HiFi Klubben

Skip to content
Lokale aanbiedingen Pak je korting op demo modellen, overtollige voorraad, uitlopende en refurbished producten! Bekijk ze hier

Luidspreker kabels

Luidspreker kabels

Een luidsprekerkabel wordt gebruikt om uw luidsprekers met uw versterker of surroundreceiver te verbinden. Goede luidsprekerkabels geven u de volledige geluidskwaliteit van uw stereo in vergelijking met een gewone voedingskabel waar onderweg veel verloren gaat. Als u een goede luidspreker heeft gekocht is het jammer als er geen goede kabel wordt gebruikt om het volledige potentieel uit de luidspreker te halen.

Maximale capaciteit vanbinnen - volledige discretie aan de buitenkant

Hoewel de primaire focus natuurlijk op de binnenkant van de kabel ligt, zodat er zoveel mogelijk van uw versterker of surroundreceiver naar uw luidsprekers wordt overgebracht, is er ook aandacht besteed aan het uiterlijk van de verschillende kabels.

Sommige luidsprekerkabels zijn vierkant, zodat ze gemakkelijk langs een plint kunnen worden gelegd en zo deel uitmaken van het paneel en de muur. Ook kunt u platte luidsprekerkabels verstoppen, bijvoorbeeld onder een tapijt. De meer geavanceerde en robuuste luidsprekerkabels zijn vaak dikker, omdat ze meer elementen bevatten.

Bij een luidsprekerkabel met stekkers ligt de focus ook op het uiterlijk van de stekkers, zodat u gedurende de hele installatie een consistent beeld krijgt - helemaal vanaf de versterker tot aan de luidspreker en daarmee ook de kabel die de twee met elkaar verbindt.

Doe uzelf - en uw stereo-installatie - een plezier

Als u een goede stereo en goede luidsprekers hebt gekocht, moet u de laatste stap zetten door ook goede luidsprekerkabels te kopen. Veel mensen onderschatten het belang van een goede luidsprekerkabel, maar er kan een groot verschil zijn tussen de geluidskwaliteit van uw stereo. Als uw genoegen neemt met een gewone stroomkabel in plaats van een echte luidsprekerkabel.

Als u net een nieuwe stereo heeft gekocht kan het verleidelijk zijn om geld te besparen door de luidsprekerkabel niet te kopen, maar dat is echt een slechte manier van geld besparen. Bovendien verkoopt HiFi Klubben luidsprekerkabels in alle prijsklassen en in elke dikte, zodat u niet per se bankroet gaat om het laatste deel van het goede geluid uit uw nieuw gekochte stereo-installatie te halen.

Argon Audio - eenvoudig en ongecompliceerd

U kunt bijvoorbeeld een van de modellen van Argon audio overwegen die bekend staan om hun hoge kwaliteit tegen redelijke prijzen. Basic Speaker Cable 1 en 2 zijn beide echt goede luidsprekerkabels die het goede geluid van stereo's in de economy class brengen.

Net boven de Argon Audios Basic Speaker Cables vindt u hun Classic Speaker Cable 1 en 2. Ze zijn iets dikker en dichter dan de Basic kabels en zijn daarom ideaal voor installaties en oplossingen met lange kabels.

Zowel de Basic als de Classic kabels zijn met geleiders van 99,99% zuurstofvrij koper (OFC) om ervoor te zorgen dat elk detail in de muziek naar uw luidsprekers wordt gebracht. U betaalt per meter, zodat u niet meer hoeft te betalen dan u nodig heeft, maar precies de lengte kunt krijgen die u wilt.

AudioQuest - geavanceerde kwaliteit van budget tot high-end

Hoe beter een stereo-installatie, hoe beter de luidsprekerkabels die u moet kopen. Ondanks dat veel mensen ervoor kiezen om hier geld op te besparen, raden we altijd aan om een goede luidsprekerkabel te kopen zodat de nieuwe luidsprekers echt tot hun recht komen.

In het assortiment van AudioQuest vindt u een aantal van de dure high-end luidsprekerkabels. Prijs en kwaliteit gaan samen, dus als de prijs stijgt, stijgt ook de kwaliteit van het geluid - zolang de stereo en de luidsprekers maar overeenkomen.

Naarmate de prijs stijgt, worden de luidsprekerkabels complexer en geavanceerder, dus als u luidsprekers uit de high-end klasse heeft, moet u op zoek gaan naar luidsprekerkabels van hetzelfde niveau. Goed ontwikkelde technologie in combinatie met een optimaal ontwerp creëert de beste basis voor een geweldig geluid uit uw stereo-installatie.

Luidsprekerkabel met of zonder stekkers?

Wanneer u luidsprekerkabels apart koopt, is het misschien een goed idee om tegelijkertijd ook luidsprekerkabels te kopen. De gestripte uiteinden van de luidsprekerkabel moeten worden aangesloten op de juiste luidsprekerstekker, die vervolgens in de luidspreker en de versterker of de ontvanger wordt geplaatst. Met een goede stekker krijg je een goede overgang naar zowel de ontvanger of versterker als naar de luidsprekers. En het maakt alles makkelijker als u, om wat voor reden dan ook, de stukken weer uit elkaar moet halen.

Het is ook mogelijk om een luidsprekerkabel met stekkers uit de fabriek te vinden, zodat deze direct klaar is om aan te sluiten. Er zijn verschillende configuraties en als u twijfelt over wat u nodig heeft, staan wij altijd klaar om u te helpen.

U kunt de luidsprekerkabel ook direct in uw apparaat pluggen, zonder een luidsprekerstekker ertussen te zetten. Het directe contact tussen de kabel en de terminal kan een voordeel zijn voor de geluidskwaliteit, maar u moet wel voorzichtig zijn.

U heeft onder andere maar één enkele verdwaalde koperdraad nodig om een kortsluiting te maken, net zoals de koperdraad in de blootgestelde kabel oxideert wanneer deze in direct contact staat met de lucht.

Hoewel het mogelijk is om de luidsprekerkabel correct te installeren, loopt u het risico dat de verbinding na enige tijd losser wordt, wat resulteert in een slechte transmissie van het signaal.

Of u stekkers moet gebruiken of niet, hangt in grote mate af van welke dikte de kabel heeft, de stereo-installatie en uw persoonlijke voorkeuren. Als u twijfelt, bent u altijd welkom om het ons te vragen.

Bezoek uw lokale HiFi Klubben-winkel

Bij HiFi Klubben zijn we experts in hifi, dus u bent altijd welkom in een van onze winkels, als u hulp nodig heeft - bijvoorbeeld bij het vinden van de beste luidsprekerkabel voor uw luidsprekers.

We hebben vele jaren ervaring en gebruiken hem graag, zodat u de best mogelijke geluidservaring kunt krijgen. Als u al een stereo-installatie heeft, kunnen we u helpen de beste luidsprekerkabel te vinden, en als u alles zelf wilt kopen dan voorzien we u graag van advies.