Skip to content
Denon
Home-cinema-receiver

Denon AVR-S950H

€ 599,00stuk

Het product is niet meer beschikbaar in de gekozen kleur of variant.

5.1 kanalen, 75 hifi-watt, geïntegreerde HEOS, Spotify Connect, AirPlay 2 en draaitafelingang. Een geavanceerde receiver voor een slimme prijs.

Bekijk ze hier:

Beschrijving

Denon AVR-S950H – 5.1-kanaals surroundreceiver met 75 hifi-watt, geïntegreerde HEOS-multiroom, AirPlay 2 en draaitafelingang.

 • Ondersteunt 4K/UHD, HDR10, HLG en Dolby Vision
 • Met geïntegreerde HEOS-multiroom
 • Geïntegreerde Wi-Fi met Spotify Connect, Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Qobuz via Roon ondersteuning, tweeweg Bluetooth
 • Voice-control via Google Assistant en Amazon Alexa (de Nederlandse versie moet nog geactiveerd worden door Denon)
 • Met app-remote (iOS/Android)
De AVR-S950H is een veelzijdige 5.1-kanaals surroundreceiver en een betaalbare eerste stap op weg naar een echte HD-home-cinema, maar dan zonder dat je woonkamer vol staat met luidsprekers. Heb je genoeg aan vijf kanalen en kun je Dolby Atmos missen, dan krijg je hiermee veel geavanceerde en handige functies voor een heel slimme prijs. Hij heeft 75 hifi-watt*, geïntegreerde Wi-Fi en Bluetooth, Spotify Connect en AirPlay 2, en bovendien geïntegreerde HEOS-multiroom.

5 x HDMI en eARC voor surroundgeluid direct uit de TV Met eARC is het heel eenvoudig om surroundgeluid direct uit je TV te halen met één HDMI-kabel. En dankzij de automatische Low Latency Mode kun je gamen zonder vertraging in het geluid. Daarnaast heeft hij Denon’s slimme Eco Mode, waardoor hij veel minder stroom verbruikt, soms tot wel 50%!

Hij heeft een draaitafelingang en met geïntegreerde Wi-Fi, tweerichtings-Bluetooth (toekomstige update), Spotify Connect, AirPlay 2 en wel 5 HDMI-ingangen zijn de mogelijkheden bijna oneindig.

Geïntegreerde HEOS-multiroom en meer dan genoeg mogelijkheden Door zijn geïntegreerde HEOS-multiroomfunctie heeft de AVR-S950H geen extra apparaten nodig om je te laten genieten van een wereld aan muziek en een alsmaar groeiend aantal online streamingservices en tienduizenden internetradiozenders. En je stuurt alles heel eenvoudig aan met de speciale HEOS-app – een perfect geïntegreerd systeem met optimaal geluid.

Klaar voor voice-control De AVR-S950H is nu al klaar voor voice-control (Google Assistant en Amazon Alexa). Zodra Denon het geactiveerd heeft, kun je voice-control in het Nederlands gebruiken. Met voice-control kun je een aantal basisfuncties aansturen, zoals het volume en play/pauze/skip. En over een tijdje kun je nog veel meer andere commando’s gebruiken, zodat je nog meer uit je Denon-product haalt.

Let er wel op dat je voor voice-control een apart voice-control-apparaat moet aansluiten op hetzelfde netwerk als de AVR-S950H, bijvoorbeeld een smartphone of luidspreker met voice-control. Maar die zijn vaak niet zo duur.

*Let op: de opgegeven 75 watt is gemeten als werkelijke hifi-watt (8 ohm, 20 - 20.000 Hz, lage vervorming, twee actieve kanalen). Als we meten zoals sommige concurrenten dat doen (een irritante pieptoon van 1 kHz over één kanaal) levert de AVR-S650H wel 135 watt. Sta daar eens bij stil als je versterkers vergelijkt.

De Denon AVR-S950H is verkrijgbaar in het zwart.

