Skip to content

OBERON 5.1
Sublieme surround sound

Goed geluid is noodzakelijk voor een ultieme filmbeleving. Heb je ooit een film zonder geluid bekeken?

Het is verbazingwekkend hoeveel verschil geluid maakt voor een filmische ervaring. Een film of serie bestaat uit duizenden lagen van klanknuances en muziek die allemaal bijdragen aan de algehele filmervaring.

Met inferieur geluid verliest de film alle kleine nuances, de textuur en emoties die in elke scène voorkomen. Alle dingen die je in spanning op het puntje van je stoel laten zitten of die je aan het huilen of lachen maken, maken integraal deel uit van het geluidsontwerp en de muziek. Als we in de bioscoop zijn, verwachten we een pakkende audio-ervaring. Waarom zou je thuis niet hetzelfde verwachten bij het streamen van Game of Thrones of wanneer The Avengers de wereld voor de vijfde keer redden? De OBERON luidsprekerserie van DALI biedt precies dat!

OBERON 5.1
Sublieme surround sound door high-end technologie

Het veelgeprezen DALI OBERON surroundsysteem geeft u een ervaring die al het andere in de prijsklasse overschaduwt.

Alle luidsprekers in de OBERON-serie zijn vanaf de basis ontworpen in Denemarken, en alle elektronica in de luidsprekers is speciaal gekozen om geluidsverlies tot een minimum te beperken en de ultieme geluidskwaliteit voor uw geld te bieden. Technologieën, zoals SMC - uitgevonden voor de high-end DALI EPICON-serie - Low-Loss en brede verspreiding, geven de DALI OBERON een diepte en helderheid die normaal gesproken beperkt is tot veel duurdere modellen. Dit betekent dat u films en series veel dichter bij het beoogde ontwerp van de geluidstechnicus zult ervaren zonder kleuring of maskering van de kleinste details. U zult een geluid ervaren dat de kamer vult met een verbazingwekkende breedte en diepte - zelfs bij lage volumeniveaus.

Bekroonde
kwaliteit

DALI is trots als we worden geprezen voor onze prestaties. En wewaren vooral trots toen het DALI OBERON 5.1-surroundsysteem werd bekroond met het prestigieuze "Product van het jaar 2019" en een 5-sterrenrecensie door het toonaangevende Britse HiFi-tijdschrift WhatHiFi ?.

Zie de WhatHiFi? review van OBERON 5.1 hier. 

In zware concurrentie WhatHiFi? vond OBERON 5.1 om de hoogste kwaliteit te leveren tegen dit prijsniveau. En daar zijn we het mee eens.

DALI OBERON 5.1 the
ultimate
sound system

DALI OBERON 5.1 is en speakerpakker ontworpen voor een optimal geluidbelevenis . Het surroundsysteem bestaat uit:

Als u uw achterluidsprekers liever aan de muur monteert, biedt DALI het platte OBERON ON-WALL-model dat speciaal is ontwikkeld voor wandmontage zonder de geluidservaring in gevaar te brengen.

Als u uw achterluidsprekers liever aan de muur monteert, biedt DALI het platte OBERON ON-WALL-model dat speciaal is ontwikkeld voor wandmontage zonder de geluidservaring in gevaar te brengen.

Als u uw achterluidsprekers liever aan de muur monteert, biedt DALI het platte OBERON ON-WALL-model dat speciaal is ontwikkeld voor wandmontage zonder de geluidservaring in gevaar te brengen.

Tijdloos
Scandinavisch
design met geweldige bouwkwaliteit

Alle modellen uit de DALI OBERON-serie hebben een tijdloos, minimalistisch design dat perfect past bij uw interieur. Alle modellen zijn verkrijgbaar in zwart essen, mat wit, donker walnoot of licht eiken. De grills zijn verkrijgbaar in zwart of grijs en is een zwaar geweven speciaal materiaal dat de esthetiek verbetert en het geluid niet beïnvloedt. Dus ongeacht uw interieurstijl past DALI OBERON harmonieus in uw interieur. De kasten zijn gemaakt van een stevige, resonantie-onderdrukkende MDF. Ze hebben een laminaatoppervlak van veel hogere kwaliteit en afwerking die normaal gezien in deze prijsklasse te zien is. Er zijn geen zichtbare overgangen. De afwerking van de DALI OBERON is van topklasse en de ruwe textuur en houtafwerking geven een onovertroffen kwaliteit.

De Low Loss technologie van
DALI OBERON
zorgt voor meer realisme

Een van DALI's belangrijkste principes is hun Low Loss Loss-ontwerp. Dit betekent dat wanneer DALI luidsprekers ontwikkelt, zij de actieve keuze maken om mechanisch verlies te minimaliseren. Mechanisch verlies is de informatie die is verwijderd uit het oorspronkelijke signaal dat de details van de geluidsfase maskeert en vervaagt. Dit gebeurt vaak in alternatieven van mindere kwaliteit die de luisteraar effectief beroven van de volledige geluidservaring. Met het DALI OBERON 5.1-systeem voorkom je geluidsverlies en krijg je de volledige filmervaring. Bovendien blijft het geluidskarakter onveranderd, zelfs bij lagere volumeniveaus. Je zult dit geweldig vinden van de DALI OBERON.

Ultralicht
tweeter-membraan

DALI gebruikt een op maat ontwikkelde tweeter in de OBERON-serie. De tweeter heeft een "oversized" membraan van 29 mm, gemaakt van een ultralichtgewicht materiaal. De stof is geoptimaliseerd voor een grotere bandbreedte in het laagfrequente gebied. Dit zorgt voor een optimale overgang van de bas / middentooneenheid naar de tweeter, waardoor een goed gebalanceerde, onvervormde en zeer coherente middentoonweergave wordt gecreëerd. Het voordeel hiervan is dat stemmen en dialoog realistischer en helderder klinken.

SMC
Baanbrekende high-end technologie

Een van de redenen waarom OBERON een fantastische luidspreker is die boven zijn prijsklasse presteert, is de integratie van DALI's revolutionaire en gepatenteerde "Linear Drive" SMC-magneetsysteem. Het systeem is oorspronkelijk ontwikkeld voor de high-end DALI EPICON-serie en later opnieuw ontworpen voor de RUBICON en OPTICON.
Soft Magnetic Compound, SMC, is een materiaal dat DALI gebruikt in luidsprekerdrivers om mechanisch verlies te verminderen zonder de magnetische eigenschappen te veranderen. Het vermindert de vervorming in de luidsprekers aanzienlijk en zorgt voor een duidelijkere en onaangetaste geluidsweergave.

Vergeleken met conventionele systemen maakt het gebruik van SMC de drives gemakkelijker te bedienen door de versterker. Dit geeft de gebruiker meer onafhankelijkheid bij het selecteren van surround-ontvangers in verschillende prijsklassen.

DALI OBERON moet je
beleven

De eerste keer dat je hier DALI OBERON in een surround opzet, realiseer je je meteen dat je iets bijzonders ervaart. DALI OBERON legt de lat hoger voor wat mogelijk zou moeten zijn in deze prijsklasse. Je zult een grotere verzadiging van geluid ervaren dan ooit tevoren bij het bekijken van je favoriete films en series.

Het is altijd mogelijk om DALI OBERON te ervaren in HiFi Klubbens-winkels en onze zeer goed geïnformeerde medewerkers kunnen u helpen met de juiste, individuele oplossing die bij u, uw huis en uw gezin past.