Skip to content
Marantz
Home-cinema-receiver

Marantz SR8015

€ 2.999,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

De SR8015 is een zware, exclusieve 11.2-kanaals topreceiver met 140 hifi-watt in monoblokken, 8K/HDMI 2.1, HEOS-multiroom, 3 HDMI-uitgangen, Dolby Atmos/DTS:X Pro/Auro-3D, 32-bit audio-upsampling en alles voor films, TV en games. Zwart of zilver.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Marantz SR8015 – 11.2-kanalen met 140 hifi-watt, 8K / HDMI 2.1, HEOS-multiroom, AirPlay 2, Dolby Atmos, DTS:X Pro, Auro-3D, 32-bit signaalbehandeling en 3 HDMI-uitgangen

 • Extra krachtig 11-kanaals monoblok-versterkerdeel met 13.2-kanaals pre-out
 • Uitstekende signaalbehandeling met HDAM, Current Feedback en 32bit Multichannel +Processing incl. 32-bit audio-upsampling
 • Dolby Atmos, DTS:X Pro, Auro-3D en IMAX Enhanced
 • Digitale Audyssey MultEQ XT32-ruimtecorrectie
 • HDMI 2.1 met 8K, eARC, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG enz.

De SR8015 is een waanzinnig uitgebreide 11.2-kanaals topreceiver met 140 hifi-watt* en geïntegreerde HEOS-multiroom om muziek te streamen. Het zware en exclusieve versterkerdeel is opgebouwd met monoblokken en de extra krachtige uitgangstransistoren zijn door Marantz zelf ontwikkeld. Met deze top AV-versterker tilt Marantz zijn bouwkwaliteit naar een nog hoger niveau met een in het midden gemonteerde ringkerntransformator, koperen bekleding en een symmetrisch monolithisch ontwerp.

Met 11.2 kanalen (13.2 via aparte stereo-eindversterker) kun je een gigantische home-cinema bouwen, of je nu Dolby Atmos, DTS:X / DTS:X Pro, IMAX of Auro-3D gebruikt. Dit betekent dat je met elk systeem een tot nog toe ongekend realistisch geluid kunt krijgen. Verder is deze receiver uitgerust met de exclusieve Audyssey MultEQ XT32-ruimtecorrectie van Marantz.

HDMI 2.1 met 8K en alles wat je maar nodig hebt voor films, TV en games

Zoals altijd bij Marantz zit de SR8015 propvol met de allernieuwste en -beste HDMI-functies. Hij heeft bijvoorbeeld HDMI 2.1 met volledige 8K-ondersteuning voor de meest schitterende beelden, of het signaal nu van een videostreamingservice komt, of van een spelcomputer zoals de PS5 of Xbox Series X.**

Marantz heeft alles op alles gezet om je de ultieme gaming-ervaring te bieden, gewoon in je eigen home-cinema. Je krijgt ondersteuning voor 4K/120Hz en ALLM (Auto Low Latency Mode), QFT (Quick Frame Transport) en VRR (Variable Refresh Rate). Al deze technologieën zorgen voor haarscherpe en vloeiende beelden en perfecte synchronisatie tussen beeld en geluid tijdens het gamen.

Met QMS (Quick Media Switching) hoef je niet te wachten als je de beeldfrequentie of resolutie aanpast. Met 3 HDMI-uitgangen heb je meer dan genoeg mogelijkheden voor de perfecte installatie, of je nu een projector, TV of beide gebruikt.

Schitterend TV-geluid met eARC

Dankzij eARC kun je het audiosignaal – inclusief Dolby Atmos – via de HDMI-kabel terugsturen naar de TV, zodat je ook het allerbeste geluid krijgt van Netflix en de andere hogeresolutie-videoservices op internet. Met streaming en de gigantische TV’s van tegenwoordig heb je geen projector en blu-rayspeler meer nodig om een indrukwekkende home-cinema te bouwen. De SR8015 is op alles voorbereid, voor welke oplossing je ook kiest.

*Let op: de opgegeven 140 watt is gemeten als werkelijke hifi-watt (8 ohm, 20 - 20.000 Hz, lage vervorming, twee actieve kanalen). Als we meten zoals sommige concurrenten dat doen (een irritante pieptoon van 1 kHz over één kanaal) levert de SR8015 wel 205 watt. Sta daar eens bij stil als je versterkers vergelijkt. 

** HDMI 2.1 wordt ondersteund op 1 HDMI-ingang en 2 HDMI-uitgangen.

De Marantz SR8015 is verkrijgbaar in zwart of zilver (Zilver-goud). 

Geïntegreerde HEOS, internetradio en eindeloos veel geavanceerde functies

Door zijn geïntegreerde HEOS-multiroomfunctie heeft de SR8015 geen extra apparaten nodig om je te laten genieten van een wereld aan muziek en een alsmaar groeiend aantal online streamingservices en tienduizenden internetradiozenders – inclusief de landelijke zenders die je al kent. Daarom heeft Marantz de gewone FM/DAB-radio weggelaten.