75 hifi-watt en supersolide constructie De AVR-S950H is een echte 5-kanaalsreceiver met 5 identieke eindversterkers. Elk van deze versterkers levert 75 watt bij 8 ohm. Het signaalpad is zo kort mogelijk gehouden voor een optimale geluidskwaliteit. Dit houdt in sterke microprocessors, multilayer-print en geavanceerde SMD-modules (Surface Mount Devices).

De verschillende analoge en digitale gedeeltes van de versterker zijn volledig van elkaar gescheiden en een reeks afzonderlijke stroomvoorzieningen helpt mee om alle circuits van continue stroom te voorzien. De mechanische constructie en het koelsysteem zijn extreem solide en trillingsvrij. De AVR-S950H wordt ook 100% passief gekoeld. Je hebt dus nooit meer last van draaiende ventilatoren.

Optimale gebruikersvriendelijkheid en afstandsbediening met app Al tijdens de installatie kun je genieten van de elegante en intelligente grafische gebruikersinterface. Als je de AVR-S950H voor het eerst aansluit op de TV helpt de Denon ‘Setup Wizard’ je stap voor stap met alle nodige instellingen voor de luidsprekers, ruimtecorrectie, netwerk en aansluitingen. De luidsprekeraansluitingen zitten horizontaal, zodat je alles van bovenaf kunt zien, en ook de nieuwe kleurcodering maakt alles een stuk eenvoudiger. Je kunt nu de bijgeleverde labels gebruiken om ook de kabels een kleurcode te geven.

En als je liever je smartphone gebruikt, download dan de Denon 2016 AVR Remote App, verkrijgbaar voor iOS en Android. Hiermee krijg je totale controle over alles wat dit apparaat kan, inclusief Spotify. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om de installatie of het afspelen te regelen, of om door de muziekverzameling op je PC/NAS te bladeren – inclusief artwork. Met de Remote App kun je bijvoorbeeld ook je blu-rayspeler bedienen. En omdat alles via HDMI-CEC gebeurt, werkt deze functie met de meeste merken.

Tweerichtings-Bluetooth, Wi-Fi, Spotify Connect en AirPlay 2 – eindeloze streamingmogelijkheden De AVR-S950H is niet alleen compatibel met HEOS, maar is ook voorzien van een draadloos-netwerkfunctie (Wi-Fi). Hij heeft ook AirPlay 2: een Apple-technologie voor geavanceerde multiroomfunctionaliteit met alle AirPlay 2-luidsprekers, gewoon via je iPhone of iPad. De technologie is onderdeel van Apple iOS, dus als je app geluid kan afspelen – inclusief YouTube en Netflix – kun je hem ook gebruiken om te streamen naar je luidsprekers of installatie met AirPlay 2. Via AirPlay 2 kun je ook Siri-voice-control gebruiken met de AVR-S950H.

Naast AirPlay 2 krijg je ook Spotify Connect. Dat is ideaal voor mensen die gek zijn op hun Spotify-app. En je kunt deze twee systemen aansturen met een smartphone als afstandsbediening, en niet als muziekspeler. Hierdoor gaat de batterij veel langer mee dan wanneer je bijvoorbeeld streamt via Bluetooth, en je kunt de muziek afspelen met je oude en vertrouwde muziek-app.

Hij heeft bovendien geïntegreerde Bluetooth, zodat jij, je gezin en vrienden heel eenvoudig de muziek op ieders mobiele telefoon, smartphone of tablet kunnen afspelen op de installatie. De receiver gaat vanzelf aan en kiest de juiste ingang, als je hem via Bluetooth selecteert. En wat helemaal slim is? De AVR-S950H heeft tweerichtings-Bluetooth, zodat je ook muziek kunt streamen naar een Bluetooth-hoofdtelefoon. En met alle uitstekende, draadloze hoofdtelefoons die er momenteel te koop zijn, is dat echt een enorm voordeel.

