Skip to content
€ 14.400,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

De ultieme surroundprocessor voor geavanceerde home-cinema's. Nu houdt niets je meer tegen!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Lyngdorf MP-60 – schitterende 16-kanaals surroundprocessor met de nieuwste HDMI-functies, RoomPerfect-ruimtecorrectie en uniek ontwerp.

 • Ongeëvenaarde digitale geluidskwaliteit uit maximaal 16 discrete kanalen
 • HDMI 2.0b met 4K/60, eARC, Dynamic Lip Sync, HDR/HLG/Dolby Vision enz.
 • Geïntegreerde RoomPerfect-ruimtecorrectie voor perfect geluid in alle kamers
 • Exclusief en stevig ontwerp van aluminium en glas
 • Gebalanceerde XLR-aansluitingen voor eindversterker

De MP-60 is een compromisloze en 100% digitale high-end surroundversterker/-processor met eindeloos veel mogelijkheden om het maximale te halen uit de beeld- en geluidsformaten van nu.

Dankzij het unieke RoomPerfect-systeem van Lyngdorf kun je het filmgeluid optimaliseren voor iedere luisterkamer. En met eARC kun je een compleet Dolby Atmos-signaal uit de TV halen, zodat je volop kunt genieten van de allerbeste HD-streamingservices.

De MP-60 heeft een geïntegreerde mediaspeler met AirPlay, Spotify Connect, Roon en internetradio via een bekabelde netwerkverbinding. En de MP-60 kan natuurlijk ook muziek afspelen met de unieke detaillering en dezelfde dynamische en kristalheldere kwaliteit die Lyngdorf en RoomPerfect tot de absolute favorieten hebben gemaakt van hifi-recensenten en -liefhebbers over de hele wereld.

Onbeperkt surround

Met de MP-60 heeft een uniek driedimensionaal en dynamisch geluid. Van de 16 discrete kanalen zorgen 12 uitgangen voor de basis van een geavanceerde home-cinema met hoogtekanalen (11.1). De overige vier kun je gebruiken voor ‘extra’ luidsprekers, bijvoorbeeld subwoofers, surround wide of Auro-luidsprekers.

De 16 kanalen geven elk hun eigen kanaal weer, als die beschikbaar zijn in het bronmateriaal. En zo niet, dan creëert de processor zelf een signaal in de upmix. De enige beperking voor de geluidskwaliteit is eigenlijk het bronmateriaal, of je nu een Dolby Atmos-, Auro-3D- of DTS:X-systeem hebt.

Via de gebalanceerde XLR-aansluitingen kun je de MP-60 zelfs aansluiten op de allerbeste eindversterkers die er zijn. De meest voor de hand liggende combinatie is natuurlijk de MXA-8400, de 8-kanaals versterker van Lyngdorf zelf, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een alternatief van bijvoorbeeld NAD.*De bijpassende meerkanaals eindversterker MXA8400 zal later worden geïntroduceerd.

De MP-60 is verkrijgbaar met een finish van zwart aluminium.

Perfecte integratie met geavanceerde controlesystemen.

De Lyngdorf MP-60 heeft alles wat je maar kunt wensen van een geavanceerde home-cinema, inclusief IR-sensoren en 12V-triggers. Via RS232 en IP-controller kun je de processor integreren in de meest populaire controlesystemen van dit moment. De installatie en support zijn heel eenvoudig te regelen via een browser-interface (PC/Mac). Met mogelijkheid voor DCI-compatibele AES/EBU-aansluiting voor digitale bronnen en/of versterkers.

RoomPerfect – 100% zuiver en ongekleurd geluid

RoomPerfect is het unieke en wereldberoemde state-of-the-art-systeem voor actieve, digitale ruimtecorrectie van Lyngdorf. Als sinds de introductie in Lyngdorf’s eigen TDA-2200-stereoversterker wordt RoomPerfect gezien als een geluidstechnisch wondermiddel dat het maximale uit elk luidsprekersysteem en iedere luisterkamer haalt, zonder negatieve gevolgen voor het geluid. Met de MP-60 kun je dit unieke systeem nu echt in surround ervaren!