Je stuurt alles heel eenvoudig aan met de speciale HEOS-app – een perfect geïntegreerd systeem met optimaal geluid. En als je draadloze muziek in nog meer kamers wilt, kun je het systeem uitbreiden met zoveel draadloze HEOS-luidsprekers als je maar wilt.

Klaar voor voice-control

De SR8015 is klaar voor voice-control via Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri. Met voice-control kun je een aantal basisfuncties aansturen, zoals het volume en play/pauze/skip. En over een tijdje kun je nog veel meer andere commando’s gebruiken, zodat alles nog leuker en beter wordt. Of de voice-control beschikbaar is in het Nederlands, wordt bepaald door de betreffende aanbieder.

Let er wel op dat je voor voice-control een apart voice-control-apparaat moet aansluiten op hetzelfde netwerk als de SR8015, bijvoorbeeld een smartphone of luidspreker met voice-control. Maar die zijn vaak niet zo duur.

140 hifi-watt, monoblokken en supersolide constructie

De surroundreceivers van Marantz zijn wereldberoemd vanwege hun geluidskwaliteit en betrouwbaarheid, en dat is niet zonder reden. De constructie van de eindversterker is namelijk gebaseerd op analoge principes, terwijl de voeding, componenten en lay-out van de printplaten grondig getest, verbeterd en uitgebreid zijn op basis van vorige productgeneraties.

De SR8015 is een echte 11-kanaalsreceiver met 11 identieke eindversterkers. Hij heeft bovendien extra krachtige, door Marantz zelf ontwikkelde uitgangstransistoren (HDAM). De verschillende analoge en digitale gedeeltes van de versterker zijn volledig van elkaar gescheiden en een reeks afzonderlijke stroomvoorzieningen helpt mee om alle circuits van continue stroom te voorzien.

De essentiële D/A-conversie vindt plaats door middel van 8 hoogwaardige 32-bit/192 kHz D/A-converters. Alle kanalen zijn bovendien voorzien van Marantz’s exclusieve signaalbehandeling die zorgt voor de upsampling van alle digitale geluidssignalen – bijvoorbeeld het 16-bit geluid van audio-CD’s of streamingservices naar 32-bit. Deze veel hogere resolutie heeft een veel preciezere signaalbehandeling en dus een veel beter geluid, of je nu naar films of muziek luistert.

Dolby Atmos, Auro-3D en DTS:X Pro / IMAX Enhanced – drie oplossingen voor het ultieme bioscoopgeluid

Met Dolby Atmos krijg je hetzelfde geluidssysteem als gebruikt wordt in de beste bioscopen ter wereld. Hiermee lijkt het alsof je van alle kanten wordt omgeven door geluid. Veel spelcomputers en recente filmproducties – bijvoorbeeld op blu-ray of Netflix – hebben al Dolby Atmos-informatie in het geluidsspoor staan. En dankzij de nieuwe eARC-functie is het HDMI-circuit compatibel met televisieprogramma’s die Atmos gebruiken. 

Dankzij de 11.2 kanalen kun je een uitgebreide home-cinema met twee subwoofers en extra Atmos-luidsprekers (7.2.4 of 9.2.2) bouwen zonder dat je extra eindversterkers nodig hebt. En als je toch een aparte stereo-eindversterker of een paar actieve luidsprekers aansluit, krijg je wel 7.2.6 of 9.2.4 kanalen. Als je de ultieme home-cinema wilt, zit je met Dolby Atmos gebeiteld!

Bovendien ondersteunt de SR8015 ook de Dolby Atmos Height Virtualization-technologie. Hiermee kunnen je vloerstaande luidsprekers toch een soort hoogtedimensie creëren. Zo krijg je een nog realistischer geluid, zonder dat je luidsprekers aan het plafond hoeft te hangen – en het effect werkt zowel bij multikanaals- als bij stereosystemen.

Auro-3D is een concurrent van Dolby Atmos en creëert een nieuwe hoogtedimensie in het geluidsbeeld. De extra laag van Auro-3D ontstaat doordat de voor- en zijkanalen ‘gedubbeld’ worden met extra luidsprekers in het plafond. Door de balans tussen boven en onder precies af te stellen, krijgt het geluidsbeeld een extra dieptedimensie. Een uitgebreide 13.2-kanaals Auro-3D-opstelling is voorzien van extra Front Wide-luidsprekers of van een extra VOG-kanaal (Voice of God) in het plafond, middenin het geluidsbeeld. 

