Skip to content
Beamer

Epson EH-TW9400

€ 2.549,00stuk
Niet in voorraad. Verwacht: vrijdag 6 oktober 2023
Haarscherpe beelden, extreem flexibele montage en optionele ISF-kalibratie – kortom, een droom van een projector.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Epson EH-TW9400 – 4K-compatibele LCD-projector met schitterende beelden en extra flexibele Lens Shift

 • Onovertroffen lichtsterkte, contrast en zwartweergave
 • Compatibel met 4K, UHD en HDR
 • Gemotoriseerde optiek (zoom, focus, Lens Shift)
 • Voorbereid voor ISF-kalibratie
 • Extreem weinig akoestische ruis

De EH-TW9400 is een 4K-compatibele LCD-projector met een schitterende beeldkwaliteit voor ambitieuze home cinema’s. Hij heeft een contrast en zwartweergave die je nooit zou verwachten van een LCD-projector. En de lichtsterkte is zo groot dat je ook naar films kunt kijken in kamers die niet helemaal verduisterd kunnen worden.

Door de extreem flexibele Lens Shift-functie, een groothoekobjectief en een lage Throw Ratio krijg je een groot, rechthoekig en helder beeld op het scherm. En als je echt voor absolute perfectie gaat: de EH-TW9400 is klaar voor professionele ISF-kalibratie.

4K-effect voor een slimme prijs met PRO-UHD

Met de geavanceerde PRO-UHD-technologie van Epson kom je akelig dicht in de buurt van echte 4K-kwaliteit, maar dan voor een veel lagere prijs. De EH-TW9400 kan 4K-video ontvangen via HDMI en de frames ‘samenvoegen’ op een manier die het aantal pixels verhoogt en er bijna hetzelfde uitziet als echte 4K. Het is niet 100% hetzelfde, maar wel een stuk beter dan Full HD. Met PRO-UHD kan de EH-TW9400 ook een Full HD-signaal upscalen naar 4K. Zo krijg je altijd en automatisch het beste beeld voor je home-cinema.

De Epson EH-TW9400 is verkrijgbaar in het zwart.

Gemotoriseerde optiek, Lens Shift en extra flexibele mogelijkheden

De EH-TW9400 is een van de weinige LCD-projectoren met een flexibele Lens Shift-functie. Met Lens Shift kun je de lens zowel horizontaal als verticaal verschuiven, zodat het beeld precies op de goede plaats komt, zonder gebruikmaking van Keystone-correctie die de kwaliteit aantast.

De optiek is volledig gemotoriseerd, zodat je alles kunt instellen met de afstandsbediening, gewoon vanuit je luie stoel (Lens Shift, zoom, focus). Dat wil zeggen dat je een perfect gecentreerd, rechthoekig beeld op het scherm kunt krijgen, zelfs als je de projector niet optimaal kunt plaatsen, bijvoorbeeld vanwege een balk in het plafond. De EH-TW9400 heeft een extra ventilatieopening aan de voorkant, wat ervoor zorgt dat je hem op plekken kunt neerzetten waar andere ventilatoren niet genoeg ruimte hebben om te ‘ademen’ en te warm zouden worden.

Grote beelden op korte afstand

De EH-TW9400 heeft een extreem lage Throw Ratio van 1,345:1. Dit betekent dat hij een indrukwekkend groot beeld geeft op relatief korte afstand, bijvoorbeeld een 100”-beeld met slechts 3 meter tussen het objectief en het scherm. Veel flexibeler wordt het niet! De ventilator is zo stil (20 dB in Eco Mode), dat je er geen last van hebt. En de lamp gaat extreem lang mee – tot wel 5.000 uur in Eco Mode. Dat betekent dat je ongeveer zeven jaar lang elke dag één film kunt kijken voordat je een nieuwe nodig hebt!

LCD – lichtsterk en flexibel

De LCD-technologie in een projector werkt iets anders dan de LCD-panelen in TV’s. Bij een TV bestaat iedere pixel uit een aantal gekleurde subpixels en de kleur ontstaat in de pixels van het LCD-paneel zelf. Bij een LCD-projector wordt het geluid opgesplitst in verschillende golflengtes (kleuren) met behulp van speciale spiegels en filters. De drie stralen met rood, groen en blauw licht worden vervolgens ieder door hun eigen LCD-paneel gestuurd, waardoor de uiteindelijke beelden ontstaan. Deze drie beelden worden samengevoegd in een prisma en door het objectief naar buiten gestuurd.

Deze manier om kleuren te maken heeft als voordeel dat je geen last meer hebt van het zogenoemde ‘regenboogeffect’ waar veel DLP-projectoren wel mee te maken hebben. Het ontwerp maakt het ook veel eenvoudiger om Lens Shift toe te passen, waardoor LCD-projectoren veel gemakkelijker te plaatsen zijn. De lichtsterkte is vaak behoorlijk hoog, wat LCD tot een goede keuze maakt voor grote doeken of kamers die niet helemaal verduisterd kunnen worden.

Het nadeel is dat LCD nog steeds LCD is, en om echt zwart te krijgen, moet je voorkomen dat de kleuren door het paneel gaan. En dat lukt nog niet helemaal: zelfs de allerbeste LCD-panelen laten nog wat licht door. Daarom hebben LCD-projectoren vaak een minder goede zwartweergave dan DLP en andere, meer geavanceerde technologieën.

Lampgarantie bij HiFi Klubben

Projectorlampen vallen onder de standaardgarantie van HiFi Klubben, en onder de extra lange garantie voor onze leden. Deze garantie geldt echter nooit langer dan de geschatte levensduur die wordt aangegeven in de specificaties van de fabrikant.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Onovertroffen contrast en zwartweergave
 • Compatibel met 4K, UHD en HDR
 • Voorbereid voor ISF-kalibratie
 • Gemotoriseerde optiek (zoom, focus, Lens Shift)
 • Met geheugen voor 10 verschillende optiekinstellingen
 • Horizontale en verticale Lens Shift-functie voor extra veel plaatsingsmogelijkheden
 • Zeer hoge lichtsterkte voor wit en gekleurd licht
 • Grote beelden op korte afstand
 • Extreem weinig akoestische ruis
 • Lampen gaan extra lang mee

Tegens

 • Geen draadloze signaaloverdracht
 • Er zijn geavanceerdere alternatieven, bijv. met laser- of SXRD-technologie

Technische specificaties

Ruis Eco Mode dB20