RoomPerfect haalt het allerbeste geluid uit high-end luidsprekers – inclusief één of meerdere subwoofers – zonder dat de woonkamer eruitziet als een geluidsstudio. RoomPerfect is eenvoudig te gebruiken en zorgt ervoor dat een installatie veel beter klinkt – helemaal zonder computer!

Simpel en gebruikersvriendelijk

Met behulp van de bijgeleverde meetmicrofoon en een aantal metingen analyseert RoomPerfect je luisterkamer en creëert op basis hiervan een heel nauwkeurige digitale correctie om resonanties en andere kleuringen tegen te gaan. Het geluid dat uit je luidsprekers komt is dus exact hetzelfde als het geluid dat is opgenomen – volkomen zonder kleuring of vervorming vanwege de kamer waarin ze staan.

RoomPerfect elimineert de frequentie-afwijkingen die de resonanties in je kamer toevoegen aan het geluid, en alleen hierdoor zul je al merken dat alles veel beter en nauwkeuriger klinkt. Je voert de fysieke afstand tussen je luidsprekers en je favoriete luisterpositie in en laat de MP-60 de onvermijdelijke faseverschillen in het geluid corrigeren. Dat is de finishing touch voor een uniek en ongekend realistisch geluid.

Nooit meer last van je luisterkamer

Zodra de metingen voltooid zijn, kun je met RoomPerfect verschillende instellingen opslaan, voor perfect geluid op de ‘sweet spot’, maar ook op andere posities. Het systeem kan ook een globale instelling opslaan die het geluid overal in de kamer enorm verbetert. Je hoeft je luidsprekers alleen maar dicht tegen de muur te zetten en RoomPerfect doet de rest. De plaatsing tegen de muur is zelfs optimaal, omdat deze de effectiviteit verhoogt en de verspreiding (smearing) van impulsen tegengaat. En dat kan alleen met RoomPerfect!

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Ongeëvenaarde digitale geluidskwaliteit uit maximaal 16 discrete kanalen
 • HDMI 2.0b met 4K/60, eARC, Dynamic Lip Sync, HDR/HLG/Dolby Vision enz.
 • Geïntegreerde RoomPerfect-ruimtecorrectie voor perfect geluid in alle kamers
 • Exclusief en stevig ontwerp van aluminium en glas
 • State-of-the-art digitale signaalbehandeling
 • Ondersteunt Dolby Atmos, Auro-3D en DTS:X
 • Advanced Bass Management (inclusief RoomPerfect)
 • Twee parallelle HDMI-uitgangen + HDBaseT-uitgang met individuele bronselectie
 • Upscaling van alle videosignalen naar 4K/UHD-resolutie
 • Gebalanceerde XLR-aansluitingen voor eindversterker
 • Geïntegreerde mediaspeler met Roon, Spotify Connect, AirPlay en internetradio
 • Installatie via PC-browser, remote-app en IR/RF-afstandsbediening
 • Mogelijkheid voor maximaal 32 persoonlijke voicings om het frequentiebereik aan te passen
 • Back-up van alle instellingen via SD-kaart of USB
 • Kan worden geüpgraded met DCI-compatibele AES/EBU-aansluiting voor digitale mediaservers of eindversterkers met een digitale input (apart verkrijgbaar)

Tegens

 • Sommige andere modellen hebben meer aansluitingen voor muziek en muziekstreaming
 • Geen geïntegreerde video-upscaling
 • Geen uitgang voor hoofdtelefoon
 • Geen geïntegreerde draadloos-netwerkfunctie (Wi-Fi) of Bluetooth
 • Neemt redelijk veel ruimte in beslag met bijbehorende eindversterker

Reviews

Accessoires voor de Lyngdorf MP-60

Technische specificaties

AfstandsbedieningJa
Type radioInternet radio

Aanbevolen producten

EPICON 8
DALI EPICON 8
Vloerluidspreker
€ 17.998 / Paar