Het derde 3D-hypersurroundformaat is DTS:X, een formaat dat ook ‘native’ ondersteund wordt door de SR8015. En als je helemaal los wilt gaan, kun je een DTS:X Pro-systeem (toekomstige upgrade) bouwen voor geluid uit wel 32 kanalen. DTS:X Pro wordt bijvoorbeeld gebruikt voor IMAX Enhanced-systemen – wat de SR8015 natuurlijk ook ondersteunt. Je kunt dus precies het formaat en de installatie kiezen die bij jou passen, zonder compromis!

Optimale gebruikersvriendelijkheid, Dual Speaker en remote-app

Al tijdens de installatie kun je genieten van de elegante en intelligente grafische gebruikersinterface. Als je de SR8015 voor het eerst aansluit op de TV helpt de Marantz ‘Setup Wizard’ je stap voor stap met alle nodige instellingen voor de luidsprekers, ruimtecorrectie, netwerk en aansluitingen. Met deze generatie kun je op het scherm zien hoe en waar alle beeld- en geluidssignalen de receiver in- en uitgaan. Ideaal tijdens het installeren of oplossen van eventuele problemen.

De luidsprekeraansluitingen zitten horizontaal, zodat je alles van bovenaf kunt zien, en ook de nieuwe kleurcodering maakt alles een stuk eenvoudiger. Je kunt nu de bijgeleverde labels gebruiken om ook de kabels een kleurcode te geven. De SR8015 kan twee verschillende luidsprekerconfiguraties onthouden, waardoor je snel kunt schakelen (Dual Speaker). Dat is bijvoorbeeld handig als je verschillende instellingen wilt vergelijken, of een favoriete instelling voor films of muziek wilt opslaan, of een instelling die ’s avonds rekening houdt met je buren.

En de kers op de taart is de Marantz 2016 AVR Remote-app, verkrijgbaar voor iOS en Android. Hiermee krijg je totale controle over alles wat dit apparaat kan, inclusief Spotify. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om de installatie of het afspelen te regelen, of om door de muziekverzameling op je PC/NAS te bladeren – inclusief artwork. Met de app kun je bijvoorbeeld ook je blu-rayspeler bedienen. En omdat alles via HDMI-CEC gebeurt, werkt deze functie met de meeste merken.

Tweerichtings-Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect en AirPlay 2 – eindeloze streamingmogelijkheden

De SR8015 is niet alleen compatibel met de meeste streamingservices, internetradio en multiroom, maar is ook voorzien van een draadloos-netwerkfunctie (Wi-Fi). Hij heeft verder AirPlay 2: een Apple-technologie voor geavanceerde multiroomfunctionaliteit met alle AirPlay 2-luidsprekers, gewoon via je iPhone of iPad. De technologie is onderdeel van Apple iOS, dus als je app geluid kan afspelen – inclusief YouTube en Netflix – kun je hem ook gebruiken om te streamen naar je luidsprekers of installatie met AirPlay 2.

Spotify Connect is ideaal voor mensen die gek zijn op hun Spotify-app. En je kunt deze twee systemen aansturen met een smartphone als afstandsbediening, en niet als muziekspeler. Hierdoor gaat de batterij veel langer mee dan wanneer je bijvoorbeeld streamt via Bluetooth, en je kunt de muziek afspelen met je oude, vertrouwde muziek-app. 

Hij heeft bovendien geïntegreerde Bluetooth, zodat jij, je gezin en vrienden heel eenvoudig de muziek op ieders mobiele telefoon, smartphone of tablet kunnen afspelen op de installatie. De receiver gaat vanzelf aan en kiest de juiste ingang, als je hem via Bluetooth selecteert. Hij onthoudt tot 8 apparaten en je kunt zelfs muziek afspelen in een andere kamer (Zone 2), gewoon met de smartphone. Hij heeft tweerichtings-Bluetooth, zodat je ook muziek kunt streamen naar een Bluetooth-koptelefoon. En met alle uitstekende, draadloze koptelefoons die er momenteel te koop zijn, is dat echt een enorm voordeel.

Drie HDMI-uitgangen, geavanceerde videoverwerking, 4K-video en slechts één HDMI-kabel voor de TV

De SR8015 heeft drie HDMI-uitgangen, inclusief HDMI Zone2. Met de HDMI-ingangen aan de voorkant kun je razendsnel een camera, spelcomputer enz. aansluiten zonder dat je aan de achterkant van het apparaat hoeft te zoeken naar de juiste aansluiting. Bovendien krijg je wel 7 HDMI-ingangen aan de achterkant; met HDCP 2.3, een HDMI-repeater, conversie van analoge video naar HDMI en upscaling naar 8k/60Hz via HDMI.

