Skip to content
LG
OLED-TV

LG OLED55CX6LA

€ 1.199,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

55” 4K OLED-TV met de schitterende beeldkwaliteit van HDR, een ultraslank ontwerp van metaal en heel veel geavanceerde functies. De allerbeste technologie voor de nieuwste UHD-bronnen.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

LG OLED55CX6LA – 55” 4K OLED-TV met een schitterende HDR-beeldkwaliteit en een ultraslank ontwerp van metaal

  • OLED-paneel
  • 4K/UHD-resolutie met HDR en geavanceerde beeldverwerking
  • Mooi en ultraslank ontwerp van metaal
  • Pauze-/opnamefunctie via USB
  • Inclusief smart-remote
De OLED55CX6LA is een exclusieve 4K OLED-TV van de meest toonaangevende OLED-fabrikant van dit moment: LG. Het schitterende OLED-beeldpaneel en de geavanceerde beeldverwerking zorgen voor haarscherpe beelden, prachtige kleuren en een perfecte zwartweergave. Veel beter wordt het gewoon niet! En met de pauze-/opnamefunctie via USB kun je zelf bepalen wanneer je naar je favoriete programma’s kijkt.

En je kunt alles aansturen met je stem dankzij Google Assistant en een aparte smart-luidspreker of smartphone. Voice-control via Google Assistant en Amazon Alexa.

Meer informatie over voice-control.

Uitstekende beeldverwerking met HDR en Alpha 9 GEN3-processor
De OLED55CX6LA ondersteunt de HDR-standaard, zodat je echt het maximale kunt halen uit de digitale technologie van nu en straks. Dankzij de allerlaatste intelligente LG Alpha 9 Gen3-processor kunnen ook niet-UHD-beelden geüpscaled en optimaal bewerkt worden, zodat ze worden weergegeven met een prachtige kwaliteit. Je zult versteld staan van de kwaliteit die op deze manier uit bijvoorbeeld een gewone blu-ray- of DVD-film gehaald kan worden.

Let op: de geïntegreerde luidsprekers zijn redelijk geschikt voor doorsneefuncties als nieuwsuitzendingen en dergelijke. HiFi Klubben adviseert je echter om een soundbar, een paar actieve luidsprekers of een aparte stereo-/surroundinstallatie aan te sluiten, zodat het geluid past bij de mooie beeldkwaliteit van bijvoorbeeld films.

HiFi Klubben: officiële Nederlandse dealer van LG
Onze concurrenten worden wel eens wanhopig als ze zien dat wij bij HiFi Klubben dezelfde lage prijzen hanteren, maar ook nog eens 5 jaar garantie bieden en 60 dagen omruiltijd - gratis! In hun wanhoop gaan onze collega’s dan wel eens gekke dingen roepen. Daarom voor de duidelijkheid: alle TV’s die wij leveren komen van de officiële Nederlandse distributeurs en zijn Ziggo CI+ gecertificeerd. In het geval van reparaties maken wij gebruik van de officiële Nederlandse reparatiediensten, zoals geadviseerd door Samsung, LG of SONY. Laat je dus niks wijsmaken!
OLED – de TV van de toekomst?
OLED zou weleens de TV van de toekomst kunnen zijn. Een OLED-scherm heeft namelijk geen achtergrondverlichting achter het beeldpaneel zoals LED/QLED-TV’s. Bij een OLED-scherm komt het licht van de individuele beeldpunten (pixels) zelf. Dit geeft je de voordelen van LED-TV’s plus die van de inmiddels uitgestorven plasma-TV’s: een superplat ontwerp, laag energieverbruik, perfecte zwartweergave en een supersnelle responstijd.

In tegenstelling tot een LED/QLED-TV heeft OLED een perfect zwartniveau; om pikzwart te krijgen, hoeven de juiste pixels alleen maar uit te gaan. Ook is de kijkhoek veel groter. Dit betekent dat iedereen in de kamer een mooi beeld krijgt, zonder dat ze midden vóór het beeldscherm hoeven te zitten.

Aan de andere kant hebben OLED-TV’s een lagere lichtsterkte dan de beste LED/QLED-schermen en werken ze het best als je de omgevingsverlichting kunt regelen. Houd hier dus rekening mee als je van plan bent om in een lichte kamer TV te kijken. Je kunt HiFi Klubben natuurlijk altijd om advies vragen als je niet zeker weet welk type TV het beste bij jou past.

