de ruimtelijke informatie in het bronmateriaal en verdeelt het over maximaal zeven kanalen. Met EARS 2 zit je echt middenin de muziek en klinkt alles heel relaxt en natuurlijk – veel overtuigender dan de primitieve Arena- of Stadium-presets van budgetapparaten. Dit is NAD in een notendop: ze luisteren naar muziek en geluid, niet naar specificaties

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Unieke geluidskwaliteit voor films en muziek
 • MDC-constructie
 • Bijzonder exclusief en solide ontwerp met touchpaneel en een finish van aluminium
 • Ondersteunt Dolby Atmos en DTS:X
 • Geavanceerde digitale Dirac Live-ruimtecorrectie (volledige versie)
 • AirPlay 2
 • Volledige integratie met het Bluesound-multiroomsysteem (incl. Wi-Fi, Bluetooth, Spotify Connect, TIDAL, internetradio enz.)
 • Ondersteunt 24-bit muziekstreaming in MQA-formaat via Bluesound (bijv. TIDAL HiFi)
 • Twee parallelle HDMI-uitgangen
 • Gebalanceerde uitgangen voor alle 11 kanalen
 • Inclusief programmeerbare systeemafstandsbediening

Tegens

 • Geen analoge video-ingangen
 • Geen Auro 3D-ondersteuning
 • Geen geïntegreerde videoprocessor
 • Geen gelijktijdige kalibratie voor twee subwoofers
 • Geen aparte koptelefoonuitgang
 • Voor draaitafels is een aparte RIAA-/phono-voorversterker nodig
 • Geen speciale app (muziekstreaming en volumeregeling via Bluesound-app)

Accessoires voor de NAD M17 V2i

M28
Multichannel eindversterker
€ 5.999 / Stuk

Technische specificaties

Versterkerkanalen11

Aanbevolen producten