Skip to content
Marantz
Receiver

Marantz NR1200

€ 679,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

De NR1200 is een 2 x 75 watt stereoreceiver die echt alles kan. DAB-radio, draaitafelingang, eenvoudig TV-geluid via HDMI, streaming, multiroom en een geluidskwaliteit die perfect past bij een paar goede hifi-luidsprekers. Zwart of zilver.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Marantz NR1200 – stereoreceiver met 2 x 75 watt, DAB-radio, muziekstreaming, HEOS-multiroom, voice-control, draaitafelingang en schitterend hifi-geluid

De NR1200 is een geavanceerde fullsize stereoreceiver met de geluidskwaliteit en het vermogen van een echte, traditionele stereo-installatie. Maar dan in een moderne uitvoering en boordevol geavanceerde features. Je kunt bijvoorbeeld de TV aansluiten via HDMI, zodat je films en series kunt kijken met een schitterende geluidskwaliteit. De bediening is ook heel eenvoudig, omdat je gewoon je huidige TV-afstandsbediening kunt blijven gebruiken.

De voorkant en de grote volumeknop zijn gemaakt van aluminium. En als je nog steeds CD’s gebruikt, kun je er natuurlijk een CD-speler van Marantz op aansluiten. Hij heeft een draaitafelingang, geïntegreerde DAB-radio, muziekstreaming met multiroom – kortom, alles wat je verwacht van een fullsize topinstallatie.

Als je een NR1200 kiest, gaat elke cent naar de geluidskwaliteit en niet naar allerlei andere functies die je toch niet nodig hebt als je alleen maar op zoek bent naar goed stereogeluid. De instellingen en bediening zijn echt supersimpel... luidsprekers aansluiten en spelen maar!

HEOS – draadloze muziek in het hele huis De NR1200 heeft geïntegreerde HEOS-multiroom, zodat je kunt streamen van streamingservices en tienduizenden internetradiozenders. Je kunt het systeem onbeperkt uitbreiden met draadloze HEOS-luidsprekers en ‑streamers in alle andere kamers in huis en regelt alles heel eenvoudig met de HEOS-app op je smartphone. Mooi, handig en heel gebruiksvriendelijk – ervaar het zelf bij HiFi Klubben!

meer informatie over HEOS

Klaar voor voice-control De NR1200 is nu al klaar voor voice-control (Google Assistant en Amazon Alexa). Zodra Marantz het geactiveerd heeft, kun je voice-control in het Nederlands gebruiken. Met voice-control kun je een aantal basisfuncties aansturen, zoals het volume en play/pauze/skip. En over een tijdje kun je nog veel meer andere commando’s gebruiken, zodat je nóg meer uit je Marantz-product haalt.

Let er wel op dat je voor voice-control een apart voice-control-apparaat moet aansluiten op hetzelfde netwerk als de NR1200, bijvoorbeeld een smartphone of luidspreker met voice-control. Maar die zijn vaak niet zo duur.

De NR1200 is verkrijgbaar in zwart of zilver-goud.

Schitterend TV-geluid via HDMI Met de NR1200 kun je een TV aansluiten met maximale digitale kwaliteit en heel eenvoudig het volume regelen met de afstandsbediening van de TV (HDMI-CEC). De receiver heeft 5 HDMI-ingangen, een HDMI-uitgang met HDCP2.3 en een HDMI-repeater. Dit betekent in de praktijk dat je al je digitale beeldbronnen op de receiver kunt aansluiten (inclusief 3D en 4K) en het signaal met slechts één kabel en perfecte digitale kwaliteit kunt doorsturen naar de TV.

Met Audio Return Channel kun je het geluid van de TV zelfs terugsturen naar de receiver via dezelfde HDMI-kabel. Makkelijker en eleganter kan eigenlijk niet.

Echt hifi-geluid en vrije keuze uit luidsprekers De versterker in de NR1200 levert 2 x 75 watt en is niet zomaar een surroundversterker waarvan ze drie of meer kanalen hebben weggehaald. Hij is van de grond af ontworpen met de allerbeste componenten, een krachtige voeding, geavanceerde 8-kanaals D/A-converter en andere exclusieve oplossingen die zorgen voor een ongekend mooi hifi-geluid.

En bovendien kun jij helemaal zelf je luidsprekers kiezen. Kijk maar eens in ons assortiment! Bovendien haalt de NR1200 het allerbeste uit een paar goede hifi-luidsprekers naar boven, bijvoorbeeld een vloermodel van Bowers & Wilkins of DALI. Als je een set losse luidsprekers koopt, kun je zelf kiezen welk formaat, en welke kleur, vorm en klank je wilt hebben. Zo vind je altijd de perfecte combinatie die past bij jou en je interieur.

HEOS, AirPlay 2, Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect – eindeloos veel streamingmogelijkheden De NR1200 is niet alleen compatibel met HEOS, maar is ook voorzien van een draadloos-netwerkfunctie (Wi-Fi). Hij heeft ook AirPlay 2: een Apple-technologie voor geavanceerde multiroomfunctionaliteit met alle AirPlay 2-luidsprekers, gewoon via je iPhone of iPad. De technologie is onderdeel van Apple iOS, dus als je app geluid kan afspelen – inclusief YouTube en Netflix – kun je hem ook gebruiken om te streamen naar je luidsprekers of installatie met AirPlay 2. Via AirPlay 2 kun je ook Siri-voice-control gebruiken met de NR1200.

En je krijgt bovendien Spotify Connect; ideaal voor mensen die gek zijn op hun Spotify-app. En met zowel AirPlay 2 en Spotify Connect gebruik je een smartphone als afstandsbediening, en niet als muziekspeler. Hierdoor gaat de batterij veel langer mee dan wanneer je streamt via Bluetooth, en je kunt de muziek afspelen met je oude en vertrouwde muziek-app.

En om het jezelf nog gemakkelijker te maken, heb je altijd Bluetooth bij de hand – bijvoorbeeld als je vrienden net een supervet nummer via hun smartphone willen afspelen. Met Bluetooth kun je ook geluid afspelen van YouTube, Netflix en heel veel andere apps, als je geen iPhone voor AirPlay 2 hebt ook is het mogelijk om het geluid via Bluetooth naar je draadloze hoofdtelefoon te sturen, meld eenvoudig je Bluetooth hoofdtelefoon aan en geniet van je favoriete muziek.

Accessoires voor de Marantz NR1200

Forest
AudioQuest Forest
HDMI-kabel
€ 459 / Stuk

Technische specificaties

Uitgangsvermogen 4 ohm75 watt
Uitgangsvermogen 8 ohm75 watt