Haal het maximale uit lossless geluidsformaten Voor een optimale geluidskwaliteit kun je gewoonweg niet om de lossless formaten FLAC- en FLAC HD heen. Ze worden beide ondersteund door de AVR-S650H, zowel via netwerk als USB. En voor wie bijvoorbeeld luistert naar live-albums of klassieke muziek, is het fijn om te weten dat de AVR-S950H ook ‘gapless’ – zonder pauzes tussen de nummers – afspeelt. Ook is hij geschikt om bitstream/DSD en AIFF af te spelen.

4K-video en slechts één HDMI-kabel voor je TV De AVR-S950H heeft 5 HDMI-ingangen met HDCP2.3 en een HDMI-repeater. Dit betekent in de praktijk dat je al je digitale beeldbronnen op de receiver kunt aansluiten (inclusief 3D en 4K) en het beeld met slechts één kabel en perfecte digitale kwaliteit kunt doorsturen naar de TV of projector. Met eARC kun je het surroundgeluid van de TV zelfs terugsturen naar de receiver met een nóg betere kwaliteit dan gewone Audio Return Channel.

Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ voor dagelijks gemak Audyssey Dynamic Volume is een intelligente functie die het volume van verschillende programma’s in de gaten houdt en het gekozen luistervolume altijd constant houdt – ook als je een andere signaalbron of televisiezender kiest. Het volume hoeft dus niet meer eerst omlaag en dan weer omhoog als er weer eens reclame op TV is. Audyssey Dynamic EQ is een geavanceerde, digitale ‘loudness’-functie die het geluid aanpast aan laag volume.

Let op: de bovengenoemde functies zijn ontwikkeld voor bijzondere situaties, bijvoorbeeld ’s avonds laat of als de kinderen in bed liggen. Als je optimaal hifi-geluid wilt, kun – en moet – je ze uitschakelen. Dat is gelukkig erg eenvoudig. Je kunt zelfs maximaal vier persoonlijke instellingen opslaan, zodat je in een handomdraai kunt wisselen tussen bijvoorbeeld de optimale instelling voor film, muziek of ’s avonds.

* Hiervoor moet de TV ook Audio Return Channel ondersteunen.

HiFi Klubbens
Deskundige beoordeling

Voors

 • Denon AVR-S950H – voordelen
 • Geïntegreerde HEOS-multiroom en internetradio
 • Handige Quick Select-knoppen op de voorkant
 • Voice-control via Google Assistant en Amazon Alexa
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Qobuz via Roon ondersteuning, tweeweg Bluetooth
 • Volledige HDCP 2.3-ondersteuning
 • eARC voor optimale overdracht van Dolby Atmos via HDMI van TV
 • Automatische Low Latency Gaming Mode via eARC
 • Ondersteunt Dolby Vision / HLG
 • Draaitafelingang (MM)
 • Grafische gebruikersinterface met setup-wizard
 • Ondersteunt streaming van FLAC/FLAC HD/DSD
 • Afstandsbediening ook met Denon 2016 AVR Remote App en HEOS-app (iOS/Android)
 • Intelligente ECO Mode voor tot 50% minder energieverbruik

Tegens

 • Slechts 5 kanalen
 • Geen Dolby Atmos of DTS:X
 • Erg weinig analoge aansluitingen
 • Geen HDMI-ingang op de voorkant
 • Alleen standaard Audyssey MultEQ-ruimtecorrectie
 • Geen analoog-naar-HDMI-videoconversie of upscaling
 • Voor voice-control is een aparte smart-luidspreker nodig (apart verkrijgbaar)
 • Ondersteunt geen 8K-video

Accessoires voor de Denon AVR-S950H

Forest
AudioQuest Forest
HDMI-kabel
€ 459 / Stuk

Technische specificaties

KleurZwart
KleurZwart
Gewicht (kg)9,5
Hoogte verpakking (cm)24
Lengte verpakking (cm)52
Gewicht verpakking (kg)11,5
Breedte verpakking (cm)43