Dit betekent in de praktijk dat je alle analoge en digitale beeldbronnen op de receiver kunt aansluiten (inclusief 8K) en het beeld met slechts één kabel kunt doorsturen naar de TV of projector. Met Audio Return Channel kun je het geluid van de TV zelfs terugsturen naar de receiver via dezelfde HDMI-kabel, ook met Dolby Atmos-informatie via de eARC-functie.*

Let op: HDMI 2.1 wordt ondersteund op 1 HDMI-ingang en 2 HDMI-uitgangen.

Audyssey MultEQ-XT32 – supernauwkeurige ruimtecorrectie met twee subwoofers

De SR8015 is uitgerust met high-end Audyssey MultEQ-32XT, dat zorgt voor een ultraprecieze digitale ruimtecorrectie met hoge resolutie op maximaal acht meetpunten in de ruimte. Het systeem kan twee afzonderlijke subwoofers tegelijkertijd kalibreren en ruimtecorrigeren, zodat de home-cinema een unieke, diepe en nauwkeurige basweergave krijgt. Deze twee subwoofers hoeven niet eens hetzelfde te zijn of symmetrisch geplaatst te worden.

Audyssey LFC, Dynamic Volume en Dynamic EQ voor dagelijks gemak

Audyssey LFC is een ‘buurvriendelijke’ functie die de bas heel subtiel aanpast, zodat hij zich zo weinig mogelijk via de muren naar je buren verspreidt. En dat met minimale gevolgen voor de geluidskwaliteit.

Audyssey Dynamic Volume is een intelligente functie die het volume van verschillende programma’s in de gaten houdt en het gekozen luistervolume altijd constant houdt – ook als je een andere signaalbron of televisiezender kiest. Het volume hoeft dus niet meer eerst omlaag en dan weer omhoog als er weer eens reclame op TV is. Audyssey Dynamic EQ is een geavanceerde, digitale ‘loudness’-functie die het geluid aanpast aan laag volume.

Let op: de bovengenoemde functies zijn ontwikkeld voor bijzondere situaties, bijvoorbeeld ’s avonds laat of als de kinderen in bed liggen. Als je optimaal hifi-geluid wilt, kun – en moet – je ze uitschakelen. Dat is gelukkig erg eenvoudig. Je kunt zelfs maximaal vier persoonlijke instellingen opslaan, zodat je in een handomdraai kunt wisselen tussen bijvoorbeeld de optimale instelling voor film, muziek of ’s avonds.

* Hiervoor moet de TV ook Audio Return Channel / eARC ondersteunen.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • 11.2-kanaals versterker
 • 13.2-kanaals processor met 13.2-pre-out en onafhankelijke kalibratie van twee subwoofers
 • Hoogwaardig en krachtig versterkerdeel dat is opgebouwd met monoblokken en gevoed door een grote ringkerntransformator
 • Perfecte signaalbehandeling met 32-bit Multichannel Processing met 32-bit audio-upsampling
 • Digitale Audyssey XT32-ruimtecorrectie
 • Dolby Atmos incl. Height Virtualization, Auro-3D, DTS:X / DTS:X Pro (toekomstige update) / Virtual:X en IMAX Enhanced
 • Presets voor 2 instelbare luidsprekerconfiguraties (Dual Speaker)
 • HDMI 2.1 met HDCP2.3, 8K/60, 4K/120, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG, eARC, CEC, ALLM, QMS, QFT, VRR
 • Geavanceerde video-upscaling (tot 8K/60 via HDMI)
 • eARC voor overdracht van Dolby Atmos via HDMI van TV
 • 3 HDMI-uitgangen met zone-/dual-functie
 • Geïntegreerde HEOS-multiroom en internetradio
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Qobuz met ondersteuning voor Roon
 • Tweerichtings-Bluetooth voor draadloze koptelefoons
 • Voice-control via Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri
 • Finish van echt aluminium
 • Draaitafelingang (MM)
 • Veel aansluitmogelijkheden, ook voor analoge beeldbronnen
 • Geavanceerde gebruikersinterface met setup-wizard
 • ISFccc-beeldkalibratie voor ISF-gecertificeerde installateurs
 • Ondersteunt streaming van DSD/SACD en FLAC/FLAC HD
 • Afstandsbediening ook met Marantz 2016 AVR Remote App en HEOS-app (iOS/Android)
 • USB- en HDMI-ingang op de voorkant
 • Vergulde RCA-terminals
 • Verkoperd chassis
 • Intelligente ECO Mode voor tot 50% minder energieverbruik

Tegens

 • Geen programmeerbare afstandsbediening
 • Slechts één USB-ingang (USB-A, voorkant)
 • Geen geïntegreerde DAB/FM-radio

Accessoires voor de Marantz SR8015

Technische specificaties

Uitgangsvermogen (8 ohm, 2 kanalen)140 watt
Uitgangsvermogen (6 ohm, 1 kanaal)205 watt
Uitgangsvermogen (6 ohm, 2 kanalen)175 watt
Versterkerkanalen11

Aanbevolen producten