Skip to content
Lyngdorf
Subwoofer

Lyngdorf BW-2

€ 1.349,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

Slank ontwerp, mooie finish en een indrukwekkend geluid. Deze subwoofer is een geweldige aanvulling op je installatie en interieur.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Lyngdorf BW-2 – geavanceerde subwoofer met een slank ontwerp, exclusief geluid en veel mogelijkheden

 • Slank en elegant ontwerp, gemakkelijk te plaatsen
 • Exclusieve finish
 • Indrukwekkend diepe bas voor zo’n compacte subwoofer, ook in grotere kamers
 • Perfect voor muziek en films
 • Kan staand en liggend worden geplaatst

De BW-2 is een slanke en elegante subwoofer met eindeloos veel mogelijkheden voor muziek en home-cinema. Hij is heel eenvoudig te plaatsen en werkt perfect met de meeste versterkers en receivers, maar ook met kleinere en grotere side-channel luidsprekers. Met een versterkervermogen van 400 watt en een krachtige 10” baseenheid heeft de BW-2 geen enkel probleem met grotere kamers.

De BW-2 geeft muziek en filmgeluid een extra zware bas, zelfs bij een budgetinstallatie. Maar ook als je op zoek bent naar een serieuze installatie, krijg je een fantastisch resultaat in combinatie met een echte Lyngdorf-versterker en het unieke RoomPerfect-systeem.

Je kunt de slanke en bijpassende Lyngdorf MH-2 gebruiken als satellietluidspreker, of natuurlijk een compacte kwaliteitsluidspreker van een ander merk. Misschien zelfs een echt high-end model, dat kan de BW-2 namelijk ook aan!

De vernieuwde versie van de BW-2 wordt geleverd met exclusieve stoffen grill van de wereldberoembe Deense textielproducent Gabriel. De stof is speciaal ontworpen voor dit doel en is volledig akoestisch transparant, ook al lijkt het strak geweven. De stof is bevestigd aan een nieuw ontworpen verwijderbaar frame dat resonanties minimaliseert en zijn form vele jaren behoudt. Gabriel stoffen grills zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen los worden gekocht, ook voor gebruik met de eerdere BW-2-versie.

Veel combinatiemogelijkheden – ook voor high-end

De BW-2 werkt heel goed samen met de meeste compacte kwaliteitsluidsprekers, inclusief de bijpassende wandluidspreker (MH-2) van Lyngdorf zelf. Een mooie oplossing is bijvoorbeeld een streaminginstallatie van Sonos, HEOS of Bluesound en de MH-2, DALI OPTICON LCR of RUBICON LCR als wandluidsprekers.

In combinatie met een gewone versterker of receiver werkt de BW-2 hetzelfde als andere actieve high-end subwoofers. Maar dat is nog niet alles. Hij heeft namelijk een weergave tot 800 Hz, waar gewone subwoofers meestal al afronden bij ongeveer 120 Hz. Dit betekent dat je met twee BW-2’s een heel mooi en samenhangend geluidsbeeld krijgt, zelfs met kleine satellietluidsprekers.

Bij zo’n ‘2+2’-installatie kun je – als je een Lyngdorf-versterker hebt – de scheidingsfrequentie instellen op 300 Hz, zonder dat dit gevolgen heeft voor het stereobeeld. Als je genoegen neemt met maar één BW-2, dan klinkt hij het best met een scheidingsfrequentie van maximaal 100 Hz, net als de meeste andere subwoofers.

Maar als je echt all-in gaat, kun je de BW-2 zelfs combineren met high-end standaardluidsprekers zoals de Bowers & Wilkins 805D3 of de DALI EPICON 2. Dan krijg je een echt high-end compactsysteem met een geluid dat maar moeilijk te overtreffen is, ook door veel duurdere installaties.

RoomPerfect maakt het verschil

Met een versterker van Lyngdorf, zoals de TDAI 1120, krijg je bovendien toegang tot Lyngdorf’s unieke RoomPerfect-systeem dat trillingen en resonanties van de luisterkamer elimineert. En dat betekent dat je de luidsprekers bijna overal kunt neerzetten. Zo kun je de subwoofer probleemloos in een hoek van de kamer zetten – dit zorgt zelfs voor nog meer dynamiek en geluidsdruk in de lage frequenties!

Met zo’n systeem, in combinatie met de betaalbare Lyngdorf MH-2, kom je akelig dicht in de buurt van de geweldige en veelgeprezen Steinway Lyngdorf S-Serie, maar dan voor een veel lagere prijs. Je krijgt dus een ongekende dynamiek, helderheid en detaillering uit een installatie die bijna geen ruimte inneemt. Het is eigenlijk een wonder dat dit kan, wat nogmaals bewijst hoe goed en innovatief de geavanceerde technologie van Lyngdorf is. Je moet het echt ervaren om het te geloven!

Massief vermogen in een compact formaat

De BW-2 heeft een gesloten behuizing met een intern volume van slechts 14 liter. Om uit deze constructie een diepe en dynamische bas te halen, heeft Lyngdorf flink moeten investeren in de behuizing, versterker en natuurlijk de luidsprekers. En dus is de BW-2 voorzien van een enorme magneet, een oversized ringkerntransformator en een extreem stijve membraan van aluminium.

Dit zorgt voor een hoog rendement en een supersnelle respons. De geïntegreerde versterker met een vermogen van 400 watt zorgt ervoor dat de membraan zich 15 mm in beide richtingen kan bewegen – volledig gecontroleerd! Dat is meer dan genoeg voor de meeste installaties en luisterkamers. En als je dat nog niet genoeg vindt, koop je gewoon nog een BW-2. Dan weet je zeker dat je niets hoeft te missen.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Slank en elegant ontwerp, gemakkelijk te plaatsen
 • Exclusieve finish
 • Indrukwekkend diepe bas voor zo’n compacte subwoofer, ook in grotere kamers
 • Perfect voor muziek en films
 • Kan staand en liggend worden geplaatst
 • Veel mogelijkheden in combinatie met kleinere en grotere luidsprekers, inclusief high-end
 • Stoffronten in meerdere kleuren zijn beschikbaar als extra accessoires

Tegens

 • Sommige grotere modellen geven een diepere en/of krachtigere bas

Technische specificaties

Audio-ingangRCA (analoog), LFE