HDR – realistischer dan ooit
HDR (High Dynamic Range) haalt het maximale uit UHD-TV en geeft TV’s een beeldkwaliteit die tot nog toe onmogelijk was. Echt HDR-materiaal – dat wil zeggen, HDR vanaf de opname tot de uiteindelijke weergave – heeft een veel realistischer beeld, met helderder wit en dieper zwart, en een prachtige detaillering, helderheid en contrastweergave over het volledige scherm.

Probeer het maar eens met een nachtelijke scène in een grote stad, of een zonsondergang met HDR-kwaliteit – HDR is de definitieve nagel aan de doodskist van de traditionele, analoge filmtechniek.

HDR geeft geen hogere resolutie (meer pixels) in vergelijking met UHD/4K, maar geeft je TV-ervaring een compleet nieuwe dimensie. UHD-blu-rays met HDR zijn al een tijdje te koop, en streamingservices zoals Netflix hebben al UHD-titels met HDR. Probeer het zelf maar eens en ontdek hoe mooi echte UHD-TV kan zijn.

Game Mode – gaming op een groot scherm
Als je spelcomputer of PC direct via HDMI op de TV is aangesloten, kun je Game Mode in het menu selecteren. Dan slaat het beeldsignaal een aantal geïntegreerde processoren in de TV over, waardoor je een snellere respons krijgt – net als op je PC-monitor. En je hoeft het per ingang maar één keer in te stellen.

De beste films en series streamen
Spotify en TIDAL hebben de manier waarop we naar muziek luisteren veranderd, en als bezitter van een OLED55CX6LA heb je zelfs toegang tot video-streaming via bijvoorbeeld Netflix. Met een Netflix-abonnement kun je kiezen uit een eindeloze hoeveelheid films en TV-series op internet, met een weergaloos beeld en geluid. En als je een goede breedbandverbinding hebt, kun je steeds meer films en series streamen met echte 4K/UHD/HDR-kwaliteit.

Eindeloos veel mogelijkheden met Smart TV
Met een Smart TV krijg je eindeloos veel mogelijkheden en hoef je jezelf nooit meer te vervelen. Ontdek alle geïntegreerde smart-functies en apps – er zit altijd wel iets voor je bij!

Een van de handigste functies is schermspiegeling (Miracast). Hiermee kun je foto’s, video’s, muziek en verschillende apps vanaf je smartphone/tablet streamen naar de TV, helemaal zonder box of andere accessoires. Ga gewoon lekker op de bank zitten en geniet met het hele gezin van de laatste vakantiefoto’s of een leuke YouTube-video.

Je stuurt alles gewoon aan met de interface van je smartphone. Kortom, Smart TV’s hebben eindeloos veel mogelijkheden – meer dan we hier kunnen opnoemen. Kom maar eens langs in een van onze winkels en ontdek ze allemaal!

Opnemen via USB – TV-kijken als het jou uitkomt
Met de OLED55CX6LA kun je TV-programma’s opnemen om ze later te bekijken. Je hebt alleen een harde schijf (USB) nodig, die tegenwoordig niet meer dan een paar tientjes kost. En als hij eenmaal aangesloten en geformatteerd is, heb je er geen omkijken meer naar.

De opnamefunctie geeft heel veel vrijheid omdat de uitzendtijden van favoriete programma’s niet meer bepalend zijn. En alles wat er in een week moet worden opgenomen kan supersnel worden geprogrammeerd met de elektronische programmagids (EPG). Denk eraan dat je alleen kunt opnemen via de geïntegreerde digitale TV-tuners. Je kunt dus geen opnames maken van externe videostreaming (zoals Netflix) of blu-ray.

Haarscherpe digitale beeldkwaliteit via antenne, kabel en satelliet
De OLED55CX6LA heeft geïntegreerde DVB-T2-, DVB-C- en DVB-S2-tuners voor haarscherp digitaal beeld zonder vervorming (incl. HDTV) via de antenne, kabel of satelliet (Canal Digitaal). Je hebt ook geen aparte tuner met extra afstandsbediening meer nodig om te genieten van prachtig digitaal beeld.

Accessoires voor de LG OLED55CX6LA

Technische specificaties

Hoogte met standaard (cm)73,8

Aanbevolen producten