Skip to content
€ 11.999,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Is het allerbeste nog niet goed genoeg? Met Lyngdorf en RoomPerfect krijg je een home-cinema waar je niet eens van durft te dromen!

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Lyngdorf MP-50 – compromisloze, digitale high-end surroundprocessor met state-of-the-art geluidskwaliteit, RoomPerfect-ruimtecorrectie en uniek ontwerp

 • Ongeëvenaarde digitale geluidskwaliteit voor maximaal 16 luidsprekers (12 + 4)
 • Geïntegreerde RoomPerfect-ruimtecorrectie voor perfect geluid in alle kamers
 • Exclusief en stevig ontwerp van aluminium en glas
 • State-of-the-art digitale signaalbehandeling
 • Gebalanceerde XLR-aansluitingen voor eindversterker
De MP-50 is een compromisloze, 100% digitale high-end surroundvoorversterker/-processor met geluid voor tot wel 16 luidsprekers. Dankzij het fantastische RoomPerfect-systeem van Lyngdorf kun je het filmgeluid optimaliseren voor iedere luisterkamer en elk luidsprekersysteem.

De combinatie van RoomPerfect en de state-of-the-art signaalbehandeling biedt een unieke driedimensionale en dynamische geluidservaring, zelfs met een eenvoudig 5.1-systeem. En in een uitgebreider systeem met hoogtekanalen (Dolby Atmos, Auro-3D of DTS:X) wordt de geluidskwaliteit alleen nog beperkt door het bronmateriaal.

De MP-50 heeft hoogwaardige, gebalanceerde XLR-aansluitingen, zodat je de processor kunt aansluiten op de meeste en allerbeste eindversterkers die er bestaan – of het nu een apparaat van Lyngdorf of een ander merk is, zoals NAD. En de MP-50 kan natuurlijk ook muziek afspelen met de unieke detaillering en dezelfde dynamische en kristalheldere kwaliteit die Lyngdorf en RoomPerfect tot de absolute favorieten hebben gemaakt van hifi-recensenten en -liefhebbers over de hele wereld.

Alles geïntegreerd De MP-50 heeft alles wat je maar kunt wensen van een geavanceerde home-cinema, inclusief IR-sensoren en 12V-triggers. Via RS232 en IP-controller kun je de processor integreren in de meest populaire controlesystemen van dit moment. De installatie en support zijn heel eenvoudig te regelen via een browser-interface (PC/Mac). Met mogelijkheid voor DCI-compatibele AES/EBU-aansluiting voor digitale mediaservers.

De MP-50 is verkrijgbaar met een finish van zwart aluminium. Een betaalde upgrade naar HDMI 2.1/eARC/18Gbps wordt in de loop van 2018 verwacht.

RoomPerfect – 100% zuiver en ongekleurd geluid RoomPerfect is het unieke en wereldberoemde state-of-the-art-systeem voor actieve, digitale ruimtecorrectie van Lyngdorf. Als sinds de introductie in Lyngdorf’s eigen TDA-2200-stereoversterker wordt RoomPerfect gezien als een geluidstechnisch wondermiddel dat het maximale uit elk luidsprekersysteem en iedere luisterkamer haalt, zonder negatieve gevolgen voor het geluid. Met de MP-50 kun je dit unieke systeem nu echt in surround ervaren!

RoomPerfect haalt het allerbeste geluid uit high-end luidsprekers – inclusief één of meerdere subwoofers – zonder dat de woonkamer eruitziet als een geluidsstudio. RoomPerfect is eenvoudig te gebruiken en zorgt ervoor dat een installatie veel beter klinkt – helemaal zonder computer!

Simpel en gebruikersvriendelijk Met behulp van de bijgeleverde meetmicrofoon en een aantal metingen analyseert RoomPerfect je luisterkamer en creëert op basis hiervan een heel nauwkeurige digitale correctie om resonanties en andere kleuringen tegen te gaan. Dat betekent dat het geluid uit je luidsprekers 100% hetzelfde is als het geluid dat werd opgenomen – volkomen zonder kleuring of vervorming vanwege de kamer waarin ze staan.

RoomPerfect elimineert de frequentie-afwijkingen die de resonanties in je kamer toevoegen aan het geluid, en alleen hierdoor zul je al merken dat alles veel beter en nauwkeuriger klinkt. Je voert de fysieke afstand tussen je luidsprekers en je favoriete luisterpositie in en laat de MP-50 de onvermijdelijke faseverschillen in het geluid corrigeren. Dat is de finishing touch voor een uniek en ongekend realistisch geluid.

Nooit meer last van je luisterkamer Zodra de metingen voltooid zijn, kun je met RoomPerfect verschillende instellingen opslaan, voor perfect geluid op de ‘sweet spot’, maar ook op andere posities. Het systeem kan ook een globale instelling opslaan die het geluid overal in de kamer enorm verbetert. Dus, zet je luidsprekers lekker dicht tegen de muur en laat RoomPerfect de rest doen. De plaatsing tegen de muur is zelfs optimaal, omdat dit de effectiviteit verhoogt en de verspreiding (smearing) van impulsen tegengaat. En dat kan alleen met RoomPerfect!

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Ongeëvenaarde digitale geluidskwaliteit voor maximaal 16 luidsprekers (12 + 4)
 • Geïntegreerde RoomPerfect-ruimtecorrectie voor perfect geluid in alle kamers
 • Exclusief en stevig ontwerp van aluminium en glas
 • State-of-the-art digitale signaalbehandeling
 • Ondersteunt Dolby Atmos, Auro-3D en DTS:X Advanced Bass Management inclusief RoomPerfect
 • Twee parallelle HDMI-uitgangen + HDBaseT-uitgang met individuele bronselectie
 • Upscaling van alle videosignalen naar 4K/UHD-resolutie
 • Gebalanceerde XLR-aansluitingen voor eindversterker
 • Geïntegreerde mediaspeler met Roon, Spotify Connect, AirPlay en internetradio
 • App-controller en IR/RF-afstandsbediening
 • Mogelijkheid voor maximaal 32 persoonlijke voicings
 • Back-up van alle instellingen via SD-kaart of USB
 • Kan worden geüpgraded met DCI-compatibele AES/EBU-aansluiting voor digitale mediaservers (apart verkrijgbaar)
 • Kan geüpgraded worden naar HDMI 2.1/eARC/18Gbps (betaalde upgrade, wordt verwacht in 2018)

Tegens

 • Sommige andere modellen zijn flexibeler dankzij upgrademodules
 • Sommige andere modellen hebben meer aansluitingen voor muziek en muziekstreaming
 • Geen uitgang voor hoofdtelefoon
 • Geen geïntegreerde draadloos-netwerkfunctie (Wi-Fi) of Bluetooth
 • Neemt redelijk veel ruimte in beslag met bijbehorende eindversterker

Accessoires voor de Lyngdorf MP-50

Technische specificaties

KleurZwart
KleurZwart
Gewicht (kg)13
Hoogte verpakking (cm)31
Lengte verpakking (cm)60
Gewicht verpakking (kg)14
Breedte verpakking (cm)60

Aanbevolen producten

M28
Multichannel eindversterker
€ 5.999 / Stuk